Şimdi Ara

Mühendislik okuyorum, kendimi geliştirmek için ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
14
Favori
3.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben Ankara'da İngilizce eğitim veren bir üniversitede elektrik-elektronik mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim. Geleceğim hakkında herkes gibi ben de endişeliyim. Okuldan mezun olduğum zaman okuduğum bölüm dışında bir iş yapacak hale gelmek istemiyorum. Orta-ileri düzey ingilizce biliyorum. Okulumun hazırlığını bitirdim. İngilizcemi daha da geliştirmek için bu yaz Amerika'ya dil okuluna gidiyorum. Gelecek dönem okulumdan JAVA dersleri alacağım, mezun olmadan önce JAVA dışında C# kodlamayı öğrenmek planlarım arasında. Aynı zamanda CAD yazılımlarını yetkin bir şekilde kullanır hale gelmek istiyorum. Hem kendimi piyasaya hazırlamak, hemde pratik ve mesleki bilgimi artırmak için OSTİM'de bir mühendislik firması buldum. Ama bu firma tam zamanlı ya da yarı zamanla çalıştığım bir iş değil de, hobi olacak benim için. Hem kendi paramı kazanmak hemde iş kültürüne sahip olmak için Amerika'dan dönünce derslerime uygun zamanlarda bir iş bulmayı planlıyorum. İlla mühendislikle alakalı olmak zorunda değil, çay servisi de yapabilirim, oyuncak mağazasında rafları da dizebilirim ya da masabaşında düz bir evrak kontrol elemanı da olabilirim. Ben okuldan mezun olduğumda sadece communcation ya da başka dersleri AA ile vermiş olmak istemiyorum. Kendi başına bir konuda ehilleşmiş, kimseye ihtiyacı olmadan bir işi başarabilecek bir hale gelmek istiyorum. Okuldan sadece iyi bir stajla mezun olmak yerine iyi projelerin başı olmak istiyorum. Bunun için de sadece bir kaç senem var.
    Para günümüz dünyasında tabii ki önemli, ama benim için en önemli nokta değil. Ben çok büyük paralar kazanıp lüks araba-hayat istediğim kadar, mesela enerji depolama sistemleri üzerinde uğraşmış biri olup gerçekten insanlığa yararı işler geliştirmek istiyorum.

Siz yetkin ablalarımın ve abilerimin de bu konu hakkında önerileri ve düşüncelerini merak ediyorum.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RuhlarAleminden Ferruh -- 4 Haziran 2017; 10:22:3 >

• Kendisini gelistiren zengindir.Hayirlisi be abi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abla ve abilerimin

• Java ve C#'ın sizin alanınızla olan alakasını anlamadım, C öğrenmek varken.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni birebir özetlemişsin takip

Konu sahibine pm den yardimci olacaklar bana da pm atarlarsa cok sevinirim iyi gunler

• hangi üniversite?

• Kardes Python u yala yut

Java yı yala yut

C ve C ++ ı yala yut

Ingılızceyı yala yut en kotu c1 sevıyesı

• quote:

Orijinalden alıntı: Erich Fromm

Abla ve abilerimin

edit: imla :((
  • Yabancı dil,yazılım,donanım bilgisi tabi ki önemlidir.Herkes teorik bilgi konusunda öneride bulunur işte şunu öğren bunu öğren diye.Milyon defa duyarsın bunları.
    Ama iyi bir okulda okuyorsan zaten o okulu bitirmek için bunları bir şekilde öğreneceksin.

Asıl mesele pratiktedir.İş hayatıyla okul hayatı çok farklı.Bu yüzden mezun olmadan önce mutlaka bir yerlerde çalış.Bu sadece sektörünle ilgili değil,herhangi bir yerde garsonluk temizlikçilik bile olabilir.Buradaki asıl gaye para kazanmak falan değil,iş hayatında insan ilişkilerine hazırlıktır.

Yarın bir gün farz edelim ki kurumsal bir şirkette işe girdin.Bu şirketteki rolün büyük ihtimal yönetici ayarında olacaktır,altındaki işçilerin amiri olacaksın.O işçiler ve yapılacak işler senden sorumlu olacak büyük başların karşısında.Senin insan ilişkilerin iyiyse,öküzün birisi değilsen işçilerle aranı iyi tutacaksın tabi fazla da yüz göz olmayacaksın.Ama sen ben o kadar okul okudum bu işçiler kim lan diye burnu havada takılırsan seni parmağında oynatırlar,patronlardan da azarı sen yersin.20-25 senedir o işte çalışan adam senin okulda öğrendiklerinden daha çok şey biliyor,evet belki devrelerin parçaların teokrik adını bilmiyor ama genel işleyiş sistemi hakkında artık her şeyi ezbere biliyor.İş hayatında iletişim her şeydir,bunu sadece mühendisliği baz alarak söylemiyorum her yerde böyledir.

• quote:

Orijinalden alıntı: jeodempp

Java ve C#'ın sizin alanınızla olan alakasını anlamadım, C öğrenmek varken.

Hocam JAVA zaten zorunlu ders, C# ise windows platformunda kendimi geliştirmek için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eüzerixinintegrali

hangi üniversite?

TED Üniversitesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: galapagoskaplumbağası

Beni birebir özetlemişsin takip

Konu sahibine pm den yardimci olacaklar bana da pm atarlarsa cok sevinirim iyi gunler

Hocam daha kimse pm atmadı ama ben de bilgilendiririm sizi
  • Kerbal Space Program yazan olmamış
  • quote:

Orijinalden alıntı: İzole Bant

Yabancı dil,yazılım,donanım bilgisi tabi ki önemlidir.Herkes teorik bilgi konusunda öneride bulunur işte şunu öğren bunu öğren diye.Milyon defa duyarsın bunları.
    Ama iyi bir okulda okuyorsan zaten o okulu bitirmek için bunları bir şekilde öğreneceksin.

Asıl mesele pratiktedir.İş hayatıyla okul hayatı çok farklı.Bu yüzden mezun olmadan önce mutlaka bir yerlerde çalış.Bu sadece sektörünle ilgili değil,herhangi bir yerde garsonluk temizlikçilik bile olabilir.Buradaki asıl gaye para kazanmak falan değil,iş hayatında insan ilişkilerine hazırlıktır.

Yarın bir gün farz edelim ki kurumsal bir şirkette işe girdin.Bu şirketteki rolün büyük ihtimal yönetici ayarında olacaktır,altındaki işçilerin amiri olacaksın.O işçiler ve yapılacak işler senden sorumlu olacak büyük başların karşısında.Senin insan ilişkilerin iyiyse,öküzün birisi değilsen işçilerle aranı iyi tutacaksın tabi fazla da yüz göz olmayacaksın.Ama sen ben o kadar okul okudum bu işçiler kim lan diye burnu havada takılırsan seni parmağında oynatırlar,patronlardan da azarı sen yersin.20-25 senedir o işte çalışan adam senin okulda öğrendiklerinden daha çok şey biliyor,evet belki devrelerin parçaların teokrik adını bilmiyor ama genel işleyiş sistemi hakkında artık her şeyi ezbere biliyor.İş hayatında iletişim her şeydir,bunu sadece mühendisliği baz alarak söylemiyorum her yerde böyledir.

Hocam zaten daha önce de belirttiğim gibi hobi olarak mühendislik şirketinde çalışmanın yanı sıra herhangi bir şekilde iş bulup çalışacağım. Yine belirtmek isterim ki bu bölümümle alakası yok ben garsonluk yapmam değil tabii ki. Piyasa tam bir kurtlar sofrası. Yeri gelecek belki çalışıp paramı alamayacağım, diğer bir tabirle içeride 3 aylığım kalacak ama ben bunları tecrübe ederek kendimi geleceğe hazırlamaya çalışıyorum. Okulum zaten yazılım dili ve başka lisan eğitimleri de veriyor. Ben bunlara ek bir şeyler öğrenmenin peşindeyim.

Hiç unutmam burada bir kaç sene önce bir abimiz, inşaat mühendisliği mezunu, bir konu açmıştı iş bulamıyorum diye. Terimleri düzgün hatırlamıyorum yanlışım varsa affola ama sanırım betonarme ya da betonarmeyle alakalı bir dersi BA ile geçmiş, Rönesans İnşaat'ta staj yapmış. Mezunum 2 senedir iş bulamadım demişti. O abinin konusu altına yazılan entrylerden farz alarak bu konudaki bazı şeyleri şekillendirdim bende. Aynı zamanda bahsettiğiniz kendini çalışanlardan kibirli görmeyip, onlarla çok da yüz göz olmamak bence çok kritik bir konu. Bu tür tecrübeler için herhangi bir işte çalışmak istiyorum zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: permaduman

Kerbal Space Program yazan olmamış

Araştırıyorum hocam bilgilendirme için teşekkür ederim.
  • Bimden su al sat

• Kaç bin siralama ile girdin oraya?

• Elektrik-elektronik okuyorsun C öğrenmen daha mantıklı
  • RuhlarAleminden Ferruh kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler , konuyu takip edecegim yukarda kalmasini saglayacagim

• quote:

Orijinalden alıntı: questioner

Kaç bin siralama ile girdin oraya?

138 bin hocam
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.