Şimdi Ara

MSÜ-TYT KIYASLAMASINDA GÖZDEN KAÇIRILAN ÖNEMLİ DETAY:

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlarım, bildiğiniz gibi TYT-AYT'de, yâni YKS'de "standart sapma" dediğimiz olay yok. Yani bir soruyu kaç kişinin doğru/yanlış yaptığı o sorunun puan değerini etkilemiyor. Kısacası önemli olan ders fark etmeksizin ne kadar NET yaptığınızdır.

    MSÜ'de ise standart sapma var. Aynı netlerle arada epey sıralama farkının olması, daha düşük NET yapanın daha öne geçtiği durumlar olması da bundan kaynaklanmaktadır.
    Bunu göz ardı etmemenizi tavsiye ederim.

    Geçen yıl MSÜ 700 küsürüncüsü olan arkadaşım YKS'de 13. olurken MSÜ'de 7. olan arkadaşım YKS'de 200 küsürüncü oldu. YKS'deki netleri ile MSÜ'deki netleri hemen hemen aynıydı, iki sınav arasında da yalnızca iki hafta vardı.

    Moralinizi bozmayın, devam edin. Allah hepinizin gönlüne göre versin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baskaan -- 22 Nisan 2021; 20:57:43 >







  • Tyt-aytde nasıl standart sapma yok hocam? En son bayağı vardı
  • Mramelex kullanıcısına yanıt
    Hayır yok. Hocaların bağıra çağıra 1 DKVAB, Felsefe vs. sorusu 1 Matematik sorusundan daha değerli demesinin sebebi de bu.
    Oysaki standart sapma olsa hemen herkesin doğru yaptığı bir sosyal sorusu neden daha az kişinin doğru yaptığı bir matematik sorusundan değerli olsun?
  • 20 net sosyal yapan neden 20 net matematik yapanın önüne geçiyor? Oysaki matematik net ortalaması daha düşük değil mi? Yani eğer ki standart sapma olsaydı, standart sapması daha yüksek olacağı için 20 matematik yapanın 20 sosyal yapanın önüne geçmesi gerekmez miydi? :D Çünkü 20 mat. yapan daha az kişi olduğu için daha değerli olacaktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baskaan -- 22 Nisan 2021; 21:15:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.