Şimdi Ara

Mühendislik için üniversite sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ygs açıklandıktan sonra açıkçası hedefsiz kaldım. Normalde hedefim Ygs de 10k yapıp İtü bilgisayar veya AU Pilotaj seviyesine çekmekti 7-8k civarlarına yani. Son ayki deneme ortalamalarımdan tam 60 puan düşük yapmayı başararak 60k civarlarında bir sırada buldum kendimi. 2 haftadır bronz5 0 lp gibiymişim gibi hissediyorum. Kaybedecek bir şeyim yok bunun rahatlığı çöktü. Matematiksel olarak 10k mümkün olsa da realist düşününce sınav fobimi işin içine katarsak bunun mümkün olmadığının farkındayım. Yapabilecegim netler bir aksilik olmazsa aşağı yukarı belli zaten, enerjimi toplayıp 15-20k yani Ytü-Hacettepe bilgisayar bandı için çalışmaya çalışırken son zamanlarda çok fazla ODTÜ, İTÜ de okumanın 3-0 avantajlı olduğu yorumlarını okudum ve hevesim kırıldı iyice. Bir ihtimal Sabancı %50 yi zorlarım fakat öyle de ailemi bir hayli zorlamış olurum. Yani mezun olunca sıradan bir mühendis olmayı istemiyorum bunun benimle alakası var tabiki fakat okulun etiketinin önemi de araştırınca ortaya çıkıyor. Şimdi benim durum %70 mezun, nasıl bir yol izlemeliyim, geçen sene bu zamanlar bu durumları yaşamış bir mezun varsa yorum bekliyorum. Okul konusunu çok dert etme vs. yorumu yapacak bilgili birileri varsa onlar da yazabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lys'yi hic birakma mezuna kalsan bile. Ygs her turlu halledilir fazla kafa yorma ama lys'ye iyi calis.

Mezun 17k.

• Hocam Ytü tutması halinde İTÜ olmadı diye yazılmayacak, mezun riskine girilecek bir okul değil bence.Bu arada bende de bronz5 0 lp kafası var Şimdiki tek amacın yapabileceğinin en iyisini yapmak olsun. Üniversiteler hakkında uzun uzun yazabilirdim fakat şu an fazla uykum var sabah tekrar bir post atarım buraya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EvoRoncatto -- 7 Nisan 2016; 23:24:38 >
    Yurtdışına çıkmayacaksanız ve devlette çalışmayacaksanız biraz önemli gerçekten, ama bence siz şimdi bunları düşünmeyin tam gaz lys kasmaya devam edin hocam.
  • Yurtdışında yüksek lisans, yurtiçinde yöneticilik, askeri sanayi'de çalışma ya da yükselme hedefin varsa odtü, itü, boğaziçi, koç, bilkent, sabancı gibi okullar seni hedefine ulaştırmada büyük yardımcı olur. Özellikle de yurtdışında yüksek lisans, doktora gibi hedeflerin varsa okul ve ortalama çok önemli kabul için.
    Ama yok girer bir yere aylık 2000-3000 tl'ye çalışırım dersen o zaman nerden mezun olduğunun çok da bir önemli yok. Devlette zaten yok. Gerçi o kadar o bölümün kahrını çektikten sonra çoğu mühendis devlette çalışmak istemiyor.

Yani üst düzey okullar kariyerinde üst düzey başarı içindir.
    Evimi geçindireyim yeter, kariyer istemem derdindeysen nerden mezun olursan ol. Kendini geliştirmeye bakar. Ben bir akademisyenle konuşmuştum geçen sene odtü'de. "İş marka (odtü, itü, boğaziçi, bilkent vs.) okullardan çıktıktan sonra ülkenin en doğusundan en batısına kadar tüm mühendislikler eşit, ha vandan mezun ol ha izmirden" demişti.

Ben de aynı durumdayım. Bu tip kült okullar dışında mühendislik okumak istemiyorum. 2.senem ve yine mıçtım sınavda. Hedefsizim, mutsuzum, aklımı sürekli bunlar kurcalıyor ama çalışıyorum. Neye çalıştığımı bilmiyorum ama temmuzda düşüneceğim artık gerisini.
    Çalış.

• quote:

Orijinalden alıntı: mofarah

Ygs açıklandıktan sonra açıkçası hedefsiz kaldım. Normalde hedefim Ygs de 10k yapıp İtü bilgisayar veya AU Pilotaj seviyesine çekmekti 7-8k civarlarına yani. Son ayki deneme ortalamalarımdan tam 60 puan düşük yapmayı başararak 60k civarlarında bir sırada buldum kendimi. 2 haftadır bronz5 0 lp gibiymişim gibi hissediyorum. Kaybedecek bir şeyim yok bunun rahatlığı çöktü. Matematiksel olarak 10k mümkün olsa da realist düşününce sınav fobimi işin içine katarsak bunun mümkün olmadığının farkındayım. Yapabilecegim netler bir aksilik olmazsa aşağı yukarı belli zaten, enerjimi toplayıp 15-20k yani Ytü-Hacettepe bilgisayar bandı için çalışmaya çalışırken son zamanlarda çok fazla ODTÜ, İTÜ de okumanın 3-0 avantajlı olduğu yorumlarını okudum ve hevesim kırıldı iyice. Bir ihtimal Sabancı %50 yi zorlarım fakat öyle de ailemi bir hayli zorlamış olurum. Yani mezun olunca sıradan bir mühendis olmayı istemiyorum bunun benimle alakası var tabiki fakat okulun etiketinin önemi de araştırınca ortaya çıkıyor. Şimdi benim durum %70 mezun, nasıl bir yol izlemeliyim, geçen sene bu zamanlar bu durumları yaşamış bir mezun varsa yorum bekliyorum. Okul konusunu çok dert etme vs. yorumu yapacak bilgili birileri varsa onlar da yazabilir.

Bidaha hazirlanirsan ygs den once lys yi tamamen bitir 2ser soru bankasi coz en az.

Ayrıca:https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=56775438&p=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V10 -- 8 Nisan 2016; 0:11:16 >

• V10 V kullanıcısına yanıt
    Hocam mezuna kalacak olsam büyük ihtimalle LYS de baya iyi durumda olup YGS mağduru olmuş olduğum için kalıcam gibi görünüyor. Yazın yine de paragraf-geometri ikilisi yanında LYS devam ederim herhalde.

1 yıl sonra her şeyin iyi olacağını biliyorum fakat şu an bile 2 ay geçse de kurtulsak derken 1 yıl eziyet çekemem gibi. Mezun psikolojisine hazırlamam lazım kendimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mofarah -- 8 Nisan 2016; 1:33:17 >
    Daha Fazla Göster
  • mofarah kullanıcısına yanıt
    Sanıyorum türev integralin falan çok sağlam değil, eğer mezuna kalmayı düşündüğün için seneye hallederim diyorsan o işleri geç.Halledemezsin, bu bütün baba konular ve çalışmaya cesaret edemediğin dersler için geçerli.Benim sana tek tavsiyem sanki 10k yapmış gibi çalışıp LYS'leri öyle girmen.Seneye sana nasıl fayda sağladını göreceksin, ha şunu da üzülerek söylemek istiyorum.Seneye mezuna kalsan YGS'de 5k da yapabilirsin yine 50-60k civarı da.Çünkü sen YGS'ye 2 hafta sonra tekrar girsem yaparım diye düşünüyorsun ki bu çok doğal.Ama önünde 2 hafta olmayacak.1 sene olacak, ve bu bir senede neler yaşayacağını bilmiyorsun.Nasıl bi ruh halinde olacaksın, 2017 YGS'de aşağı yukarı 2 senedir bu maratonun içinde koşmuş olacaksın.Ve sıkılıcak mısın YGS'den bunu bilmiyoruz.

Mezuna kalmak gerçekten güzel, kesinlikle kazandırdıkları kaybettirdiklerinden fazla.Ama sen mezuna kalıcam diye sakın bırakma LYS'yi.

• quote:

Orijinalden alıntı: thephantomoftheopera

Yurtdışında yüksek lisans, yurtiçinde yöneticilik, askeri sanayi'de çalışma ya da yükselme hedefin varsa odtü, itü, boğaziçi, koç, bilkent, sabancı gibi okullar seni hedefine ulaştırmada büyük yardımcı olur. Özellikle de yurtdışında yüksek lisans, doktora gibi hedeflerin varsa okul ve ortalama çok önemli kabul için.
    Ama yok girer bir yere aylık 2000-3000 tl'ye çalışırım dersen o zaman nerden mezun olduğunun çok da bir önemli yok. Devlette zaten yok. Gerçi o kadar o bölümün kahrını çektikten sonra çoğu mühendis devlette çalışmak istemiyor.

Yani üst düzey okullar kariyerinde üst düzey başarı içindir.
    Evimi geçindireyim yeter, kariyer istemem derdindeysen nerden mezun olursan ol. Kendini geliştirmeye bakar. Ben bir akademisyenle konuşmuştum geçen sene odtü'de. "İş marka (odtü, itü, boğaziçi, bilkent vs.) okullardan çıktıktan sonra ülkenin en doğusundan en batısına kadar tüm mühendislikler eşit, ha vandan mezun ol ha izmirden" demişti.

Ben de aynı durumdayım. Bu tip kült okullar dışında mühendislik okumak istemiyorum. 2.senem ve yine mıçtım sınavda. Hedefsizim, mutsuzum, aklımı sürekli bunlar kurcalıyor ama çalışıyorum. Neye çalıştığımı bilmiyorum ama temmuzda düşüneceğim artık gerisini.
    Çalış.

Dalga mı geçiyorsun kardeşim? Adam ytü ile sütçü inçmamı aynı kefeye koyup 2-3 bin diyor
    Birşey bilmeden gelip insanların hecesini kırmayın burada

• eüzerixinintegrali kullanıcısına yanıt
    Hocam bir üstteki mesajda yazdığım gibi mezuna kalırsam Ygs yüzünden kalmış olurum. Lysde 60 lardan 15 20bine çekememek için bir nedenim yok şu anki deneme netlerimin bile (kalitelerinden emin olmamakla birlikte) gösterdiği bu. Yani keşke 50 60 binlik öğrenci olup da bu kafada olsaydım. Ben Ygs ye güvenirdim de yani türkçe sosyalim iyi diye. 10 kişilik sınıfımda 4-5. yken şu anda benim dışımda en kötü yapan 19k. Seviyemi kısaca böyle özetleyebilirim. Yani mezuna bir şeyleri toparlamak için değil de tekrar denemek için kalırım kalacak olursam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mofarah -- 8 Nisan 2016; 7:52:49 >

Orijinalden alıntı: mofarah

Hocam mezuna kalacak olsam büyük ihtimalle LYS de baya iyi durumda olup YGS mağduru olmuş olduğum için kalıcam gibi görünüyor. Yazın yine de paragraf-geometri ikilisi yanında LYS devam ederim herhalde.

1 yıl sonra her şeyin iyi olacağını biliyorum fakat şu an bile 2 ay geçse de kurtulsak derken 1 yıl eziyet çekemem gibi. Mezun psikolojisine hazırlamam lazım kendimi

Orası senin bildiğin iş ama.Paragraf kitabı çözme. 2 tane paragraf kitabı bitirdim,3dilbilgisi kitabı bitirdim.(biri bilfen) sınavda 10y 1b geldi.345in orta ileri paragraflarını çözdüm hep en zoruna alıştım.Sınavda hiç yapmadıgım yanlısı yaptım.Çıkan dilbilgisine ne demeli.Ortaokul çocukları yapardı.
    Onun yerine git mat2 den 2jitap bitir harcadıgım zamana yanıyorum suan

• mofarah kullanıcısına yanıt
    Geçen sene bende aynen bu durumları yaşamıştım, İTÜ'yü istiyordum ama lys sonucum el vermedim.Tercih zamanı çook düşündüm mezuna mı kalsam diye ama sonradan düşündüm ki mezuna kaldığım süreyi direk bölümümde veya bölümünden mezun olduktan sonraki zamanda başarılı işler, projeler için ayırırsam okul farkı diye birşey kalmıyor.Bu yüzden ytü'ye karar kıldım.Yani itü için bi sene mezuna kalmak mantıklı bir seçim değil.

Zaten belli okullar arasında çok bi fark yok, her okulda iyi hoca, kötü hoca var.İş öğrencide kalıyor ve bu okulların ön planda olmasının sebebi de tercih eden öğrenci kalitesi.Yani başarısız çalışmayan öğrenciyi odtüye falan toplasan odtü yine aynı başarıda olur mu? hayır. Bu tür yüksek sıralamada olan okulları tercihen eden öğrenci kitlesi çok büyük bir kısmı bilinçli ve ne yapmak istediğini bilmesi.Demek istediğim şu ki eğer bir şeyler başarmak istiyorsan ister sütçü imamdan mezun ol, ister başka bir yerden her şey SENDE bitiyor.Bunun bilincinde ol!

Başarılar dilerim,

• ...

Ayrıca tüm kült okulları listeleyemediğim için "vs." koydum. Ytü'nün de o kült okullar içinde olduğunu anlamanızı beklerdim. Teknik üniversite nere sütçü imam nere. Atarlanırken mantıklı karşılaştırma yaparsanız sevinirim.

Arkadaş doğru demiş kardeşim ben bir yanlışlık göremedim. Benim tanıdığım Ytüden mezun olup 2000 liraya çalışan 5 senelik mühendis var. Yine niğde makineden mezun olup 4000 alan da var. Herkese göre değişir bunun bir kuralı yok ama var mı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArasssÇ -- 8 Nisan 2016; 10:07:22 >

ytü tutturacak puanı yapan adam mezuna kaldığında boğaziçi,odtü ya da bilkent e oynar,itü ye değil.ya hiç yıldız tekniğe gittiniz mi bilmiyorum ama ytünün öğrenci profili 6/10 ise odtünün 9/10.yani birisini tercih ettiğinizde sadece mühendislik dersleri almayacaksınız, bambaşka bir insan olacaksınız.telefon rehberinizi açtığınızda potansiyel siyasetçi halı saha adamları yerine türkiyenin belki de dünyanın en iyi yerlerde çalışan arkadaşlarınız olacak, tonla bağlantınız olacak.valla seçim sizin elinizde.gerçekleri görebilirsiniz veya inkar da edebilirsiniz

• Bu yazı üstüne ne yapacağıma aşağı yukarı karar verdim teşekkürler. Bu arada Sabancı hakkında yorumun ne hocam? Öğrenci profili olarak fena değil gibi 2k dan 20, 20kdan 50 öğrenci alıyorlar. Sosyal olarak falan da geliştiriyor diye biliyorum geçen yıl gezmiştik beğenmiştim okulu.

Diğer fikirler için herkese teşekkürler.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.