Şimdi Ara

Mühendis Abinizden Tercih Önerileri, Hayat Dersi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
283
Cevap
16
Favori
30.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iron moon pek üzerinde durulmayan ama çok onemli bir konuya deginmiş..
    bende kimsenin sevkini kırmak istemem ama şuanda türkiyenin en büyük 1-2 ihracatcı firmasından birinin ar-ge'sinde çalısan bir makına muhendisi arkadasınız olarak birkac cumle yazmak isterim..
    bolumlerine çok ayırmayacagım muhendislik genel olarak gercekten guzel, mesleki açıdan insanın tatmin olabilecegi mesleklerden biri..
    ancak türkiyede ne yazık ki yapılacak bir istir diyemiyorum..gidisat muhendislikte de isletme mezunlarının yasadıgı bir donemi getirecek gibi gözüküyor..
    özel sektor genç arkadaslarımızı somuruyor, buna turkiyedeki en buyuk firmalarıda dahil edebilirsiniz..donanımlı onbinlerce muhendisin bile arasından sadece sanslı birkaç yüzü belki her sene bir yerlere gelebiliyor..birçogu 800-1000 lira gibi çok komik rakamlara çalışmak durumunda kalıyor..çok iyi bir is buldum diyenlerin maddi olarak kazanacağı ortalama rakam ise ancak 2000 lira düzeylerinde..ve bu rakamı belkide daha fazlasını kamu kurulusları çok daha rahat çalısma sartları içerisinde muhendislere veriyor..hem de buralara kabul edilmek üst düzey bir sirkette ise baslamak için gerekli kosulları saglayabilmekten daha kolay..(bir yanda sadece bir kpss sınavı..diğer yanda iyi bir üniversiteye kabul edilmek ve bu okulu bitirebilmekten baslayan en az 1 yabancı dili birkac bilgisayar-muhendislik yazılımını çok iiy bilmeye varan sartlar var)
    buna birçok firmanın bitmek bilmeyen karşılıksız mesaileri..cmtesi pazar çalışmaları vb. eklemek istemiyorum..
    aslında çok fazla detay var fazla vaktim yok..kısaca sunu yazayım..
    bu meslekte çok basarılı olup çok iyi yerlere elbette gelebilirsiniz..ama aklınızda soru isaretleri varsa kendinize alternatifleri olusturmaya bakın..çunku birçok arkadasımız ortalama ustu bir maas alsalar dahi kamuda aynı ücretlere daha sakin bir is hayatına kapak atmaya can atıyor..benden soylemesi..




  • orman mühendisliği bitirip de açıkta kalan çok arkadaş var.memurlar.net e göz atabilirsiniz.
  • iron_moon ;

    Sen sadece devlete yönelik degerlendirme yapmıssın.Bu millet neden ders calısıyor ilk 20bine 50bine girmeye calısıyor ki o zaman ? Gitsin 200.000 e orman mühendisi olsun yata yata.Sonra da devlette 2-2.5 milyara sabit calısır.
    Tamam , devlette 2.5 a calısmak isteyen varsa , özelde calısmayacam diyen varsa , hiç kasmamalı öss falan diye , 200.000 olup orman mühendisi olup yerleşsin.
    Yani şimdi , adam gelmiş calısmıs 20.000 ci olmuş , devlete girecekti madem niye bu kadar calıstı ?
    Acıkcası özelde fiyatlar iyi değil arkadaslar mühendislikte evet.Devlete kapagı atıcam özelde calısmayacam diyorsanız iron_moon un dediğini yapın.Ama kesin devlete girecekseniz gidip de elektrik ya da makina okuyup 4-5 sene çile cekmeyin.Bu bölümler kolay bölümler değil.O kadar emeğin karsılıgında devlette körelmek kimse istemez heralde.Devlette yatarsınız haftasonu tatiliniz olur evet.Ama maaş sabittir yıllarca neredeyse değişmez , cok az değişir.Ama öncelikli tercih her zaman özel olmalı.Ben gecen konu da actım bu ülkede mühendislik okunmaz diye , ama napalım tıp , diş hekimliğinden gelmiyorsa , en iyi seçenek mühendislik kalıyor.Ayrıca kamuda işe girecekseniz hangi üniden mezun oldugunuzun önemi de yok.
    Sonuc olarak devlette calısmayı düşünüyorsanız iron_moon'u kaale alın , yok özelde calısırım kendimi geliştiririm daha iyi paralar kazanırım diyorsanız kaale almayın.Ama 100-200 binde olan arkadaslar varsa gidip fen-edebiyat yazmak yerine bu mühendislikleri yazıp kamuya girebilir.
    Yani iron_moon bogaziçi , odtü e-e mezunu hangi gerizekalı gidip kamuya girer ki ? İş mi yok adama özelde.




  • @dark1n

    senle aynı sıram olmasına rağmen senden farklı düşünüyorum ama haklı oldğun yer şu evletin köreltmesi.belki bu bir ters algıdır bilemeyiz.her kurum köreltirmi daha gecenlerde habertürkde okduum makina kimya mehmetçik için yeni silah üretmiş;)bunun gibi çok kurum yoktur bu da savunma baknalığına bağlıymış gerçi onun bi önemi olaiblir..neyse dostum senle aynı üni ve bölmde olaiblirz;)ben senin aklını devlete çelerim
  • Elektirk mühendisinin özel sektörde iş olanağı nasıl ? Kocaeliyi bitirmiş olsam ?
  • Peki harita mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz?İş olanakları açısından
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _dante_

    Peki harita mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz?İş olanakları açısından

    Haritada benim arkadaşlarım okuyor.İş olanağı özelde yok denecek kadar az nedenine gelince özelde harita müh. işini yapan çok adam var. 2 Yıllık harita teknikerlri örneğin.Özel sektör mühendisi çalıştrmak istemiyo haritada çünkü ben mühendisim diye bi tarafları kalkmş oluomuş bana sölenen o bu yüzden teknikerleri tercih ediyolar.hatta çaycısına netcad öğretip işini gördüen şirketler bile var:) Başarı sıran düşükse açıkta kalacaksan yaz ama ilk yılınsa bir kere daha dene şansını derim.Mezunun az olduğu doğru fakat işi yapan çok insan var.Tabi devlet düşünüyorsan işin rengi değişir.İlk mesajı okursan yeterli olur ;)




  • iron moon un yazdıklarında haklılık payı var ama durumu biraz abartmış bence...yani odtü bilkent boğaziçi itü gibi okulların bilgisayar elektrik-elektronik mühendisliği gibi bölümlerinden mezun olanların kurumsallaşmış özel firmalara girerken çok sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum...tabi ki öyle büyük paralarla işe girme olayını atın kafanızdan mühendislik çalışma yaşamında çıraklık döneminin olduğu bir meslektir ama uzun vadeli düşününce durumlarının kötü olduğunu hiç sanmıyorum...kuzenim geçen yıl itü telekominikasyon mühendisliğini bitirip alcatel de işe başladı..bilen bilir alcatel alanında en çok iş yapan herkesin girmek için can attığı bir kurumdur....çoğu arkadaşının da işlerinden memnun olduğunu söyledi...herkes için hayırlısı olsun...
  • 139 bindeyim. Bilgisayar, ee müh. istiyordum seneye mi deneyim sizce? ilk yılımdı bu
  • @iron_moon

    Hangi üniversiteden mezun oldun?
  • Puanlara aldanmamak lazım buna katılıyorum.Bugün çok yüksek bir yer 5 sene sonra çok düşük olabilir.Bunun tam tersi de oluyor.Eskiden çok düşük bir yer çok yüksek puanlara çıkabilir.Arz-talep meselesi.Düşük puan diye kötü bölüm olarak bakmamak lazım.
  • Çevre mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • Harita mühendisliğinin puanlarının düşük olmasına aldanmayın. İyi bir bölümdür. Eğer geçen yıl tercih yapsaydım yazacağım bölümlerden biri olurdu.


    @.Death.

    Vallahi hocam o bölüme yıllar önce de "geleceğin mesleği" diyorlardı, hâlâ "geleceğin mesleği" diyorlar. O gelecek ne zaman gelecek, belirsiz.

    Ama KPSS'de alımları iyi mi, bilmiyorum.
  • beyler bi de şunun özel sektör versiyonunu yapar mısınız?
  • hocam saolasın emeğine sağlık ama yazdıklarının neredeyse hepsi saçmalık

    bir insana göre iyi kavramı, bir insana zarar vermemekse, diğer insana göre bir insana iyilik yapmaktır.

    demek istediğim iyi kavramı nasıl kişiden kişiye değişiyorsa senin yazdıklarında kişiden kişiye değişir ama toplumun çoğuna göre yanlıştır.

    bunlarda senin fikirlerin tabi, saygı duyarız
  • Elektrik mühendisliğinin özel sektörü için durumu nedir?
  • Çok ilginç,bütün adaylar burayı okusa mühendisliklerin puan dengeleri alt üst olurdu herhalde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samsungstar10

    hocam saolasın emeğine sağlık ama yazdıklarının neredeyse hepsi saçmalık

    bir insana göre iyi kavramı, bir insana zarar vermemekse, diğer insana göre bir insana iyilik yapmaktır.

    demek istediğim iyi kavramı nasıl kişiden kişiye değişiyorsa senin yazdıklarında kişiden kişiye değişir ama toplumun çoğuna göre yanlıştır.

    bunlarda senin fikirlerin tabi, saygı duyarız



    burda arkadaşın dediği şeyler saçmalık değil aksine birebir doğrulardır.bunların saçmalık olmadığını kanıtlamak için de ösym sitesine girip kamuda yapılan alımların puanlarını sıralayablirsiniz.

    mekatronik,çevre,jeofizik,fizik,kimya,gıda,malzeme metalurji gibi mühendislikleri yazmak yerine eğer puanınız tutuyorsa,temel mühendislik disiplinleri olan inşaat,jeoloji,makine,elektrik gibi mühendislikleri yazmanız çok daha akıllıca olacaktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

    Harita mühendisliğinin puanlarının düşük olmasına aldanmayın. İyi bir bölümdür. Eğer geçen yıl tercih yapsaydım yazacağım bölümlerden biri olurdu.


    @.Death.

    Vallahi hocam o bölüme yıllar önce de "geleceğin mesleği" diyorlardı, hâlâ "geleceğin mesleği" diyorlar. O gelecek ne zaman gelecek, belirsiz.

    Ama KPSS'de alımları iyi mi, bilmiyorum.


    Benim arkadaşım tercih yaomadan önce gitti bölümde okuyanlarla konuştu.İş garanti demişler.O da harita mühendisliğini tercih etti.Bölüm güzel ama neden düşük puanlı ben anlayamıyorum.




  • admin sil şu konuyo ya adamlar açıklamış herşeyi teşekürler.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.