Şimdi Ara

MSI Mag Pano 100r Pz / Beyaz Kasaya Sahip Sistem Toplama Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: MergenX Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
97
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
16. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: 1
Giriş

MSI Mag Pano 100r Pz / Beyaz kasa ve beyaz içeriğe sahip sistem toplamak istiyorum.

Kullanım amacım: Battlefield 6 gibi yüksek sistem gereksinimli oyunların yanı sıra 2D/3D tasarım yazılımları (AutoCAD, SketchUp, 3ds Max), sonlu elemanlar analiz programları (ANSYS), render işlemleri, video düzenleme ve görüntü işleme uygulamalarında da güçlü performans sunacak dengeli bir sistem kurmayı hedefliyorum.

Kullanacağım monitör: MSI G32CQ4 E2

Toplam maksimum bütçe : 85.000 TL (vade farksız 10 taksitli)

Bütçeme uygun olarak seçtiğim bileşenler aşağıda listelenmiştir. Bu parçaların birbiriyle tam uyumlu çalışıp çalışmadığını ve olası bir darboğaz ihtimali olup olmadığını değerlendirebilir misiniz?

Sistemi konum gereği Wi-Fi üzerinden kullanmam gerekiyor. Bu nedenle ek olarak satın almam gereken bir donanım bulunuyor mu? Ayrıca Bluetooth bağlantısı sağlamak için hangi bileşenleri temin etmem gerektiğini de belirtir misiniz?

Sistem bileşenleri :

Fiyat : 7.152,22 TL

Fiyat : 8.199,00 TL

Kasaya tam uyumlu olduğunu düşündüğüm için seçim yaptım.

Fiyat : 6.037,75 TL

Bütçemi şimdilik aşmamak için AMD Ryzen 7 9800X3D 4,70 GHz modelini seçmedim. İleride bu modele yükseltme yapabilirim.

Fiyat : 31.642,00 TL

Beyaz olması ve 16 GB olduğu için öncelik verdim. Asus PRIME-RTX5070-O12G-WHITE-NVIDIA-GEFORCE-RTX 5070-12GB GDDR7-192BIT--OC-2XHDMI-3XDP-DLSS4 Ekran Kartı nın beyaz modeli bütçemi aştığı için tercih edemedim.

Fiyat : 7.672,69 TL

Fiyat : 3.889,58 TL

Bütçeme aşmamak için bu modeli tercih ettim.

Fiyat : 14.145,05 TL

Bütçeme aşmamak ve beyaz olduğu için bu modeli tercih ettim.

Fiyat : 5.099,00 TL

MSI Mag Corelıquıd I360 Whıte Sıvı Soğutma ile arasında kaldım. Fakat arada çok bariz fark yokmuş sanırım.

TOPLAM FİYAT : 83.837,29 TL

Yorumlarınız çok değerli, şimdiden teşekkürler!

• Herşey beyaz olunca fiatda artmış haliyle. İşlemci ve e.kartı bu bütçe ile biraz düşük kalmış.

Evet malesef. Dediğiniz gibi beyaz ağırlıklı yapınca fiyatlar arttı. Aslında kasanın tasarımı beğendim. Peki mevcut haliyle ilerde işlemciyi ve ekran kartını güncelleme olanağı olur mu? Pek bilgim yok malesef bu konuda sınırlayıcı faktör anakart mı olur? Çok teşekkür ederim hocam değerli yorumunuz için.

Belirleyici olan evet anakart .Ancak ,seçtiğiniz anakartta işlemciye 10 gerçek faz ayrılmış ve 80 amper SPS mosfetler kullanılmış. Yani bu anakrta istediğiniz en güçlü işlemciyi bile takabilirsiniz.

Teşekkür ederim hocam. Peki mevcut sistemde uyumsuzluk ve darboğaz sıkıntısı yaşar mıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MergenX -- 14 Kasım 2025; 22:45:2 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 14 Kasım 2025; 22:51:13 >
    Corsair Vengeance 32 GB 6000 MHz CL36 INTEL XMP & AMD EXPO Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/corsair-vengeance-32-gb-6000-mhz-ddr5-ram-cmh32gx5m2e6000z36w-pm-HBC00007N6PLB

Bu ram uyumlu olur mu peki hocam sistem ile.

MSI GeForce RTX 5070 Ventus 2X OC White 12G 12GB GDDR7 192 Bit DLSS 4 Ekran Kartı, 210284191

31400 TL

teşekkür ederim hocam tavsiyeniz için.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.