Şimdi Ara

MSI GT76 Titan DT 9SG İncelemem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ürünü 21 Ekim de İtopya'dan satın aldım. (26.500 TL)

    Günümüz AAA oyunların tamamına yakınını denedim/test ettim diyebilirim.

    1080p ultra ayarlarda hatta bazı oyunlarda extreme diyelim ona 60 fps nin altına nerdeyse hiç düşmedi hatta çoğu zaman 70-100 arasında geziyor cihaz.

    4K TV'me bağladığımda durum biraz değişse de mesela GeOW 5 gibi bir oyunda 4K Ultra ayarlarda 60 ın altına hiç düşmüyor diyebilirim. Sadece Metro Exodus da Extreme ayarlarda 30-35 fps lere düşüyor o da zaten oyunun optimizasyon sorunlu olmasından kaynaklı olsa gerek diye düşünüyorum.

    Cihazın 3 önemli eksisi var bence 1 tanesi ekranının 1080p olması (fakat 240hz) diğeri G-Sync desteği olmaması ve sonuncusuda iki tane kocaman adaptörü diyebilirim. Neden G-Sync koyulmadığını anlamış olmasamda ekranın yüksek hz değerinden kaynaklı olsa gerek diye düşünüyorum.

    Cihaz full ayarlarda oyun falan oynarken mesela biraz gürültülü çalışıyor ama öyle çok aşırı derecede rahatsız edici boyutta değil onun dışında normal kullanımda oldukça sessiz.

    Bataryasını fazla deneme şansım olmadı şu ana kadar evde kullandım ama msi nin dragon center yazılımı gerçekten her manada çok faydalı mesela eski tip laptoplarda laptop fişe takılıyken batarya isteseniz de istemesenizde sürekli şarz olurken bunda ayarlama yapabiliyorsunuz yani sürekli şarz olmuyor belli seviyenin altına düşmesi gerekiyor bu özellik hoşuma gitti.

    Klavyesi mekanik değil ama tuşların verdiği hissiyat güzel yine de bu fiyatta bir makine için daha kaliteli bir hissiyat beklemiyordum desem yalan olur kasa kalitesi de güzel ama daha farklı birşeyler bekliyordum açıkçası bu plastik vari görünüme nazaran yine de kaliteli bir cihaz olduğu hissiyatını vermiyor değil.

    Sorusu olan/almayı düşünen varsa cevaplayabilirim.

    MSI GT76 Titan DT 9SG İncelememMSI GT76 Titan DT 9SG İncelemem







  • 2 hafta sonra bir pişmanlık başlar neden bu kadar para verdim ben buna diye. Satmaya kalksan burası 2.el formu sıfıra yakın fiyata niye satıyorsun derler. Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.
  • AtiMX4 A kullanıcısına yanıt
    Alalı 2 hafta oldu zaten herhangi bir pişmanlığım yok, satma niyetim ise hiç yok.
  • Çok para vermişsiniz ge75 rtx2070 olan modelini 16 bin liraya alıp yine aynı performansı alabilirdiniz. hayırlısı olsun güle güle kullanın. bende 1.5 ay önce ge75 9se 2060rtx modeli aldım 12 bin verdim bence fazlası boşuna bana göre :)
  • Hocam rtx 2070 ile nasıl aynı performansı alıcaktım merak ettim üstelik işlemcisi de daha düşük söylediğiniz laptopun...:)

    Ben ömürlük bir cihaz aldığımı düşünüyorum yani ömürlük derken elbetteki teknoloji çok hızlı ilerliyor biliyorum ama 10 yıl boyunca en azından başka bir laptopa ihtiyacım olmayacaktır diye düşünüyorum.

    Parasına gelince yüksek gelebilir ama TR de bu laptopu daha uygun fiyata alma şansınız şu anda yok ben sınırlı kampanyadan yakaladım yurtdışı fiyatı 3.500-4.000 € falan yanlış bilmiyorsam.
  • Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın. Yapmak isteyipte yapmadığım bir şeyi yapmışsınız. Birazda ısınma durumundan bahsedermisiniz? Farkını 4k da gösteriyor olsada bu makine daha yüksek fps verir diye düşünüyorum 1080p de. En önemlisiyse lütfen o bilgisayarı o fareyle kullanmayın
  • Hocam faremden şimdilik memnunum...:)

    Cihazı 4K Oled TV'ye bağlayıp ultra ayarlarda da denedim 1080p kendi ekranında da...Şu anda genelde 1080p kendi ekranında kullanmayı tercih ediyorum daha akıcı bir deneyim için. Cihaz 4K da 60 fps altına düşmesede en baba oyunlarda bile, 1080p de 100 fpsleri görebiliyor hatta çoğu zaman aşıyor ve 240 hz ekran deneyimi mükemmel oluyor o manada.

    Isınma sorunu yok cihazın yanlız fan sesi bazen rahatsız edici olabiliyor o da sport modda kullanırsanız onun dışında dengeli ayarlara çekerseniz normal diyebilirim.
  • Valla şöyle iyi bir oyun faresi güzel olurdu.:)

    Eğleniyorsanız ve ödemesi sıkıntı çıkarmıyorsa geriye keyfini çıkarmak kalıyor, o yüzden çokmuş diyenlere çok takılmayın. GL75 aldım bende 120hz 1080p olarak bakarsak üzmüyor, fakat dediğim gibi imkan olsa bu cihazı tercih ederdim.

    Mümkün olan bir zamanda işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarına bakarsanız bizide bilgilendirin. Aynı şekilde fanlar iyi çalışıyor oyunda gerçekten.
  • Normal kullanımda sıcaklık değerleri 55-60 larda geziyor cpu ve gpu nun ama oyunlarda 70-80 leri görüyor bazen gpu sıcaklığı.

    Fakat cihazda ekstra soğutma tuşu var basınca birkaç dakika içerisinde cihazı hemen normal seviyelere indiriyor.

    Bu arada oyunlarda mouse kullanmıyorum hocam kol kullanıyorum genelde o nedenle fare olmasa da olur yani...:)
  • Kullandığın logitech fare çok düşük tepkime süresine sahip.Yani 980m kullanıyormuş gibi bir his alırsan oyunlarda.Acilen 1000ms tepkime süreli fare almalısın.Veya kutusundan çıkan fareyi kullan. O zaman dediğimi anlayacaksın.Bu arada hayırlı olsun keşke biraz bekleyip 3000 serisi çıkınca laptop alsaydın.
  • Hocam fare ile oyun oynamıyorum ps4 kolu kullanıyorum sıkıntı yok yani...Valla beklemenin sonu yok hocam her zaman daha iyisi çıkar o zaman 2022 yi de beklemen lazım 2023 de bilmem ne çıkacak böyle gider...:)
  • Bios ve firmware güncellemelerini yaptınız mı?
  • Bios güncellemesi yaptım geçen ay evet yeni bi sürüm de yayınlanmadı ondan sonra bildiğim kadarıyla. Bu arada cihaz hani en baba oyunlarda bile 4K da kullanıyorum televizyona bağlayıp 60 fps nin altına pek düşmüyor sadece RE2 de hani her şeyi full yaptığımda böyle 50 fpslerde seyrediyor ama Onun dışındaki tüm AAA oyunlarda ultra ayarlarda neredeyse 60 fps altına hiç düşmüyor.
  • Weycell 61 kullanıcısına yanıt
    Ayrıca yeni aldığın için 3 defa kalibrasyon yapmalısın.Daha sonra 3 ayda bir yapmalısın.İlk batarya kullanımı bu şekilde olmalı.Yoksa bataryan zamanla güçsüzleşir.İlk 3 kalibrasyonun sebebi ise pilin fabrikadan beri kullanılmadığından tekrar aktifleşmesi için.Yeni yazılımları msi sitesinden takip et tahmini iki yıl boyunca sürekli günceleyecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuneyt84 -- 16 Ocak 2020; 22:6:21 >
  • Kalibrasyonu nasıl yapıcam hocam Dragon Center dan mı ?
  • Weycell 61 kullanıcısına yanıt
    Elbette
  • Hocam o bilgisayarı o masaya koyunca masa kendinden utanmıştır
  • Hocam masa iş görüyor ya masa işte daha ne olacaktı...:)

    Evdeyken zaten genelde TV ye bağlıyorum 4K Oled var onda kullanıyorum kendi ekranı 240hz ama TV deki zevki vermiyor 1080p olduğu ve HDR desteği olmadığı için..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cuneyt84

    Ayrıca yeni aldığın için 3 defa kalibrasyon yapmalısın.Daha sonra 3 ayda bir yapmalısın.İlk batarya kullanımı bu şekilde olmalı.Yoksa bataryan zamanla güçsüzleşir.İlk 3 kalibrasyonun sebebi ise pilin fabrikadan beri kullanılmadığından tekrar aktifleşmesi için.Yeni yazılımları msi sitesinden takip et tahmini iki yıl boyunca sürekli günceleyecektir.
    Hocam kalibrasyon yaptıktan sonra laptop kapanmamaya başladı kapat dedikten sonra güç ışığı sarı olarak yanar halde kalıyor batarya ışığı sabit yanıyor bilgisayar kapanmıyor güç tuşuna basılı tutup kapatmak zorunda kalıyorum her seferinde Bilmiyorum belki kalibrasyonlu alakalı Belki başka bir şeyle Emin de olamıyorum ama nasıl çözeceğim bu sorunu?
  • https://download.msi.com/archive/mnu_exe/nb/17H1_17H2_v1.0_Turkish.pdf

    Bu bağlantıda pil sıfırlamadan bahsediliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuneyt84 -- 26 Şubat 2020; 10:49:33 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.