Şimdi Ara

Muhabbet Kuşumun Yanına Arkadaş-Eş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, benim bir tane erkek yaklaşık 4-5 yaşında muhabbet kuşum var. 4 yıldır bizimle elime, omzuma falan geliyor korkmadan. 3-4 gün önce teyzemin camına bir muhabbet kuşu gelmiş eve almışlar. Bende baktım ettim 6 aylıktan küçük ve dişi. Bizim kuşla tanıştırdım bunları aşırı mutlu oldular birlikte uçtular, öttüler, gagalarıyla yem alışverişi falan yaptılar baya güzel anlara şahitlik ettik. Daha sonra yeni kuşu benimkinin yanına kafese koydum. 1-2 dk. hareket etmediler sonra bizimki yeni gelene resmen yemliğin nerede olduğunu falan gösterdi çok şaşırdık. Zaman geçti 2-3 saat kadar, birden bizimki yeni gelen yanına yaklaşınca gaga atmaya başladı. Yeni gelende tele yapışıp orada durmaya başladı. Hiçbir şekilde tüneğe inmiyor, inince bizimki gaga atıyor ve yeni olanda kaçıp ses çıkarıyor. Yem yemede ya da su içmede sorun yok. Ama durum böyle. Dışarı çıkardığımda çok güzeller hep yan yanalar ötüşüyorlar ve birlikte uçuyorlar saatlerce izleyebilirsiniz. Ama aynı kafese girince bizim ki herhalde kendi evini paylaşmak istemiyor bunları yapıyor. Sizce ne yapmalıyım biraz da aynı kafeste tutup alışmalarını mı bekleyeyim yoksa yeni kuşu başka kafese alıp ayırayım mı?


    Bizimki : Maviş 4-5 Yaşında Erkek - Mavi/Siyah

    Yeni gelen: Bulut 3-4-5 AYLIK Dişi - Beyaz/Mavi


    Muhabbet Kuşumun Yanına Arkadaş-Eş


    Muhabbet Kuşumun Yanına Arkadaş-Eş







  • 11 tıklama 0 cevap.

  • normal bu durum. 2 yıllık eş kuşlarım kafeste yine böyle şeyler yapar. önemsiz yani. önemli olan kanlı, ölümlü olması.


    eğer erkek istemezse eşi yada dişi istemezse, öldürür. yaşadığına göre, sorun yok normal oyun oynuyorlar.



    oyun parkı yapın ayrıca, yüksek yerleri severler ışık yeri güzel ama tehlikeli. dolap filan varsa onun üstüne oyun parkı yapın




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShibLeg -- 18 Mart 2021; 10:52:41 >
  • Çifthane kafesler var ortadan bolmeli ve genis bir kafes istenirse ortadaki bolme cikarilabiliniyor. O kafesten almami tavsiye edermisiniz? Oyun alani bu odada zor dolap yok cunku. Ama belki baska yerlere yapabilirim.
  • gerek yok çifhaneye


    ama kafes küçük. biraz büyüt. rahatlasın kuşlar. o kafes 1 kuş için resimdeki




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShibLeg -- 18 Mart 2021; 12:30:29 >
  • Güncelleme: kuşlar şu anda çok eğleniyorlar. Sürekli ötmeye başladılar oyun oynuyorlar saldırma yok. Muhabbet Kuşumun Yanına Arkadaş-Eş Muhabbet Kuşumun Yanına Arkadaş-Eş 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.