Şimdi Ara

Mükemmel Web Tasarımı İçin Birkaç Temel İpucu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
29
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Web tasarımı gibi bir konu zaman zaman birçok insanı korkutuyor. Bunun nedeni, konuyla yabancı olması, ancak başka herhangi bir şey gibi, web tasarımı hakkında ne kadar çok şey öğrendiğiniz olursa, o kadar eminsiniz.

    pleksi - pleksi mor
    Bu nedenle, web tasarımı hakkında kendinizi rahat hissetmek için bu makaleyi ve içindeki tavsiyeyi kullanın.

    Bir web sitesi tasarlarken doğru yazım ve dilbilgisi geliştirmeniz önemlidir. İçeriğiniz üzerinde yazım denetimi yapmanın yanı sıra, bir arkadaşınıza veya iş arkadaşınıza her şeyi düzeltmek için sorun. Web sitenize iyi yazım ve dil bilgisi olması profesyonel bir fikir vermekte ve ziyaretçinizin dönmesi daha olası olacaktır.

    Bağlantınızı açık yapın. Müşteriler, sitenizde ilginizi çekebilecekleri bir şey ararken zaman harcamaktan hoşlanmazlar. Bir site haritasına sahip olmanın yanı sıra, önemli ve belirgin bağlantılar sunarak izleyicilerinizin, aradıklarını bulmalarına yardımcı olur ve bu da bir avda vakit harcamanıza gerek kalmadan yardımcı olur. Onları bilgilerinize yöneltin.

    Sitenize mobil cihazlarla erişilebileceğini düşünüyorsanız, tasarımlarınızı basit tutmak isteyeceksiniz. Flaş, aşırı görüntüler ve karmaşık menüler kullanmak mobil platforma iyi çeviremez. Sayfanızı temiz ve basit tutun veya kullanıcılarınız için özel bir mobil site oluşturun.

    Logonuz sitenizde nereye geldiyse verilsin, tamamlayıcı bir slogan veya etiket satırı ile ona eşlik etmelisiniz. İdeal olarak, bu etiket satırı akıcı ve bilgilendirici olmalı ve sitenizin veya ürün sunum amacınızın bazı temel özetlerini sunmalıdır. Uyum duygusu yaratmak için logonuzun ve etiket satırınızın birleşimi her sayfada görünmelidir.

    Web sitenizde her şeyin bulunmasının kolay olduğundan emin olun. Sitenizdeki her şeyin nasıl düzenleneceği konusunda ciddi düşünce geçirin. İçerik sitenize rastgele bir şekilde düşünüldüğünde düzende atıldığında, sitenizi kullanan insanlar için - sitenizin ziyaretçileri çevrimiçi başarınızı garanti altına alıyor.

    Ziyaretçilere bilgiye erişmek için yapmanız gereken tıklama veya kaydırma miktarını en aza indirin. Bir kullanıcı, aradıkları bilgiyi bulmak için ne kadar çok tıklamalı veya dolaşmalıysa, o kadar çok vazgeçmeyi bırakmalıdırlar. Bu kelimelerin altına düşen içeriğe sahip sayfaları birleştirerek sitenizin her sayfasında en az 400 kelime olması hedefleniyor.

    Web sitenizin tamamı boyunca tutarlı bir yazı tipi kullandığından emin olun. Bazı web siteleri, yazı tiplerini, herhangi bir tasarım nedeni olmaksızın, willy-nilly olarak değiştirir. Bu, içeriği ziyaretçiler için işlemek zorlaştırır. Çoğu web sitesi, özellikle iş web siteleri, Arial, Veranda veya Times New Roman gibi temel yazı tiplerine yapıştırabilir.

    İş logonuzun sitenizin her sayfasında iyi tasarlanmış ve belirgin bir şekilde olduğundan emin olun. Logonuz markanızın önemli bir bileşenidir ve insanların web sitenize girdiklerinde ilk gördüğü şeylerden biri olmalıdır. Bir logo için iyi bir fikir bulamıyorsanız, nispeten düşük maliyetle sizi bir tasarım şirketi yapacak.

    Sitenizin tasarımında açık ve tutarlı bir düzen oluşturmaya çalışın. Çok fazla boş alan kullanan temiz düzenler, sitenin okunabilirliğini ve genel görünümünü arttırma eğilimindedir. Düzen, içeriğe odaklanmalıdır. Sitenizin yanlış görünmesini önlemek için her bilgisayarda bulunan yazı tiplerini kullanmayı deneyin.

    Harika görünen bir site tasarlamak isteyen herkes üstbilgi resminde çok fazla zaman geçirmeyi düşünmelidir. Ziyaretçilerin web sitenize giriş yaptıkları anda fark ettikleri şey budur, bu yüzden konuyla ilgili ve görsel olarak çekici olan şeylere sahip olmak iyi bir hamle. Önceden oluşturulmuş bir üstbilgi kullanmak yerine kendiniz yaratmak en iyi yol olacaktır.

    Becerilerini geliştirene kadar web tasarımının her adımında uygulayın. Tüm bu yeni teknikleri sana ikinci doğa haline getirmek istiyorsun. Amacınız, bildiklerini alıp rekabetin tamamen farklı bir şey geliştirmek ve uygulamayı yapmanın tek yoludur.

    Web tasarımı gibi bir şeyle uğraşmak en azından ne yaptığınızı bildiğinizde o kadar da zor değildir. Umarım, bu makaleden öğrendikleriniz konusunda biraz daha kendinden emin hissediyorsunuz ve çabalarınızdan herhangi birine ulaşmak için kazandığınız tüm bilgileri uygulayabiliyor olmanızdır.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.