Şimdi Ara

MTV’de yeni ölçüt: Motor gücü (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
0
Favori
13.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • o otomobilin beygirlerinin... anladınız siz

  • Hükümetimiz ne yazık ki menkul-mayri menkul mallardan, tüketimden, işçi ve memurların gelirlerinden garanti vergilerle işi yürütüyor. Esnafa ve tüccara kimse dokunmuyor. Ticaretten para kazananlar doğru düzgün vergi ödemiyor. Üstüne basit usul gibi bir garabet buldular. Resmen senede 500-TL vergi ver. Gerisini ne yaparsan yap sistemi. Kendim muhasebecilik yapıyorum. Çoğu müşterimin yıllık net karı yıllık asgari ücret tutarının altında. Beyannamelerini yaparken ben utanıyorum. Ancak çoğunun hali vakti yerinde ve rahat bir hayat yaşıyor.

    Kimse bunlara bu kadar az kazanıyorken neden gidip, asgari ücretle çalışıp daha fazla kazanmıyorsun yada nereden geliyor bu değirmenin suyu diye sormuyor. (Zamanında rahmetli Ecevit nereden buldun ? kanunu çıkarmıştı. Ancak sonrasında büyüklerimiz bu kanun en çok bizim başımızı ağrıtır diyerek bu kanunu kaldırmıştı. Hatırlayan olacaktır.) Fiili denetim hiç yok. Sözde sistem üzerinden denetim yapılıyor. Naylon fatura kullanmış mükellefe bile sadece faturanın KDV tutarını öde kurtul diyorlar. Sen bunu gider olarak kullanmışsın bunun gelir yada kurumlar vergisi farkı ve yaptığın kaçakçılığın bedelini de ödeyeceksin denmiyor.

    Kaba taslak açıklamaya çalıştığım husus şudur ki kazancı dibine kadar vergilendirin ve bunu kaçırma şansı olmayanlar ile istediği gibi vergilendirilenler iş mallarından ve tüketimden alınan vergilere gelince aynı kefeye koyuluyor. Yani bahsi geçen MTV farkını halkın bir bölümü kendi cebinden ödeyecekken, bir bölümü ise devletin sağ cebinden alıp, sol cebine koayarak ödeyecek. Bu sebeple bu tip ayarlamaları (!) halinden memnun olup, umursamayan sayısı zannettiğinizden çoktur.

    Devletin vergi gelirine ihtiyacı varsa (ki var) bu şekilde saçma sapan bir taraflarından vergi farkı çıkartmaya çalışacaklarına asıl vergi kalemi olması gereken gelir ve kurumlar vergisi kalemlerinde ki kaçakların ve yolsuzlukların peşine düşsünler. Ama ne gerek var. Kendi eli ile getirip veren varken niye hırsızı kovalayıp, yakalayıp, tahsilat yapmaya çalışmakla uğraşsınlar ...

    EDİT: Dürüst çalışan gelirini ve vergisini doğru beyan edip, ödeyen yok mu? Tabi ki var. Genelleme yapmış gibi olmuşum. Dürüst esnaf ve tüccarlarımızı tenzih ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunc@y -- 17 Şubat 2018; 3:17:52 >




  • Tek diyeceğim laf, allah bildiği gibi yapsın.

    Arkadaş, vergiyi düzgün alamıyorsun, millet (esnaf-tüccar) deli gibi vergi kaçırıyor. Olan bordroluya oluyor.

    Tek yapacakları şey şu, arkadaş bu kadar malı mülkü matrahsız olan işyerindeki hangi gelirinle aldın? Soru bu kadar basit. Ha eşim aldı diyene bu sefer eşinin gelirine, giderine bakacaksın. Kaçak varsa vergisini almak için adamın başına çökeceksin. Adamın kuyumcu dükkanı var, vergi levhasına bakıyorsun matrah yok, iş yerine bakıyorsun cadde üstü 30-40 bin liralık kiraya dükkan tutmuş, kilolarla altın vitrinde duruyor, 3-5 tane tezgahtar var, belki bir o kadar da atölyesinde çalışan var, eee kardeş gelirin yoksa bu çalışanların maaşını, sigortasını, kiranı nasıl ödüyorsun. Cevap yok, ama her yıl gayrimenkul almaya, araç - arsa almaya gelince liste başı oluyorlar. Böyle birşey olamaz.

    Şimdi bana kimse tüccar olmak kolay değil, istihdam yaratıyor falan demesin, geçen bir haberde izledim, 3000 TL maaş alan bir bordrolu çalışan yılın 6 ayını vergileri ödemek için, kalan 6 aylık maaşını ise yaşamak için çalışıyor. Böyle bir düzen fazla yürümez. Ha diyeceksiniz ki bundan önce daha mı düzgündü, bilemiyorum, yaşım o kadar büyük değil ama eskilerden dinlediğim "paramız en azından daha bereketliydi" oluyor. Allah sonumuzu hayır etsin.




  • Yazık oldu ülkeye belediyecilikle devlet farklı imiş bunu yediğimiz vergilerle anlıyoruz . Hani coşan ekonomi vardı..

  • İddia ediyorum; Afrika'da herhangi bir kabile bu ülkeyi bunlardan daha iyi yönetir.

  • İnatla, vergilendirme kriterini olması gerektiği gibi "çevreye verilen zarara göre" ayarlamıyorlar. Sürekli vatandaşı nasıl yıpratırızın derdindeler. Yaptıkları zammı bile indirim yapmışcasına lanse ediyorlar. İnsanları öyle yıprattılar ki gıklarını çıkartamıyorlar, "bunlar iyi günlerimiz" diye günü çıkartıyoruz.

  • Haplo kullanıcısına yanıt
    Sen de haklısın. Profesyonel askerliğe geçmek daha iyi bir çözüm olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZaferBiryol

    Sen de haklısın. Profesyonel askerliğe geçmek daha iyi bir çözüm olabilir.

    MTV başlığı altında zorunlu askerlik konuşulmaya başlandı. Ne günlere kaldık arkadaş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohh oh oyum akp ye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama ekonomi %11 büyüdü

  • mtv aslında araçların çevreye verdiği zarar nedeni ile alınan bir vergi.

    her konuda olduğu gibi bu konuda da saçmalayıp yeni vergi türleri icad ediyoruz.

    şimdi şirketler yeni teknolojiler ile yüksek verimlilik sahibi araçlarını türkiye de satmasın bence. çünkü bizim ülkemiz sineği sıkıp yağını çıkaran bir devlet anlayışına döndü.

    ayakkabıdan su geçirmez vergisi alır
    telefonda trt payı alır
    saçma sapan bir ötv vergi olayı var ki zaten evlere şenlik
    bir çalışanın kazancının %80 ini vergi olarak direkt ya da dolaylı yoldan devlete verdiği bir ülkede ne istikrar olur ne de zenginlik. sadece kölelik düzeninin bir varyasyonu olur

  • Boyle islere girdiklerine gore gercekten ekonomi kotu durumda demek ki...

    Cumhuriyetin kazanimlari fabrikalari kurumlari satmayi ekonomik deha olarak pazarladilar simdi satacak birsey kalmadi.


    Ama Ataturk nasil bir cumhriyet kurduysa , bizden oncekiler ne guzel calisip fabrikalar kurdularsa, valla bunlar 16 yil sat sat ye anca bitti.


    Turkiyede bundan sonra halk icin birsey yok.

    Kopruler ve tuneller artik halka degil, yapan firmaya hizmet ediyor. Adam garanti almis, vatandas gecse de gecmese de o firma kar etsin diye ona para oduyor.
  • Sey degil mi bu “Hukumetin elli tonu”
    Oyun salonu da ulke olsa gerek vatandasin uzerinde tum fantezileri deniyorlar

  • Çevreye verilen zarar oranında vergi alınması gerekirken biz elektrikliye bile vergi getiriyoruz, mazotlu araçları teşvik edip, oluşan benzin fazlasını dışarıya vergisiz olarak zararına satıyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blindfire -- 17 Şubat 2018; 19:56:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir zamanlar bu vergileri düşürmenin yollarından lafla da olsa bahsedilirdi. Şimdi artık, baktılar ses eden de yok, ver Allah'ım ver. Böyle çark dönmez kardeşim. Bu vergileri geçici olarak haydi aldın diyelim, ama bu paraları ne yapıp edip bu vergileri düşürecek şeylere harcarsın. Ana konu unutuldu, iş rutine bindi, millet alıştı, devam. Resmen devlete çalışıyoruz, olmaz böyle!

  • 15 yıl önce turbo binek tip arabalarda yaygınlaşmaya başladığı zaman zaten silindir hacmi anlamını yitirmişti. Sayın bakana günaydın diyorum 15 yıldır aklınız neredeydi? Bu sayede milletin biraz olsun güçlü arabalara binme imkanı oluştu fakat bununla o imkanda kaybediliyor. şimdi ise, yani donanım olarak en iyi otomobillere bine bilirsin fakat güçsüz olmak şartıyla.

    Verginin unsuru ne motordur ne donanım özellik vs. verginin tek unsuru vardır oda para. Bu nedenle otomobillerin güncel kosko vs. değerleri üzerinden vergi alırsın olay biter isteyen donanımlı biner isteyen güçlü arabaya. Buna karışma sen bu senin işin değil.

    Mesela 75.000 tl ye kadar 0.008 75000-150000 tl arası 0.012. 150000-250000 ve 250.000 üstü 0.020 vergi al olsun bitsin temiz isteyen eski isteyen yeni isteyen güçlü arabaya binsin sen buna karışma sen paranı aldığına bak.

    Devlette ısrafı bitir, patronların, şirketlerin her türlü harcamasını vergiden düşmeyi bitir. planlamanı düzgün yap zaten başka bir şeye ihtiyacın olmaz.

    Bu değişikliğe gelince elektrikli arabalarda silindir hacmi olmayınca, 15 sene önce turbo ile delinen sistem kökünden yıkıldı. Benim tahminim hacim ve fiyat artı 65-70 KW arası birinci dilim 90-100 KW cıvarlarında ikinci dilim olur. Kanunun çıktığı yılın öncesine dokunmaya bilirler.

    Önümüzdeki yıllarda daha büyük bir problemleri olacak, oda yakıttan alınan vergiyi elektrikliler yaygınlaştıkça benzin mazot kullanımı azalacak. Devlet vergi kaybına uğrayacak yakıttan alınan vergi elektrikli arabalardan ne şekilde alınacak burada asıl soru işareti bu olacak.




  • Allah ne verdiyse vergisinin son ödeme tarihi neydi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: matador_mirkhan

    Allah ne verdiyse vergisinin son ödeme tarihi neydi?

    şubatın 29 u
  • Hazir olun 1.0 atmosferik 70 hp highline dsg golf 100.000 tl ye sadece turkiye icin ozel uretim :)

  • feylesof2150 kullanıcısına yanıt
    Baya aydınlatıcı bir yorum. Fakat birşey eklemeli: Sıfır konutlarda vergi neden sıfır (veya sıfıra yakın) ? 400bin TL'lik sıfır konut alan biri hiç vergi ödemiyor. 50bin TL'lik otomobil alan hiç kullanmasa dahi MTV ve diğer yükümlülükler ödüyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.