Şimdi Ara

Muhabbet kuşunun gözü şişti yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba yeni aldiğim muhabbet kuşu 2 gundur ishaldi şimdi biraz duzelir gibi oldu ve sabah kalktiğimda gozunu şişik gordum bgn daha da beter oldu gentagut damla damlatıyorum 2 gündür bugunda pamuk ile biraz sildim acaba geçermi ? Muhabbet kuşunun gözü şişti yardim



  • Çok kötü olmuş ya, mümkünse bir veterinere götürün. Bilmediğiniz şeyleri damlatmayın. Kendi kendine geçmesi çok zor.

    Veterinere para vermek istemiyorsan, eğer çevrende daha önce kuş beslemiş ve otlardan/bitkilerden anlayan biri varsa ona sor, o bir çözüm üretir. Dedem genelde kudret narı macunu sürerdi. Kendi yapıyor tabi, satın alınan "kocakarı ilaçları" zararlı olabilir.
  • Veterinere sordum damla damlatmami yada terramcyn surmemi soyledi ayrica papatya cayina pamuk basip gozunu silebilirsin dedi fakat bek bir faydasi gozukmuyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umut9494

    Veterinere sordum damla damlatmami yada terramcyn surmemi soyledi ayrica papatya cayina pamuk basip gozunu silebilirsin dedi fakat bek bir faydasi gozukmuyor

    terraymacin al göz kremi olandan sür. başka doktora götür kuşunun gözü gitmesin
  • Arkadaşlar maalesef konuyu açtıktan 1 hafta sonra kuş vefat etti. Sebebi de kuşun ishal olması ve şerefsiz Petshopcunun bana bunu söylemeden hastalıklı kuş satmasıdır. Bizde bu işlerden çok anlamadığımız için aldık. İshal kuşlarda ölüme kadar götürebiliyor. Bilen birine söylediğimde zaten almadan önce başlamış hastalığı, göz şişmesi de ishal virüsünden kaynaklıymış. Gittik söyledik aldığımız yere anca laga luga etmekle kaldı.Sonra başka bir kuş daha aldım o da aynı sebepten öldü. Son aldığım, şuan maşallah 6 aydan fazladır sağlıklı bir şekilde yaşıyor. Sonuç olarak kuş alacaksanız bilen biri ile gidin çünkü bana denk geldiği gibi adiler hastalıklı kuş satıyor, dikkatli olmak gerek.
  • umut9494 U kullanıcısına yanıt
    Bende o kadar arastirma yapmama ragmen gittim aceleyle pet shoptan aldim su an kusumda bir sey yok ama para goz serefsizler hayvanlari ticaret amaciyla ilgisizce birakiyor cogunlugu. Onlar hasta oldugunu biliyor ama biz anlamiyoruz o kadar kus arasinda. Ben 3 kusun arasindan 1 tane aldim 2 si ayni cinsti biri disi digeri erkek ben erkegi aldim 3.cu kus hep kabarik kafa tuyleri yolunmus haldeydi. Kusun rengini cok sevdigim icin almistim. Ama o garibimi gorunce cok dusundum acaba benim kusuma da hastalik vs gecmismidir diye. 1 ay oldu siknti yok cok sukur.



    Bir daha aalacak olursam eger hayvansever bir tanidik bir abimiz var kedisi kopegi kusu baligi vs vs olan ya ondan alacagim ya da komsumuz var evinde besleyip yavru alan onlardan alirim. En son care kesinlikle evde uretim yapan kisilerden almak. Onlar genelde ilgili oluyorlar kuslarla.



    Kusunuza uzuldum goz gore gore onunuzde eriyip olmesi insana koyar. 11 ya da 12 yil yasayan kusum vardi babam sayesinde cok ilgilenmisti kendisi. Hala ozlerim o kusumu tovbe etmistim ama yine devam ediyorum kus bakmaya.



    Uzun yazdim ama icimde neler var daha cok yazmak istedigim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eyv

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.