Şimdi Ara

Mühendisim 2 iş arasında kararsız kaldım. Yardım !!!...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
2.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar.

    1 yıllık eem mezunuyum. Küçük bir şirkette çalışıyordum. İşi bıraktım ve şuan karşımda 2 tane yeni iş teklifi var.

    Birincisi;

    Elektromekanik test ve dizayn konusunda ARGE sektöründe bir iş. Holdingleşmiş kurumsal bir firma. Maasi ortalama aylık 6bin net civarlarında. Tamamlayıcı sağlık sigortası var. Yüksek lisansa izin veriyor. İş kendi sehrimde değil. Taşınmam gerekiyor. Ancak ilerde kendi şehrime geçiş yapabilirim aynı şirket bünyesinde.

    İkincisi ;

    Bilindik bir inşaat firmasinda Ortadoğu da bir iş.(saha mühendisliği) Tek kişilik oda, 3 öğün yemek, 4 ayda 10 gün izin (uçak biletleri şirketten) 15 günde 1 gün izin. Maaş 1600 kusur dolar. Sigorta yapılmıyor sadece sağlıktan yararlanabiliyoruz. İstersek kendimiz odeyebiliriz sigortayı.

    Normalde inşaat sektörüyle pek alakam yok ancak teklif geldiği için değerlendirmek istiyorum. İşin negatif tarafı düzensiz hayat. Bu sektörde başlarsam ilerde ARGE ye geçme imkanım olacağını sanmıyorum. Rusya, Arap ülkeleri ve Turki cumhuriyetlerde dolaşmam lazım birkaç yılda bir. Şirketin yeni projesi neredeyse oraya gitmek gerekiyor. Gerekirse başka şirketlere geçip yine ülke değiştirebilirim. +50 ile -50 arasındaki hava sicakliklarina maruz kalabilirim. Dağın başındaki şantiyelerde 2-3 yıllık projelerde bulunabilirim. Ancak dolar kazanip çoğu şeyi de şirket karşıladığı için iyi birikim yapabilirim. Aileden hiçbir maddi destek almıyorum. Bu nedenle beni aşırı rahatlatır.(kyk borcu, askerlik vs) Hatta bu işi kabul edersem maddi yardımda da bulunabilirim aileye.

    Bu şekilde yurtdışında çalışan inşaat, makina, elektrik elektronik mühendisi kişiler varsa tecrubelerini benimle paylaşmalarını istiyorum. Bazıları hiç bulaşma üstüne yapışıyor bu iş geri de dönemiyorsun vs gibisinden laflar ediyor. Bu da düşündürüyor beni yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kararsiz4618 -- 14 Ocak 2020; 2:13:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhaba. Öncelikle öğrenciyim. Tecrübeli olmadığım için çok güçlü bir önerim yok ancak 1600$ maaş insanı cezbetse de Ar-Ge sektöründe kariyer yapmak uzun vadede daha çok kazandırır gibi. Özellikle de yurt dışına çıkma düşünceniz varsa. Yüksek lisans da çok ciddi bir artı. Forumda birçok kez konuştuk. Hollanda ve Almanya'da junior mühendis maaşları 2500-3000€. Sizin buradan edineceğiz tecrübe ve master ile daha çok kazanacağınızı düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Start Again -- 14 Ocak 2020; 2:18:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Start Again

    Merhaba. Öncelikle öğrenciyim. Tecrübeli olmadığım için çok güçlü bir önerim yok ancak 1600$ maaş insanı cezbetse de Ar-Ge sektöründe kariyer yapmak uzun vadede daha çok kazandırır gibi. Özellikle de yurt dışına çıkma düşünceniz varsa. Yüksek lisans da çok ciddi bir artı. Forumda birçok kez konuştuk. Hollanda ve Almanya'da junior mühendis maaşları 2500-3000€. Sizin buradan edineceğiz tecrübe ve master ile daha çok kazanacağınızı düşünüyorum.
    Yorumunuz için teşekkür ederim. Aslında ben de hep böyle düşünüyorum ya da böyle düşünmek istiyorum diyelim. Şuan ki içinden bulunduğum maddi sıkışıklık nedeniyle zaten o iş aklımı karıştırdı. Yoksa ARGE daha mantıklı bence de. Daha ön planda olan bir sektör. İngilizcem gayet iyi. Zaten 2 işe de İngilizce olmadan almıyorlar. Hayatın neler getireceğini de bilemeyiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kararsiz4618 -- 14 Ocak 2020; 12:12:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kararsiz4618 K kullanıcısına yanıt
    Trend şu an o yöne doğru. Sizin de gidebileceğinize eminim. Başarılar şimdiden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Start Again

    Trend şu an o yöne doğru. Sizin de gidebileceğinize eminim. Başarılar şimdiden.
    Teşekkür ederim. Size de başarılar dilerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karar sizin tabii. Aileden, sevdiklerinden uzakta sosyalligin 0 olduğu bir ortamda yıllarca yaşarım diyorsan neden olmasın. İlerde 3-4 bin dolar maaşlara kadar çıkabilirsin bile. Ancak bir zaman sonra borcunuz vs bittiğinde geri dönmek isticeksiniz. O zaman da donseniz bile buralardaki santiyelerde daha az maaşa benzer koşullarda yaşarsınız. Evlenirseniz çocuğunuzu ve eşinizi istediğinizde göremezsiniz sadece onlara iyi bir hayat sunabilirsiniz. ARGE de ise sınır yoktur. Çok başarılı olup iyi noktalara gelebilirsiniz, sıradan birisi de olabilirsiniz. İnşaat sektörü için şuan Türkiye bitik durumda. ODTÜ insaat mezunu arkadaşım 2.yilinin sonunda iş buldu. Belki de kendi çok istekli davranmamistir bilemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ingeniarius

    Karar sizin tabii. Aileden, sevdiklerinden uzakta sosyalligin 0 olduğu bir ortamda yıllarca yaşarım diyorsan neden olmasın. İlerde 3-4 bin dolar maaşlara kadar çıkabilirsin bile. Ancak bir zaman sonra borcunuz vs bittiğinde geri dönmek isticeksiniz. O zaman da donseniz bile buralardaki santiyelerde daha az maaşa benzer koşullarda yaşarsınız. Evlenirseniz çocuğunuzu ve eşinizi istediğinizde göremezsiniz sadece onlara iyi bir hayat sunabilirsiniz. ARGE de ise sınır yoktur. Çok başarılı olup iyi noktalara gelebilirsiniz, sıradan birisi de olabilirsiniz. İnşaat sektörü için şuan Türkiye bitik durumda. ODTÜ insaat mezunu arkadaşım 2.yilinin sonunda iş buldu. Belki de kendi çok istekli davranmamistir bilemiyorum.
    Teşekkürler yorumunuz için dediklerinizi dikkate alacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kölebaşı pakaji bilir en iyi onu çağıralım kendisi arap çöllerinde çalışıyor.
    @pakaji

    1600 $ az gibi ha ne dersin pakaji.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 14 Ocak 2020; 3:17:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şantiyelerde çalışmış, arge tecrübesi eskimiş birini arge şirketlerinin kabul edeceğini sanmıyorum hocam. Kabul etseler dahi yine belli bir zaman düşük maaşla yardımcı mühendis olarak çalışırsınız ki tekrar az maaşa adapte olabilir misiniz şüpheli.

    Temelde secilen yolda yürümek yatıyor hocam şantiyeci olarak devam ederseniz o sizin bileceğiniz iş. Kendinizi işçi olarak değil de mühendis olarak hissetmek isterseniz arge derim ben. Yurtdışında çalışanlar iyi para kazanmalarına rağmen gençliklerinin heba olduğundan yakınıyorlar.

    Özet: Makas değişimi kolay olmaz, yaptığınız seçim geri kalan hayatınızı belirleyecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TherafluForte

    Şantiyelerde çalışmış, arge tecrübesi eskimiş birini arge şirketlerinin kabul edeceğini sanmıyorum hocam. Kabul etseler dahi yine belli bir zaman düşük maaşla yardımcı mühendis olarak çalışırsınız ki tekrar az maaşa adapte olabilir misiniz şüpheli.

    Temelde secilen yolda yürümek yatıyor hocam şantiyeci olarak devam ederseniz o sizin bileceğiniz iş. Kendinizi işçi olarak değil de mühendis olarak hissetmek isterseniz arge derim ben. Yurtdışında çalışanlar iyi para kazanmalarına rağmen gençliklerinin heba olduğundan yakınıyorlar.

    Özet: Makas değişimi kolay olmaz, yaptığınız seçim geri kalan hayatınızı belirleyecek.
    Yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Evet biliyorum sektörü değiştirmek pek mümkün değil. Ancak nedense biraz birikim yapsam tüm sorunlar çözülecek gibi geliyor.Oralarda çalışan tecrübeli insanlara da çok fazla ulaşamadım. Gençliğin heba olduğu konusuna da katılıyorum. Ben böyle kararsızım ama maddi sıkıntılar sebebiyle. Yoksa durumu iyi olan arkadaşlara tavsiye etmiyorum zaten.

    İçimden geçen de ARGE üzerine çalışmak aslında. Şartları da Türkiye'ye göre iyi denebilir. Resmen arafta kaldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1600 dolar maas bana az geldi.ama duydugum artik bu tarz maaslar teklif ediyorlarmis 1200 dolar bile duydum Yukaridaki arkadaslarin dediklerine katiliyorum yurtdisi santiyeyi secersen yurtdisinda devam etmen gerekiyor. Trye donemiyorsun arada maas ucurumu olusuyor. Birikim yapmaktan bahsetmissin birikim her zaman paraylada yapilmaz. Yaptigin islerde birikimindir onlar seni degerli kilar daha sonra parasal olarak donus alirsin.saha muhendisliginde yas ilerledikce maas artar ama belli bir sure sorsa is bulman zorlasir cunku yaslanip kosturamazsin.firma cok buyuk bir firma ve ben yukselirim yoneticilige kadar diyorsan baska. Buyuk firmalarda maaslar cok yuksek degildir ama primler inanilmazdir. Proje muduru yardimcisi 400 bin dolar prim alan biliyorum 3 senelik santiyede.ama bu tur insan saysan en fazla 10 dur 20 dir. Ben olsam argeyi secerdim. Insaati secersen koyun gudersin, argede en azindan senin zeka seviyendeki insanlar olur anlaman anlasman daha kolay olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferrari_tec -- 14 Ocak 2020; 7:50:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendimi senin yerine koyacak olsam, ortadoğuya gidip üstüne sürekli olarak yer değiştirme ihtimali olduğu için çokta mutlu olamazdım açıkcası. Hemde 1600dolar az gibi geliyor.

    Türkiye şartlarında 6000tl başlangıç için gayet iyi değil mi? hemde ARGE alanında yükselme ihtimalin var.

    Para biriktirirm 5 10sene sonra ülkeme dönerim rahatlarım yerine bence Türkiyede kalırım 2 3 sene borçlarımı yavaş yavaş öderim sonra rahatlarım diye düşünmek daha mantıklı gibi geliyor.
  • 1600 usdye bahsettigin sartlarda calisilmaz, o sirket bildigin kole olarak teklif vermis.
  • 1600 $ az bir para 2000 - 2200 arasında bir maaş ile git , ancak şantiye bitincediğer şantiyeye gideceğin garantisi olmaz, yurtdışın da 2 yıl çalış Türkiye'deki 5 yıla bedel
  • Düz işçiyi 1500 dolardan götürüyorlar, üstelik ortadoğu bu halde iken..
  • AR-GE'den şaşma.Ortadoğu işi gelecek vaadetmez ama ar-ge vaadeder.
  • Türkiye'de 2000-3000 teklif etseler Ortadoğu'ya git derdim ama 6000 veriyorlarsa Türkiye'de kalmaya değer.Ayda en az 3000 $ biriktiremedikçe Ortadoğu'ya gidilmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurt dışı için verilen para az. Gerçi tecrübende hiç yok o alanda sanırım.

    Hangi okuldan mezun oldun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler. Anladığım kadarıyla herkes aynı şeyi düşünmüş. 1600 dolara zam isteme gibi bir şansım olmaz. Kabul etmezler. ARGE den devam edeceğim sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.