Şimdi Ara

Muhabbet kuşlarım sadece tek bir yere konuyor yardim??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklasik 1 yil (belki biraz daha az) once 2 muhabbet kusu aldim biri disi biri erkek. Kafeslerini actigimda evin en yuksek yerine konuyorlar baska hic bir yere konmuyorlar ilk baslarda sorun olmaz herhalde dedim ama artik kuslari ordan almak zor olmaya basladi bir de kuslarim ele omuza gelmiyor ve benden kaciyorlar ve disi olan eskiden isirmazdi artik isiriyor yardim ederseniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sorununu çözdün mü bilmiyorum. Sana tavsiye olarak şunları yazabilirim. Öncelikle çift olan kuşlarda bildiğim kadarıyla ele alışma pek kolay olmuyor. Benim şu an beslediğim muhabbet kuşum da aşırı korkutulmasından dolayı çok yabaniydi. Ben sorunumu komşunun ele çok alışkın kuşu ile çözdüm. 2 hafta kadar bizde kaldı. Sürekli üzerime konduğu için bizim kuşta ister istemez konmaya başladı. Ayrıca cep telefonlarına bayağı ilgili oluyorlar. Telefondan muhabbet kuşu sesi açıp kendine çekebilirsin. Ancak kesinlikle ürkütecek şeyler yapma. Elinle yakalamaya çalışma, kovalama, eline almaya çalışma. Birde kafesinde oyuncak v.s varsa alışana kadar kaldır onları. Kuş çevrende iken çok ani hareketler kesinlikle yapma. Bir ürkmeye başladıkları zaman alıştırmak aşırı zor oluyor. Ele alıştırma konusunda tamamen bana ait bir yöntem geliştirdim. Bugüne kadar da kısa sürede alıştıramadığım muhabbet kuşu olmadı. Ancak bu yöntemi tek tek deneyerek yaptım. Kendi geliştirdiğim tekniğe gelirsek. Kuşu kafesinden eline al. Pencerenin önüne getir. Perdeyi vücudunun genişliğine göre ayarla. Sonra kuşu serbest bırak ve uzun süre hareket etme. Kuş önce senden kaçmaya çalışıyor. Cama biraz kendini çarpabiliyor ancak yoruldukça eline, koluna, omzuna konmak zorunda kalıyor. Konduğunda kesinlikle ürkütecek birşey yapma. Ne kadar az hareket edersen o kadar hayvanın sana karşı güveni artıyor. Bu yöntemi yaparken salon camı gibi bir cam olsun belden yukarısı camın o çıkıntılı beton kısmının yukarısında olsun. Bugüne kadar bu yöntemle alıştıramadığım hiçbir kuş olmadı. Şu an beslediğim muhabbet kuşu, daha önce ciddi şekilde korkmuş, aşırı korkak bir hayvan ve üstüne birde ben tırnaklarını kesmek isterken aşırı heyecanlanıp kanama olmasına neden oldum. Bu yöntemle herşeye rağmen, özellikle şu aralar aşırı samimi. Geçen günlerde sanırım 3-4 saat üzerimden inmedi. Benim tavsiyelerim bunlar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tek Bir Kedi mi, Yoksa İki mi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.