Şimdi Ara

Mühendislik okuyorum, kendimi geliştirmek için ne yapmalıyım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
14
Favori
3.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Viper13

Elektrik-elektronik okuyorsun C öğrenmen daha mantıklı

JAVA öğrenmek de C öğrenmek kadar işime yaramaz mı hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jon SNOW 37

Kardes Python u yala yut

Java yı yala yut

C ve C ++ ı yala yut

Ingılızceyı yala yut en kotu c1 sevıyesı

JAVA öğrenmeye Eylül ayında başlıyorum. C# öğrenmek biraz daha ileriki bir zamana kaldı. Önceliklerim bu ikisi, PYTHNON veC daa sonraya bıraktım. Hata mı yaptım bilemiyorum.

İngilizcem şu an C1 seviyesinde. Daha akıcı yapmak için bu yaz gidiyorum zaten.
  • RuhlarAleminden Ferruh kullanıcısına yanıt
    konuşma nasıl konuşma c1 olmalı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam C sana donanım üzerinde direk kontrol veriyor bu yüzden elektronik alanında işine yarar. Ama java sanal makinede çalışıyor, ve bu sanal makine gömülü sistemlerde filan çok yer kaplayacağı için konmuyor. Mesela şu an bir Arduino alsan onu programlayacağın dil ya C ya C++ olucak.
  • Daha şimdiden yazdıklarını okudum, bu şekilde devam etmeni tavsiye ederim. İngilizce + yabancı ülke deneyimi + bağlantılar kurarak çok başarılı bir yolda ilerlersin. Mesleğin ile ilgili dünya genelinde yeni insanlar ile tanış ve yurt dışında projelere katılmaya çalış. Akademik başarı, c#, c++, IoT, yapay zeka falan inan çok daha kolay şeyler. Hayatında başarılar dilerim. Ayrıca Autocad yerine 3d model basma tecrübesi edin, elektronik cihazlarına uygun mekanik aksamlar falan yapabilirsin. Hayatında başarılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jon SNOW 37

konuşma nasıl konuşma c1 olmalı

Hocam gayet akıcı ve kötü olmayan bir aksan ile konuşuyorum ingilizceyi. Sadece biraz daha imkanlarımı artırıp neredeyse anadilim kadar yetkin olmaya çalışıyorum.
    Gerek dersi anlama, gerekse de lecturer ile ilişki bağlamında ingilizcem hiç bir problem yaratmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Viper13

Hocam C sana donanım üzerinde direk kontrol veriyor bu yüzden elektronik alanında işine yarar. Ama java sanal makinede çalışıyor, ve bu sanal makine gömülü sistemlerde filan çok yer kaplayacağı için konmuyor. Mesela şu an bir Arduino alsan onu programlayacağın dil ya C ya C++ olucak.

Hocam bir yerden sonra seçme şansım yok. JAVA okulda zorunlu ders :((
    Bahsettiğim gibi JAVA'dan sonraki önceliğim C# olacak, ama detaylı araştırmalar sonrası seçimimi değiştirebilirim.
    Aydınlattığınız için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ajan37

Daha şimdiden yazdıklarını okudum, bu şekilde devam etmeni tavsiye ederim. İngilizce + yabancı ülke deneyimi + bağlantılar kurarak çok başarılı bir yolda ilerlersin. Mesleğin ile ilgili dünya genelinde yeni insanlar ile tanış ve yurt dışında projelere katılmaya çalış. Akademik başarı, c#, c++, IoT, yapay zeka falan inan çok daha kolay şeyler. Hayatında başarılar dilerim. Ayrıca Autocad yerine 3d model basma tecrübesi edin, elektronik cihazlarına uygun mekanik aksamlar falan yapabilirsin. Hayatında başarılar

Teşekkür ederim hocam. Önerileriniz dikkate alacağım özellikle CAD yazılımı konusunda. Bahsettiğim bu plandaki her adımı bu forumda yazılanları okuyarak öğrendim ve şimdi uygulamaya koydum. Daha yeni önerilere de açığım. Handikaplarımın olduğunun farkındayım ve bu dezavantajı avantaja çevirmek için uğraşıyorum.

• Abla ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeremiKılarksın

Abla ?

Ablalarım ve abilerim yazmak yerine kendimce tasarruf etmeyi planlamıştım ama imla hatası yaptım :((

• Matlab tavsiye ederim

• Çok kasma mezun olduğunda 2k ile işe başlarsın tecrübe kazanırsanda 3k olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fransızca öğren

• ingilizcen iyiyse mühendislikte merak saldığın konular hakkında birsürü makale bulup okuyabilirsin. bunun dışında iş dünyasında 2li ilişkiler karşındakini ikna etme kabiliyeti çok önemli bir hale geliyor.
  • Selamlar, 1. sınıfa göre çok iyi bir ivme yakalamışsın, bu ivmeyi sakın kaybetme. Okul dışında hep bir şeylerle uğraş.

-Amerikaya gidip geldikten sonra okulda uluslararası öğrenci klüplerine katıl. Çünkü sadece kursa gittim diyince ingilize yapılmıyor. 0 kurs, 0 amerika, 0 erasmus ile sunum yapacak kadar ingilizcem var. Mülakatta şuanki yöneticim gayet akıcıymış diyerek ingilizcemi yarıda bırakp tekrar türkçeye döndürdü. Nasıl bu kadar ingilizce yaptım? İlgim vardı, seviyordum.
    -Ufkunun genişlemesi için sürekli seminerlere, etkinliklere git. Şehir dışı olanlara bile git.
    -İşe girdim demişsin, çok iyi. İşinde iyi bağlantılar oluştur ve sürekli daha iyi yerler araştırmaya bak. Türkiye'de sağlam yerde stajlar 3ten sonra başlıyor tanıdığın yoksa. O vakte kadar gönüllü, normal girebildiğin her yerde staj yap.
    -LoL, Dota, CS:GO, günde 10 bölüm dizi izlemek gibi saçma sapan alışkanlıklarını bırak.
    -Harward pc50x eğitimini araştır, kurcala.
    -Detaylı bir master task list nasıl oluşturulur onu öğren. Ben buna geç ulaştım, sen daha erken ulaş benden öne geç.
    -İngilizceyi bitirdikten sonra kesinlikle 2. ve 3. dillere başla.
    -Günde kaç saat uyuyorsun bilmiyorum ama sakın ve sakın 12'de yatıp 10-11'de kalkma. Sürekli kendini 12-7, 12-8 düzenine alıştır.
    -Bir şekilde spor yap, kendini salma. Görünüş önemli. ÜSTÜNE BASA BASA SÖYLÜYORUM KENDİNİ SAKATLAYACAK BİR ŞEY YAPMA. SAKATLIKTAN YENİ ÇIKTIM, ISINMADAN YAPMA.
    -Bir felsefe akımı takip et, öğren. Çünkü bu da bir kendini geliştirmedir. Mülakatlarda söylediğin zaman entellektüel yönden gelişmiş olduğunu gösterir.
    -Çekingen olma, girişken ol.

Son olarak, internette bulamayacağın eğitim, bilgi, seminer, ders, yok. Herşeyi bulabilirsin. Haliyle öğrenme isteği fark oluşturuyor artık. Elimin altında herşey var, öğrenmiyorum. O yüzden bu isteğini sürekli arttır.

Hevesli kardeşimize benziyorsun, devam et böyle. İvmeni kaybetme. Hayatta başarılar. Bu yazdıklarımı uygulamayacaksın biliyorum, ama yolun acık olsun.

Önemli edit: Takvim kullan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surfer Rosa -- 2 Haziran 2017; 0:8:3 >

Önemli değil hocam, bu arada Java ve C# çok benzer diller. Birini öğrenince diğerini de öğrenmiş gibi olursun.
  • Dil öğrenmeyi sonraya birakma. Birine hakim olunca diğerlerini öğrenmekte de zorluk çekmiyorsun zaten. Dilleri artık ilkokulda lisede öğreniyor merakı olan. Herkesten bir adım ötede olmak gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thoughtful -- 2 Haziran 2017; 0:15:34 >
  • Viper13 kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten ikisinin de birbirine çok benzediğini bilerek JAVA'dan sonra C# öğrenmeyi hedefledim. İnşallah planlarım dahilinde hepsi hallolacak. Teşekkür ederim her şey için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thoughtful

Dil öğrenmeyi sonraya birakma. Birine hakim olunca diğerlerini öğrenmekte de zorluk çekmiyorsun zaten. Dilleri artık ilkokulda lisede öğreniyor merakı olan. Herkesten bir adım ötede olmak gerekiyor

Hocam zaten gayet iyi seviyede ingilizcem var. Ben bir sonraki dil olarak İspanyolca öğrenmek istiyorum. Belki bir mühendis için daha öncelikli gerekli olan dil Almanca ama bu da benim kişisel merakım. İnşallah İspanyolca'dan sonra Almaca'ya da zamanım olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aksumit

Matlab tavsiye ederim

Hocam daha önce de duymuştum matlabı. Çok öneriliyor ama okulda dersi yok. Arta kalan zamanımda kendi kendime öğrenmeye çalışacağım. Bilen arkadaşlarım var onlardan faydalanmayı düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.