Şimdi Ara

>>Mühendislik Ünvanı İmkansız Olmamalı>>> (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
0
Favori
4.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ben düz lise mezunuyum
    ve bu yıl oss den say-1=163.246
    ağırlıklı orta öğretim başarı puanı=065.763
    Ortaöğretim başarı puanı=59.677
    Y-ÖSS-SAY1=182.975
    FEn bölümü öğrencisiydim

    bende 2 yıllığa gidip sonra 4 yıllığa mı geçiş yapıyım
  • Olay yine mühendis-tekniksey kavgasına gelmiş.Türkiyedeki asıl sistem sorunu bu:Tek bir konuda bile bir araya gelemiyoruz,kavga edip birbirimizi yiyoruz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: minik_jagura

    arkadashlar bir müddet topici okuyamadım bayaa cidii yorumlar olmuş.öncelikle ben yazdıklarımın anlaşılmadığını yada nasıl işine geliosa o şekilde anlaşıldığı kanaatine vardım.zira ben attığım mesacda tamam her meslek liseli gelsin müendisle aranızda bi fark yok gelin yapın bizden daa iyisiniz falan demedim.şimdi burda sen hakikatli mühendissin ben diilim tartışmasına hiç girmeye de gerek yok.herkesin mühendis olmayacağı, olması da gerekmediği gibi bilinen şeylere hiç değinmeyelim. herkes bir işi yapar yapmas o ayrı mevzu.ama bi kaç şeye değinmeden edmiycem.

    öncelikle haklı yorumlar da çokça var.dersler hakkaten ağırdır. matematiiydi, statiiydi, dinamiiydi normal lisede gördüünüse pek de benzemez.bu kadar adam uzatıyo bitiremio, bunlar aşikar olan, çok doğru şeyler. ama ben makine okuyom derken (bitirmek üzereyim son senem ayriyetten dışarda da iş yapmışlığımız vardır halen daha yapıyoruz,yani işkembe-ül kübradan sallamıyos) işi bilmeyen ne okutulduğundan derslerin nasıl olduğunu bilmeyen kim kaldırır kim kaldıramas haberim olmayan bi adam diilim yanlış anlaşılmasın. ben meslek lisesi mezunu falan da diilim fenlisesi mezunuyum, ortaokulu da anadolu lisesinde okudum( yani bu öss'eydi ek puandı olaylarından da en iyi şekilde anlarım).hasılı vel kelam uzatmayalım dersler ağırdır ama bende gelin çok rahat olursunuz demedim.uğraşın kasın dedim.

    ikincisi çoğu mühendislik öğrencisi stajlarda bile afallıyo derken de meslek liselilerin bizden çok üstün olacaklarını yada bizlerin işi bilmediimizi falan anlatmak istemedim.yada ne bileyim mühendisin cnc kullanmasını bilmesi gerektiini, yada eline tornavida alıp iş yapması fgerektiğini de anlatmadım. bunları nerden çıkardığınızı da anlamadım doorusu. mühendis adam tabiki bunları yapmas yapması da biras abestir. ama bu durum bunların gereksiz olduğu anlamına gelmez. sen mühendis olarak en az ordaki çalışanlar kadar işi bilmemlisin. ben, atıyorum, şönt pompanın, 3,5 borunun veya ne bileyim trafonun falan ne olduğundan haberi olmayan mühendise mühendis demem. bu açıdan meslek liselilerin uygulama olarak bizden daha iyi olacakları ise su götürmez bi gerçek.

    son olarak katsayı olayına ben şahsen karşıyım. tamam ara elemanlara da ihtiyaç çok fazla var,meslek liseleri özendirilmeli ama bu iş böyle adamların önüne engel koyarak olmas. sen nerden biliosun orda çok cevval, zehir gibi kafası çalışan adamların olmadığını? önlerine engel koymaya ne hakkın var devlet olarak?

    walla destan gibi oldu yaw buda.idare edin çok sık mesac yasamıyos. yasmadıımıs zamanlarada da idare edin artık. şimdilik saygı ve sevgiyle







    ağzıa sağlık kardeş doğru söze ne denir. (teknik öğretmen)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar3564 -- 14 Ekim 2006; 18:26:57 >




  • biricik mühendisimiz dutkumuz bakın kendini geliştirmek için üstüne işletme okumuş elo. mühendisliğinin kalite mühendisi olup üç gün düşünebiliyormuş artık.. ama bizim endüstri meslek lisesi mezunumuz kendini geliştirmek isterse olmazmış yapabilecekse bile daha da zorlaştırılmalıymış.
    bu nasıl bir bencillik nasıl bir hor görmedir yahu. İki satır okumuş olan herşeyi çok bilir olmuş. Arkadaşlar bırakın eğer becerebiliyorlarsa mühendis olsun beceremiyorsa teknikerlikte devam etsin. Bu bu kadar basit. Biz karşımızdaki devletle uğraşırken bir de mühendislerin çekememezlikleri çıktı başımıza.
    Bi talcid alın yada soda için ve susun artık yazık bu çocuklara yahu gelecek kaygısıyla birşeyler yapmak istiyorlar herkes engel olmaya çalışıyo
    Ayrıca 2 ayda pratik kazanan arkadaşa da çok güldüm... ilahi, eheheh!!

    Teknik öğretmen
  • valla kardes herkez asagi yukari iki senelikten dgs le 4 yilliga gec diyor benim bir arkadasim var 2 senelik onide 100 uzerinden ortalama diplomasi 96 idi dgsde de turkiyede ilk 500e girdi tercih ettigi universitelerin hepsini asagi yukari kazanmasi gerekirken en son ihtimal yazdigi kocaeli elektronik ogretmenligimi klazandi yanilmiyosam ondan daha dusuk arkadaslari uludaga girdiler oda sonra uludaga gitmek istedi yonetimle konustu benim puanlarim daha iyi olmasina ragmen onlar benden daha once nasil girebilirler diye kimse anlam veremedi yani trde hic bir isin garantisi yok ama bende olsam dgsle 4 yilliga gecerdim simdi dedigim arkadas bgde okuyo yabanci dilde okumasina ragmen en iyisi o ama iste biraz var arkadasta sabah 4 e 5 e kadar ders calisiyomus gencligini yasiyamiyo herneyse senin hayatin sen karar vericeksim ama yurtdisi elektronuk muhendisligide okuyabilirsin ossin gordugu yerler var ukrayna bulgaristan birkac yer daha bide trde uni kazanmis kagidi alip ayni kagitla almanyada bir uniye yazilanlar var diye duymustum ok simdiden kolay gelsin




  • bazı arkadaşlar düzliseden elektronik mühendisi olanlara fena kafayı takmış , bende anadolu lisesi mezunu elektronik mühendisyim - ben 3 büyük fabrikada staj yaptım , bir sürü 2 yıllıkla birlikteydim stajlarımda . Gerçekten 2 yıllıklar ile çok farklı olduğumuzu farkettim - hepsini genellemek yanlış olsada bir çoğu ile çok büyük kapasite farkımız var bi kere. Kızın biri vardı bi keresinde benim atölyede 24-25 yaşlarında 2 yıllık elektronik okuyo , kıza mayın tarlası oyununun nasıl oynancağını saatlerce anlattım - gene anlamadı , sonunda bende pes ettim ...

    tabi bunun yanında 2 yıllık bilgisayar programlama okuyup - kendini aşırı geliştrmiş , hindistan tatada staj yaptıktan sonra ingiltereye gidip binlerce euro maaş alan tanıdığımda var.

    inş. herkes yetenekleri ölçüsünde karşılığını alır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emperor84 -- 26 Ekim 2006; 18:14:57 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emperor84

    bazı arkadaşlar düzliseden elektronik mühendisi olanlara fena kafayı takmış , bende anadolu lisesi mezunu elektronik mühendisyim - ben 3 büyük fabrikada staj yaptım , bir sürü 2 yıllıkla birlikteydim stajlarımda . Gerçekten 2 yıllıklar ile çok farklı olduğumuzu farkettim - hepsini genellemek yanlış olsada bir çoğu ile çok büyük kapasite farkımız var bi kere. Kızın biri vardı bi keresinde benim atölyede 24-25 yaşlarında 2 yıllık elektronik okuyo , kıza mayın tarlası oyununun nasıl oynancağını saatlerce anlattım - gene anlamadı , sonunda bende pes ettim ...

    tabi bunun yanında 2 yıllık bilgisayar programlama okuyup - kendini aşırı geliştrmiş , hindistan tatada staj yaptıktan sonra ingiltereye gidip binlerce euro maaş alan tanıdığımda var.

    inş. herkes yetenekleri ölçüsünde karşılığını alır.

    Hocam ayenen dedigin gibi benimde işyerimde bir elazıg mezunu mühendis vardı adama RS485 portunun özelligini ve testini hexe kodalrını öğretemedim pes ettim anlattıgımı 1 saat sonra tekrar soruyordu..
    Adam var itü ottü müh bitirir alır 750 ytl adam var meslek lisesi myo bitirir alır 4000 ytl bu işler böyle tam terside olur özel sektörde birkaç yer hariç bilgi kazanır...




  • "dutku" sözüm sana; bende bir teknik li,se mezunuyum , ve odtü elk.elktr. okuyorum . Yazdıklarından anlıyorum ki bazı insanlar bir yere ulaştıklarında kendilerini birşey sanırlar mühendis ünvanı almayı başarmıssın fakat insanlık namına alçak gönüllü biri değilsin.Burada arkadaşımız mühendis olmak istediğinden bahsetmiş eminim ki şuanki eğitim seviyesi bile seninkinden daha iyidir. Arkadaşımızı desteklemek gerekirken ,yazdığın birtakım saçmalıklarla önlerine psikolojik engeller koyuyorsun. Sen mühendissin ama mühendislik böyle bişey değil. İş C , PİC veya PLC bilmenin yanısıra adam olmayı gerektiriyor. Sen o zaman tornavida vs. vs kullanma otur oturduğun yerde teknisyenlere emir ver. Sana hiç bir konuda katılmıyorum. Belliki bu ünvana sadece kalıp yapmak için uğraşmışsın.. Mesleki eğtim liselerinde okuyupta mühendis olmak isteyen arkadaşlara başarılar diliyorum . En azından imkansız değil.
    Saygılar...




  • Arkadaşlar topic'deki mesajların hepsini okuduktan sonra hocanın fıkrası aklıma geldi ve güldüm.Hani hoca kadılık yaparken bir davada davacıya ve davalıya dönüp sen de haklısın sen de haklısın diye karar verdiği fıkra gibi tartışmalarınız var.

    Konuların tespitleri doğru.İlk olarak şunu iyi anlamamız gerktiğini düşüyorum.BU ÜLKENİN NİTELİKLİ,YARATICI ARA ELEMANLARA şiddetle ihtiyacı vardır.

    Sanayimiz teknik ve teknolojik olarak büyük bir oranda maalesef dışa bağımlıdır.Bunun için planlamacı ve projeci MÜHENDİSLERİMİZİN hani 3 gün düşünüp planladıkları işleri, anlattıkları kişilerin bu anlatılanları anlayıp uygulamasını istedikleri TEKNİKER ve TEKNİSYEN'lerimizin iyi bir eğitim almaları şarttır.Bu insanların aldıkları eğitim ne kadar kaliteli olursa kullandıkları sistemleri anlamaları ve bunların verimliliklerinin artışıda o kadar üst düzeyde olacaktır.UNUTULMAMALIDIR Kİ DÜŞÜNEN VE YORUMLAYABİLEN İNSANLARIMIZ ARTIKÇA ÜRETİM KAPASİTEMİZ,KALİTEMİZ O KADAR ÜST DÜZEYDE OLUR.Buda ÜLKEMİZİN KALKINMASI'nı kolaylaştıracaktır. Bu insanlar içersinde ne gibi cevherlerin olduğunu hiç birimiz bilemeyiz.Genelleme yapıp bunların önlerine aşılmaz engeller koymanın bana göre hiçbir gerekçesi olamaz.Sınavlar yapılsın tabiiki.Ama gerçekçi olmak şartıyla,geçebilenlerin bu şekile önleri açılır.

    Teknik Uygulama Mühendisleri'nin ne iş yapacaklarını bizlere anlatabilirmisiniz.Bana bu ünvanın Tekniker'lerin yaptıkları işle aynı gibi geliyor.Bu durum;bu ünvanda Teknik Öğretmenlerin ağzına sürülmüş bir parmak bal olmasın.Sistem ne diyor. Meslek Lisesi eğitimini özendireceğiz.Öncelikli olarak Meslek Lisesi okullarımızın yeni teknolojiyle donatılması gerekiyor,bunları kullanacak elinizde Teknik Öğretmen yoksa bunu neyle yapacaksınız!!!Teknik Öğretmenlerimizi daha iyi eğitimden geçirmeliyiz ki onlar yukarıda yazılanları yapacak insanları yetiştirebilsin.

    Diğer önemli bir meselede görev tanımlarının iyi yapılması ve buradaki sorunların çözümünden geçmektedir.Mühendis altındaki elemanları küçük veya hor görürse sorunlarımızı çözmek mümkün olmayacaktır.Ekipteki diğer insanlarda liderlerine saygı,sevgi ve güven duymak zorundadır.Bu gerçekleştirilebilirse herkes GENERAL olmaya çalışmaz.İşletmelerde takım(ekip) kavramı çok önemlidir.

    Herkese Saygılar.




  • Asagidaki linke biraz goz attim ve muhendislik diplomaasi galiba kolay alinamamali.

    http://www.tcnj.edu/~rgraham/license.html
  • Arkadaşlar sistemin adilliğini sorgulanır ama zaten katsayı adaletsizliği olmamalı ya meslek lisesinden cıkanlar elektronik adına baya bi yol katederek gelmişler bu acık kendi adıma şu an hazırlık sınıfı öğrencisiyim itü telekominikasyon müh. de ama kendim teknik klupler sayesinde uygulama için ve elektronik eğitimi için yol almaya calısıyorum ve aldığım dokumanlar temel elektronil yani meslek liselerinde 9. sınıfta gorulen kitaplar ve uygulamamlar da atölye defterlerinden... ve aynı kursta ortalaması 4 üzerinden 3'ü gecen adam var kursta ama kablo sıyıramıyor. breadborda dewre kuramıyor.. ve bu adam müh. olup cıktıgında uygulama bu haldeyken nasıl iş gorebilir.. dgs ile bolume gelen baska biçocuk da varki aralarındaki farkı anlamak hiç de zor değil yani diğeceğim o ki böyle bi temelle gelmek cok yol aldırıyor.. ama uni deki derslerin zorlugu turevi integrali dif'i fln ne zorlukta olursa olsun kendi sorunu öğrencinin bu kendisine bırakılmalı bunca uygulama yok sayılmamalı..




  • ya bide hayatta zaten elinde ne gibi bilgi varsa ve şirketin işine yarıyorsa adamlar buna bakar kanaatimce müh elbetteki onemli bi unvan ama sen networkten anlayan ccna ve ccnp uzmanı biriysen örneğin şirket bunları es geçmicektir.. yani uni den sonra hayat war artık kısıtlama yok ne kazanırsan kendine..
  • arkdaşlar bende yeni liseden mezun olmudum ve şuan bir ar-ge firmasında teknisyenlik yapıyorum.Meslek lisesinden mezun olan herkesin mühendis olmak istediğinden bahsetmiş bazı arkadaşlar biraz düşünün!!! şuan yeni mezun olmuş ve işten anlıyan bir mühendis 1500 ytl ile işe başlarken deneyimli bir teknisyen 1000 ytl seviyesinde çalışıyo şuan ülkemizde pek çok insan yoksulluk sınırı olarak belirtilen düzeyin de altında askeri ücretle çalışıyo ve böyle bi ülkede kimse işi düşünmüyo sadece yaşamını garantiye alabilmek için mühendis olmanın zorunlu olduğunu düşünüyo (elektronik mezunları) bi noktada haklılarda çünkü ülkemizde teknik eleman ihtiyacı olduğu söylenirken sanayide bu elemanların çalışabiliceği yeterli alan yok buda piyasada fazlasıyla teknik eleman ve daha ucuz işçi demek

    bu arada kendi alanımda sınıf ve bölüm birincisiyim mühendislerin ne kadar matematik bilgisine ihtiyaçları olduğnu hergün görüyorum ama bu onları bizden üstün kılcak kadar önemli bi fark değil!!!!!!!!!
    konuyu açan arkadaşım şuan çalışıyorum ve alanımda kendimi geliştiriyorum bende 2 yıllığa gidip dgs sınavına girmeyi düşünüyorum.başarılar dilerim




  • quote:

    Orjinalden alıntı: serhatka

    Şevket memet sen mühendis olmuşsun iyi Anayasanın eşitlik ilkesine uyuyormu bu yök yasası Senin korkun bu meslek liseleririndeki çocuklar işi bilen adamlar mühendis olursa piyasa argeler onların eline geçer. Sizin gibi mühendis geçinenlerde aç kalır. Yalanmı ?
    SANA SORUYORUM HANİ MÜHENDİS OLDUNUZDA BU ÜLKEDE BİR YARI İLETKEN ÜRETİLİYORMU BİR BİLGİSAYAR ANAKARTI TASARLANIYORMU ? BANA CEVAP VER BE ADAM ŞUNU UNUTMA YÖK BİRGÜN YIKILACAK VE BU MESLEK LİSELİLER ÇEKİRDEKTEN ELEKTRİK ELEKTRONİK ÖĞRENENLER SİZİ PİYASADAN KAZIYACAK BUNU BİR YERE YAZ.....


    ıyıce dolmussun sen, sakin yaw. meslek lisesi meslek lisesi.. sen bize gösterdikleri matematigi meslektekıler ruyalarında goremezler hemen elıne tornavıda alıp ıse baslayıp ondan sonra muh. lere laf atma olayı mesleklerde cok yaygın bısıdır. ben ozel de okuyorum paramla okuyorum oss ye hıc ama hıc calısmadım ama su anda essekler gıbı calısmak zorundayım yoksa dıploma vermıyorlar anlıyonmu. senın okulda gordugun seyler tecrubedır onu herkez ogrenır merak etme bende yaz stajlarımda ogrenmeyı planlıyorum. pratıkte bır bılgım yok ama 1-2 sene ıcınde bu acık kapanır merak etme sen işi bilen adamlar einstenmı? hayır hepsı hocalarından ogrenıyo. merak etme bızede ogreten var o gorduklerınızı. ve ayrıca bu uretılıyomu dıe sordugun seylerı muhendısler uretmez ıs adamları ve sırketlerı uretır turkıyeye acmıslarda fabrıka bızım muh.lerımızmı olmaz demıs?

    kotu muh yokmu var hemde dolu. ama duz lıse cıkıslı muh. okuyan ve bıtıren bırı eger ısı ogrenmek ıstıyosa bu onun en fazla 1-2 senesını alır. ve senın dedıgın olay olsa bıle hıcbır teknık eleman o adama bısı yapamaz senın dedıgınde cok garıp bısı ama neyse yok yıkılıcak bılmemne ben anlamam neyse fınal haftası ders calısıyım bıraz oss ye calısmadık ama buna calısmam lazım muh olmak kolay deıl nede olsa..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seldom Seen Kid -- 10 Ocak 2007; 19:19:37 >




  • öss ye hazırlanırken açtığım başlık tekrar hortlamış, şimdi Sakarya Tef Elektroniğe girdim ama hala Elektrik_Elektronik Müh. için çabalıyorum...
    ben vazgeçmicem, sonumuz hayrola...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.