Şimdi Ara

MÜHÜRLENMİŞ DENİZTARAĞI TARİFİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir Kullanıcı, 2 Masaüstü Kullanıcı
2
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Cevapla
Tüm Forumlar >> Hobi Forumları >> Yemek/Mutfak Bölümü >> Yemek Tarifleri >> MÜHÜRLENMİŞ DENİZTARAĞI TARİFİ
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
  • Yüzbaşı
    831 Mesaj


    1 /Demir döküm tavayı orta ateşe alıp ısıtın. 8 deniz tarağını havlu kâğıtla hafif dokunuşlarla kurutun. Tavaya 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ dökün. Yağ ısınmaya başlayınca deniztaraklarını tuz ve karabiberle tatlandırın.

    2/ Deniztaraklarını tavaya alın. Bir yüzü altı-nımsı kahverengi olana kadar, ortalama 2 dakika pişirin ve spatula ile diğer yüzünü çevirin. Bu sırada tavaya bir yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, bir diş ezilmiş sarımsak ve bir dal taze kekik atın.

    3/ Eriyen tereyağını kaşıkla deniztaraklarının üzerine dökerek, alt kısımları mühürlenene kadar ortalama 2 dakika daha pişirin. Ardından baharatlı esmer pilav veya karışık yeşil salatanın üzerine olduğu gibi koyup servis edin.



    |
    |
    _____________________________
    Onuncu köyün yolcusu...




  • Binbaşı
    1710 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Wi Fi



    1 /Demir döküm tavayı orta ateşe alıp ısıtın. 8 deniz tarağını havlu kâğıtla hafif dokunuşlarla kurutun. Tavaya 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ dökün. Yağ ısınmaya başlayınca deniztaraklarını tuz ve karabiberle tatlandırın.

    2/ Deniztaraklarını tavaya alın. Bir yüzü altı-nımsı kahverengi olana kadar, ortalama 2 dakika pişirin ve spatula ile diğer yüzünü çevirin. Bu sırada tavaya bir yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, bir diş ezilmiş sarımsak ve bir dal taze kekik atın.

    3/ Eriyen tereyağını kaşıkla deniztaraklarının üzerine dökerek, alt kısımları mühürlenene kadar ortalama 2 dakika daha pişirin. Ardından baharatlı esmer pilav veya karışık yeşil salatanın üzerine olduğu gibi koyup servis edin.

    Deniz Taragi : Yüksek besin değeri ile insan sağlığına olumlu katkıları bulunan deniz tarakları, hem pişirilerek, hem de çiğ o tüketilebiliyor. Tırmık ya da elle toplanan bu deniz

    canlıları, Türkiye'deki tüm denizlerinde bulunmasına rağmen, geleneksel mutfağımızda yer almadığı için halk tarafından pek bilinmiyor. Haşlanmış, kızartılmış, dumanlanmış,

    çeşitli soslarla tatlandırılmış pek çok servis çeşidi bulunuyor.

    Safranlı kızartmasından, sarımsaklı ve zencefilli uygulamalara, hatta pudingli tatlı çeşitlerine kadar mutfak şeflerinin menülerinde yer alan deniz taraklarının etinin, su, protein,

    yağ, glikojen ve kül içerdiği belirtiliyor. Ayrıca, yağ ve şeker oranı düşük, ancak protein miktarı yüksek olduğu için şeker ve damar hastalıklarına iyi geliyor.

    Arkadaşım ben bu hayvanı ilk defa sizden duydum ve resimlerine bakınca az kalsın kusacaktım 10.000 TL versen yemem
    |
    |
    _____________________________
    Eğer 9 canlı olsaydın bile..En fazla 8 kez kaçabilirdin ölümden..Bil ki 7 düvele sultan olsan dahi..Yerin 6 mekan olacaktır sana..En fazla 5 metre kumaş götürebileceksin..Kapatacaksın 4 açsanda gözlerini..Bu dünya 3 günlük ..Azrail'in önünde 2 kat olup yalvarsan nafile..Ecel geldiğinde 1 gün öleceksin..İşte o an herşey 0 dan başlayacak.




HızlıCevap
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
üniversite
SEO
haberler
Mobilya Takımları
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR3
0,219
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.