Şimdi Ara

Muhhabet kuşum öldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 2012 yılında sirkeciden aldığım muhhabet kuşum bugün öldü
    İsmi Mercimekti dişi kuş almışım fazla kelime konuşmuyordu Mercimek cici kuş babacık felan diyordu evde mutfağa gitmeyi seviyordu hatta kafesinden açıklıktan kaçıyordu durduramıyorduk uçmayı seviyordu kısacası konuşmaktan daha fazla :(
    2014 yılında haziran ayında hastalandı ishal olmuştu acibademde veterinere götürdüm adamlar bi ilaç hazırladı verdi biraz kullandık tam iyileşti derken yine hastalandı bu sefer daha kötü oldu ben son çare nette dışkı anelizi yapan bir yer ararken bir veteriner buldum onların verdikleri ilaçları gece gündüz demeden 2 hafta boyunca kuşla evde oturup iyileştirdim yaklaşık kuş için 1000 tl masrafı bile göze aldım o kadar değer veriyordum fakat ekim ayında kontrole götürmem gerekiyordu onu yapmadım biraz toparladıydı ama ciğerlerindeki sıkıntıyı aksatığım için bugün öldü bunun olmasını beklemiyordum kuşu kurtardım diye yaşıyacak sandım şimdi kendimi suçlu hissediyorum toprak oldu işin kısacası
    Baktıkça gözümden yaş geliyor siz siz olun eğer ölmesine dayanamıcaksanız almayın.Ben sorumlu bi insan değilim benim yüzümden öldü biliyorum.

Muhhabet kuşum öldü

Muhhabet kuşum öldü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardstyler -- 27 Aralık 2015; 16:40:29 >

• Birçok insan burda kuş alalımı ne alsak diye soruyor onlara bunu iyi okusun

[size=5]HAYVANLAR BİR GÜN ÖLÜCEK VE SİZ HASSASANIZ LÜTFEN ALMAYIN HİÇ BULAŞMAYIN MERAKTAN BİLE OLSA. Kuşların 90% bilgislizkten ölüyor geri kalanı ihmal yüzünden benimki gibi.

Bu hayvan bi daha geri gelmicek hastalandığında veterinerlerin çoğu bilgisiz türkiyede yanlış ilaç verip acı çektiriyorlar kafadan dolma bilgilerle konuşan insanlarada inanmayın bu işin çözümü uzmanlarındadır bunu gerçekten okumuş ve gerekli donanım sahip klinikte Rontgen Dışkı analizi gibi tedavi yöntemleri ile yapılıyor
    Hayvanı beslerken bile yanlış yemlerle insanlar besliyor sonra sularına gereksiz yere yok vitamin koyucaz diye damlatıkları şeyde zararlı kullandığınız o ishal ilaçlarıda hayvana zarar veriyor benden söylemesi ben ihmal yüzünden kaybettim o ayrı benim canım yandı acı çekiyorum şuan siz yanmayın.

Not:Bu resim hasta olduğu gün ağrı kesici verildikten sonra çekilmiştir.
     Muhhabet kuşum öldü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardstyler -- 28 Aralık 2015; 2:18:03 >

• Acım var evde salona girince onu arıyorum hergün onu elime alıp öpüyordum seviyordum tüm stresimi alıyordu şimd toprak olduğunu düşünmek bile asabımı bozuyor ne kadar kötü bir duygu ya napsam bi daha evcil hayvan almasammı acaba.

• sakın bir daha kuş almayın acısı çok kötü

Orijinalden alıntı: I am Tony Montana

sakın bir daha kuş almayın acısı çok kötü

Ruh gibiyim öldüğünden beri üzülüyorum evde yanliz birakti diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Hardstyler

quote:

aynen o durumu kötü çok bağlanmışken ölmesi ses vs gelmemesi kuşun. benimde 2 sene önce öldü yanına eş aldık hemen üzülmesin diye

quote:

Orijinalden alıntı: Hardstyler

quote:

aynen o durumu kötü çok bağlanmışken ölmesi ses vs gelmemesi kuşun. benimde 2 sene önce öldü yanına eş aldık hemen üzülmesin diye

Bizimki iyi zamanlarında çok yaramazdı kafaesine koyardık açıklık bulur çıkar bi bakmışın :D mutfakta birşeyler didikliyor alırsın koyarsın tekrar kaçar felan konuşmaz sadece oyun oynamayı seviyor 3-4 kelim söyledi allahtan cici kuş babacık mercimek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Muhabbet kuşum çok bağırıyor
    17 yıl önce açıldı
    Muhabbet Kuşum Çok Halsiz
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gecmis olsun birdaha alma bu kadar hassassan kardesim daha cok uzulursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim de vardı, öldü. Yenisini aldık. Hatta şimdikini çok daha seviyoruz, çünkü çok sıcakkanlı. Çok da güzel konuşuyor. Bu hayvanların ölümsüz olanını henüz icat etmediler İlla ki er ya da geç ölecek. Ki "geç" dediğimiz de en fazla 3-5 sene. O yüzden daha almadan önce bir gün ölecekleri fikrine kendinizi hazırlamanız lazım.

Orijinalden alıntı: Darkness

Bizim de vardı, öldü. Yenisini aldık. Hatta şimdikini çok daha seviyoruz, çünkü çok sıcakkanlı. Çok da güzel konuşuyor. Bu hayvanların ölümsüz olanını henüz icat etmediler İlla ki er ya da geç ölecek. Ki "geç" dediğimiz de en fazla 3-5 sene. O yüzden daha almadan önce bir gün ölecekleri fikrine kendinizi hazırlamanız lazım.

Bana veteriner ilk götürdüğümde yaşamaz bu kuş ötenazi yapalım diye teklifte bulundu ben verilen ilaçlar takviyeler özel yemiyle tedavi ettim toparladım kuşu bir kontrole daha götürmüştüm onda nefes problemi hakkında ilaç hazırlatmıştılar o iyi gelir diye düşündüm fakat 1-2 damla kala bıraktım sonra götürmedim tekrar kontrole 1-2 ay bekledim kötüleşmedi diye düşündüm fakat kalbi durdu ona üzüldüm.
    Böbrek ve karaciğerdeki büyüme geriletildi
    Kuruma hastalığına karşı 30 gün ilaç kullandı
    Parazit yumurta için 10 gün ilaç kullandı
    E vitamini kalsiyum gibi takviyelerde bulunuldu kırılan kanatları iyileşme sürecine girdi
    Aşı yapıldı
    Gut hastalığına karşı ilaç aldı

Önce Temmuz ayı
     Muhhabet kuşum öldü

Eylül-Ekim ayında doğru solunum yolunda sıkıntı çıktı biraz ilaç kullandı
    Solunum yolunda sıkıntı devam etti
    Sonra Aralık 27
     Muhhabet kuşum öldü

Ekim ayında kuşu tekrar götürmedim diye kendimi sorumsuzlukla suçluyorum yeni kuş alırsam bunu aşabilirmiyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardstyler -- 2 Ocak 2016; 22:33:12 >

• YENİSİNİ AL

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F6724416F -- 5 Ocak 2016; 0:44:24 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.