Şimdi Ara

Mumiyo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mumiyo gizli kalmış bir şifa kaynağı!


    Üç bin yıllık geçmişe sahip olan  gerçekten gizli kalmış bir mucize. Birçok kişinin haberdar olmadığı romatizmadan kansere kadar tedavi edici özelliğe sahip. Sağlığa birçok faydası olan mumiyo'yu gelin yakından tanıyalım.


    Nasıl meydana gelir diyorsanız; dağdaki bitkiler zamanla doğal oluşumlara uğrayarak sertleşir. Zamanla dönüşen bitkilerde; toprak, yağmur ve taşlarda bulunan vitamin ve mineraller bulunur.


    Son derece güçlü bir vitamin kaynağıdır. İçinde 85'den fazla mineral, vitamin ve aminoasit barındırır. İçerdiği elementler ise; kobalt, bakır, demir, çinko, nikel, potasyum, sodyum, magnezyumdur kolloidal altin ve gümüş bulunmaktadır.


    Kemik dokularının iyileşmesinde yardımcıdır, yenileyici özelliği vardır. Özellikle 30 yaşını geçmiş kadınların kemik erimesinin önüne geçmek için tüketmesi iyi olur. Bağışıklık sistemini düzene sokan güçlü bir etkiye sahiptir. , beyin sağlığı için de son derece önemli bir kaynaktır. Vücudu stresten arındırır.

    Vücuttaki yara izlerinin tedavisinde kullanılır ve hızlı iyileştirme etkis Mumiyo vardır. Karaciğeri toksinlerden arındırır ve cildin sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Özellikle yarık ve yara izlerinin tedavisinde etkili bir maddedir.

    Mumiyo tam bir hastalıksavar!



    Mineral zift olarak da adlandırılan mumiyo uzun bir bitki maddesini ve mineralleri parçalama sürecinin bir sonucudur. Yüksek dağ sıralarındaki kayalardan gelen yapışkan, siyah, katran benzeri bir maddedir.

    Mumiyo geleneksel olarak #Türkiye Hindistan ve Tibet'te tedarik edilmişti, ancak şimdi birçok ülkede bulunmakta.

    Mumiyo geleneksel Hint Ayurveda tıbbında yüzyıllardır kullanılmaktadır ve içindeki bileşikler birçok koşul için yararlı görünmektedir. Bu makalede, bu doğal olarak oluşan maddenin yararları ve olası yan etkileri hakkında bilgi edinin.


    Mumiyo'in on potansiyel faydası

    Doğru kullanıldığında, shilajit mumiye'nin vücut için çeşitli faydaları olabilir. Bu kısmen yüksek fulvik ve hümik asit konsantrasyonlarının yanı sıra birçok mineralden kaynaklanabilir.


    1. Beyin fonksiyonu

    Shilajit mumiyo bitki maddesinin yavaş ayrışmasından oluşur ve ek veya toz halinde bulunur.

    Shilajit'mumiyo bulunan çok sayıda bileşik, beyin fonksiyonu için yararlı olabilir ve hatta Alzheimer tedavisine bile yardımcı olabilir.

     

    Uluslararası Alzheimer Hastalığı Dergisi'nde yapılan bir araştırma , shilajit'mumiyo'nin geleneksel olarak uzun ömür ve yavaş yaşlanma için kullanıldığını belirtti. İçindeki bileşikler, Alzheimer gibi bilişsel bozuklukları kontrol etmeye yardımcı olabilir.

     

    Araştırmacılar shilajit'mumiyo'nin bilişsel bozuklukları önlemede bir etkiye sahip olmasını bekliyorlar, ancak bu olasılıkları keşfetmek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç var.

     

    2. Yaşlanma

    Bir çalışma , shilajit'mumiyo'da anahtar bileşiklerden biri olan fulvik asidin bir antioksidan ve antienflamatuar bileşik olarak işlev gördüğünü kaydetti . Bu nedenle, yaşlanmada iki anahtar faktör olan serbest radikalleri ve vücuttaki hücresel hasarı azaltmaya yardımcı olabilir.

     

    Shilajit'mumiyo'nin günlük takviyesi, bazı insanlarda genel canlılığa ve daha yavaş bir yaşlanma sürecine katkıda bulunabilir.

     

    3. Anemi

    Anemi , kanda yeterince sağlıklı hücre veya hemoglobin olmadığında gelişir. Demir eksikliği de dahil olmak üzere birçok anemi nedeni vardır.

     

    Demir eksikliği anemisi, vücutta aşağıdakiler de dahil olmak üzere sayısız semptomlara neden olabilir:

     

    düzensiz kalp atışı

    yorgunluk ve halsizlik

    soğuk eller ve ayaklar

    baş ağrısı


    Shilajit,mumiyo demir eksikliği anemisinin tedavisinde yardımcı olabilecek yüksek seviyelerde hümik asit ve demir içerir. Bununla birlikte, takviyeleri almadan önce bu seçeneği bir doktorla keşfetmek önemlidir.

     

    4. Antiviral

    Shilajit'mumiyo'da bulunan çok çeşitli mineraller ve bileşikler virüslerle savaşmaya yardımcı olabilir. Bir araştırma çalışması , shilajit'in bazı #HPV herpes virüsleri de dahil olmak üzere izole ortamlarda birçok farklı virüsle savaşabileceğini ve öldürebileceğini belirtti .

     

     

    5. Kronik yorgunluk

    Journal of Ethnopharmacology'de yayınlanan 2012 tarihli bir çalışmada , shilajit'mumiyo'nin test deneklerinde kronik yorgunluk sendromu semptomlarının azaltılmasına yardımcı olduğu bulundu .

     

    Araştırmacılar, shilajit'mumiye'nin vücuttaki hücre fonksiyonlarını iyileştirmeye yardımcı olabileceğini belirtti, bu da sorunun kaynağındaki yorgunluğu azaltabileceği ve doğal olarak enerji seviyelerini artırabileceği anlamına geliyor.

     

    6. İrtifa hastalığı

    Geleneksel uygulayıcıların iddialarından biri, shilajit'mumiye'nin irtifa hastalığını hafifletmeye yardımcı olabileceğidir. Yüksek rakımlardaki basınç değişiklikleri bazı insanları büyük ölçüde etkileyebilir. Yükseklik hastalığı belirtileri vücut ağrısı ve yorgunluğundan akciğer tıkanıklığına ve beyindeki düşük oksijene kadar değişir.

     

    Shilajit,mumiyo bir diger türkiyede ismi mumiyo'da 80'den fazla farklı mineralin yanı sıra fulvik asit ve hümik asit içeren karmaşık bir maddedir. Yararlı bileşenlerin bu geniş spektrumu nedeniyle, shilajit'Mumiyo'nin yükseklik hastalığının birçok semptomunu azaltmaya yardımcı olduğu düşünülmektedir.

     

    Beynin bilişsel süreçlerini iyileştirmeye, bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir ve bunların hepsi irtifa hastalığını azaltabilir.

     

    7. Karaciğer kanseri

    Shilajit mumiyo ayrıca belirli kanser hücresi tiplerine karşı savaşma konusunda umut vaat ediyor . Bir çalışma , shilajit'Mumiyo'nin karaciğerdeki kanserli hücrelerin tahrip edilmesine yardımcı olduğunu buldu.

     

    Ayrıca bu kanser hücrelerinin çoğalmasını engelledi. Araştırmacılar, sonuçlarının shilajit'mumiyo'nin anti-kanser etkisi olduğunu gösterdiğini, ancak daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu gösterdi.

     

    8. Kalp sağlığı

    kan basıncı alınmış olan

    Kan basıncını düşürebileceğinden, kalp hastalığı veya hipotansiyonu olanlar shilajit mumiyo almamalıdır.

    Shilajit mumiyo ayrıca kalbi koruyabilir ve kalp sağlığını iyileştirebilir. Sıçanlar kullanılarak yapılan yeni bir çalışma , shilajit'in kalp üzerindeki koruyucu etkilerini kaydetti.

     

    Kalp hasarı öncesinde shilajit mumiye ile tedavi edilen hayvanlarda, shilajit mumiye verilmeyenlerden daha az hasar görmüştür.

     

    Shilajit'mumiyo'nin bazı durumlarda kan basıncını düşürebileceğini ve aktif kalp rahatsızlığı olan kişiler tarafından alınmaması gerektiğini belirtmek önemlidir.

     

    9. Obezite

    Ekstra ağırlık taşımak kasları yorup kemiklere baskı yapabilir . Bir çalışmada Medicinal food Journal saflaştırılmış Shilajit bir ağızdan takviyesi aldı obez olan insanların almayanlara oranla daha egzersize daha iyi yanıt olduğunu belirtti.

     

    Araştırmacılar, shilajit'mumiyo'nin vücuttaki iskelet kaslarının yeni egzersize hızla adapte olmasına yardımcı olan genleri aktive ettiğini görünüyordu. Bu, zaman içinde daha az yorgunluk ve daha fazla güç anlamına gelebilir.

     

    10. Erkek doğurganlığı ve testosteron

    Shilajit ayrıca erkek doğurganlığını arttırmak için de çalışılmıştır. Bir çalışma , 90 gün boyunca günde iki kez 60 infertil erkek shilajit verdi .

     

    Test döneminden sonra, tedaviyi tamamlayan erkeklerin neredeyse yarısı toplam sperm sayısında ve sperm hareketliliğinde bir artış veya spermin yumurtaya ne kadar ve ne kadar iyi hareket ettiğini gösterdi, ikisi de erkek doğurganlığında faktörler,

     

    Başka bir çalışma , shilajit'mumiyo'nun sağlıklı gönüllülerde testosteron seviyelerini artırma yeteneğine baktı . 45 ila 55 yaş arasındaki erkeklere 90 gün boyunca shilajit verildi. Bu sürenin sonunda, araştırmacılar toplam testosteron seviyelerinde önemli artışlar kaydetti.



    ÖZELLİKLERİ:


    • Mumiyo İnsan bedeni üzerindeki etkileri incelenmiş ve test edilmiştir.

    • İçinde 85 den fazla mineral, amino asitler, A, B, C, P (sitrinler) vitaminleri mevcut. Ayrıca kobalt, bakır, nikel, demir, çinko, manganez, krom, sodyum, potasyum, magnezyum, kadmiyum, bizmut, molibden vb. elementler de içermektedir.

    • Özellikle mide - bağırsak sorunları (gastrit, ülser, kolit gibi), karaciğer ve böbrek hastalıkları ve kırıklarda son derece etkilidir.

    • Bağışıklık sistemini güçlendirir.

    • Diş ağrılarını giderir.

    • Kemoterapi ve radyoterapinin yan etkilerini azaltır.

    • Üstelik doğal olduğu için hiçbir yan etkisi de yok.

    Mumiyo İlacının faydaları ve tedavi ettiği bilinen hastalıklardan bazıları;

    Alerjik isilik

    Anjin

    Antritis Rinite

    Asit eksikliği

    Astım

    Baş ağrısı

    Botkin

    Böbrek İltihabı (Nefrit)

    Böbrek taşları

    Bronşit

    Diş ve Ağız Hastalıkları

    Eklem ağrıları

    Furunculosis Glokom

    Hemoroit

    Hepatit

    Hipertansiyon

    Horlama

    İdrar tutamama

    Kabızlık

    Kalp Hastalığı

    Kan Hastalıkları

    Karaciger

    Kardiyovaskuler hastalıklar

    Kırıklar

    Kolesistit Throm Kuvvetsiz barsak

    Mammary Bezi İnflamasyonu

    Mide Ülseri

    Nevralji

    Ortakulak ilttihabı

    Polipler

    Pyelonephritis

    Radiculitis Sakrum ağrı

    Rahim boynu erozyonu

    Rhinitis

    Romatizma

    Sinir bozuklukları

    Siroz Sistit

    Şeker Hastalığı

    Throm

    Travma

    Tüberküloz

    Uykusuzluk

    Ülseratif Kolit

    Vajinal erozyon

    Yanıklar

    Yaralar

    Zatulcenp

    Fibromiyalji


    Mumiyo





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferdisatis -- 26 Ağustos 2020; 0:9:56 >







  • Çok sahtesi var gerçeğini bulmak zor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.