Şimdi Ara

Mühendis abilerim yardımcı olabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, öncelikle geleceğim söz konusu yazımı sonuna kadar okuyup yardımcı olursanız bana çok büyük iyilik yapmış olacaksınız.

Ben meslek lisesi elektrik bölümünü, ardından önlisans olarak kontrol ve otomasyon teknolojisi bölümünü bitirmiş bir mezunum. bu yıl DGS den iyi bir puan aldım.
    eğitim hayatım boyunca yeri geldi inşaatta elektrik tesisatı çektim, duvar kırdım, çukur kazdım, pano topladım, ellerim parçalanana kadar kablo çektim, kumanda devresi çizdim, yeri geldi 5 yıldızlı otelde elektrik bakımcısı olarak çalıştım. yani bu işe en dipten en zorundan başladım diyebilirim. bu mesleği seviyorum.

şimdi bu mesleği Mühendisliğe taşımak istiyorum. yaşım 23 sınavda 418. oldum sormak istediklerim ise;

1)elektrik müh. mi seçmeliyim yoksa elektrik-elektronik müh mi ? arasındaki fark nedir, ne kadar önemlidir ?

2)yukarıda yazdığım tecrübelerin okul hayatımda ya da mezun olduktan sonra iş ararken faydası olur mu ?

3)biz eğitim sisteminin etkisiyle, ve ailemizde okuyan olmadığı için eğitim adına yönlendirilmediğimiz için hayata 1-0 geride başlamış insanlarız, ingilizcem yok denecek kadar az,(berbat) hazırlık sınıfını geçmek benim gibi birisi için ne kadar zor olabilir ?

4)önceliğim elekrik müh. daha değerli olduğunu düşünüyorum. ama istanbul tutmazsa kocaeli elektrik mi yazmalıyım yoksa ist. , ankara, izmir gibi şehirlerde elektrik elektronik müh. mi yazmalıyım ?

5)mezun olduktan sonra okul ismi mi daha önemli yoksa diploma puanı mı ?

yardımcı olursanız minnettar olurum, şimdiden teşekkür ederim.

• 1) Tercih meselesi. Elektrikçiler trafo, motor, şema vs uğraşır. Elektronikçiler yazılım, işlemci, haberleşme vs, daha ileri teknoloji denebilecek konularla uğraşır. Üniversitelerin ders programlarını inceleyebilirsiniz.

2) Genel olarak dünya görüşünüze faydası olur, size yarar sağlar ama işverenin umrunda olmaz. Mühendisin işi düşünmek, hesaplamaktır, kablo bağlamak değil.

3) İngilizce hazırlık sınıfının amacı zaten İngilizce öğretmek. Düzenli çalışırsanız sıkıntı olmaz.

4) Boğaziçi > ODTÜ > İTÜ > YTÜ > Kocaeli. Belki burslu vakıf üniversiteleri. İzmir'deki üniversiteler de iyidir diye biliyorum.

5) Okul ismi tabii ki. Kişisel projeler/gelişim de çok önemli. Diploma puanının bir anlamı yok. ODTÜ'nün 100'ü ile x üniversitesinin 100'ü arasında dağlar kadar fark var. Diploma puanı çok nadir yerlerde işe yarar, mühendis olacak kişinin neredeyse hiç işine yaramaz.

• pea. kullanıcısına yanıt
    marmara nasıldır hocam? Hem evime yakın fazladan masraf çıkmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1- Anladığım kadarıyla sen daha çok elektrikle ilgilisin o zaman elektrik müh. seçebilirsin zira pek farklarıda yok sadece bazı üniversiteler ikisini ayırmışlar bazıları ayırmamışlar. Ele-elo seçip sadece elektrik yada elektronik mühendisi olarak da bitirebilirsin aldığın derslerle alakalı birşey. 2sinide bitirirsen daha geniş bir alanda iş bulma imkanın olur ama elektronik üzerine çalışmak istemiyorsan gereği yok.

2- Doğrudan olmaz ama orada misal 5 yıldızlı otelde çevre edinebildiysen o çevreyi kullanarak işe girmeni yada iyi yerlerde staj yapmanı sağlayabilirsin.

3- Ben ilk hazırlığa başladığımda sadece adımı söyleyebilecek ingilizcem vardı, şimdi roman getir okurum. Tabiki fazladan çalıştım hocanın peşini bırakmadım yoksa hem gittiğim okulun hazırlık seviyesinden dolayı hemde sıfırdan başladığımdan bu seviyeye gelemezdim. İyi okulların en büyük artılarından biri ingilizce oluyor. Yinede çok çalışmalısın ODTUde olsa hiç bilmediğinden en kötü sınıfta başlayacaksın.

4- Ben daha verimli elektrik üretmek için buluşlar yapacağım diyorsan yani teori üzerine gidip ARGE çalışmayı düşünüyorsan arkadaşın yazdığı sıralamayı tercih et derim. Bir tek boğaziçi ilk sırayı haketmiyor gibi. Yok zamanla 3-4-5-10 bin maaşımı alayım keyfime bakayim diyorsan nerdeyse heryeri seçebilirsin. Liseden almanca bilen bir bayan arkadaşım mühendislikte pek beğenilmeyen Marmara üni. Makine müh.de okuyordu, Erasmusla almanyaya gitti orada hocalara kendini sevdirdi. Mercedeste staj ayarlattı oradada kendini sevdirdi şimdi almanyada Mercedeste çalışıyor. Bu tercih işi sadece bir başlangıç ünide fırsatların sonu yok sadece eğer avrupa falan yurtdışı düşüncen varsa mavi diploma veren bir okulu seç, onun dışında herşey sana kalmış iyi yerlerde staj yapar, sektörde kullanılan proğramları yalar yutar birde üstüne bitirme tezini sektörün ihtiyaç duyduğu birşey üzerine yaparsan havada kaparlar. Bir başka arkadaş Antep makineyi bitirdi ama bitirme tezini sektörde yeni kullanılmaya başlanan bir proğram üzerine yaptı daha askerliğini yapmamışken başvuru bile yapmadan Güral porselenden aradılar, yeni fabrika açıyoruz gel çalış diye...

5- 4te anlattığım gibi 2side pek önemli değil ODTUde olsa 4.00da olsa kendini geliştirmediysen sektörün ihtiyaçlarını karşılayamıyorsan kimse ne diplomanın üstünde yazan okul adına nede ortalamana bakıp seni çalıştırmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.