Şimdi Ara

Muhabbet Kuşu Yardımlaşma Platformu (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.477
Cevap
37
Favori
83.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Leziak kullanıcısına yanıt
    Benimkisinde öyle bir ıslaklık yoktu ama kuşunuz o bölgeyi yıkamak için içme suyuna poposunu sokuyor olabilir.
  • Hocam ele alışması için parmağımı kafesten iöeri sokuyorum karnını okşadığım zaman yem kusmaya başlıyor normal mi bu??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leziak kullanıcısına yanıt
    Aslında normal değil. Ya sen çok bastırıyorsun yada kuşun yarın yokmuşcasına çok yiyor. Aşırı yediği zaman, odanın içerisinde 2 tur atsa tıkanır ve fazlasını çıkartır.
    Bence kuş fazla yiyor gibi, bir süre sonra dengesini bulur.
  • Yok hocam bastırma dokunuyoeum sadece bu arada kuşum gaga taşınıda hiç kullanmıyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leziak kullanıcısına yanıt
    Benim kuşum da kullanmıyor zaten. Mürekkep balığı kemiği aldım, ağzını sürmedi. Sorun edecek bişi değil, istediğinde kullanır.
  • Versele laga'nın anasonlu kumu iyi midir ? 2 kg'lık kutu 22 lira, Kristal yazan. Birkaç yorumda anasonlu grit kum alın denmiş bu versele laga'da grit midir ?

    Rotipet'in var bir de, hangisini tavsiye edersiniz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 19 Mart 2018; 14:40:55 >
  • ekostros kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyaz_Peynir -- 19 Mart 2018; 15:10:49 >
  • ekostros kullanıcısına yanıt
    Kum, kuşlar tarafından sindirim için kullanıyorlar. Bilindik, güvenilir bir markanın olsun yeter. Anasonlu kum daha çok kafes altına kullanılır, kuşun boku koku yapmasın, hoş koksun vs diye.

    Ben bunu kullanıyorum, belki alalı 2-3 sene oldu hala daha bitmedi.http://www.evcilbesinleri.com/witte-molen-kafes-tabani-kumu-2-kg

    Ben yem, kum vs.... tüm ürünlerde bu arkadaşların ürünlerini kullanıyorum. Çok da memnunumhttps://www.mybestpetshop.com/




  • Bir ara kumları youtube'dan araştırırken bir videoda denk gelmiştim anasonlu olanlara baya ilgi gösterdiklerini (kokusuna bağlıyorlar), normal olana dokunmayabildiklerini vs... anlatıyordu oradan aklımda kalmıştı anasonlu alayım diye ama sonuç olarak doğadan temin ettikleri de anasonlu değil normal olanı da tüketir. Witte molen'i bulamadım hiçbir yerde stok yok, aşağıda ki sayfadan kendi kumlarını alıyorum o zaman teşekkürler
  • ekostros kullanıcısına yanıt
    mybest, arkadaşların ürünleri gayet düzgün ve kaliteli, kuşumun iştahla yediği iki marka var; mybest ve versele-laga diğer markaları pek tercih etmiyorum. Kum için yine bu markalardan kiloca alabilirsin, bozulan bir şey değil çünkü. SKT'si yoktur.
  • Arkadaşlar merhaba,



    versele laga nutribird c15 granül mama dan kullanan var mı? Muhabbet kuşlarım için aldım ama pek emin olamadım. Aramız da kullanan varsa yorumlarıni merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, muhabbet kuşumla ilgili büyük endişelerim var.

    Öncelikle muhabbet kuşunu bir arkadaşım alıyor yavruyken. 1.5 yıl kafesten doğru dürüst çıkarmadan bakıyor. Nerdeyse hiç ilgilenmemiş yemini suyunu vermek dışında.Dişisi kaçmış, o sebeple yalnız şu anda. Ben de geçen evinde görüp o halde olduğunu görünce alıp eve getirdim.
    Bir haftadır bende kuş.Kafesin kapağını sadece gece uyurken kapatıyorum. Gün boyu açık ama kuş dışarı çıkmıyor. Bir köşeye sinip duruyor sürekli.
    Dışarı çıkardığımda ise bıraktığım yerde öylece duruyor genelde. Arada birkaç adım atıyor. Uçmayı da unutmuş garibim yavaş yavaş gelişme gösteriyor o konuda ama duvarlara çok kafa atıyor. Bir şey olacak diye korkuyorum.

    Çok yalnız kaldığından psikolojisi falan bozulmuştur büyük ihtimal. Ne yapmam gerekir alışması için?




  • 10kamehame 1 kullanıcısına yanıt
    İlk sahibi ciddi şekilde bakamamaış kuşa. Kuş, kuş olduğunu unutmuş zaten. Bence iyi bir başlangıç yapmışsınız. Kafesi açık kalmaya devam etsin, zaten fazla çıkmak istemeyecektir. Elinize geliyorse, alıp üstünüze koyun, öpün vs. size karşı ısınsın. TV, müzik sesi vs dinlesin, sessiz kalmasın... bence yapılabilecekler bunlar, gerisi zamanla olur. Uçmaya çalışsın hayvan, bırakın çarpsın sağa sola, kendisi keşfetsin.
  • Cevap için teşekkürler.
    Yanına dişi bir kuş getirsek iyi mi olur kötü. Bi de diğer kuşun da nasıl çıkacağını bilemeyiz tabi o da sıkıntı. Yavru koysak yine olmaz gibi. Ne yapsam bilemedim daha fazla kuşa yardımcı olmak için.
  • 10kamehame 1 kullanıcısına yanıt
    Kuşta güven ve sevgi eksikliği var. Bu eksikliğide anca siz giderebilirsiniz başka kuş yapamaz. Konuşacak arkadaşı olsun vs diye düşünüyorsunuzdur büyük ihtimalle ama alacağınız kuş nasıl çıkar o da belli değil. Kavgada edebilirler, birbirlerine de alışabilirler. Birbirlerine alışırlarsa size olan ilgisi düşer, bu sebeplerden bir süre daha ikiniz devam edin.
  • Merhaba. 4 senedir bakmakta olduğum erkek bir muhabbet kuşum var. Olağan dışı herhangi bir şey yapmadım ya da farklı bir şey yedirmedim. Sırtının biraz sol tarafında yaraya benzer kabuk gibi sert ve koyu kırmızı bir şey var. Bunun ne olduğunu ve nasıl tedavi edebileceğimi anlatabilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

    [simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2561154/ae0685b3-1c39-4b77-870f-b6ee689fc47b.jpg [/simage]
  • MaaxRole kullanıcısına yanıt
    Veterinere gösterin ne olduğunun teşhisini koysun. Yara mıdır, tümör müdür vs... Sizin yapabileceğiniz şey o bölgeye sürekli tendürdiyot sürmek.
  • Muhabbet Kuşu Yardımlaşma Platformu Kuşumun bacaklarının arasında yaklaşık 2 haftadır şişlik var. ilk başlarda yumurta sıkışması olarak düşündüm ama süreç uzun sürünce yumurta olsaydı şimdiye kadar ya ölürdü yada düzelirdi diye düşündüm. Kuşum dişi. daha öncede dişi kuşum vardı ve yumurta sıkışmasından dolayı öldü. ama bir öncekinin aksine halsiz değil. durgunluk var ama uçuyor tepki veriyor. ötmesi azaldı ve yorgun görünüyor.Yardımcı olabilir misiniz?Muhabbet Kuşu Yardımlaşma Platformu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedaterzi14 -- 31 Mart 2018; 1:19:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kuşumun bacaklarının arasında yaklaşık 2 haftadır şişlik var. ilk başlarda yumurta sıkışması olarak düşündüm ama süreç uzun sürünce yumurta olsaydı şimdiye kadar ya ölürdü yada düzelirdi diye düşündüm. Kuşum dişi. daha öncede dişi kuşum vardı ve yumurta sıkışmasından dolayı öldü. ama bir öncekinin aksine halsiz değil. durgunluk var ama uçuyor tepki veriyor. ötmesi azaldı ve yorgun görünüyorlütfen geri dönuş alabilir miyim? Endişeliyim bu konudaMuhabbet Kuşu Yardımlaşma PlatformuMuhabbet Kuşu Yardımlaşma PlatformuMuhabbet Kuşu Yardımlaşma Platformu




  • iyi günler 2 yıldır beslediğim bir muhabbet kuşum var son 3 4 gündür tünekte başı arkada uyumakta yem yiyo tekrar uyuyo eşi arada ötse de pek tepki vermiyo bu gün pislediğini gördüm normaline göre daha çok ve biraz koyu veterinere aynı şeyleri söyledim suyuna karıştırılan bi antibiyotik verdi ilacın adı vitaform ama su hiç tüketmiyo şuana kadar gözlemlediğim kadarıyla ne yapabilirim nasıl düzelir uzun zaman oldu ailemizden biri artık ve onu kaybetmek istemiyoruz. Rahatsızlık verdiğim için üzgünüm ve eğer yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.