Şimdi Ara

MSI MAG27CQ vs MSI MPG27CQ vs SAMSUNG LC27HG70QQMXUF (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
559
Cevap
5
Favori
29.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Genel olarak yazayım arkadaşlar msi serisinin %90'lık bölümünde ölü piksel mevcut bende 2 tane çıktığı için iade ettim. Va panellerde color banding olayı kronik marka yada model farketmiyor panelin kalitesi bu kadar. Yakın zaman da va panelleri araştıracağım tekrardan, buraya liste yapıp yazacağım. Çok özel mesaj alıyorum hem onlara da açıklık getirmiş olurum. Va panel olarak samsung'u tecrübe eden arkadaşlar yorumlarsa sevinirim her ne kadar msi samsung panel kullansa da illa ki farklılıklar vardır. Şu ana kadar gördüğüm okuduğum kadarıyla, samsungta ölü piksel çıkma oranı daha az.
  • Gecen ay cok cahil bir insandim. Monitoru degisteyim dedim, sonra arastirmaya basladim arastirdikca daha fazla kafam karisti. Monitor ile ilgili ne kadar cok sorun varmis. Monitorum sorunsuz diye dusunuyorum belkide olu pikselinden tut baska bir suru sorunu vardir. Ne lanet bir olay bu monitor degistirmek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @unlevel Monitör seçmek gerçekten zor araştırdıkça kafa karışıyor.

    @Emre-Dylan Çok iyi olur bizlerde faydalanmış oluruz artık TN panel almak istemiyorum yerine VA tercih edelim dedik onunda ne kadar çok sorunu varmış, IPS panellerde var ama oyun için yeterli olur mu bilemedim bazı araştırdığım modelleri altta verdim sizde bir incelersiniz.

    ASUS VG279Q
    ASUS ROG Strix XG27VQ
    ASUS XG27VQ
    Samsung LC24FG73FQMXUF
    AOC 24" G2460PF
    AOC 24" C24G1
    MSI Optix MAG241C



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 5 Mart 2019; 14:2:35 >
  • GENERAL006 kullanıcısına yanıt
    2k ips alamicam 3k butce ile. Vg279q ya donuyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mg279q neden düşünmüyosun?

    Benim 3500 bütçem var 2k ips 144 freesync li ne alabilirim ? Kafam karman çorman oldı ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • leventserdar kullanıcısına yanıt
    Kendi mesajıma cevap gibi oldu ama neden bahsettiğim anlaşılsın diye böyle yaptım. 23 Şubat'ta bana ulaşan monitörü forumda Hepsiburada ile ilgili uyarıları dikkate alarak "Beğenmedim" seçeneği ile iade ettim ama sanırım açıklamada teknik sorunlarından da bahsettiğim için monitörü servise yollamışlar.
    25 Şubat'ta gönderdiğim ürünü 1 Mart'ta teslim almalarına rağmen bugüne kadar durumu güncellememişlerdi. Sitede mesajlar otomatiğe bağlanmış, seçenekler çıkıyor, sonunda da talebiniz alındı yazıyor. Hiç sevmediğim bir şey olmasına rağmen telefonla ulaşmaya çalıştım, aynı şekilde orada da seçeneklere göre önceden kayıtlı otomatik cevaplar. Nasıl olduysa bir kaç denemenin sonunda "Sizi müşteri temsilcisine bağlıyorum" gibi bir cevapla sonunda gerçek bir insanla muhatap olabildim. Sorunlu ürün olduğu için servis raporunun beklendiğini, "asla endişe etmemem gerektiğini", en geç pazartesi (dün yani) sonuçlanacağını söyledi. Cayma hakkımı kullandığımı ifade etmeme rağmen "Servis Durumu" başlığıyla yeni bir talep açmış, en azından ona direkt mesaj yazılabiliyor.

    Bugün itibariyle de "Kolay(!) İade" takibini güncellemişler: "Başvurunuz uygun bulunmadı."
    Gerekli uyarıyı yaptım, sonuç ne olacak bilmiyorum ama kesin olan şey bundan sonra Hepsiburada'dan uzak duracak olmam.

    --------------------------

    14.03.2019 Sürecin doğal sonucu mu yoksa yargı tehdidinin etkisi mi bilemem ama para iadesi yapıldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leventserdar -- 14 Mart 2019; 15:32:55 >




  • leventserdar kullanıcısına yanıt
    Hocam ben artık HepsiBurada'dan garanti gerektiren veya değişim olabilecek ürünleri almıyorum.
    Amazon'dan H500M kasa aldım değişim istedim hemen onayladılar.

    Elinizdeki ürünü iade edebilirseniz Amazon.com.tr'den veya Amazon.de den ürün alabilirsiniz.

    Amazon servisle sizi uğraştırmaz kendisi sizden direk iade alır ve servis ile kendisi uğraşır
  • Merhaba arkadaşlar, baştan sona aralıksız okudum konuyu :) bazen güldüm bazen sinir oldum.Bu monitör işi çok sıkıntılı.

    Ben de Aoc c24g1 aldım VA 1080p Monitör de ölü piksel, ışık parlaması ve color banding vardı.3 kez değiştirdim hepsinde aynı problemler devam etti ve iade ettim.

    İkinci olarak MAg271cqr alacaktım baktım onda da color banding sorunu var genel olarak ayrıca VA panellerde ışık parlaması mutlaka olacağı için artık va panelden ziyade İPS panel bakıyorum o yüzden bundan da vazgeçtim.Kısacası bükülmüş bir panel bir çok probleme de gebe olarak geliyor dolayısıyla VA sevdasından vazgeçtim çünkü 3 kez değiştirmeme rağmen aynı ortak problemleri yaşadım.Marka farketmez arkadaşlar eğer VA panel alıyorsanız şunlara hazır olun;
    1-Işık Parlaması bu kesin olacak olmayanı kesinlikle yok.
    2-Ölü piksel bu olmayabilir sizin şansınıza ama genelde çıkıyor.
    3-Color banding mutlaka vardır ama az olabilir.
    4-Dikey ghosting.Forumda mesela aşağıya kaydırdığınız da yazılardan siyah mürekkep gibi akış başlıyor.
    Bu şuan kullandığım İPS monitörüm de yok mesela.Ve cam gibi pikselleri yaklaşsanız bile göremiyorsunuz.İPS'in gözünü seveyim ya.

    Eğer siz yine de istiyorsanız VATAN da MAG271CQR şuanda 2800 lira KDV indirimi var.15-17 mart arası devam ediyor indirim, başka monitörler de var hatta indirim de olan.

    Sonuç olarak şuanda Gigabyte İPS modelinin tekrar gelmesini bekliyorum.
    Gelmez ise de başka alacağım bir monitör yok.Çünkü araştırmadığım monitör kalmadı yabancı kaynaklarda özellikle.Şuan en stabil ve görüntü kalitesi yüksek monitör Gigabyte'ın ki.Aklınıza takılan bir monitör varsa sorabilirsiniz TN panel hariç tüm monitörleri araştırdım çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steelo -- 15 Mart 2019; 16:48:33 >




  • LC27HG70QQMXUF almayı düşündüm satıcısı hb ama curved olduğundan muhtemelen konudaki sorunlar bende de olacaktır. 2K monitör alacağım, bir türlü alamadım.
  • 2-3 milyara monitör arıyoruz doğru düzgün bir şey bulamıyoruz çok ilginç. Samsung konusunda da bir sürü kötü yorum var. Yaşanan olaylar TN panel almaya yönlendiriyor, resmen paramızla rezil oluyoruz gibi bir şey.
  • Ben konuyu hem gülerek, hem sinirlenerek, hem de üzülerek takip ediyorum, kendi deneyimlediğim birçok şeyin başkaları hatta neredeyse herkes tarafından deneyimlenmiş olması ne kadar trajik! 3 panel tipini de kullanmış ve üçünden de bir şekilde ağzı yanmış biri olarak son durağım VA panel, LG 32GK850 modeli oldu. Kendi adıma sorunlarını tolere edebildiğim tek panel tipi bu.

    Macerama IPS panelle başladım bundan 3 sene önce. IPS panelle film falan izlenmiyor, karanlık sahne içerikli oyun ya da film ya da videoları maalesef mahvediyor. Kusursuz IPS panele denk gelebilen varsa, Allah'ın sevdiği kuludur bi Umre'ye gitsin derim. Backlight bleed ve o iğrenç Glow olayından sonra ben bir daha IPS Lottery'e bulaşmam.

    TN panel... Görsellik çok kötü. Yalnızca e-spor, müsabaka ya da competetive tarzda oyunlar oynayan ve hızı herşeyden önde tutan oyunculara öneriyorum. Color banding sorununun en yoğun görüldüğü panel tipi ayrıca.

    Yaşadığımız tüm bu sorunların nedeni kapital düzenin getirisi olarak firmaların ticaret ahlakından yoksun oluşudur, başka hiçbir sebebi yok. Aslında güç bizim elimizde, hepsini dize getirebiliriz son tüketici olarak ama bizler de çarkların içinde dönüyoruz maalesef.




  • Peki sonuç olarak hangi monitörü tavsiye ediyorsunuz maks 3000 tl olarak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende MSI MAG321CQR var. Genel olarak memnunum, color banding denen olayda çok az mevcut. Ama beni rahatsız etmiyor. Panelin karakteri olarak görüyorum. Monitör ile sorunum şu, ne zaman g sync aktif etsem. Cs go, call of duty gibi oyunlarda ekran parlamasi oluyor. Linkteki gibi.
    G sync kapatirsam sorun yok. Ama gta5 de gsync den o kadar memnun kaldım ki, kapatmakta istemiyorum

    https://youtu.be/GDPBFtPp4wE

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Usluco

    Bende MSI MAG321CQR var. Genel olarak memnunum, color banding denen olayda çok az mevcut. Ama beni rahatsız etmiyor. Panelin karakteri olarak görüyorum. Monitör ile sorunum şu, ne zaman g sync aktif etsem. Cs go, call of duty gibi oyunlarda ekran parlamasi oluyor. Linkteki gibi.
    G sync kapatirsam sorun yok. Ama gta5 de gsync den o kadar memnun kaldım ki, kapatmakta istemiyorum

    https://youtu.be/GDPBFtPp4wE
    hocam başka konuda yazdım buraya da yazayım tüm samsung kavisli va panel kullanan monitörlerde color banding çok problem değil ancak aşağıdaki videoda gördüğünüz sorun da var flickering e ek olarak ;

    https://www.youtube.com/watch?v=0xLEBSJbsB4




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker burak

    hocam başka konuda yazdım buraya da yazayım tüm samsung kavisli va panel kullanan monitörlerde color banding çok problem değil ancak aşağıdaki videoda gördüğünüz sorun da var flickering e ek olarak ;

    https://www.youtube.com/watch?v=0xLEBSJbsB4

    Alıntıları Göster
    Videodaki çok fazla, bende bu derece olsa iade ederdim. Bende olan paylaştığım videodaki gibi parlaklık arada pırpır ediyor.Dakikada 1 kere falan. Oda g sync açınca ve fps anlık 144 altina düşerse. Bu dakikada 20 iken nvidia denetim masası ayarlarından dikey esitlemeyi hizli, guc modunu performans yapip monitor ayarlarimdan tepkiyi hizli yapınca dakikada 1 e düştü. Hatta bazen hic görmüyorum.
    Cs go da kapalı oynuyayım desem. Bu sefer gta5 te gsync hoşuma gitti. Ultrada 60 fps alıyorum ve gsync acinca oyun cok akici ve guzel oluyor. Parlaklığın pırpır etmeside yaşanmıyor.
    İşte benim sorunum bir açıp bir kapatma ihtiyacımin olması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Usluco

    Videodaki çok fazla, bende bu derece olsa iade ederdim. Bende olan paylaştığım videodaki gibi parlaklık arada pırpır ediyor.Dakikada 1 kere falan. Oda g sync açınca ve fps anlık 144 altina düşerse. Bu dakikada 20 iken nvidia denetim masası ayarlarından dikey esitlemeyi hizli, guc modunu performans yapip monitor ayarlarimdan tepkiyi hizli yapınca dakikada 1 e düştü. Hatta bazen hic görmüyorum.
    Cs go da kapalı oynuyayım desem. Bu sefer gta5 te gsync hoşuma gitti. Ultrada 60 fps alıyorum ve gsync acinca oyun cok akici ve guzel oluyor. Parlaklığın pırpır etmeside yaşanmıyor.
    İşte benim sorunum bir açıp bir kapatma ihtiyacımin olması.

    Alıntıları Göster
    videodaki overshoot

    flickering ve overshoot farklı şeyler freesync ile alakalı bu iki problemden sizdeki(flickering) her monitörde gözlenmezken benim bahsettiğim sorun piksel tepki süresiyle alakalı olduğu için ve freesync açıkken "tepki süresini değiştiremediğiniz modellerin tümünde" geçerli değiştirseniz de olanlar var vs vs

    bahsettiğiniz şeye çözüm yok an itibarıyla malesef




  • Selamlar arkadaşlar bende27” 2k 144 hz monitör arıyorum.Msi mag271cqr modelini gözüme kestirmiştim vatanda 2700tl.ama sanırım alanlar pek memnun değil.
    Sonra freesync olmasına rağmen gsync desteği gelen( nvdianın sitesindeki listede var) Asus mg278q modelini(tn) almak istedim,ancak onunda sıfırı satışta yok,sadece 2.el var.
    Aorus ad27qd modelide indirimlerde 3700 ü gördü en son cok pahalı!!
    Bilemiyorum ne yapacagımı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alprux

    Selamlar arkadaşlar bende27” 2k 144 hz monitör arıyorum.Msi mag271cqr modelini gözüme kestirmiştim vatanda 2700tl.ama sanırım alanlar pek memnun değil.
    Sonra freesync olmasına rağmen gsync desteği gelen( nvdianın sitesindeki listede var) Asus mg278q modelini(tn) almak istedim,ancak onunda sıfırı satışta yok,sadece 2.el var.
    Aorus ad27qd modelide indirimlerde 3700 ü gördü en son cok pahalı!!
    Bilemiyorum ne yapacagımı
    En kaliteli monitörler asus pg279q, acer 27 xb271hu ips, aoc agon ag271qg modelleridir bunlar dışında alınan samsung msi dell v.b monitörlerin sorunları hemen hemen aynı durumda. Premium 2k monitör istiyorsan dostum bunları tercih etmen daha mantıklı olur 3k bütçeyle alacağın monitörler belli zaten ne yazık ki ben sırf bu durumdan dolayı 1080p premium monitör alacağım. Msi mpg27cq iade etmiş biri olarak bunu net söyleyebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Emre-Dylan kullanıcısına yanıt
    Bu mıdeller arasında en uygunu acer xb271hu,(amazon.de den 3300 e geliyor..1 ay daha bekleyip indirim falan kovalayacağım bakalım..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.