Şimdi Ara

MSI GE72 6QF Apache Pro 'Dolu dolu' oyuncu dizüstüsü incelemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
2
Favori
1.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kac para?

  • İnceleme gerçekten çok güzel olmuş. Tebrikler

  • fiyatının 8 bin liraya yakın olması dışında harika bir ürün :D

  • 2 gram daha ince mi?

  • Donanım haberde bunun kadar özenli ve ayrıntılı inceleme videosu çeken bir kişi daha yok. Tüm içtenliğimle tebrik ediyorum. BiLgisayar ise çok güzel ama fiyatı tabi ki ucuz değildir.

  • Lazeran kullanıcısına yanıt
    1-) Hazır sistemler kullanım kolaylığı ve özelleştirme ile öne çıkmaya çalışır. Belli bir kitleye hizmet eder. Sizin tercihiniz o programları kaldırmaksa benim de yaptığım gibi temiz kurulum yapabilirsiniz.

    2-) Tamamen zevk meselesi. Fakat oyuncu bilgisayarında touchpad kullanılmıyor desem yeridir.

    3-) Kasa tasarımı şöyle ki piyasaya göre üst seviye olabilir fakat MSI için bu modeller orta seviye olarak adlandırabiliriz. Bu sade siyah kaplama içerisinde ve incelik ve hafiflik göz önüne alınarak tasarlanıyor.

    4-) Bu konuda haklısınız. Sürücü sorunları var. Windows 10 dan sonra pek sıkıntı olacağını sanmıyorum. Steelseries'de bundan dersini almışdır diye düşünüyorum.

    5-) Razer Blade "6 GB 970M kullanıyor, Thunderbolt desteği var ve 14inç "ekran kullanıyor. Yaklaşık 2000$ Fiyatı. MSI ise 1200-1500$ arası değişiyor. Razer blade bir çok avantajı olabilir MSI göre. Harici ekran kartı, taşınabilirlik ekran çözünürlüğü gibi. Fakat ikisi farklı alanlarda ki ürünler. Razer Blade ile haber geçen MSI laptopun müşteri kitlesi aynı değil.


    Benim eleştireceğim tek nokta depolama seçimleri olurdu. Fakat fiyat düşünüldüğünde o arayı 970m ile kapatmaları kabul edilebilir olmuş. Yurt dışı fiyatları göz önüne aldığımızda 3000 TL civarı satılan bir ürün.

    Toshiba SSD yerine Samsung görmek istiyor insan ama fiyat performans anlamında kabul edilebilir. Hıtachi 1TB içinse aynısını söyleyemem ya 2TB tercih edilmeliydi ya da Western Digial Black serisi olması daha iyi olurdu. SSD üzerinde sistem kullanılırken yanında ekstra bir WD BLACK gibi diskiniz olması çok büyük avantaj.
  • Bende asus rog g751jt var 4000 e veriyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    2 gram daha ince mi?


    0.2 gram daha ince hocam yanlis olmasin

  • Yeterli bir video olmus. :D Herhalde 100 defa duydum bu kelimeyi. Bataryanin degistirilememesi dezavantaj. Alternatif olarak yerli mali Monster terch edilebilir.

  • Acer predator 15 var 5500 tl 10 günlük laptop ilgilenen arkadaşlara duyrulur gtx 980m i7 6700hq

  • merhabalar. bende de bu pc var ve merak ettiğim monitörü 3d vision 2 teknolojisini destekliyor mu ? çok araştırdım ama maalesef herhangi bir bilgi bulamadım. 3d vision 2 kitiyle birlikte usa.dan sipariş etme fırsatım var ve monitörünün desteği olduğundan emin olursam sipariş etmeyi çok istiyorum.
    teşekkür ederim.
  • fiyatı şu an 6000 tl civarlarında yaz sonu almayı düşünüyorum bakalım ne kadar düşer .

  • xrepla kullanıcısına yanıt
    4 mayısta dolar 2.78 ken 4900 tl idi :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fyfyfy1453

    4 mayısta dolar 2.78 ken 4900 tl idi :D


    dolar ne ara 2.78 e indi yaw , geçe sene mi yoksa rüyanda mı :)
  • quote:


    Ürünün bana göre eksikleri:

    1-Bir sürü gereksiz bloatware olarak tanımlana bilecek programlar yüklü gelmesi ki bunu sadece MSI yapmıyor bence pc hakkındaki tüm ayarlar denetim masasına gömülü olarak gelmelidir.
    2-touch'padin tuşlu olması ve şimdiden sağ klik biraz içeri gömülmüş.
    3-kasa tasarımını sen beğendim ama bana göre vasat. (yani ortalama) klasik plastik bol boşluklu esneyen bir kasaya sahip.
    4-Killer network steel series cart curt gibi adam akıllı yazılım desteği veremeyen donanımların tercih edilmesi. Bunlar zamanı geldiğinde windows 11 çıkarsa veya osx linux yüklemek istersen ilk problem çıkaran şeyler.
    5-Çok ağır kaba ve taşınabilirlikten uzak bir diz üstü. Benzer fiyat gamında razer blade var örneğin bir inceleyin demek istediğimi anlayacaksınız. (razer'ın reklamını yapmıyorum ve kullanmıyorum)


    1- Msi'ın örneğin afterburner yazılımını msi bilgisayarı olmayan insanlar bile indirip kullanıyorken, nahimic'in yarattığı ses farkı ortadayken sen bunlara bloatware diyemezsin hocam.
    2-Tuşsuz touchpad'i sen nerede gördün? İş veya pratiklik amaçlı bir macbooktan değil gamer laptoptan bahsediyoruz, tuşsuz olsa işlevsel olmazdı bu açıdan. İçeri gömülmesi de kullanıcıya bağlı.
    3-plastik değil fırçalanmış metal. Msi gamer logosunun ışıklandırması bile klasik ortalama bi kasa olmadığını gösteriyor.
    4-Windows 10, windows'un son sürümüdür. Başka bir windows sürümü hiç bir zaman çıkmayacak. İnsanlar artık IoT gibi teknolojilere yöneliyor, Microsoft Windows 10 IoT Core işletim sistemi çıkardı bu cihazlar için vs. Senin yaşın küçük veya eğitim düzeyin az sanırım. Sonra, OSX yükleyemezsin, korsan olarak o işi yapabilirsin anca ama yasal bir şey değil. Linux yüklersen de bazı şeyler sorun çıkarsa bile senin dediğin network veya klavyeyle ilgili bir sorun olmayacağına emin olabilirsin. Hayatında hiç kitap okudun mu? Modern Operating Systems diye bi kitap var, bu konseptleri daha iyi anlamanı sağlar ve böyle saçmasapan yorumlarla kendini rezil etmezsin. Oku, tabi ingilizce biliyorsan.
    5-Senin için ağır, kaba olan şey kimisi için güçlüdür, kaslıdır. İçi boş argümanlarla zorlaya zorlaya Msi ge72 'yi yer, sonra Razer Blade var bakarsanız anlıcaksınız bik bik bik. Bi de parantez içinde razer reklamı yapmıyorum yazmış. Bu arkadaşın yorumunu okuyup ciddiye almayın, ben bir mühendis olarak 5000-5500 lira aralığında alabileceğiniz en iyi bilgisayar olduğunu söyleyebilirim msi ge72 6qf'nin.

  • Arkadaşlar yeni msi ge72 6qf aldım. makine çok ısınıyor oyun oynarken cooler boost açık olduğu halde klavyeye dokunmak rahatsız ediyor haliyle nedendir acaba?
  • cancantok C kullanıcısına yanıt
    Gtx 1080'li laptop al. Bunun donanımı eskidi artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MSI GE72VR-6RF-087TR

    bu modelde GTX 1060 3GB kullanılmış sizce 970M den daha mı performanslıdır ?
  • Bygezgin28 B kullanıcısına yanıt
    İki kat daha iyi, Gtx 980 gücünde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 970m ve "dolu dolu"
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.