Şimdi Ara

Muhabbet Kuşu Alacağım ama..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
59.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar muhabbet kuşu alacağım, herşey dahil 50 TL ye buldum, yavru hemde, şimdi benim istediğim evcil ele avuca gelen konuşacak olan cins muhabbet kuşunu arıyorum ne tavsiye edersiniz cins olarak?

Orijinalden alıntı: lasguard

Arkadaşlar muhabbet kuşu alacağım, herşey dahil 50 TL ye buldum, yavru hemde, şimdi benim istediğim evcil ele avuca gelen konuşacak olan cins muhabbet kuşunu arıyorum ne tavsiye edersiniz cins olarak?

Merhaba arkadaşım. Muhabbet kuşunun aslıda bir cinsi yok. Piyasada iri olanlara ingiliz, orta boylara çekoslavak, küçüklere falan yerli diyorlar. Aslında böyle cinsler falan yok. Bazılarıda ithal etdiği yeri cins diye söylüyor. Muhabbet kuşları zekidirler. Aldığın kuşun yavru olması gerekir ama bunu petshop demiyecek sen bileceksin yavru olduğunu petshoplar satmak için erişkin bir kuşa yavruda diyorlar. Eğer aldığın kuş 1,5-2 aylığı geçerse evcileşmesi zor olur ve çok iyi arkadaş olamazsınız. Bunun haricinde kuşun karakteride var tabi seçerken davranışlarına bakacaksın. Diğer kuşlara ne yapıyor, oyun falan yapıyormu kendi çapında. 3-4 aylık kuşda yavruya giriyor ama alırsan evcilleştirmesi zor olur. 1,5 aylık falan olursa daha uçamadığı ve kendini daha tam bilmediği için korkma davranışı bile pek göstermez.

Kuşun yavru olduğunu nasıl anlarsın?
    Anlında çizgiler olur yavru kuşlarda, erişkin olunca bu çizgiler kaybolur ve kuşun rengine göre sarı yada beyaz bir renk alır.
    Cere(burun) kuş erkekse mor gibi bir renk olur yavrularda dişi ise beyaz kenerlarıda acık mavi gibi olur erişkin olunca erkelerin mavi dişilerin kahverengi olur ceresi.
    Gagasının ucu veya yarısı siya olur. Erişkin olana kadar gaga uzadıkça bu renk gider.
    Göz yavru kuşların göz irisi belli olmaz gözü tek renkdir. Koyu siyah. Erişkin olduklarında göz irisi belli olur. Göz bebeği çevresinde beyaz-gri yada sarı renkde bir halka olur.
    Kuyrukları ve kanatları kısa olur yavruların.

Aldığın kuş çok yavruysa ve yem kıramıyorsa beslenemediği için ölür. Bunada dikkat et.

Birde cinsiyet var.

Erkek kuşlar konuşmaya daha yatkın olur, daha oyuncu olur. Dişilerin konuşma yeteneği daha azdır, daha az oyunculardır ama her ikisininde güzel yanları var.

Kuş konuşma yeteneğini yavruluk döneminde kapar. İlk bir kaç ay konuşturmak için çok ilgilen ve kelime tekrarla. Tabi bir kaç ay sonra bırakma sürekli devam et. Biraz sabır işidir konuşturmak.

Bu arada muhabbet kuşlarının 10+ yıl yaşama koşullarına göre ömürleri vardır. Yani uzun ömürlü bir canlı almadan önce iyi düşün. Ona yeteri kadar zaman ve sevgi ayırman gerekecek. İleridede bir eş alırsan onun için daha iyi olur.

Son olarak kuşun avuca gelmesi konuşması için kesinlikle yavru alman lazım. Eğer izmir'de isen henüz yumurta halinde yavrular var. Belki ilk yavru çıkmışdır. 1,5-2 ay sonra satış boyuna gelecekler. Fiyatı 25 tl

Biraz karışık yazdım ama kusra bakma.

50 tl fiyat iyi bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sacmasapanad -- 1 Kasım 2011; 3:36:22 >

• Arkadaş her şeyi açıklamış. Bütün muhabbet kuşları insanlara alışır sadece alışma süreleri değişkenlik gösterir. Alıştırmak için 2-3 aylık yavruyken alınmalı. Konuşturacaksanda erkek almalısın. Dişi kuşlar pek konuşmazlar ama konuşturanlarda vardır. Ayrıca muhabbet kuşlarında cins yoktur soy vardır. İngiliz, Hollanda, Çekoslavakya gibi. Daha çabuk alıştırmak ve konuşturmak istiyorsan İngiliz, Hollanda alabilirsin. Ama yerli bir kuşta pek ala alıştırılıp konuşturulabilir.

şimdi bi ingiliz muhabbet kuşu aldırdım ama inşallah hata yapmadık, herkes hollanda diyip tuturuyor bu cinsler konuşuyor bunlar insanlara yakın filan, hiç ingiliz besleyen yok mu bu kuşta hüsran ile sonuçlanacak galiba.. Şimdiden sıkıldım.

@sacmasapanad tşkler

şimdi bi ingiliz muhabbet kuşu aldırdım ama inşallah hata yapmadık, herkes hollanda diyip tuturuyor bu cinsler konuşuyor bunlar insanlara yakın filan, hiç ingiliz besleyen yok mu bu kuşta hüsran ile sonuçlanacak galiba.. Şimdiden sıkıldım.

önemli değil ama o kadar şeyi bosuna yazmısım türlerin zeka farkları yoktur.zaten türede girmez bunlar.benim kuşlarım ingiliz melezi inigilizler pahalı ve iri olurlar bunun haricinde zeka yönünden farklı birşey bekleme sen kendini şartlarsan hüsran olur sevmen lazım aldıgın kuşu cinsi öenmlideğil sen seversen oda seni sever.ama yavru olacak aldıgın kuş.bu arada buralardada iniglizler akıllı olur diye söylenti var bunu söyliyenlerin zaten bişey bildigi yok:D ss eklede görelim keratayı:D
    ha bu arada ısınmadıysan git değiştir çok geç olmadan sonuçda uzun ömürlü canlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sacmasapanad -- 2 Kasım 2011; 12:20:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sacmasapanad

quote:

@sacmasapanad tşkler

önemli değil ama o kadar şeyi bosuna yazmısım türlerin zeka farkları yoktur.zaten türede girmez bunlar.benim kuşlarım ingiliz melezi inigilizler pahalı ve iri olurlar bunun haricinde zeka yönünden farklı birşey bekleme sen kendini şartlarsan hüsran olur sevmen lazım aldıgın kuşu cinsi öenmlideğil sen seversen oda seni sever.ama yavru olacak aldıgın kuş.bu arada buralardada iniglizler akıllı olur diye söylenti var bunu söyliyenlerin zaten bişey bildigi yok:D ss eklede görelim keratayı:D
    ha bu arada ısınmadıysan git değiştir çok geç olmadan sonuçda uzun ömürlü canlı.

oturduğum yerde petşhop yok başka bi yerden getirtiyorum yarın gelecek yarın ekleyeceğim ss.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sacmasapanad

quote:

@sacmasapanad tşkler

oturduğum yerde petşhop yok başka bi yerden getirtiyorum yarın gelecek yarın ekleyeceğim ss.

ilk baş çok birşey bekleme kuşdan zamanla olacak bazı seyler.biraz takınıtılısın bu konuda bu kadar takmaszan daha iyi olur.yavru olsun ve birbiriniz sevin istedigin herşey olur:D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kedi alıcam ama ördeğim var
    10 yıl önce açıldı
    Muhabbet kuşu kaç yıl yaşar?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben bir muhabbet kuşu aldım söylediklerinize göre kuşum erkek. Aldığım yerde bakımı nasıldı bilemiyorum. Muhabbet kuşumun tırnakları biraz siyahlaşmış. Bir şey olacak diye çok korkuyorum. Daha önce yumurtladığı için ölen bir kuşum var. Lütfen yardımcı olurmusunuz. Cevaplarınızı bekliyorum.....
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.