Şimdi Ara

Muhalefetin Z kuşağından oy alma ümidi dünden sonra suya düştü mü sizce (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
3.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • birileri gene doların düştüğünü zannediyor. hayır 9TL seviyesine gelse ne olacak ? düştü mü diyeceksin gene ? yeni mevduat sisteminin getireceği hiperenflasyon olacak . bunu gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız.


    Bunun dışında 2023 yılında Z kuşağından 10milyon birey oy kullanacak ve bunun ç.ok net bir şekilde %90 ı cumhur ittifakına oy vermeyecek. Kalan %10 belki %15 lik bir kısım ile genetik yani yapacak bir şey yok onlar için.

  • şu doların düşme şekli dolandırıcı bitcoin balinalarından farkı nedir ? devlet bir gecede vatandaşını nasıl ... bunu göremeyen z kuşağının ben selamlar

  • asderty A kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Yapılması gereken ekonomide stabiliteyi sağlamaktır. Ne fırlasın, ne çöksün. Ya düz gitsin, ya çok hafif değişiklik olsun. İdeali budur.



    Bizim millet bir yerden bir laf duyduğu zaman tekrarlamayı çok seviyor. Herkesin ağzında aynı laf. Stabilite uygun bir kur varken iyidir. Allah aşkına dolar 18de sabitlense bu iyi bir şey mi? Burkina Faso parası da dolar karşısında stabilmiş mesela uzun zamandır. 1$=1try olsun demiyorum ama 18de stabil kalmaktansa düşsün derim. Düzgün bir seviyeye geldiği zaman stabiliteden bahsedilebilir.

  • Slim Charles kullanıcısına yanıt
    Evet 18de sabit kalsaydı daha iyiydi. Bi bankacı, bi fabrikatör, bi ekonomist varsa tanıdığın git sor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asderty A kullanıcısına yanıt

    Senin kendi aklın yok mu? 18de sabit kalması piyasaları döndürür o kadar. Eh tabi bu durumda teknik olarak daha iyi olur. Sürünerek yaşamak ölmekten yeğ midir? Sen bunu cevapla kafanda. En dandik ürün bile ateş pahasıyken 18de sabitlenen kurla piyasalar dönüyor diye kendini avutursun anca. Şu an bu yorumu yazarken kullandığım pcnin bir parçasına bir şey olsa yerine yenisini koyamıyorum ben 18lik çok stabil kurda. Yemişim dönen piyasayı. Böyle olacaksa hiç olmasın daha iyi.

  • dolardan "0" atılırsa neden olmasın?

  • Z kuşağı tiktok videosu çekeyim, instagram da gezineyim diye. Ne A partisine ne B partisine oy vermeye giderler. Üşengeçlik den.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Slim Charles kullanıcısına yanıt
    Bende var da seni bilemedim.

    Fiyatlar %35 düşecek mi sanıyorsun?

    Kısmı düşen sayılı ürünü yüksek fiyattan ithal edenlerin zararı ne olacak?

    17-18 den dolar alanların zararı ne olacak?

    Bu düşüşü gören herhangi bir yatırım yapar mı?

    Yabancı gazetelerde Türkiye ekonomisde 1 günde olanlar hakkında yazılanları okudun mu? Onu okuyanların türkiyeye geleceğini düşünüyor musun?

    Doları yükseltiyoruz çünkü üretim yapacaz diye kandırdığın yatırımcıyı kaç kere daha kandırabilirsin?

    Bu piyasada parası olan herkesin kendini korumaya alacağını anlayamadın mı?

    Şu anda verilen dolar geliri garantisinin 1 yıl sonra nelere yol açabileceği hakkında en ufak bilgin var mı?

    Bu sistemin daha önce denendiğini ve sonucun daha kötü olduğundan haberin var mı?

    Pc'nin ekran kartını yenilemenin gelecekte sana nelere mal olacağını düşündün mü?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 23 Aralık 2021; 22:58:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • asderty A kullanıcısına yanıt

    Evet yokmuş görmüş oldum.


    Ben fiyatlar yarın düşecek mi demişim? İlla piyasa kura göre oturacak bir süre sonra.


    17-18den dolar alanların zararını mı düşünüyorsun ahaha


    Mal ithal edenler de sanki dolar 17yken 20 senelik mal alıp stokladı. Zararı en fazla iki güne unutulacak kadar bir zarar. O adamlar bile sizin kadar ağlamıyordur.


    Doların düşüşünü gören yatırım yapmıyormuş. Ne hikmetse çıkıştan etkilenmiyorlar sanırım. Sen ciddi ciddi dolar 18de stabil tutulunca yatırım akacak mı sanıyorsun? Olay sadece ekran kartı değil s.çtığın tuvaletinin giderinin ham maddesi bile ithal.


    Ayrıca ne yatırımı ne stabilitesi arkadaş kafayı mı yediniz asgari ücretin 150 dolar olduğu yerde saatte 1 dolara çalışıp ne yapacaksın? Ulan zaten bir süredir stabilite bozulmuş dolar tırmanışa geçmiş. Sanki bana çok stabildi de birden düşüşe geçti. Bırak biraz daha bozulup inişe geçsin. İnişe geçmeden oturursa artık zar zor ama stabil şekilde aldığın boş ekmeği yersin.


    Bu arada yüksek kurun da o çok düşündüğünüz piyasanın dönmesine negatif etkisi var. Öyle iktidarın anlattığı gibi ihracat uçup kaçmıyor kur yüksek olunca.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slim Charles -- 24 Aralık 2021; 0:6:47 >




  • Slim Charles kullanıcısına yanıt
    Senin gibiler 20 yıldır anlamadı, sen anlasan şaşardım. Yakında görürsün diyecem ama gözünüzle görünce bile anlamıyorsunuz. Bizim millet bu yönetimi hak ediyor.

    Senin vaktini almayım, dışarda halaya bekliyolar seni.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlarplanlı olarak her yerden konu ile ilgili algı opersyonuna başladılar.


    Ama yemez bunlar bir ders kitabı 200 tele küçücük test yaprağı 50 tl ne süt alabiliyorsun ne wc kağıdı çıkmış bide burda bıdı bdı yapıyorlar.


    Madem okadar güveniyorsunuz çıkın sandığa görelim o güzell yüzünüzü

  • Z kuşağı 30 yıl önce parçalanmış bir SSCB' içinde kurulan 4 milyon nüfuslu Gürcistan'ın bile parasının bizden 3,77 kat değerli olduğunu biliyor.

    O nedenle bu ülkede suya düşen varsa akportiye oy atan fakirlerin hayalidir. O nedenle haydi fakirliğe ve cahilliğe devam. Hedef 2071.

  • Komik

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Z kuşağı denince NEDEN sadece muhalif kesmin çocukları geliyor aklınıza?



    X Kuşağı 1965 - 1985 doğumlu insanları kapsayan kuşak;


    Z kuşağının hepsi X kuşağının evladı.


    AKP'yi iktidara taşıyan oy kitlesinin % 40'ı X kuşağı mensubu.


    X kuşağının en büyük karakteristik özelliği muhafazakar, tutucu olması.


    Bu özellikte birisi evladını da bu şekilde yetiştirdi. Bu çocuklar gözünü açtı, Erdoğan'ı başbakanken gördü, Cumhurbaşkanı oluşunu izledi, Z kuşağının ilk üyeleri oy kullanacak yaşa geldi başkanlığı için oy verdi.


    siz Beratcan'lardan, Sümeyye'lerdem, Tuğcan'lardan Ecrin'lerdn ,Emircan'lanardan Rümeysa'lardan, Mümin'lerden; Hiranur'lardan; Eymen'lerden, Aleyna'lardan ve bilimum 'ismi kutsal kitapta geçsin ama avam da demesinler diye sonuna Cem, Nur, Can' eklenen Z Kuşağını neden görmezden geliyorsunuz? neden onları eğitimleri var, gerçekleri görüyor diye düşünüp, ideolojik davranmaz diye düşünüyorsunuz?


    işte eleştirdiğim nokta da bu zaten. yukarıda ki isimlere sahip olan gençlik değil.


    Z kuşağının tamamen gerçekler ışığında mevcut iktidara oy atmayacağı pollyannacılığına sahip kesim.


    AKP'nin yandaş baro, yandaş sendika, yandaş medya, yandaş okul, yandaş hastane, yandaş müteahid, yandaş futbol kulubü yarattağı gibi, yandaş bir nesil yarattığı gerçeğini atlamak.


    Z kuşağının hepsini demokratik görüşlü, aydın, bir kısmı iktidar yüzünden dininden soğumuş deist olmuş, bir kısmı protestodan ateist olmuş gibi düşünmek.


    bu düşünce 1923'te Cumhuriyetin kuruluşunda da vardı. Tüm halk ama sevgisinden, kimi saygısından, kimi de vatanı ve namusunu kurtardığı için minnet borcundan cumhuriyeti benimser, onunla özdeşleşir yada itaat eder sandı. devrim eksik yapıldı. Çok partili döneme geçildiğinden beri Cumhuriyeti kuran parti iktidara gelemiyor.


    umut bağlanan Z kuşağının tüm mensuplarını da yenilikçi, aydın, modern, iktidar baskılarından yılmış, bezmiş olduğunu düşünüp bel bağlamak saçma geliyor. eleştirdiğim nokta budur.





  • Bu Z Kuşağı olayına pek güvenmemek lazım... Aynı Z kuşağı iktidarı destekleyen ailelerde sürüyle var... !!!


    Sonuçta Bu Z kuşağı nüfusu Muhalefet durumundaki ailelerde olduğu kadar Mevcut hükümeti destekleyen ailelerde de var...


    İki tarafın nüfus yoğunluğuna baktığımızda Hükümeti destekleyen ailelerdeki çocuk sayısı ile muhalefeti destekleyen ailelerdeki çocuk sayısına göre çok fazla...


    İktidarı destekleyen ailelerde her evde 4-5 çocuk var. Bir çoğu da Z kuşağı durumunda.. Ancak muhalefet destekleyen ailelerde tek çocuk maksimum iki çocuk.....


    Bu nedenle Z kuşağında bile iktidarı destekleyen birey sayısı , muhalefeti destekleyen Z kuşağı bireylerinden daha fazla bana göre....

  • BIXI MAN kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlarımın neredeyse hepsi muhafazakar aileden gelme ve hepsi muhalif.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Alen Doğu Gencer kullanıcısına yanıt

    Z kuşağından 10 milyon bireyin kaç tanesi İktidarı destekleyen babaları X kuşağı olan bireylerin çocukları bunu düşündünüz mi hiç ?


    Hani öyle bir söylüyorsunuz ki 10 milyon Z kuşağının 9 milyonu muhalif ailelere mensup......


    Babası iktidarı destekleyen X kuşağına mensup bir ailenin Z kuşağı evladı ve evlatlarının iktidara karşı oy kullanabileceğini düşünüyormusunuz ?


    X kuşağı babası bu iktidar sayesinde büyüdü gelişti serpildi gelirini arttırdı , Z kuşağı evlat bu iktidarın ve partinin katma değerlerinden faydalandı. Kurslara gitti üniversitede burs aldı vs vs... Bu adamlar kalkıp iktidara karşı mı duracak...


    İktidarı destekleyen X kuşağının Z kuşağı olan çocuk sayısı ile , muhalefeti destekleyen X kuşağı'nın Z kuşağı olan çocuk sayısı bile çok daha fazla....

  • shalashaska99 kullanıcısına yanıt

    Sen bajma hocam o ağızlarından çıkan muhalif sözlere.... Sandığın başına geldiklerinde hep destek tam destek durumuna geçiyorlar...


    Sokakta kime sorsan hükümetten şikayetçi , kamerayı kapat oy sandığını paravanın arkasına koy git oy at desen yine hükümete oy veriyorlar... Bizim milletin dediğine değil yaptığına bakacaksın...

  • Olm halk aç aç. Neyin kafası bu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.