Şimdi Ara

MTV %40 ZAM! YETER ARTIK! (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.138
Cevap
10
Favori
63.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
500 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NİSÂ-58: Şüphe yok ki Allah size, emânetleri ehline vermenizi (liyakat) ve insanlar arasında hüküm verdiğiniz zaman adâletle (adil) hükmetmenizi emreder.
  • "Daha önce farklı alanlarda %25, %15 ve %5 olarak ödenen Özel İletişim Vergisi, 2018’den itibaren %7.5 olarak standart hale getirilecek.

    Halihazırda cep telefonu şebekesinden ve SMS hizmetlerinden alınan ÖİV oranı %25. Sabit telefon hatlarından alınan ÖİV ise %15 seviyesinde. Öte yandan devletin en büyük ÖİV kazancını elde ettiği İnternet erişim hizmetindeki ÖİV %5 civarında. 2018 yılında bütçe gelirlerini artırmak isteyen Maliye, İnternet erişimindeki vergiye %50 zam yaparak bu oranı %7.5’a çıkaracağını açıkladı."


    Telekominikasyon ve internete de geliyor bu zamlar

    Yemin ediyorum AKP'nin misyonunu anladım. İnsanları bu ülkeden nefret ettirip kaçırmak !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 28 Eylül 2017; 14:18:34 >




  • Dünyanın hiç bir yerinde bu kadar acımasız uygulanan bir ZAM sistemi yoktur.
  • sorun yok yeni yeni arapçıklar alır yerimize :)))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blindfire

    Dünyanın hiç bir yerinde bu kadar acımasız uygulanan bir ZAM sistemi yoktur.

    kurbanlık koyun ve danalar bile kesilirken direnir bizimkiler başlarını kendileri bıcagın altına koyuyor
    bundan daha guzel millet mi olur.
  • Doğruyu yanlışlarla muallakta bıraktığımız, Yanlışların doğru çerçevesinde yorumlandığı, yanlışı ve doğruyu bilen insanların sırf kendi çıkarlarına ters düşmesi nedeniyle doğruyu yanlış; yanlışı doğru olarak savunmaya başlamışlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blindfire

    Ben ironi olarak algıladım, ama haklı da olma ihtimalin var.

    Girdim bi bakayım dedim. Hakikaten eleştirmişler. Tabii kendi açılarından. 15 Temmuz'u katmayı ihmal etmemişler

    MTV %40 ZAM! YETER ARTIK!




  • YETMEZ AMA EVET
  • Ekrem Amca özelinde yapılmış nefis bir günümüz özeti olmuş ve geleceğe dair de halimizi ifade etmiş

    Uzun lafın kısası, yıllardır imrendiğimiz o ipek mendilli, gazoz ısmarlayıcı Ekrem Amca büyüklerinin seksen yıllık birikimini tükettiği yetmezmiş gibi çocuklarına ve torunlarına seksen yıl ödeyemeyecekleri bir borç bırakmış miras olarak. Cenaze töreninde artık iyice yaşlanmış bakkal Nejat Abi’yi gördüm, “Dünyanın borcunu bıraktı da gitti, deyyus” dedi. İçtiğimiz o beleş gazozları anımsayıp garip bir suçluluk duygusuyla gözlerimi kaçırdım.

    Rahmetli Ekrem Amca gibi insanlar her mahallede, hatta her ailede en az bir tane vardır. Bu insanlar kendi üç günlük konforları için gelmişlerini, geçmişlerini satmaktan çekinmezler.


    Tıpkı Ekrem Amca gibi AKP de pek şık. Görüntüsü yerinde, mendili cebinde. Yediği nesillerin ihtişamlı servetinden arta kalan kırıntılarla çoluk çocuğa gazoz da ısmarlıyor, o ölene dek alacaklıların da kapıyı çalacağı yok. Öldükten sonra kalanlara Allah kuvvet versin.

    Aslında 4.ncü maddede genel anlamda halka nasıl bakıldığı ve sömürüldüğü geneli kapsayacak şekilde çok net ifade edilmiş


    Her liberal iktidar döneminde vatan ve millet elele verir ve bir borçlanma yarışı başlar. Dünyada bir tek dürüst iktidar yoktur ki, halkını genelevde çalışan seks işçilerine yapıldığı gibi borçlandırsın. Ancak pezevenk iktidarlar halka bu kötülüğü yaparlar, çünkü bu pezevenkler halkın borçlanmasından iki yönlü kazanç elde ederler:

    Birincisi doğrudan kazanç: Uluslararası fonlardan %2 faizle 1 milyar dolar alır, sonra asgari ücretli garibana 10.000 TL limitli kredi kartını dağıtırsın. Yani uluslararası tefecilerden düşük faizle aldığın krediyi, halka yüksek faizle dağıtır ve tefeciliğin en iğrencini yaparsın. Gariban zaten yanıyordur, bu sarmalın içine hemen girer ve %20 faizle borçlanır, ödeyemediği yerde malını mülkünü, çocuğunun rızkını, bebeğinin süt parasını, hiç olmadı canını alırsın, milyonlarca insanın böyle kanını emersin, paraya para demez, saraylara taşınırsın; yetimin feryatlarını geçirmez altın kaplamalı duvarlar yaptırırsın.

    İkincisi dolaylı kazanç: Boğazına kadar borçlu işçi, memur, köylü, esnafın tek korkusu vardır, istikrarın bozulması ve borçlarının katlanması. Bunun için hepsi sana sessizce itaat ederler. Zamanla hiçbir şeye itiraz etmeyen kölelere dönüşürler. Bir taşla iki kuş vurmuş olursun: Halkın hem boynunu sıkar, hem boynunu bükersin. İnsanlık onurunu paspas gibi ezersin ve senden iyisi olmaz. Bir düşünsenize, halkı borçlandırmak kadar kazançlı bir iş var mı bu dünyada?

    Ama sadece millet değil, devlet de borçlanır. Bir örnek vereyim: Türkiye’de altı yüz bin araç varken birinci köprü ve E5 otoyolu yapıldı. Bu yol ve köprü neredeyse tamamı peşin parayla yapıldı, kalan bakiye de kısa sürede kapatıldı. Ki o yıllarda bu ülke hala Osmanlı’nın Dolmabahçe Sarayına yaptırdığı avizenin borcunu ödüyor ve İstanbul’da sadece üç buçuk milyon kişi yaşıyordu. Aradan kırk üç yıl geçti, motorlu araç sayısı otuz beş kat artıp yirmi bir milyon oldu, İstanbul nüfusu Suriyeliler hariç on yedi milyona ulaştı ve neoliberal hükümetimiz üçüncü köprü yaptı, hem de kredisine kefil olduğu müteahhit arkadaşa on yıl ileriye doğru borçlanarak.

    “Benden önce hiçbir şey yoktu” edebiyatıyla iki köprüyü, iki otoban hattını yok saydı ve biz geçsek de geçmesek de sekiz yıl daha o köprünün borcunu ödeyeceğiz. Alkış lütfen, alkış yetmez davul ve zurna getirin… Bu arada yıllar önce bitmesi gereken İstanbul İzmir otobanı hala bitmedi, dünyada bu kadar büyük nüfus ve ekonomi merkezinin birbiriyle otobanla bağlı olmadığı tek ülke Türkiye. Ama hesapta yol yaptılar, Ekrem Amca da gazoz ısmarlardı, ne işimize yaradıysa?


    Okudukça hüzünlendiğim fakat bir o kadar da herkesin uyumadığını gördükçe umutlandığım bu güzel yazı için teşekkür ederim.

    Son olarak nerede Ekrem Amca varsa......




  • Haklı bir tepki.





    MTV %40 ZAM! YETER ARTIK!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRoZeNBoDy -- 28 Eylül 2017; 14:29:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blindfire

    1 Beygirlik 2 yaşını geçmemiş, ot seçmeyen, semeri hasarsız, "AT" arıyorum.

    Onu bende düşündümde onada vergi salarlar bunlar.
    Siyasal islamcılar yine geldikleri ülkenin canına okuyor , işin kötüsü ise bu sefer içerde biz varız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mgora


    quote:

    Orijinalden alıntı: Blindfire

    1 Beygirlik 2 yaşını geçmemiş, ot seçmeyen, semeri hasarsız, "AT" arıyorum.

    Onu bende düşündümde onada vergi salarlar bunlar.
    Siyasal islamcılar yine geldikleri ülkenin canına okuyor , işin kötüsü ise bu sefer içerde biz varız.

    Arap atı var bayagı pahalı. sütcü beygiri olsa sorun olur mu




  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyzade0606

    bilgi karmaşası bar gibi.

    Sadece 2018 de yüzde 40 fazla vergi alınacak.

    2019 da ise yüzde 40 lık vergi düşecek o yılın belirlenen yüzde 5 10 gibi zam oranıyla eski haline mü dönecek?

    yoksa 2018+ tüm seneler yüzde 40 mı?

    bir seferliğe mahsus ise kabul edilebilir ama tabi hükümetin çöp politikaları bunu sürekli hale getirecektir.

    Bu sene %40 sonra devam. Örnek olarak 1000 liraysa bu sene , seneye 1400 lira. Ondan sonraki sene %15 gelirse 1610 şeklinde devam ediyor. Katlanarak büyüyor kısaca.
  • %27'den %30a çıkartılan vergi dilimi %3 artış gibi gözükse de 2000bin liradan fazla maaş alan herkese dokunacak ve yılda fazladan 500-600 lira bize girecek.


    kdv veriyoruz , ötv veriyoruz , gümrük vergisi veriyoruz. Maaşımızdan fazlasıyla sgk primi kesiliyor , gelir vergisi veriyoruz.


    Biz ırgat miyiz ?


    Bu sene 3-5 zam yapsalar direkt olarak devlete gidiyor , hatta geçen seneye göre daha az kazanacağız.

    Dolar euro 2 katına çıktı ama maaşlar aynı. Geçen seneye göre 2 kattan daha fazla fakirleştik.

    Ama bizi kısganıyolar , göprü yaptık. Tabi geçecek paramız yok ama olsun göprü yaptık.

    Yakında köprülerde gidiş geliş 7şer geçirmeye başlarsalar şaşırmayın.
  • SBK S kullanıcısına yanıt
    Hocam adam ne desin gerçeği söyleyecek hali yok ya kendi tabanını ikna ediyor :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FRoZeNBoDy





    Hahaha çok eski bir videodur.Maziden güzel bir enstantane :)

    Bu oy vermiyeceğim diyenlere de inancım yok.O seçim günü geldiğinde dinden,15 temmuzdan,şehitlerden bir girerler sonra herkes herşeyi unutur.Eniştenin babası koyu akpli.Tabi adamla tonla para var.Altında 160 bin tl lik vip caravelle var.Oy vermekte haklı da.Bu fakir gariban kısmını anlamıyorum ben.Neyin var da ne sahibi oldunda oy veriyorsun ey gerizekalı kardeşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • her sene enflasyon oranında zam yapıyorlarmış, bu yıl %25 daha fazla oranda zam yapmışlar, benim anlamama göre bu yıl enflasyon %40. halen enflasyon sepetine "defne yaprağı" felan koyup %9-10 puan açıklamaya devam etsinler, bizde yeriz. napalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaw arkadaş bu ne biçim iş

    http://www.hurriyet.com.tr/maliye-bakani-orta-vadeli-program-enflasyonu-artirmayacak-40592939

    enflasyon artıyor vergi niye artıyor. enslasyon, alınan maaşın daha da değersizleşmesi değil mi? yani daha fakir olmuyor muyum? bir de üstüne vergiler enflasyona bağlı olarak niye artıyor? 15 yıldır matematik soruları çözüyorum. yaş 30 anlamak mesele, ha anlayıpta bir şey yapamamak da ayrı bir olay.

    forum sayesinde bu tarz haberleri görmekten veya internet sayesinde dönen dolapları daha iyi bir şekilde anlamaktan sinir katsayılarım iyice yükselmeye başladı. normal tepkiler vermemeye ve anormal tepkiler vermeye başladım.




  • Dedemin bir lafı vardı... umarım bu yuzden atılmam.... OMALAN çok olursa onu yapanda cok olurmuş. artık anlayan anladı
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.