Şimdi Ara

muhabbet kuşumun gagası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar muhabbet kuşularımdan 1i son zamanlarda halsizleşti sık uyumaya başladı. yemlerini eksik etmiyorum suyunu 3 günde değiştiriyorum vitamin damlatıyorum arada bir meyve de veriyorum ama bir türlü eski haline dönemedi. halsiz ama elime almaya çalışınca da mahalle karısı gibi ortalığı ayağa kaldırıyor, kaçıyor (dişi).

    şimdi de gagasında bir tortu gibi bir şey oluştu, anlamadım uyuz mudur, mantar mıdır nedir.. diğer kuşta öyle bir şey yok anlamadım gitti. veterinere götürecek durumum da yok, bir öneriniz var mı?
     muhabbet kuşumun gagası







  • Bu benim kusa olanin aynisi..Farketmekte biraz gec kalmissin benim gibi.Tedavi hemen oyle 2 gunde bitmeyecek yani..Kusu eline alip gaganin altina dogru iyice bak, boyun kismina dogru..Orda da bu beyaz tortu gibi seylerin devami olabilir.Hic vakit kaybetmeden trosyd mantar kremini eczaneden alip sabah aksam surmeye basla. Bu insan kremi tabi, hayvancagizi biraz hirpaliyo.Icinde ne varsa artik.Burnunun dibine suruyoruz sonucta.Eger bulabilirsen ki internette rahat bulursun, biyoteknik markasinin avipom isimli merhemini al sur.Sonucta o sadece kuslar icin.Dedigim gibi vakit kaybedersen goz cevresine sicrayip tuyleri dokecek bence..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilancho B kullanıcısına yanıt
    geç kalmaktan kasıt, ne yapacağımı bilememekten, aslında aldım trosyd kremi. bakıyorsun internete bir ton şey yazıyor uyuz mudur, parazit çeşitleri midir kremi kullanmaktan tırstım belki başka bir durumdur diye ama işte...

    bu arada kremi gagasından başka hangi taraflarına sürecektik?
  • Bu pamukcuk gibi gorunen her yerine surebilirsiniz.Yani normalde kusun gagasinin nasil gorundugunu biliyorsunuzdur umarim. Ben sık sık kontrol ettigimden ters giden birseyi hemen farkederim.Belki gaganin devamina alt cenesini komple yoklayin elinizle.Zaten gagada bir puruzlenme, tahribat farkedince hemen o bolgeye iyice yedirerek surun. Millet vazelin falan diyor.itibar etmeyin.vazelini artik elimize bile surmuyoruz.ne vazelininden bahsediyolarsa.ben tecrubelerimden sunu gordum: bu avipom krem hep elinizde bulunsun.baktiniz gagada kucuk bir soyulma var.bunu hemen 1-2 gun tatbik edin ki mantar yayilmasin. Bu dedigimi birkac gun duzenlice yapin.o bolgenin kurudugunu goreceksiniz.mantar dagilip azalacak.eger bu uygulamaya ragmen hicbir degisiklik olmazsa veterine gidersiniz.gecmis olsun.( trosyd yerine avipom almaya calisin haftaici.digeri insanlar icin sonucta)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diger kusunuzu da kontrol edin.ozellikle ayaklarinda sertlesme yada nasir gibi bisey varsa oraya da surun kremi.yedek kafes varsa bir sure kuslariniz ayri dursun bence.kafesin zemininde mazgal olmasina dikkat edin ve haftada 2 kez kafesi temizleyin bence.yemlikleri de haftada 1 komple bosaltip yikayin.dibinfe eski yem artiklari kalip parazit yapiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun son durum nedir hocam merak ettim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gandalff

    Geçmiş olsun son durum nedir hocam merak ettim

    bu olaydan 1 ay sonra dişi kuş öldü malesef ama erkek halen sağlıklı yaşıyor. yalnız kalmasın diye yanına da dişi kuş aldım keyiflerine diyecek yok
  • avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    Vakti zamanında ben de kuşumu kaybetmiştim hocam, acısı bir başka gerçekten, başın sağolsun. Yeni çiftimize mutluluklar diliyorum ama, bir tünekte kocarlar umarım :)
  • hahaha sağolasın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.