Şimdi Ara

MÜHENDİSLİK ve TEMEL BİLİMLER

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kafamı kurcalayan bir konu var arkadaşlar. Ülkemizde derece yapan çoğu insan tercihini aile ve çevre baskısı ile yaptığı için çok ilgi duysa bile temel bilimler seçmiyor malum. Ama baktığımız zaman mesela ee üstüne fizik çift anadal yapanlar da az değil. Ve bir çoğu yoluna fizikle devam edebiliyor. Tercih zamanında direkt fizik seçmek daha mantıklı olmaz mıydı oysa ki?
    Bazı insanlar baskı ile mühendislik seçip sonra temel bilimlere yöneliyor bazı insanlar ise hesaplı bir şekilde önce mühendislik sonra temel bilimler okuyor. Bunu mantığı nedir bilen var mı arkadaşlar ? Belki aramızda bahsettiğim profile uyan arkadaşlarımız bile vardır.



  • ikisi de birbirinden boş bölümler.sonuç işsizlik ve geçim sıkıntısı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umuyorum ki Mühendislik ----> Temel Bilimler yapacağım.

    Çocukluk hayalim astronomi okumaktı. Ülkedeki puanlar ortada.. O defter kapandı yani.
    Ben de iyice fizik ve matematiğe yöneldim lisede, ailem tipik anadolu ailesi(bunu küçümsemek için yazmadım) doktor olmamı istiyorlar. Babam memur anlayacağınız "Benim sana bırakabilecek malım mülküm yok, doktor ol kurtar kendini." derdinde.
    Sayın Teslas anlayacağınız 'Köşeyi Dönme' hissinin oldukça yaygınlaştığı ülkemizde insanların temel bilimlere yönelmemesi normal.
    ODTÜ Boğaziçi gibi üniversitelerde makine mühendisliği okumayı, oradan da matematiğe yönelmeyi düşünüyorum(kesinlikle mühendis olmak istemiyorum)
    Ama babamın gözünde 1K'daki mühendisliğin 15K'daki tıp fakülteleri kadar değeri yok..
  • tetanos. T kullanıcısına yanıt
    Asıl boş olan bu yorum.
  • Boş olan direkt bu arkadaşın kendisi. Forumun troll tiplerinden biridir kendisi. Ciddiye almamak lazım.
  • İyi anlıyorum sizi. Zorunluluktan mühendislik seçip temel bilimlere yönelecek arkadaşlarımızdansınız. Çok kişi var böyle düşünen. Cevabınızı okurken makineden sonra fiziğe yönelmeyi planladığınızı düşünmüştüm. Matematik için bilgisayardan geçiş yapmak daha avantajlı oluyor diye duymuştum ama tam bir bilgim yok. Neden matematik ?
  • Teslas kullanıcısına yanıt
    Matematik ile daha çok ilgileniyorum ve bu akademik olarak matematikte ilerlemeyi daha çok istiyorum. Makinenin dersleri bilgisayardan daha çok hoşuma gitti. O yüzden makine okumak istiyorum. Yoksa bilgisayar da aklımda.
  • Bende de bi fizik hevesi var da cesaret edemiyorum. Makine-->Fizik yaparım belki..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • AdiGe.. kullanıcısına yanıt
    Bende aynı şekilde. Ama ben ee--> fizik düşünüyorum
  • maalesef hayallerle hayatlar cok farklı oluyor.
    ben de üniversiteye gelmeden önce ooo mbg ile çap yaparım diyordum ama çap yapanların sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor üstüne okulun uzuyor.
    hangi bölümü okumak istiyorsanız onu seçin vicdanınız rahat olsun.
  • Herr Professor kullanıcısına yanıt
    Hocam ben istediğim yerlerden birini (ee için) tutturamazsam mezuna falan kalmam direkt fiziğe giderim. Ama eğer ilk 1000 ilk 500 falan yaparsam ee yi giderim çünkü bu ülkede temel bilimler seçmek cidden baya idealistlik bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teslas kullanıcısına yanıt
    hocam merhabalar. bende sizin gibi ee kazanıp ardından fizik çift anadal yapmayı hedefliyorum. Siz ne yaptınız rica etsem benimle tecrübelerinizi paylşabilir misiniz? teşekkürler.
  • Adolf kitler kullanıcısına yanıt
    hocam sevgi meselesi, fiziği günümün her anında çalışabilirim
  • Adolf kitler kullanıcısına yanıt
    aga yapılıyor ki mk zor değil bi tanıdıgım boun makine mühendisi ve fizik çapı yapıyo

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AdiGe.. kullanıcısına yanıt
    makina -> fizik mantıklı bi seçim değil çünkü makinada mekanik ve termal fizik göreceksiniz çöğunlukla. elektrik ve ileri fizik konularını görmeyeceksiniz bile. makinanın kendisi çok zor zaten fizik de ayrı bir zor.
  • Ailem seçimi bana bırakıyor ve bu mesajlara baktıkça kendimi şanslı hissettim. Ülke gençlerinin kendi geleceklerini kendileri belirleyememeleri üzücü bir durum. Kim bilir ne parlak zihinler ilgisi olmadığı bir alanda sönüp gidecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shelveyy S kullanıcısına yanıt
    tanıdığın yapıyorsa kesin çok kolaydır reis. boun gibi çan egrisiyle not aldigin(+ne canavarlar var dusunun) sistemde 3 den fazlaysa ort.si 12 saatden az calisiyosa bir sey bilmiyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adolf kitler kullanıcısına yanıt
    yapan çok fazla insan var. okul genellikle bir sene uzuyor ama yurt dışına yüksek lisans başvurularında burs ve kabul alma şansını artırıyor. odtü ee + fizik çapı yapıp şu an fizik profesörü olan insanlar var. aynı şekilde eski oda arkadaşlarımdan biri ee + mat çapı yapıyordu, aynı odada kalıp benim üniye başlamamdan bir sene önce mezun olan bir arkadaş da ee + fizik bitirip almanya'da aachen üniversitesine yüksek lisansa gitmiş. dersler sıkışık oluyor evet ama ilgin varsa ve zaman yönetiminde başarılıysan gayet yapılabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jean-Baptiste Fourier -- 24 Haziran 2020; 23:19:33 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.