Şimdi Ara

Muhabbet Kuşum Evin İçinde Gezmek İstiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
10.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

2.5 ay önce bir muhabbet kuşu aldım.Şu an 4.5 aylık kendisi.
    2.5 ay içinde bize maşallah bayağı alıştı,artık bizden biri gibi oldu ancak malum önümüz kış bir sorunumuz var.

Şöyleki kendisi sadece yatmadan yatmaya kafese giriyor.Ondada sabah uyanınca içinde 4 dönüyor & çıkmak istiyor.Orayı yatak odası gibi kullanıyor.(Kafeste mutlu ama yemeğini yiyor suyunu içiyor.)
    kuş evin bütün odalarını fethetti resmen her odaya giriyor banyoya bile girip konuyor biryerlere.Ama bu ileide onun için zararlı olabilir mi.Şöyleki okuduğumuz yorumlarda yavru kuşun günde 1-2 saat büyüdükçe 4-5 gün ara ile dışarı salınması önerilirken bizim kuş kafese girmiyor hep evin içinde bizim gibi dolaşmak istiyor.bu onun için iyimi yol yakınken bu alışkanlığı vazgeçirmekmi lazım yoksa bir istisna ayak uydurabilir mi bizlere ?

----

Birde 2.5 ay oldu ancak konuşmuyor hep bizimle olmasına rağmen.2 gün önce "cici kuş" dedi 2 kere ancak hala tam idrak edemiyor bu kelimeyi.2 haftadır her gece telefona sesimizi kaydedip yanına koyuyoruz.O sabaha kadar ksıık bir ses ile çalıyor.Her yerde bu yöntemi garantiliyen yorumlar okuduk ancak bizimkisinde tık yok.

Ayrıca bu telefonumuzun sesi kuşu rahatsız edermi uykusuna mağni olur mu ? Kuşlar bu sesli ortamlarda uyuyabilir mi ?

Teşekkürler.

He is WWE Champion in History (3 Time)

C.M PUNK
  • Yukarıya taşıyalım :)

C.M PUNK
  • Bizimkinin kafesi her daim açık kafasına göre takılıyor.Çıkıyor sıkılınca giriyor.Telefon ve televizyon ile konuşmalardan ise son derce memnun coşuyor mübarek ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: :.:KaNkY:.:

kuşun gezmesi çok sorun teşkil edeceğini zannetmem ama gece bırakında kuş uyusun dinlensin konuşturma için gündüz ilgilenirken siz fısıldarşaniz daha faydalı olacaktır.

Teşekkürler.

C.M PUNK
  • Yukarı Taşıyalım :)

C.M PUNK
  • gece uyurken yanına müzik aleti koysalar sen nasıl hissedersen kuşta aynı bırakın uyusun hayvancık.uçma konusunda kafese kapattığınızda doğal olarak çıkmak istiyecektir çıkarmazsınız alışır bir şey olmaz,ama fazlada başıboş bırakmamak gerek,sonra bir gün camdan özgürlük diye kanat açıp geri dönmek istediğinde hangi camdan çıktım ben ya, diyerek yolu başka evlere düşer yada daha kötüsü size alışıksa yerdeyken sizden kaçmaz ve üstüne basıp vıck diye bir ses duyar ve çok üzülürsünüz, mutfağı veya odada soba varsa orasını hiç söylemeyeyim zamanla konuşur
  • quote:

Orijinalden alıntı: HÜSAMCIK

gece uyurken yanına müzik aleti koysalar sen nasıl hissedersen kuşta aynı bırakın uyusun hayvancık.uçma konusunda kafese kapattığınızda doğal olarak çıkmak istiyecektir çıkarmazsınız alışır bir şey olmaz,ama fazlada başıboş bırakmamak gerek,sonra bir gün camdan özgürlük diye kanat açıp geri dönmek istediğinde hangi camdan çıktım ben ya, diyerek yolu başka evlere düşer yada daha kötüsü size alışıksa yerdeyken sizden kaçmaz ve üstüne basıp vıck diye bir ses duyar ve çok üzülürsünüz, mutfağı veya odada soba varsa orasını hiç söylemeyeyim zamanla konuşur

Teşekkürler zaten şu gece müzik çalma işi saçma geliyordu artık yapmayı bıraktık zaten bugün maşallah çekeyim sizde çekin :D 6 ya yakın Cici Kuş dedi. Devamı gelecek inşallah ama banyo yapmıyor ya.Sevmek için parmağımı uzatıyorum kafasını parmağıma sürtüyor kaşı beni diyor kaşıyorum öyle masum masum bakıyor bana çok tatlı

Banyı yapmıyor haftada bir avcuma alıp su serpiyoruz biraz ama alışsın artık,Kafesi küvete sokup üstünden hafifçe su serpelim diyoruz,Yağmur yöntemiymiş en sevdikleri yöntem diyorlar bakalım hoşuna gider inşallah.

C.M PUNK

• Güncelleyelim :)

C.M PUNK
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuri_78

Hayırlı günler arkadaşlar,

2.5 ay önce bir muhabbet kuşu aldım.Şu an 4.5 aylık kendisi.
    2.5 ay içinde bize maşallah bayağı alıştı,artık bizden biri gibi oldu ancak malum önümüz kış bir sorunumuz var.

Şöyleki kendisi sadece yatmadan yatmaya kafese giriyor.Ondada sabah uyanınca içinde 4 dönüyor & çıkmak istiyor.Orayı yatak odası gibi kullanıyor.(Kafeste mutlu ama yemeğini yiyor suyunu içiyor.)
    kuş evin bütün odalarını fethetti resmen her odaya giriyor banyoya bile girip konuyor biryerlere.Ama bu ileide onun için zararlı olabilir mi.Şöyleki okuduğumuz yorumlarda yavru kuşun günde 1-2 saat büyüdükçe 4-5 gün ara ile dışarı salınması önerilirken bizim kuş kafese girmiyor hep evin içinde bizim gibi dolaşmak istiyor.bu onun için iyimi yol yakınken bu alışkanlığı vazgeçirmekmi lazım yoksa bir istisna ayak uydurabilir mi bizlere ?

----

Birde 2.5 ay oldu ancak konuşmuyor hep bizimle olmasına rağmen.2 gün önce "cici kuş" dedi 2 kere ancak hala tam idrak edemiyor bu kelimeyi.2 haftadır her gece telefona sesimizi kaydedip yanına koyuyoruz.O sabaha kadar ksıık bir ses ile çalıyor.Her yerde bu yöntemi garantiliyen yorumlar okuduk ancak bizimkisinde tık yok.

Ayrıca bu telefonumuzun sesi kuşu rahatsız edermi uykusuna mağni olur mu ? Kuşlar bu sesli ortamlarda uyuyabilir mi ?

Teşekkürler.

bşi sorucam kuşunuz evi fethetti diyosunuz peki dışardayken hiç pislemiyomu benim kuşum evde değilde odada bırakıyorum geliyorum yatak duvar her yer kuş kakası sizinki nasıl ??

• quote:

Orijinalden alıntı: permanentdrk

bşi sorucam kuşunuz evi fethetti diyosunuz peki dışardayken hiç pislemiyomu benim kuşum evde değilde odada bırakıyorum geliyorum yatak duvar her yer kuş kakası sizinki nasıl ??

Yapıyor tabiki :D Ama bizim için bir sorun olmuyor pek zaten kücücük peçete ile alıveriyoruz hemen yada görmesek bile kısa sürede kuruduğu için temizliği kolay oluyor ama abartısız söliyebilrimiki günde en az 20 kez pisletiyor. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuri_78 -- 5 Eylül 2012; 19:23:10 >

C.M PUNK

• quote:

Orijinalden alıntı: yuri_78

quote:

Orijinalden alıntı: permanentdrk

Yapıyor tabiki :D Ama bizim için bir sorun olmuyor pek zaten kücücük peçete ile alıveriyoruz hemen yada görmesek bile kısa sürede kuruduğu için temizliği kolay oluyor ama abartısız söliyebilrimiki günde en az 20 kez pisletiyor. :D

tamam benim kuşta problem yok o zaman

• Evin içinde gezmesi sizin için bir sorun yaratmıyorsa hiç bir problemi yoktur.Sorundan kasıt ise bazı yerlerin pencerelerin açık olması,mobilyanın arkalarına girip kaybolma tarzı,hele ki banyo riskli bir ortam.Onun dışında kafesinin kapısını bile kapatmasanız bir problem olmaz.Yatacağı zaman girer,acıkınca girer.Bazı şeyler öğrenebilmesi için sağlıklı ve rahatsız edilmeden uykuya ihtiyacı var.Banyo konusuna gelince nette'de bakabilirsin bir çok banyo yöntemi var.Ama banyoluğun içine renkli birşeyler,oyuncağı olsun meyve olsun o tarz birşey ile dikkatini çekip yaptırtabilirsin ama o olmuyorsa sprey yöntemi o olmuyorsa banyoya giriyor diyorsun musluğu açıver kendisi gelip yıkanabilir(Çok şiddetli açma)Uzun lafın kısası bu kuşlar meraklı,duygulu ve son derece akıllı kuşlardır.Bunu göz önünde bulundurup bazı şeyleri dene...
  • Bizde 2 tane var. Keşke düzgün uçabilseler de biz de her gün bıraksak. Duvara astığımız LCDnin arkasına düştü biri, konamıyor hayvanlar. Çok bıraktık dışarı, duvara çarpa çarpa yere düşüyorlar. :(
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.