Şimdi Ara

MSI GE60 0ND CPU FAN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, uzun yıllardır msi ge60 0nd kullanıyorum ve 1 yıldır işlemci fanında leptopu sarstığım ya da biraz oynattığım zaman hırıltılar çıkmaya başlıyor.

    İnternette baktığım zaman benimkinin tam modeli MSI GE60 0ND - 412XTR ve piyasada satılan ürünlerin çoğu anladığım kadarıyla yan sanayi olduğu için orjinal fanın (6000RPM olması lazım tam hatırlamıyorum) sağladığı hava çıkış gücü sağlamıyor. Bir iki tane model aldım internetten fakat ikisi de orjinal fanın yanından bile geçemiyor hava çıkışı konusunda.


    Nerden temin edebilirim herhangi bir yedek parça satan bir tanıdık bildiğiniz var mı yardımcı olabilecek?


    Örnek1:

    Örnek2:








  • orjinal fanı temizledin mi



    bazen gobekten oynama oluyor sürtme yapar takıp cıkarır temızlersen duzelır.

  • Düzenli olarak 3 ayda bir temizlik yapıyorum ve bu sorunu yaklaşık 1 yıldır yaşıyordum. En sonunda dün çok daha şiddetli sesler çıkartmaya başladı ve çalışmamaya başladı. Çok araştırdım ve dün yine iki farklı satıcıdan sipariş verdim. Eğer ikisi de ilk aldığım gibi RPM hızı sağlamazsa servise gideceğim ya da yedek parça sağlayan bir yer bulmaya çalışacağım. Umarım ikisinden birisi istediğim performansı verir...

  • MSI teknik servise verin son çare.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fanın mil kısmına gres yağı yok ise vazelin surebilirsiniz zanlimca fanın montaj yerinde bir sıkıntı var tam oturmamış olabilir çift taraflı bant ile desteklemeyi deneyebilirsiniz fanda fiziksel bir sıkıntı da yok ise yan sanayi fanın mil kısmını orijinal fanin rulmanina takmayı deneyebilirsiniz. Eski bir model sanırım çıkar tak tırnaklarda sıkıntı oluşabilir eliniz çok yatkın değil ise faninda kırmilma riski mevcut mil değişiminde. Çıkma parçalar internette daha ucuz yerine gittiğimde daha pahalı fiyat teklif etmişlerdi bana internette güvenilir sitelerden alırdım ben olsaydım. Son çare yetkili servis veyahut yan sanayi urundeki ısı değerleri kötü değil ise onu kullanabilirsiniz. Ben olsaydım ilk önce yan sanayi ısı değerlerini kontrol ederdim kötü değil ise kullanırdım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kaç kişiye haber ettim bakalım en azından ellerine anakart hasarlı ya da atılmış bırakılmış bir model bulabilirsek benimkisiyle aynı olan, o leptopun fanını almaya çalışıcaz o da çok zor bir ihtimal ama yine de bekliyoruz işte bakalım. Ve şöyle bir şey buldum, türkiyede satılan fanın markası her yerde aynı ve benim NSTECH markasında bir fan bulmam lazım.

  • NvdiaAmd kullanıcısına yanıt

    Son çare olarak onu yapıcam bakalım. 2014 yılında 1500TL vermiştim leptopa ve bana serviste en az 400 500TL fiyat çekecekler ve açıkçası biraz aldığın fiyayın 1/3 fiyatına fan taktırmak da biraz can sıkıcı olacak gibi de hayırlısı bakalım

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.