Şimdi Ara

Muhabbet kuşum çok yabani

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 6-8 ay önce Çekoslavak bir Muhabbet kuşu aldım aldığımda 2 aylıktı tıpkı şimdi olduğu gibi çok yabaniydi alışır diye düşündük. Hiç bir zaman yemini suyunu eksik etmedim sürekli kafesini yıkadım, onunla ilgilendim konuştum fakat kuş hiç yakınlaşmadı kafesinden çıkarttığımda ordan oraya uçuyor ama sürekli tepelerde. Yanına yaklaşıyorum aramızda 5-10 cm fark varken birden kaçıyor. Kafesine kendi girip çıkmayı öğrendi . Canı sıkılınca giriyor tekrar kafesine. Sürekli ötüyor adeta gel beni sev diyor ama yanına yaklaşında susuyor.Aldığım yere götürdüm hiç alışmadı falan dedim sonra orda o kadar kuşu görünce bizim kisi bi sersemledi kaçmaz oldu adam bu alışır dedi 2-3 ay önce sanırım.Fakat hala aynı hiç bir düzelme yok neden sizce ? Ne yapmalıyım ?

• Kuşunu alıştırmak istiyorsan geceleri sal. İsigi kapatinca tutarsın. Birde mumkun olduğunca elinden yem yedirmeye calis. Eger Korkutmazsan kendi gelecektir bı sure sonra. Muhabbet kusu yetiştirmek sabir işidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: phylum

6-8 ay önce Çekoslavak bir Muhabbet kuşu aldım aldığımda 2 aylıktı tıpkı şimdi olduğu gibi çok yabaniydi alışır diye düşündük. Hiç bir zaman yemini suyunu eksik etmedim sürekli kafesini yıkadım, onunla ilgilendim konuştum fakat kuş hiç yakınlaşmadı kafesinden çıkarttığımda ordan oraya uçuyor ama sürekli tepelerde. Yanına yaklaşıyorum aramızda 5-10 cm fark varken birden kaçıyor. Kafesine kendi girip çıkmayı öğrendi . Canı sıkılınca giriyor tekrar kafesine. Sürekli ötüyor adeta gel beni sev diyor ama yanına yaklaşında susuyor.Aldığım yere götürdüm hiç alışmadı falan dedim sonra orda o kadar kuşu görünce bizim kisi bi sersemledi kaçmaz oldu adam bu alışır dedi 2-3 ay önce sanırım.Fakat hala aynı hiç bir düzelme yok neden sizce ? Ne yapmalıyım ?

bizimk kuşta ilk başta öyleydi kafesin kapisi açik istedigi gibi çikiyor yüksek yerleri konuyor belirli yerleri var konuyor sonra acikinca kafes acik giriyor sonra 7-8 ay geçti simdi bizden kaçmiyor öyle kendi halini birakiyoruz ve elimizi aliyoruz filan ama yinede ürkek daha alisir 1-1.5 yaşina gelsin alisir bu arada eline alma sakn ve avucna vb güvensizlik yaratir her gördügünde kaçar senden

• quote:

Orijinalden alıntı: MoonDeath

quote:

6-8 ay önce Çekoslavak bir Muhabbet kuşu aldım aldığımda 2 aylıktı tıpkı şimdi olduğu gibi çok yabaniydi alışır diye düşündük. Hiç bir zaman yemini suyunu eksik etmedim sürekli kafesini yıkadım, onunla ilgilendim konuştum fakat kuş hiç yakınlaşmadı kafesinden çıkarttığımda ordan oraya uçuyor ama sürekli tepelerde. Yanına yaklaşıyorum aramızda 5-10 cm fark varken birden kaçıyor. Kafesine kendi girip çıkmayı öğrendi . Canı sıkılınca giriyor tekrar kafesine. Sürekli ötüyor adeta gel beni sev diyor ama yanına yaklaşında susuyor.Aldığım yere götürdüm hiç alışmadı falan dedim sonra orda o kadar kuşu görünce bizim kisi bi sersemledi kaçmaz oldu adam bu alışır dedi 2-3 ay önce sanırım.Fakat hala aynı hiç bir düzelme yok neden sizce ? Ne yapmalıyım ?

bizimk kuşta ilk başta öyleydi kafesin kapisi açik istedigi gibi çikiyor yüksek yerleri konuyor belirli yerleri var konuyor sonra acikinca kafes acik giriyor sonra 7-8 ay geçti simdi bizden kaçmiyor öyle kendi halini birakiyoruz ve elimizi aliyoruz filan ama yinede ürkek daha alisir 1-1.5 yaşina gelsin alisir bu arada eline alma sakn ve avucna vb güvensizlik yaratir her gördügünde kaçar senden

Bizim kuşta tam öyle 2-3 tane yeri var. Bakalım inş alışır

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MoonDeath

quote:

Bizim kuşta tam öyle 2-3 tane yeri var. Bakalım inş alışır

sabahlari ötüyormu hocam

• dostum bizimkide ilk başlarda çok uysaldı ama şimdi parmağa gelmiyor belirli yerleri var 3-4 tane genelde ayna oluyor bunlar hep oralarda geziyor içeri girmiyor ne yapmak lazım bilmiyorum kafese yaklaşıyoruz hemen kızıyor falan garip oldu

PSN : Belifanti
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Muhabbet kuşum çok bağırıyor
    17 yıl önce açıldı
    Muhabbet Kuşum Çok Halsiz
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.