Şimdi Ara

MSI Servisi 14 Günlük Anakartı Tamir Etti !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. 21.06.2017 Tarihinde MSI X370 Gaming Pro Carbon marka ana kart satın aldım. 05.07.2017 Tarihinde bios güncellemesinden sonra bir daha açılmadı. Aynı gün paketleyip iade için servise gönderdim vatan bilgisayar aracılığı ile. Aradan 20 gün geçtikten sonra servis dün ana kartın arızasının giderildiğini ve sevkiyatının yapıldığını söyledi. Vatana gittim durumu izah ettim tamirinin yapılmadan birebir değişim veya iade hakkım olduğunu söyledim. Ürün gelsin bakarız dediler. Arkadaşlar yazılımsal da olsa onarıma giriyor sonuçta. Hem tam olarak ne yaptılar bilmiyorum. 6052 Sayılı kanuna göre "İlk 15 gün içerisinde arızalanan ürünlerde iade veya değişim, 6 Ay içerisinde ayıplı ürünlerde ise tamiri yapılmadan değişimi yapılır". Diye belirtiyor. Sizce benim hakkım olan nedir ? Daha önce Asusda benzer problem yaşadım 3 gün içerisinde iade ile sonuçlandı. Manyak gibi gidip msi aldım bin pişman oldum şuan. Servis süresi ve verdikleri kararlar rezalet.







  • MSI anakartlarda BIOS güncellemesi sıkıntılı sanırım.Herkes bu sorundan bahsediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: empire1530

    MSI anakartlarda BIOS güncellemesi sıkıntılı sanırım.Herkes bu sorundan bahsediyor.

    Bi ryzen sistem topladım 2 aydır daha başına oturamadım cebelleşiyorum sürekli. Bıktım yemin ediyorum.
  • Geçmiş olsun, çok kötü bir şey gerçekten.Sırf bu yüzden intel tabanlı mı kursam diye düşünüyorum​.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bios olayi kabak tadi vermeye basladi...



    2. Revizyonlaru cikmistir bu anakartlaron kuvvetle muhtemel.. Onlardan almaya calismak lazim.. Ya da sistemi orada biosunu guncelleyeceksin..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servispoint çok kötü bir servis, ben de şahsi olarak çok sorun yaşadım, ikinci el kartla değişim yapıyorlar



    Servispoint'i ara derdini anlat. Empati kurmalarıni iste



    Sonucu bana yaz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • empire1530 E kullanıcısına yanıt
    Msi intelde de bios konusunda sorunlu, alacaksanız Asus prime veya strix alın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elsa kullanıcısına yanıt
    ASUS PRIME B350M-A iyi mi sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • empire1530 E kullanıcısına yanıt
    Prime plus alın voltaj regülatörleri daha iyi, en iyi B350 anakarttir kendisi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elsa kullanıcısına yanıt
    Tamamdır, teşekkür ederim.BIOS update sırasında özellikle dikkat etmem gereken bir şey var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: empire1530

    Tamamdır, teşekkür ederim.BIOS update sırasında özellikle dikkat etmem gereken bir şey var mı?

    Windows üzerinden bios güncelleme. Update dosyasını flasha at bios arayüzünden flashla.
  • Servispoint şunu söylüyor. Biz tamir yapmadık yeni bios yükledik diyor. Keşke Asus C6H gibi bios flashback butonu falan olsa da biz de yapabilsek.Böyle servisle falan uğraşmasak.Sanırım bunlarda özel bir cihaz var onla bios atıyorlar anakartlara. İade alınır diye 400 TL biriktirdim C6H alacaktım. Pazartesi bakacağız biraz uğraşırsam Vatanla belki iade alırlar. Bundan sonra ders oldu MSI almayacağım. Asusun servisine gerçekten hayran kalmıştım. Size tavsiyem Gigabyte veya Asusdan şaşmayın Anakart konusunda.
  • empire1530 E kullanıcısına yanıt
    Hiçbir şeye gerek yok, Asus'un bios içinde dahili İnternetten güncelleme özelliği var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet gigabyte o ejderli msidan daha iyi havalı değil ama kaliteli bi ara gigabyte anakartım veya kasam bozulursa beni buralarda o parçaları kötülerkende görebilirsiniz ama şuana kadar öyle birşey gelmedi başıma kısaca gigabyte'a devam p4 pcden beri...
  • Ürününüz tamir edilmiş sorunu anlamadım siz değişim veya iade olmasını mi bekliyorsunuz iade veya değişim olması için anakartin tamir edilemez olması gerekmekte veya ilgili urun stoklarda yok ise yada üretimi durdurulmus ise üründe garanti süreci içindeyse para iadesi yapilir, boyle bir durumdan ötürü firma para iadesi kararı çıkartmaz bunların dışında 20 is günü içerisinde de sorun çözülmüş yani gayri resmi bir durumda yok mağazadan alınan ürünlerde iade veya değişim hakki yok teknik servis iade değişim raporu düzenlerse ancak olur. sadece internetten alirsan yasal 14 günlük iade hakkin olur değişim ise yine ayni teknik servis rapor düzenlemesi durumunda yapılır. Teknik servisin veya markanın kötülenecek bir durumunu göremedim millet her gönderdiği parçada ben para iadesi istiyorum derse o zaman teknik servisler niye var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 22 Temmuz 2017; 15:25:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aerosol 34

    Ürününüz tamir edilmiş sorunu anlamadım siz değişim veya iade olmasını mi bekliyorsunuz iade veya değişim olması için anakartin tamir edilemez olması gerekmekte veya ilgili urun stoklarda yok ise yada üretimi durdurulmus ise üründe garanti süreci içindeyse para iadesi yapilir, boyle bir durumdan ötürü firma para iadesi kararı çıkartmaz bunların dışında 20 is günü içerisinde de sorun çözülmüş yani gayri resmi bir durumda yok mağazadan alınan ürünlerde iade veya değişim hakki yok teknik servis iade değişim raporu düzenlerse ancak olur. sadece internetten alirsan yasal 14 günlük iade hakkin olur değişim ise yine ayni teknik servis rapor düzenlemesi durumunda yapılır. Teknik servisin veya markanın kötülenecek bir durumunu göremedim millet her gönderdiği parçada ben para iadesi istiyorum derse o zaman teknik servisler niye var

    Ne demek ana kartın tamir edilemez olması gerek ? Sen olayı çok farklı anlamışsın. Ürünü zaten satın alımından sonra 14 gün içerisinde arızalandığında tamir edemezler parça değişimi yapamazlar. Bunu aynı şekilde vatan bilgisayar da söylüyor yasalar da belirtiyor. Ürün ayıplı ise ilk 6 ayda tamiri yapılamaz. Birebir değişim veya iade kararı çıkar. Burada servispoint bana tamiri yapıldı şeklinde dönüş yapınca açtım konuyu. Az önce vatan mesaj attı ürün teslime hazır diye gittim aldım. Bios arızası giderildi, yeniden bios atıldı yazmışlar. Dün de ServisPointi aramıştım teyit aldım onlar da yazılımsal işlem yapıldı. Parça değişimi zaten yapılamaz ürünün garanti süresinin üzerinden 6 ay geçmesi gerekiyor ve ayrıca parça değişimi için sizden izin alınır dediler. Yani tamir parça değişimi vb yapmamışlar. işten çıkınca eve gidip kurulumu yapacağım. Sorun çıkmaz inşallah. Asus Prime x370 anakartım 6.günde rgb ledleri çalışmadı iade için yolladım 3 gün içerisinde iade alınabilir şeklinde dönüş yaptılar ben de MSI almıştım. Durum bundan ibaret. Ayrıca para iadesi istemedim ben. Anakartım yok ne yapayım parayı. İade bedeli üzerine para koyup daha iyi bir anakart alacaktım. Ayrıca bu şekilde düşünmeniz de çok yanlış, var olan haklarımızı aramamız en büyük hakkımız değil mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DC0025907 -- 22 Temmuz 2017; 16:54:11 >




  • Adamlar her sorunlu bios update'den sonra anakart değişeme, bence doğru yapmışlar.

    Burada müsteriyi zarara uğratan bir durum da yok.

    Anakart üzerindeki her bileşen çalışıyorsa, anakarta bozuk denilemez zaten.

    Bu arada MSI da en iyi update aracı msi forum hq update tool.https://forum-en.msi.com/index.php?topic=108079.0
  • Hayır duyan da sanacak ki bios update attı anakart yandı da yanık anakartı tamir ettiler.

    Yahu arkadaş ne garip adamlarsınız gidip elden almışsınız bu yıllardır böyle elden alınan malda iade veya değişim onarılamaz bir kusur olmadığı sürede yapılmıyor.

    E senin anakartında da basit bi bios sorunu varmış adamlar resmi ve yasal sürede halledip geri yollamışlar.

    Bunda bir gariplik veya terslik yok. Sizde bi sıkıntı var bence. Adamlar olması gereken şeyi yapmış. Sonuç olarak aldığınızda bozuk değildi.

    Kısaca boşuna ağlamanın alemi yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 22 Temmuz 2017; 18:7:23 >
  • Hangi marka alırsak alalım,servislerden gelen bir karar vardır

    Hepside anlaşmışlar gibi tüketicinin hakkını nasıl yeriz kafasındalar,o yüzden alırken artık garantisizmiş gibi alıyorum anakartı.
  • Durum güncellemesi: Bugün cumartesi olmasına rağmen saat 16.00 gibi vatan bilgisayardan ürünü teslim aldım. Eve gelip kurulumu yaptım. En son sürüm egesa 1.0.0.6 güncellemesini yüklemişler. Belleklerimi direk 3000 mhz de çalıştırabildim. Önceki biosda reset atıyordu açmıyordu 2400 de açıyordu. İşlemci sıcaklığım boşta 40 derecenin altına düşmüyor. Boştaki değer yüksek gibi geldi bana ama yeni termal macun kullandım + stock wraith spire soğutucu var. Adana sıcaklarında normal diye düşünüyorum. Sizce normal mi ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.