Şimdi Ara

Mühendis Abinizden Tercih Önerileri, Hayat Dersi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
284
Cevap
16
Favori
30.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ilk mesaja güldüm. herkes memur olmak için doğmuş gibi bir başlık olmuş sanki. jeoloji mühendisliği iyiyken endüstri kötüyse ben ne diyeyim. küçük düşünen ve iyi yer kazanamayanlara moral olabilir ama belki evet
  • Ankarada bilkent ve tobb u çıkarırsak,e.elektronikte en iyi vakıf üni.si hangi üni.dir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iron_moon

    Ben bilgisayar mühendisiyim. ÖSS, KPSS konularını yakın takip eden tecrübe sahibi bir abinizim. Tercih yapacak arkadaşlara kamu alım sayılarına ve KPSS'den kaç puanla devlette çalışabileceklerine dikkat etmelerini öneriyorum. Emeğinizin karşılığını insanca şartlarda, itibar sahibi olarak ve iş güvencesi problemi yaşamadan alabileceğiniz tek yer kamudur. Özel sektör ise sizi yıllarca "kendini geliştirirsen iyi para alırsın" masalıyla uyutur ve sömürür. O yüzden yazdıklarımı dikkate alırsanız siz karlı çıkarsınız. Almazsanız da -kendi düşen ağlamaz diyorum :)

    Bence mühendislik yazacak birisi için TOP 5:
    1-) Elektrik Mühendisliği
    Türkiye'de çok az üniversitede olduğu için mezun sayısı az. Kamu alımlarında puanları 60'lara 50'lere kadar düşüyor.
    2-) Harita Mühendisliği
    Mezun sayısına oranla alım çok olduğu için ve mezunları fazla yüksek puan alabilen kişiler olmadığından 70'lerle alım yapılıyor.
    3-) Orman Mühendisliği
    Çok sayıda alım yapılıyor. 75'lere kadar düşüyor puanlar. Üstelik tüm Türkiye için alım yapılıyor. Memeleketinizde çalışma ihtimaliniz yüksek.
    4-) Jeoloji Mühendisliği
    Alım çok, yüksek puanlı aday az. Puanlar 70-80'lerde.
    5-) Makine Mühendisliği
    Kamuda alım oldukça fazla ama mezun da fazla. Fakat yine de 78-80'lere kadar düşebiliyor zaman zaman. Ayrıca kamu olmazsa özel sektör şansı olan eski bir disiplin.

    Aşağıdaki mühendislikleri de ASLA yazmamalı. Puanlarının yüksek oluşunaa, adlarındaki şaşalığa, çoğu üniversitede yüksek puanlı oluşlarına aldanmayın. Bitirince iş bulabilecek misiniz ona bakın. Bu söylediklerim inandırıcı gelmiyorsa bir örnek vereyim. Benim liseyi bitirdiğim yılda (1994) Tekstil Mühendisliği bölümü (mesela İTÜ'de) o kadar yüksek puanlıydı ki örneğin EGE Tıp'a 56-60 puan fark atıyordu. Şimdi tekstil mühendisi abilerinize bir dokunursanız bin ah işitirsiniz. Bir tane bile tekstil mühendisinin kamuya alındığını görmedim. O yüzden dediklerimi yabana atmayın. İşte ASLA yazılmaması gereken

    WORST (en kötü) 4 listem:
    1) Endüstri Mühendisliği
    LYS puanı/iş bulma şansı oranı en kötü mühendisliktir. Çok az sayıda alım yapılır ama bu bölümü bişey sanıp giren zeki öğrenci çokluğundan 90 alan bile atanamayabilir. Özel sektör ise bu mühendisliği ne ciddiye alır, ne anlayabilmiştir ne de işe alır :) Yüksek puanına yazık etmek isteyenler yazsın.
    2) Elektrik-Elektronik Mühendisliği
    O kadar çok mezun var ki puanlar 85-90'larda. Üstelik her ne kadar adları Elektrik-Elektronik mühendisi de olsa kamudaki Elektrik Mühendisliği alımlarına başvuramazlar. Yani devlet elektrik mühendisi olarak kabul etmez bu arkadaşları. Uzak durun. Boğaziçi, ODTÜ'den bile uzak durun derim. Kamu alımlarında üniversite adının hiçbir önemi yoktur. Puanın neyse o'sundur.
    3) Elektronik Mühendisliği
    Bkz. madde 3.
    4) Bilgisayar Mühendisliği
    Yeni açılan her üniversitede açılması sanki bir kanuni hükümmüş gibi her üniversiteye açılan bölümdür. Öğrenci adayları en çok da "bilgisayar mühendislerine çok ihtiyaç var, açık çok fazla" yalanıyla kandırılır. Kamu alımlarında bu arkadaşlar da yüksek puan aldıklarından 80-85'le ancak atanabilirler. Özel sektörde de ben aylık 700 alan da gördüm 900 alan da. Lise mezunu hemşire ya da ebeler devlette 1600 civarı maaş alırlar. O yüzden şaşalı ismine kanıp yaarsanız bunalıma girersiniz. Uzak durun derim.

    Şaşırdınız değil mi? Karar sizin elbette ama şunu unutmayın; hayatta en değerli bilgi tecrübedir. Çünkü yaşanmış sınanmış bilgidir. Dolayısıyla birinin sizle tecrübesini paylaşması sizin yerinize o durumu yaşamış, siz o durumdan zarar görmeden size bilgi veren kişi gibidir. Siz yaşamış olsanız iş işten geçmiş oluyor zaten.

    Bu listeyi hazırlarken poplüler dalları dikkate aldım. Ayrıca dipnot olarak mekatronik (bu aralar çok gaz veriliyor ama aslında iş dünyasında karşılığı SIFIR), moleküler biyoloji ve genetik, seramik, tekstil, uzay vs. yazmayın sakın. Bir de uçak, gemi inşaat vb. mühendislikleri yazabilirsiniz ama sadece özel sektör için.

    Herkese başarılar.

    Biraz uzunca bir alıntı olacak ama sormadan edemeyeceğim. Sevgili @iron_moon orada bahsettiğin "uzay" kelimesi Uzay Mühendisliğini mi yoksa Astronomi ve Uzay Bilimlerini mi temsil ediyor? Eğer Uzay Mühendisliğini yazılmaması gereken bölümler listesine koymuş isen bir kere bilmediğin bir alanda ve daha ne yaptığından bir haber olduğun bir bölüm hakkında atıp tutuyorsun demektir. Ha yok orada "uzay" kelimesiyle Astronomi ve Uzay Bilimlerini kastediyorum diyorsan da söylediklerinde kısmen haklısın.




  • arkadşlar yazan kişi devlet mühendislikleri diye belirtmiş devlet mühendisi olmak zorundasınız diye yazmamış. Devlete görede bir değerlendirme yapmış. KPSS 2011-2010-2009 yıllarına bakarsanız mühendisliklerin devlet kadrolarına alım miktarlarına arkadaşın demek istediğini daha iyi anlayabilirsiniz. Aslında yazısını açık ve net bir sekilde dile getirmiş kamu için konuşulmuş ve bilgisayar üzerinde yoğunlaşmıssınız ama acın bir bakın bakalım 2011 kpss yerleştrimelerine kaç orman mühendisi işe alınmış kaç tane bilgisayar mühendisi açık net ortada yazan arkadaşında emeğine sağlık emek verip tecrübelerini aktarmış ve 94 yılında liseyi bitirmiş birisi yani en azından 36 yaşında bir büyüğünüz bende 31 yaşındayım sanırım yaşlarınız genç olduğundan aynı dili konuşamıyoruz anlaşılmazlıklar oluyor. Forumda çok sert dille eleştirenlerolmuş öncelikle büyükleri ile nasıl konuşulmasını bilmeyen insanlar bırakın mühendis olmayı iş bulmayı gerisini getirmeyeyim artık. 10 bin 50 bin maaşlar demişsiniz ya uzaydamı yaşıyorsunuz arkadaşlar hayat o kadar toz pembe değil. 1000 de 1 istisnalar vardır ha hepimiz o istisnalardan biriyiz diyorsanız diyecek lafım yok. Ama lütfen yazılanları iyi anlayın anlamadan dinlemeden dünyayı toz pembe görmeyin, büyüklerinize saygıyıda herşeyden önce unutmayalım. Bunu yazan abimizi tanımam bilmem ama o bu yollardan yıllar önce geçmiş ve hayata atılmış kendincede tecrübelerini paylaşmışki şunu unutmayın siz daha ya lise son yada 1-2 sene evvel liseden yeni çıkmış kişilersiniz bu abimizin tecrübesinde olma ihtimal imkanınız dahi yokki saygı duymayı öğrenin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: atillaoguz

    arkadşlar yazan kişi devlet mühendislikleri diye belirtmiş devlet mühendisi olmak zorundasınız diye yazmamış. Devlete görede bir değerlendirme yapmış. KPSS 2011-2010-2009 yıllarına bakarsanız mühendisliklerin devlet kadrolarına alım miktarlarına arkadaşın demek istediğini daha iyi anlayabilirsiniz. Aslında yazısını açık ve net bir sekilde dile getirmiş kamu için konuşulmuş ve bilgisayar üzerinde yoğunlaşmıssınız ama acın bir bakın bakalım 2011 kpss yerleştrimelerine kaç orman mühendisi işe alınmış kaç tane bilgisayar mühendisi açık net ortada yazan arkadaşında emeğine sağlık emek verip tecrübelerini aktarmış ve 94 yılında liseyi bitirmiş birisi yani en azından 36 yaşında bir büyüğünüz bende 31 yaşındayım sanırım yaşlarınız genç olduğundan aynı dili konuşamıyoruz anlaşılmazlıklar oluyor. Forumda çok sert dille eleştirenlerolmuş öncelikle büyükleri ile nasıl konuşulmasını bilmeyen insanlar bırakın mühendis olmayı iş bulmayı gerisini getirmeyeyim artık. 10 bin 50 bin maaşlar demişsiniz ya uzaydamı yaşıyorsunuz arkadaşlar hayat o kadar toz pembe değil. 1000 de 1 istisnalar vardır ha hepimiz o istisnalardan biriyiz diyorsanız diyecek lafım yok. Ama lütfen yazılanları iyi anlayın anlamadan dinlemeden dünyayı toz pembe görmeyin, büyüklerinize saygıyıda herşeyden önce unutmayalım. Bunu yazan abimizi tanımam bilmem ama o bu yollardan yıllar önce geçmiş ve hayata atılmış kendincede tecrübelerini paylaşmışki şunu unutmayın siz daha ya lise son yada 1-2 sene evvel liseden yeni çıkmış kişilersiniz bu abimizin tecrübesinde olma ihtimal imkanınız dahi yokki saygı duymayı öğrenin.

    +1000 Arkadaşlar şu forumda üniversite okuyan,mezun olmuş insanlar gelip burada sizlere yol gösteriyor yardımcı oluyor.Ben de üniversitede okuyorum ve yardımcı olmak için geliyorum şu foruma. Her şeyi siz liseliler bilmiyorsunuz. Hayatı çok toz pembe algılıyorsunuz.10binlerle işe başlama,3 yılda yurtdışına gitme en kötü ihtimal akademisyen olma.. Bu kadar basit değil her şey. insanlar işi gücü bırakıp size yol gösteriyorsa fikirleriniz uyuşmasa bile saygı duymayı öğrenin. Yok atıp tutma,yok işkembeden sallama... Evet 30 küsür yaşında adam sallıyor her şeyi 17 18 lik çocuk biliyor hayatı o yaladı yuttu. Yapmayın!




  • Kamu'da çalışayım, sadece rahat edeyim, kimse bana karışmasın, maaşım normale göre biraz iyi olsun mantığından çıkamamış insanların düşüncesi bu. Hedefleri sadece bundan ibaret. Halbuki bilgisayar mühendisliği öyle 700 lira 900 lira kadar düşük bir maaşla çalışılacak meslek değil. İnsan kendini geliştirmeli. Hiç olmassa yarın öbürgün şirkete başvurduğunda şu dilleri biliyorum, şu sistemler hakkında bilgim var diyebilmeli. Ha sen üniversiteye gireyim, 4 sene boyunca kendimi geliştirmiyeyim, boş boş 4 senemi geçireyim mantığındasındır. Afedersinde camış gibi yatmayla da öyle uçuk rakamlar beklemeyin özel sektörde. Haliyle olmayan bilginle kamuda rahat edersin. Kamuya giremesende 1000 lira gibi maaşlara tabi tutulursun. Birde şöyle düşün, 4 sene boyunca elinden geldiği kadar kendini geliştirmişsindir, Bilgin vardır, 1 2 sene tecrübe edinmişsindir o zaman görelim bakalım sana 900-1000 TL maaşı veren olacak mı? Yoksa daha yüksek maaşlarlamı çalışacaksın. O yüzden bunlar üniversite boyunca kendine hiç birşey katmamış insanların düşüncesidir. Bilgisayar mühendisliğide hiç bir zaman bitmeyecek bunu da kafanıza sokun.




  • kamu resmen ne kadar boş beleş adam varsa onların bir araya toplandığı bir çatı. yahu kıytırık bir üniversitede orman mühendisi olan adamda ne nitelik vardır ki söyleyin 0'a yakın bir tiptir. bu öss'ye girene kadar hep yatmış boş bedava gezen bir insandır. mezun olunca hayatında hiçbir beklenti olmayan birilerine birşeylere faydalı olma güdüsünden yoksun gezer durur. etraf böyle insan kaynıyor.
  • tıp okuyan adam mezun olana kadar polis olan 60(5yıl) maaş alımış doktor6+hazırlık okuyor pymo 2yıl öbürleri 6ay okuyup polis oluyor ilk maaş aynı oluyor.doktor aradaki farkı kapattığında ömrü yarılamış oluyor.açıkçası sermaye sahiplerinin gittikçe güçlenmesi sonucu emek daha da ucuzlayacak gibi.doktorlar özel hastanelerde ucuz işci olacak gibi.kamu hastanelerin özelleşmesi de pek zaman almayacak tahminmce.tekel işçilerinin başına gelen her kamu görevlisinin başına gelebilir ve 90 jenerasyonun başına gelecek gibi.şuan herkez kamunun iş güvencesine güveniyor fakat ülkede gelecek çok belirsiz o yüzden devletin alımlarına güvenip ünv gitmek şuan için en mantıklı şey gibi gözüksede uzun vadede ne olacağı belli olmaz
  • Kesinlikle ve asla hayatta yanlis yaptirabilecek en kuvvetli iki sozcuk. Hicbir zaman kesinlik ve asla olmamali durumu aynen gecerli olamaz. Ama su da var en populer muhendisliklere girince kimse hemen muhtesem bir kariyeri garantilemis olmuyor. Okul adin yoksa bastan eksisin zaten isteyen kabul etsin isteyen etmesin. Okul adi dedigim de ozeller falan degil 2-3 uni. iste. Onlarin "disindakiler" o eksiyi tamamlamak icin cok caba sarfetmeli. Burada da iste kisisel ozellik, farklilik ve yetenekler devreye giriyor. O yuzden ilgin oldugu alan, isini severek yapabilecegin, kendini gelistirebilecegin alan onemli. Yani ise girerken her yere o populer olan muh. girmiyor, hayat o kadar basit degil. Diger muhendisliklerin is alani yok degil. Kotu bir bilgisayar muhendisi olmakla iyi bir kimya muhendisi olmanin sonuclari cok farkli, misal olarak. Bu birini iyi, mutlaka oku; birini kotu, asla okuma yapmiyor. Biraz dusunulurse yilda kac bilgisayar ya da endustri mezunu var hesap yapip hepsi de o " hayallerdeki" gibi mi anlamak zor degil. Sayi cok fazla cunku.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: black milk

    kamu resmen ne kadar boş beleş adam varsa onların bir araya toplandığı bir çatı. yahu kıytırık bir üniversitede orman mühendisi olan adamda ne nitelik vardır ki söyleyin 0'a yakın bir tiptir. bu öss'ye girene kadar hep yatmış boş bedava gezen bir insandır. mezun olunca hayatında hiçbir beklenti olmayan birilerine birşeylere faydalı olma güdüsünden yoksun gezer durur. etraf böyle insan kaynıyor.

    Çok boş konuşmuşsun, meslek hakkında bilgin olup olmadığı bile şaibeli.. 90 lı yıllara kadar bu ülkenin en itibarlı mesleklerinden biriydi orman mühendisliği, şuan bile işini bilen bir orman mühendisi en kötü ihtimalle kendi bürosunu açarak serbest ormancılık hizmetleri sunup sağlam paralar kazanabiliyor.. Türkiye(genellikle tüm ülkelerde bu böyle) ormancılık hizmetleri ve genel olarak ormancılık, reklamı yapılmayan bir sektördür, içinde olmayanlar o mesleği tanıyamaz.. İşini severek yapan ve kendini geliştirmeye açık(sözde olmayacak) olan her orman mühendisi bir şekilde iyi paralar kazanabilir..
    Orman Mühendisleri avrupa ülkelerinde yeşil mühendislik olarak geçer ve gelecekte senin o küresel ısınmayı engellemek için yapacağın direkt uygulamaların neredeyse hepsinin altında ormancılık ve bu meslek mensupları vardır, olacaktır..
    Kısacası doğayı sevenler ve iç içe olmak isteyenlerin seveceği bir meslektir(bir çok kişinin hayatı boyunca göremeyeceği araştırma ve gen koruma alanları-doğa harikaları sizin çalışma sahanız olacak), işini bilen bir kişi iyi paralar kazanabilir itin g....e sokulmaması gereken meslektir..
    Sonuna kocaman bir AMA eklemek istiyorum; ülkemizde orman sektöründe şuan için istihdam çok fazla diyemem, üniversiteler gereğinden fazla mezun verdi ve kendini geliştiremeyen çoğu kişi ya baba mesleğini devam ettiriyor yada başka mesleklere yöneldi. Bu nedenle tercih yaparken başlara yazmanızı asla öğütleyemem, orta karar bir puanınız varsa ve doğayla ciddi anlamda haşır neşir iseniz tercih listenizin sonlarına doğru yazmanızı önerebilirim.. Bu meslek için ingilizce ciddi anlamda önemlidir, yurtdışında yapılmış çoğu önemli araştırma ve bulgular türkçeye çevrilmemiş vaziyettedir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Catacomb

    quote:

    Orijinalden alıntı: black milk

    kamu resmen ne kadar boş beleş adam varsa onların bir araya toplandığı bir çatı. yahu kıytırık bir üniversitede orman mühendisi olan adamda ne nitelik vardır ki söyleyin 0'a yakın bir tiptir. bu öss'ye girene kadar hep yatmış boş bedava gezen bir insandır. mezun olunca hayatında hiçbir beklenti olmayan birilerine birşeylere faydalı olma güdüsünden yoksun gezer durur. etraf böyle insan kaynıyor.

    Çok boş konuşmuşsun, meslek hakkında bilgin olup olmadığı bile şaibeli.. 90 lı yıllara kadar bu ülkenin en itibarlı mesleklerinden biriydi orman mühendisliği, şuan bile işini bilen bir orman mühendisi en kötü ihtimalle kendi bürosunu açarak serbest ormancılık hizmetleri sunup sağlam paralar kazanabiliyor.. Türkiye(genellikle tüm ülkelerde bu böyle) ormancılık hizmetleri ve genel olarak ormancılık, reklamı yapılmayan bir sektördür, içinde olmayanlar o mesleği tanıyamaz.. İşini severek yapan ve kendini geliştirmeye açık(sözde olmayacak) olan her orman mühendisi bir şekilde iyi paralar kazanabilir..
    Orman Mühendisleri avrupa ülkelerinde yeşil mühendislik olarak geçer ve gelecekte senin o küresel ısınmayı engellemek için yapacağın direkt uygulamaların neredeyse hepsinin altında ormancılık ve bu meslek mensupları vardır, olacaktır..
    Kısacası doğayı sevenler ve iç içe olmak isteyenlerin seveceği bir meslektir(bir çok kişinin hayatı boyunca göremeyeceği araştırma ve gen koruma alanları-doğa harikaları sizin çalışma sahanız olacak), işini bilen bir kişi iyi paralar kazanabilir itin g....e sokulmaması gereken meslektir..
    Sonuna kocaman bir AMA eklemek istiyorum; ülkemizde orman sektöründe şuan için istihdam çok fazla diyemem, üniversiteler gereğinden fazla mezun verdi ve kendini geliştiremeyen çoğu kişi ya baba mesleğini devam ettiriyor yada başka mesleklere yöneldi. Bu nedenle tercih yaparken başlara yazmanızı asla öğütleyemem, orta karar bir puanınız varsa ve doğayla ciddi anlamda haşır neşir iseniz tercih listenizin sonlarına doğru yazmanızı önerebilirim.. Bu meslek için ingilizce ciddi anlamda önemlidir, yurtdışında yapılmış çoğu önemli araştırma ve bulgular türkçeye çevrilmemiş vaziyettedir.

    sen beni anlayamamışsın. amacım tabiki kötülemek değildi orman mühendisliğini. her mesleğe saygı duyarım. sadece orda boş gezen adamı vurgulamak istedim. orman mühendisliği , su ürünleri mühendisliği bunlar barajı geçersen gidebileceğin bölümler. işte ben buraya giden adamın işlevsizliğinden bahsediyorum. daha geçen yıl mı ne bir tanıdığım var adam hayatında kaç soru çözdüğü muamma orman mühendisliğine gitti. yani ben bambaşka bir konudan söz ediyorum.




  • Boğaziçi dahi olsa Elektrik-Elektronik yazmayın demiş nedeni ise devlete alım az yapılıyormuş? O adamın devlet kurumunda ne işi varki zaten?
    Endüstri iş bulamaz yazmış falan o yüzden her yıl ilk 3k dan alım yapıyor en iyiler.
    Yazdıkların mf-4 puanı 350-400 civarı olan arkadaşlar için geçerli, ilk 20k yapmış birisi için yazdıkların baştan aşağı yanlış bunu belirterek yazman lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Preszsbuild

    Boğaziçi dahi olsa Elektrik-Elektronik yazmayın demiş nedeni ise devlete alım az yapılıyormuş? O adamın devlet kurumunda ne işi varki zaten?
    Endüstri iş bulamaz yazmış falan o yüzden her yıl ilk 3k dan alım yapıyor en iyiler.
    Yazdıkların mf-4 puanı 350-400 civarı olan arkadaşlar için geçerli, ilk 20k yapmış birisi için yazdıkların baştan aşağı yanlış bunu belirterek yazman lazım.

    hoccam ciddimisin adam istediği bölümleri yazmış rezalet gitmeyin kaka bunlar diye bilgisayar mühendisi 600 lira maaş part-time değil 1 saat çalışıp çıkıyor herhalde devlet ataması zor olmasına birşey diyemem fakat yok 1 lira alıyomuş yıllık yok herkes işini yapıyormuş saçma sapan işler yahu foruma girip bilgisayardan anlarım diyen adamla c++ da yardıran adamı bir tutmak aynıdır.



    tabire değil ana fikire odaklanın :p




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cyaßß

    quote:

    Orijinalden alıntı: Preszsbuild

    Boğaziçi dahi olsa Elektrik-Elektronik yazmayın demiş nedeni ise devlete alım az yapılıyormuş? O adamın devlet kurumunda ne işi varki zaten?
    Endüstri iş bulamaz yazmış falan o yüzden her yıl ilk 3k dan alım yapıyor en iyiler.
    Yazdıkların mf-4 puanı 350-400 civarı olan arkadaşlar için geçerli, ilk 20k yapmış birisi için yazdıkların baştan aşağı yanlış bunu belirterek yazman lazım.

    hoccam ciddimisin adam istediği bölümleri yazmış rezalet gitmeyin kaka bunlar diye bilgisayar mühendisi 600 lira maaş part-time değil 1 saat çalışıp çıkıyor herhalde devlet ataması zor olmasına birşey diyemem fakat yok 1 lira alıyomuş yıllık yok herkes işini yapıyormuş saçma sapan işler yahu foruma girip bilgisayardan anlarım diyen adamla c++ da yardıran adamı bir tutmak aynıdır.



    tabire değil ana fikire odaklanın :p

    Kusura bakma ama yazdıklarından bir şey anlayamadım. Nokta ve virgül kullanırsan daha açıklayıcı olur :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Preszsbuild


    quote:

    Orijinalden alıntı: Cyaßß

    quote:

    Orijinalden alıntı: Preszsbuild

    Boğaziçi dahi olsa Elektrik-Elektronik yazmayın demiş nedeni ise devlete alım az yapılıyormuş? O adamın devlet kurumunda ne işi varki zaten?
    Endüstri iş bulamaz yazmış falan o yüzden her yıl ilk 3k dan alım yapıyor en iyiler.
    Yazdıkların mf-4 puanı 350-400 civarı olan arkadaşlar için geçerli, ilk 20k yapmış birisi için yazdıkların baştan aşağı yanlış bunu belirterek yazman lazım.

    hoccam ciddimisin adam istediği bölümleri yazmış rezalet gitmeyin kaka bunlar diye bilgisayar mühendisi 600 lira maaş part-time değil 1 saat çalışıp çıkıyor herhalde devlet ataması zor olmasına birşey diyemem fakat yok 1 lira alıyomuş yıllık yok herkes işini yapıyormuş saçma sapan işler yahu foruma girip bilgisayardan anlarım diyen adamla c++ da yardıran adamı bir tutmak aynıdır.



    tabire değil ana fikire odaklanın :p

    Kusura bakma ama yazdıklarından bir şey anlayamadım. Nokta ve virgül kullanırsan daha açıklayıcı olur :)

    var nokta orda iyi bak tek cümle o




  • Mühendisle gezilir, doktorla evlenilir diyorlar. Doğru mu?
  • Elektrik mhnsiliği ve elektrik elektroik birleşmiş diye duydum kpss de ortak bakılıomuş elektrik mhnsliğinin farkı ortadan kalmış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: At_KaFaSi

    Mühendisle gezilir, doktorla evlenilir diyorlar. Doğru mu?

    Evet, doğru. Bilimsel olarak kabul edilmiş bir gerçek.
  • Bu tercih edilecek/edilmeyecek bölümler sırf Kamu'ya alıma göre söylenmiştir.. İlla devlette mühendis olarak çalışacaklar itibar edebilir bu yazıya..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: At_KaFaSi

    Mühendisle gezilir, doktorla evlenilir diyorlar. Doğru mu?

    Üniversitede kızlar teklif ediyor, bunu unutmuşsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.