Şimdi Ara

Muhabbet Kuşu Yardımlaşma Platformu (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.477
Cevap
37
Favori
83.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar elimizde kendi üretimimiz yeni mahsul dal darılar mevcuttur. İsteyen olursa pm atabilirsiniz toplu şekilde uygun fiyattan verilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, yakında 5 günlük tatile çıkacağız. Kuşu da bırakabileceğim güvenilir birisi yok. Mecbur yemini suyunu fazla fazla koyup evde bırakacağım ama kafesini açık bıraksam mı yoksa kafesinde mi dursun? Dolap vs arkasına düşer de çıkamaz diyede endişeleniyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tırnağı perdeye takılabilir , dolap arkasına düşebilir ne olur ne olmaz
    5 gün kafeste çok bunalır hayvan ama bırakıcak kimse yoksa kafesinde kalsın
  • benim kuşum olsa ben dışarda bırakırdım çünkü oda ve kuşun alışkanlıkları buna musait, zaten kafesine su içeceği zaman giriyor tekrar çıkıyor evde tünediği ve uyuduğu yerler belli. bence bir arkadaşından yada birinden rica edebileceksen kuşun kafesi açık kalsın o günde bir kere sadece içeri girip kuşun durumuna baksın yeter ama tabi bu durumda senin kuşun alışkanlıkları da çok önemli. beş gün kafeste kalması resmen eziyet olur gibime geliyo. petshopa götürüp bırakanlar da var ama ben genelde tanıdığa bırakıyorum. zaten oyuncu kuş olduğundan seve seve alıyorlar. ama eğer kuş eve alışkın değilse ve başına iş getirebilirse kafeste kalması daha iyi. eğer kafeste bırakacaksan bir kaç farklı yemlik ve suluk koy, yem kabuklarını üfleyecek kimse olmayacak sonuçta. eğer kayserideysen de ben bakarım kardeş, ne diyim başka bilemedim...
  • Merhaba arkadaşlar benim 1 erkek 1 de dişi muhabbet kuşum var.dişi kuluçkada yumurtladı. arada bir çıkıyor kutudan.bugüne kadar hiç sorun yoktu fakat bir kaç saattir erkek muhabbet dişiyi dövüyor,kuluçka kutusundan dışarı çıkartmıyor dövüyor dişiyi,dişi çıkarsa şans eseri yakalarsa dövüyor veya yem felan yedittmiyor.nedendir ne yapmalıyım.bazı sayfalarda; erkeği başka kafese koy yumurtalara zarar verebilir,dişiyi öldürebilir felan yazmışlar.bu konuda yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murattari kullanıcısına yanıt
    erkeği kafesin dışına çıkar hocam
  • Muhabbet kusu bakmaya baslayacagım tecrübesizim hangi cins kac aylık kuş almayım yardımcı olum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kocaman29 kullanıcısına yanıt
    yavru ve erkek al, örneğin 1 aylık yavru ideal olur. cins konusunda ise bilen biriyle git bilmiyorsan şimdi sana kırma ırkı show jumbo diye vermesinler. iri olursa dayanıklılığıda yüksek olur.
  • Gagasının etrafında ki bu fazlalıklar nedir nasıl yok edilir

    Muhabbet Kuşu Yardımlaşma Platformu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabusname -- 19 Ağustos 2017; 19:14:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 3.5 yaşında muhabbet kuşum var. Denizden kalamar tuttum temizledim kemiğini çıkardım. Kuşumun kafesine astım fakat hiç ilgilenmiyor bile. Sebebi ne olabilir? Nasıl düzeltebilirim?
  • Arkadaşlar muhabbet kuşum aylardır yani Şubat ayından beri halsiz. Genelde tüm gün uyuma pozisyonunda duruyor. Sadece yem yemek için uyanıyor. Birkaç farklı veterine kontrolleriyle beraber 10 kere falan götürdük ama iyileşmiyor. Tüye giremiyor (tüyleri yenileme), iç kuruma var dendi. (Karnı çok sivri. Internetteki örnekler gibi ama her gün mama yiyor) dendi. Yedikleri yaramıyor dendi. Çeşitli ilaçlar aldı iğne bile oldu. Sinirsel atak geçirdiğinde. Son 3 4 aydır konuşmayı da kesti. 3 - 3.5 yaşlarında mutlu bir erkek kuştu. Çok konuşuyordu. Ama son 3 4 aydır konuşmuyor ve korkmadıkça ötmüyor bile. Nasıl iyileştirebiliriz? Lütfen yardım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar elimde Kızıl dal darı mevcut. Uygun fiyattan verebilirim. Kendi tarlamızdan organik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kabusname

    Gagasının etrafında ki bu fazlalıklar nedir nasıl yok edilir

    Muhabbet Kuşu Yardımlaşma Platformu

    Geçmiş olsun, mantar olmuş yavrucak. Terramicyn alıp sorunlu bölgelere sürmelisiniz. Yalnız gözüne de sıçradığına bakarsak dilini de kontrol etmenizde fayda var. Ağzında da plaklar varsa mikostatin şurup alıp onu vermelisiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: barsenal

    Arkadaşlar muhabbet kuşum aylardır yani Şubat ayından beri halsiz. Genelde tüm gün uyuma pozisyonunda duruyor. Sadece yem yemek için uyanıyor. Birkaç farklı veterine kontrolleriyle beraber 10 kere falan götürdük ama iyileşmiyor. Tüye giremiyor (tüyleri yenileme), iç kuruma var dendi. (Karnı çok sivri. Internetteki örnekler gibi ama her gün mama yiyor) dendi. Yedikleri yaramıyor dendi. Çeşitli ilaçlar aldı iğne bile oldu. Sinirsel atak geçirdiğinde. Son 3 4 aydır konuşmayı da kesti. 3 - 3.5 yaşlarında mutlu bir erkek kuştu. Çok konuşuyordu. Ama son 3 4 aydır konuşmuyor ve korkmadıkça ötmüyor bile. Nasıl iyileştirebiliriz? Lütfen yardım.

    Geçmiş olsun, göğüs kuruması aylarca yaşamasına izin vermiyor maalesef, çabucak öldürüyor. Dışkıda yem vs var mı acaba?
    Kuşunuzu hiç tarttınız mı kaç gram geliyor? Zayıflama ne kadar oluyor?
    İçsel bir hastalıktan vitamin eksikliğine kadar her şey olabilir. Veterinerler bir şey demediyse beslenmesine azami dikkat etmeniz, gün ışığı görmesini sağlamanız, gün içinde yeterince uçma egzersizi yapması işe yarayabilir.




  • Merhabalar hocam muhabbet kuşumu alalıyaklaşık 7 ay oldu ve cızırtılı sesler çıkarmaya başladı neden olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çift muhabbet kuşum var . Dişi olan baskın . İki üç hafta kadar kuşlarımla mecburi sebepten nerdeyse hiç ilgilenemedim . Bugun kuşlarımı saldıgımda erkek olanın bi kanadındaki uzun tüylerin olmadıgını ve bu yüzden ucamadıgını gördüm . ( önceden böyle bi sorun yoktu . ) acaba dişi olan kavga esnasında erkegin tüylerinimi kopardı ( 8 aydır birlikteler dişi arada saldırır ama bu derece ciddi olucagını düşünmüyorum ) yoksa kuşum ilgilenemediğim için depresyondan tüylerinimi yoldu ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi forumlar ! arkadaşlar yavru muhabbet kuşu aldım da cinsiyetini ve kaç aylık olduğunu nerden anlayabilirim? bana erkek ve daha yavru yeni geldi dediler ama bilemiyorum yardımcı olurmusunuz? Bir de gagasında grilik beyazlık var acaba mantar olabilir mi ?



    Muhabbet Kuşu Yardımlaşma Platformu

    Muhabbet Kuşu Yardımlaşma Platformu

    Muhabbet Kuşu Yardımlaşma Platformu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Chasensxx C kullanıcısına yanıt
    2-3 ay arası, cinsiyeti bir kaç aydan netleşir yani belki başkası anlayabilir ama şuan ben anlayamadım, bir de aşağı tarafa gazete serme, beyaz üzerinde mürekkep olmayan kağıt kullan...
  • Merhaba kuşseverler ben dün bi muhabbet kuşu aldım hiç yem yemedi şu ana kadar veya ötmedi.Elimi kafese koyduğumda kendi gelmiyor ama hafif dokunuşlarla alabiliyoum parmağıma ordanda karnını okşuyorum gözünün alt taraflarını okşuyorum.Yarım saatte bir ona yaklaşıp onunla konuşuyorum salonda duruyo zaten bende salonda duruyorum hep hemen karşımda oda aramızda 2 metre var.Bu okşamalar ele almalar hep ilk gün yaptım zaten şuan 2 inci gününe girdi saat sabahın 5 ine yaklaştı bu arada erkek isminide Fikret koydum.Biliyorum fazla uzatıyorum ama çok endişeleniyorum.

    İkinci olarak bu kuşu ne zaman salmalıyım geceleri üzerine başörtüsü seriyorum rahat uyusun diye bu doğru bi davranışmı.Çok araştırma yaptım 5 sitede 1 hafta yaklaşmayın diyor 5 sitedede elden düşürmeyin sürekli konuşun diyor.Çok kararsızım bu konular hakkında aydınlatırsanız sevinirim.
  • Kayzersoze38 kullanıcısına yanıt
    benim yazeığımıda bi bakıp yardımcı olurmusun
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.