Şimdi Ara

Msi Rx470 Fps Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayar Özellikleri;

    -Asus M5a97 Evo R2.0
    -Kingston 3x4 12GB 1300MHz RAM
    -AMD FX 8150 3,6 GHz işlemci - Cooler Master Stok Fan
    -Msi RX 470 4GB 256bit Ekran kartı
    -Samsung s24d300h 24"
    -Corsair VS550 PSU
    -Sandisk Plus 240gb SSD
    -PowerBoost Deluxe Series VK-G1009B Kasa

    İşletim Sistemi;
    -Windows 10

    Sorunum;
    Öncelikle merhaba, Ekran kartını yeni aldım. Sistemime taktım ve ilk işim oyunları denemek oldu, GTA V'te 25-30-35 fps arası alıyorum. Cs Go'da 60 fps alıyorum ne aşağısı ne yukarısına çıkıyor 59 60 arasında gidip geliyor sürekli bu değer bu kart için gerçekten çok düşük. Bu arada tüm grafik değerleri en son(ULTRA) da. Bilgisayarımın özelliklerini yukarıda belirttim,işlemcim çok iyi olmadığını biliyorum fakat bu kadarda fps kaybı yaşattıracağını düşünmüyorum. Herşeyi akıcı bir şekilde oynuyorum fakat izlediğim bir çok testte bu ekran kartı bu dediğim oyunlarda 65 fps'in üzerinde veriyordu. Belirtmek isterim msi gaming app uygulamasına tıkladığımda da ekranda bozuk çizgiler çıktıktan sonra ekran bağdaştırıcısıyla sorun olduğuna dair bi mavi ekranda yazı geliyor ve bilgisayarı kapatıyor, aklıma direk ekran kartında donanımsal bi sorun olduğu geldi fakat bir çok kişi aynı durumu yaşıyormuş bu uygulamada. Bu konuyla ilgili cevap yazanlara şimdiden teşekkürler.







  • msi app uygulamasını silin sürekli sorun çıkardığını görüyoruz forumda.
  • Vsync?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FPS nin 59-60 arasında gidip gelmesi Vsync açık olduğu içindir diye düşünüyorum .

    MSI gaming app in led kontrolu haricinde pek bi olayı yok bende silebilirsiniz , ayrıca eski ekran kartı driverını falan iyice temizlediğinize emin olun.
  • GTA V Fps Görselleri;

    http://i.hizliresim.com/nRYv2V.jpg

    http://i.hizliresim.com/ZZ2rJG.jpg

    http://i.hizliresim.com/BroVDM.jpg

    Cs Go Fps Görselleri;

    130-200 arası gidip geliyor.

    bunlar normal değerler mi? Technopat gta 5 benchmark değerlerinin 20-30 fps aşağısını alıyorum. İşlemci ve ramlerden kaynaklanan bi durum olabilir mi?




  • Onların denediği sistem üst düzey ve ddr4 bu kadar fark eder mi?

    Cpu kullanımımda %100 olmuyor %40-50 lerde dolaşıyor ve bi darboğaz yaşanmıyor sanırım?
  • Suite yazılımı yüklümü ?? Yüklü ise ince ayarları yapıldımı işlemci için ? İşlemcinizin sıcaklık değerleri (gerçek değerlerden bahsediyorum oyun esnasında aralıklı kontrol vs) ?? Kartınız Rx470 diye gta v için tüm ayarları kökleyip alabileceğiniz performans değeri normal hatta araç ile gezerken dahada düşebilir kronik bir sorun anlaşılan test ettiğim dönemde karşılaşmıştım Elinizde başka test edilebilecek oyun varmı gerekli ayarları verip sonuçlar için vs cevaplara göre yardımcı olmaya çalışalım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klement kullanıcısına yanıt
    Suite yazılımı derken neyden bahsediyorsunuz tam anlayamadım, işlemcide stok fan takılı ve bu yüzden sorun yaşıyorum, 1-2 kere oyun oynarken kapandı bu yüzden. Corsair H115i gt almayı düşünüyorum.

    Oyunlarda en atraksyonlu yerlerden ekran görüntüsü almaya çalıştım sonuçlar
    Hepsi Ultra ayarlarda

    Call Of Duty:İnfinite Warfare

    1-http://i.hizliresim.com/01223Z.jpg

    2-http://i.hizliresim.com/z3EE9R.jpg

    3-http://i.hizliresim.com/Br993L.jpg

    4-http://i.hizliresim.com/M0llmM.jpg

    Cs Go

    1-http://i.hizliresim.com/GB1183.jpg

    2-http://i.hizliresim.com/2rQQGd.jpg

    istediğiniz başka ayarlar varsa verebilirim.




  • Anakart'ınızı ve İşlemcinizi Ne kadar süredir kullanıyorsunuz ?? Başka soru Sormayacağım...Çözümle ilgili paylaşım vereceğim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klement -- 24 Şubat 2017; 0:16:15 >
  • klement kullanıcısına yanıt
    Anakart ve işlemciyi bi tanıdığımdan 2.el olarak aldım, yaklaşık 1-2 senelik ürünler garantileri aldığımda daha yeni bitmişti. Çok yıpratılmamış sürekli aktif olarak kullanılmamış ürünlerdi. Aldığımda üzerinde toz bile yok denecek kadar azdı diyebilirim. Ben darboğaz olduğunu düşünmüştüm başta fakat cpu nun hepsini kullanmıyor,sizce varmı bi darboğaz durumu.
  • Aynı kart bende var witcher 3 te hairworks kapalı diğer hepsi ultrada iken 40-70 fps arası alıyorum.

    Bir keresinde oyuna ilk girdiğinde gpu frekansını 650 gibi çok düşük bir değere düşürmüştü muhtemelen ya afterburner ya da msi gaming app ile ilgili yazılımsal bir sıkıntı oldu afterburner dan kartın doğal frekansı olan 1200-1300 arası bir yere getirdim ve yukarıdaki değerleri aldım düşüklen yarı fps yi alıyordum oyundayken afterburner ile gpu frekansını kontrol et belki ondandır.

    Ayrıca o dediğin goruntu bagdastiricisi yanıt vermeyi kesti video-tdr-failure gibi bir hata alıyorum ara ara bunun sebebi kesin gaming app mi dededin mi uygulamayı silmekte istemiyorum çünkü üzerindeki ledlerin kontrolünü oradan sağlayabiliyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mbald M kullanıcısına yanıt
    GTA V'e girerken bendede frekans 300 lerde oyuna başlayınca tam frekans alıyorum o konuda sıkıntı yok.Ben ekran kartını kullanırken kapanma sorunu veya hata sorunu hiç almadım, sadece gaming app'i açtığım zaman ara ara her zaman olmuyor yani tıklamamla anında ekranda bozuk pixeller çıkıyor ve bağdaştırıcı kesti diye uyarı verip bilgisayarı kapatıyor. Bencede çok önemli bi uygulama değil bende silmeyi düşünüyorum. Bu arada sizde GTA V te aldığınız performans değerlerini yazarsanız sevinirim var ise oyun sizde, ayrıca sisteminizi yazarsanız bi ufak karşılaştırma yapmak istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Görkem Gülyeşil -- 24 Şubat 2017; 16:21:15 >
  • Öncelikle biraz geç cevap verdiğim için kusura bakmayın bu aralara artık foruma pek yazmıyorum sadece göz gezdiriyorum sizin durum dikkatimi çekti daha önce defeatle benzer konularada yazmıştım baya oldu neyse sorun neden kaynaklı önce bu duruma el atalım (Asus Sitesinden edinebilirsiniz win 10 versiyon anakart modeliniz girerek) Suite yazılımını yükleyiniz Asus anakart kullanıp aracı yazılımı edinmeden kullanmanız başlıca hata yazılımı yükledikten sonra(Epu,fan expert,Probe II,Turbo V evo vs) yükleme işlemi bittikten sonra Pm ile ulaşın ayarları yaptıralım gerekli şekilde normal kullanıma ulaşabilmeniz için bunun haricinde sisteminizde bir sorun yok ancak 1,5-2 yıldır aracı yazılımı kullanmadan öylesine gelişi güzel kullanmanız sizin adınıza büyük kayıp...dediklerimi yükleyin ulaşın gerekeni yapalım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klement -- 24 Şubat 2017; 18:7:0 >
  • Msı Afterburner gerekli bir yazılım benim şahsi görüşüm olmadan oyun dahi açmam kart kullanımı sıcaklık vs gözlem için eskisi gibi işletim sistemi ile çakışma sorunu yok Anakart modelim M5A97 R2-Fx 8350 120gb SSD 16gb ram işletim sistemi Win 10 kart R9 380x güncel afterburner kullanın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klement -- 24 Şubat 2017; 18:9:9 >
  • klement kullanıcısına yanıt
    Afterburner gerçekten yararlı bi program bende katılıyorum, bizim eleştirimiz gaming app'e :) Arada sırada yapıyor bu sorunu tıkladığımda hata veriyor ve pc yi kapatıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.