Şimdi Ara

MSÜ Fizik Soruları 2020 Genel Yorumum ( Altuğ Güneş )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
8
Favori
2.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
26 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Merhaba. Soruları şimdi inceleme fırsatı buldum. Açıkcası artık şunun farkına vardığınızı sanıyorum ve söyleyeceklerimi iliklerinize kadar hissetmenizi istiyorum.

Karışık devre soruları, saçma sapan kaplardaki basınç sıvı basınç soruları, aşırı derecede işlemi olan enerji hareket sorularını, Özel ışınlı çukur tümsek ayna sorularını, mümkünse kenara bırakın. 2 yıldır söylüyorum ÖSYM şaşırtmıyor.

Tarz bu. Yorumsal sözel temel kavramları iyi harmanlamak.

Sorularda dikkat hatasına baya oynamışlar.

SI birim sistemindeki baskül sorusu gibi. Kütle-ağırlık meselesi.

Optikteki 2 soruda orijinal, Sadece o göz kusurunda, merceğin tiplerinin yanında adlarını verse güzel olurdu. Belki göz kusurunu hipermetrop olarak düşününce bunun da merceğini ince kenarlı bilen çocuk, YAKINSAK mercek lafını hatırlayıp, soruyu çözebilirdi.

Işık akısı sorusunda, benim çözdüğüm soruda fener sorusunda ışınlar paralel diyordum. Bunda dağınık ışıkları topluyoruz. Sonra toplama işlemi gidiyor. Işık saçılıyor sağa sola da gidiyor. Akı azalır aydınlanma azalır. Işık şiddeti zaten kaynağa bağlı.

Ortalama sürat sorusu, Hız olarak sorulsaydı 0'dı. Burada hızlı çözme işine girenleri avlarlar.

Genel anlamda TYT'de bu tarz gelecektir. Temel kavramlara çok hakim olmanız ve "SORULARI DİKKATLİ OKUMANIZ" gerekiyor.

Hızlı çözmeyin, avlarlar.

AYT de bunun üzerine temellenecektir. Bu kavramlar üzerine. Karışık makara soruları falan filan boşverin. Her şeyi günlük hayattan önünüze koyabilirler. Kısacası "İŞLEM BEKLEMEYİN"

Bu saatten sonra deneme çözmek yerine bu kavramlar üzerine tekrar yapmak daha yararlı olacaktır.

Telif hakkı vs yememek için soruları kanalda çözemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xeratula -- 15 Haziran 2020; 9:43:2 >

• kaç kiloyum ya tartılayım cümlesi hatalı değil. Tartı kuvvet bile ölçüyor olsa içindeki ayar sayesinde bunu kg değerine çevirmiş oluyor. Ama tutup da tartıyı aya götürürseniz elbette oraya göre kalibre edilmediği için kütlenizi hatalı okumuş olursunuz.

şu tartıya bi çıkayım da ağırlığımı dengeleyecek olan baskülün uyguladığı kuvvete karşı oluşturduğum etki çiftinin kg'a kalibre edilmiş karşılığına bakalım mı diyeceğiz?
  • cidden fizikte doğru çalışmak çok önemli o kadar mekanik çözdüm saçma sapan basınç-kaldırma kuvveti soruları vs gidip baskül sorusunu yanlış yaptım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

merceklerle felan birleşmiş vs diyorlar biz merceklere hiç değinmedik ki?
  • Hocam sizinle çalışıyorum nerdeyse sene başından beri şuan mesela deneme falan çözerken yorum sorularını falan çok rahat yorumlayabiliyorum formülsüz bir şekilde bazen formül gerekiyor ama o da artma azalma için vs denemeler sizinle pek örtüşmeyebiliyor işlem soruları bazen çok karışık oluyor neyse ki tekrar derslerini alıp çözmüştüm genel tekrar olan son 10-15 sayfayı bırakmıştım böyle bir zaman için şimdi tekrar yapıp ordanda halledeceğim şimdiden emekleriniz için teşekkürler . en kötü ihtimalle ders çalışırken çalışmam için heves verdiniz
  • kaç kiloyum ya tartılayım cümlesi hatalı değil. Tartı kuvvet bile ölçüyor olsa içindeki ayar sayesinde bunu kg değerine çevirmiş oluyor. Ama tutup da tartıyı aya götürürseniz elbette oraya göre kalibre edilmediği için kütlenizi hatalı okumuş olursunuz.

şu tartıya bi çıkayım da ağırlığımı dengeleyecek olan baskülün uyguladığı kuvvete karşı oluşturduğum etki çiftinin kg'a kalibre edilmiş karşılığına bakalım mı diyeceğiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savatage2003 -- 14 Haziran 2020; 23:58:0 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yukarı

• +1

• Fenden 1 yanlışım o da fizikteki baskül sorusu görmediğim için yanlış yaptım :(

• Allah aşkına şu tartı muhabbetini anlatın bana anlayamadım

• baskülün üzerinde newton yazmalıydı diye düşünüyorum. kg kütle birimidir, kütle evrenin her yerinde aynıdır. eğer aya gidip ağırlık ölçmeye çalışırsan G=mg yapman gerekir, buradaki G'nin birimi Newton

• elmichelangelo kullanıcısına yanıt
    kütle ayda değişmez ağırlığı değişir yani ayda da aynı değer çıkması lazımdı

• bagetleraskina kullanıcısına yanıt
    baskül kg ölçer hocam onda sorun yok trde de ekvatorda da basküle çıksanız aynı değeri verir hatta ayda bile aynı değeri verir soru o yüzden yanlış

• Benim bilgime göre ( hatalı bir varsayım olabilir )

Baskül : Ağırlık ölçer. ( Aslında etki tepki kuvvetinden basküle uyguladığınız kuvvet, Birçok youtubeda çözümlerde bu şekilde de söylenmiş. Kütle ölçülmez. )

Siz bir baskülde normalde tartıldığınızda okunan değer ile, sabit ivmeyle hareket eden bir asansörde tartıldığınızda okunan değer "FARKLIDIR". Aydada farklıdır. Çünkü ağırlık G yer çekimine bağlıdır.

Orada adam kg vermiş. Birimi KG vermiş. "Hata bu yüzden"

Kütleniz her yerde aynı.

kg yerine Newton falan yazmalıydı.

Ertan hocanızın bir denemesinde dahi soru ifadesinde "basküldeki ağırlığını G olarak ölçüyor" diye ifade var.

Kütle için Eşit kollu terazi kullanılır.

Ha baskül ağırlık mı ölçer, kütle mi ölçer olayına da pek gireceklerini sanmam.

Yerçekimsiz ortamda bir baskül ile kütlenizi okuyabilmeniz bana pek mantıklı gelmiyor. Ortada uygulayabileceğiniz bir kuvvet yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xeratula -- 15 Haziran 2020; 10:45:42 >

• Restrop kullanıcısına yanıt
    hocam MEB kitaplarında nasıl geçiyor bilmiyorum ama birkaç deney izlemiştim. baskül yer çekimsiz ortamda çalışmıyordu ve ekvatorda ve kutuplarda farklı ölçüyordu.

• bagetleraskina kullanıcısına yanıt
    hocam baskülün ayarı var her yere göre ayarlıyorsun işin sonunda o sana kütleni veriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Restrop

hocam baskülün ayarı var her yere göre ayarlıyorsun işin sonunda o sana kütleni veriyor
    Yer çekimsiz ortamda sana nasıl verecek ortada uygulayabileceğin bir kuvvet yok? Yer çekimsiz ortamda gidip de baskülün sana kütleni vermesi bana saçma geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xeratula -- 15 Haziran 2020; 9:55:38 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.