Şimdi Ara

Mürekkep tanklı, düşük maliyetli yazıcı 'Canon PIXMA G3411 incelemesi' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
5.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Forumda konu açtım, okuyanlar vardır, tanklı yazıcılarda yaklaşık 400000 çıktı almış durumdayım. Bunların ikisi renkli ikisi de siyah beyaz. İki yazıcıda 100000 çıktıyı geçtim ikisinde de yaklaştım. Sadece renkli modellerde patende sorun oldu, o da yakın bir zamanda garantiyle çözüldü. Bence 100000 çıktıdan sonra bu önemli değil. Siyah beyazlarda hiç bir sorun çıkmadı. Siyah beyaz modeller hem hızlı hem de pedler renkli modellere göre daha geç doluyor 109000 de olan yazıcımda hala değişmedi.

    Ortalama bir kullanımda siyah beyaz 1000 sayfanın muadil mürekkep maliyeti 2TL civarında. (Dolar yükselmeden önce mürekkep fiyatları şimdikinin üçte biriydi nerdeyse, 2 TL güncel değerdir.) Maliyette lazerle kıyaslanamayacak kadar fark var. Kullanımı da çok pratik. Şişedeki mürekkebi tanka boşaltıyorum hepsi bu.

    Renkli modellerle dakikada 3 tam dolu sayfa veya biraz daha fazla yazdırabilirsiniz. Siyah beyaz modeller dakikada tam dolu 11 sayfa yazdırıyor standart kalitede. Taslak modda biraz daha fazla yazıyor. Evet, lazerler belki daha hızlı ama asıl önemlisi maliyet.

    Tanklı yazıcıların iki dezavantaj var; biri özellikle renklide yavaş olmaları, diğeri de düzenli kullanım gerektirmeleri. Epson yazıcılar çok sağlam ama M200, L565 gibi alt seviye modellerde ADF bölümü yavaş çalışıyor. Hızlı çalışan modellerin de fiyatı çok yüksek.


    Bu arada Epson M105W şu an çok cazip bir fiyata satılıyor, 611 TL.

    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B00AXYQELC/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A1UNQM1SR2CHM




  • bu üç yazıcıdan hangisini önerirsiniz cok fazla cıktı alınmayacak haftada 20-25 ama fotoğraf kalitesi iyi olması benim için önemli

    HP 415 tanklı
    epson l3060
    canon 3411



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sami -- 22 Kasım 2018; 14:57:37 >
  • sami S kullanıcısına yanıt
    Aynı anda 4-5 yazıcı kullanıyorum, Canon ve Epson inkjetler ve Renkli Laser yazıcılarım var.
    Baskı kalitesi önceliğinse EPSON ları tek geçerim.
  • sami S kullanıcısına yanıt
    Bende bunların bir numara üstleri arasında kararsız kaldım,bir üst model tercih sebebim de air print olması. Iphone da Wifi ya da directden mail ve webden yazı yazdıramıyor muyuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurFB1453 -- 26 Kasım 2018; 13:53:22 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tensi

    Haftada bir deneme sayfasi cikarin donmaz. Murekkebin bitmesi icin de en az 10 - 15 yil deneme sayfasi almaniz gerekir zaten.
    mürekkebin bitmesi sorun değil her hafta kim bununla uğraşacak senede 3-4 kere lazım oluyor kaldırıp bir kenara koyuyoruz bu donma sorunu olmassa komşu, internette kafe veya kırtasiye ile hiç uğraşmam alırım bir tane kullanırım :) en azından bir kaç sene gitsin.
  • sosisvesalam S kullanıcısına yanıt
    Masa alti vb br yere birak iste. Arada bir acip kendi deneme sayfasini bastirirsin. O kadar da zor degil. Her yazicinin PC olmadan da deneme sayfasi bastirmasini saglayan bir tus kombinasyonu var sonucta. Haftada 2 dakika ayiramayacak kadar mesgulseniz bilemem tabii.
  • Mürekkep bakımından nasıl ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tensi

    Masa alti vb br yere birak iste. Arada bir acip kendi deneme sayfasini bastirirsin. O kadar da zor degil. Her yazicinin PC olmadan da deneme sayfasi bastirmasini saglayan bir tus kombinasyonu var sonucta. Haftada 2 dakika ayiramayacak kadar mesgulseniz bilemem tabii.
    yazıcılar ufak bir şey değil hadi diyelim yazıya bir yer ayırdın bu sefer her hafta unutmadan çıktı almayı hatırlamak sorun olacak (belki bazı yazıcılarda her hafta belli bir saatte otomatik çıktı almak vardır) benim gibi senede 5-6 kere çıktı alanlar için hem gereksiz masraf hem de gereksiz uğraş bizim gibiler için komşu-internet cafe-kırtasiye üçlüsü daha mantıklı duruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sosisvesalam -- 7 Aralık 2018; 18:51:43 >
  • PVC üyelik kartı bastırmak istiyorum da şöyle bir video buldum;
    https://www.youtube.com/watch?v=MlP9KV2Xt6I

    G serisi bütün Canon'larda yazdırılır diyor videoda. Siz denediniz mi acaba bu yazıcıda böyle birşey mümkün mü?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.