Şimdi Ara

Muhasebeci arkadaşlar fikir verebilir mi? (Vergi usulü hakkında)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
85
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Köyümüzde sadece yaz sezonu işleyen ( 4 ay) küçük bir çay ocağı ve sadece bisküvi tarzı şeylerin olduğu yerimiz var. Yaz bitiminde hiçbir faaliyet göstermiyor. Burayı resmi bir yer yapmak istiyorum. Çay ocağı veya bakkal. Kış zamanı hiç işlemediği için vergilendirme nasıl olur acaba? İşlemediği halde de yine vergi verir miyim? Konu hakkında fikir rica ediyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Basit Usulde Vergilendirme

Küçük esnaf için geçerli.

Yıllık kazancınız belli bir limitin (2025 yılı için 990.000 TL olması lazımdı hatırladığım kadarıyla) altında ise bu sistemden faydalanabilirsiniz.

Gelir vergisi çok düşük olur.

Defter tutma, KDV beyannamesi gibi yükümlülükler yoktur.

Yılda sadece bir beyanname verilir (Gelir Vergisi Beyannamesi – Mart ayında).

Yazın açık, kışın kapalı olma durumu sorun teşkil etmez.

Ama yok ben illa kışın kapatcam derseniz Vergi dairesine "faaliyete ara verme dilekçesi" verirsiniz.Kış boyunca vergi yükümlülüğünüz durur.Yaz başında yeniden faaliyete başladığınızı bildirirsiniz.Bu işlem yılda 2 kez yapılabilir

Eğer sadece çay, bisküvi gibi şeyler satacaksanız, "kahvehane" ruhsatı gerekmez. "Çay ocağı" veya "büfe" olarak geçebilir.

Belediyeden işyeri açma ruhsatı almayı unutmayın (işin resmi olması için gereklidir).

• karayel90 kullanıcısına yanıt

Anladım. Cevap için teşekkür ederim. Bir de şunu sormak istiyorum. Dükkana alınan mal faturaları veya elektrik, su faturaları vergiden düşülüyor mu? Mesela sezon boyu 200 bin TL lik mal aldık. Bunun örnek vergilendirmesi nasıl oluyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.