Şimdi Ara

MSI GE60 0NC-037TR İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
1
Favori
18.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cihaz özellkleri:

    İşlemci Markası : Intel
    İşlemci Tipi : Intel Core i7
    İşlemci Hızı : İ7-3610QM - 2.3 GHz Turbo Boost ile 3.3 GHz'ye kadar
    İşlemci Cache : 6 MB
    Ekran Tipi : LED
    Ekran Çözünürlüğü : 1920x1080
    Ekran Kartı : Nvidia
    Ekran Kartı Belleği : 2 GB
    Grafik İşlemcisi : NVIDIA GeForce GT 650M DDR5
    HDMI : Var
    Sistem Belleği : 8GB
    Bellek Tipi : 1600 MHZ DDR3
    Max Bellek : 8 GB
    Disk Kapasitesi : 750 GB
    Disk Hızı : 7200 RPM
    Optik Sürücü : DVD Super Multi
    Ethernet : Gigabit Ethernet LAN
    Wireless : 802.11b/g/n
    Bluetooth : Bluetooth 4.0
    Usb Portu : 2 USB 2.0 + 2 USB 3.0
    Klavye : Numerik Q TR
    Kart Okuyucu : Var
    Kamera : Var
    İşletim Sistemi : Windows 7 Home Premium
    Paket İçeriği : Notebook/Adaptör/Pil/Mause/Çanta
    Pil Teknolojisi : 6-cell Li-lon Pil
    Notebook Ağırlığı : 2.60 Kg
    Garanti Süresi : 24 Ay Resmi MSI Servisi
    Hediye : Orjibal MSI Çanta + Orjinal MSI Mouse


    ## ÖN İNCELEME ##

    Cihazi pcdepo'dan aldim. Adim adim gidersek,

    - pcdepo adresi asagida. cihazin teknik ozellikleri zaten verilmis.

    MSI GE60 0NC-037TR Notebook

    - oncesinde monster da kararsiz kalmistim ama 24 saat icinde teslim garantisinden ve diger sitelere gore biraz daha ucuz oldugu icin buradan aldim. fakat odeme yaparken biraz tereddutte kaldim. normalde sitelerinde bilgiler korumali seklinde ibare var ama kredi karti bilgilerimi aldiktan sonra isleminiz tamamlandi dedi, normalde kullandigim banka cep tlf onay kodu atip onu girmem gerekirdi. bir de ertesi gun siparisi kargoya vermeden once musteri temsilcisi arayip bir adet kisisel bilgimi istedi, akabinde siparis kargolandi. forumda cok kullanan var bu siteyi ama sanki sanal post makinasi uzerinden islem yapiliyor gibi geldi. sanal kart kullanmadigima pisman oldum.

    - tum bunlara ragmen, burayi tercih etmemin tek sebebi 24 saatte urun teslimi idi. ki Ankara ya oyle de oldu.

    - urun sayfasinda yazdigi gibi mouse ve canta ile birlikte set olarak cikti. yani bu laptop bu 3lu set olarak satiliyor. baska yerden alsaniz da yine bu setin teslim edilmesi gerkeiyor (laptop urun kutusu sete gore paketlenmis yani)

    - henuz performans testi yapacak kadar kurcalamadim ama cihazi acar acmaz kendi icinden gelen programla recovery dvd si olusturdum, 3 dvd tutuyor. ardindan batarya kalibrasyonuna basladim, baya uzun (su an 3. saatteyim) suruyor.

    - bana ac/dc adaptor kablosu kisa gibi geldi, toplamda yaklasik 2m kadar.

    - usb mouse un kablosu bir hayli uzun ve sargi seklinde bir ozel dokuya sahip. dayanikli yani. fakat mouse un plastik kalitesi cok kotu. yani cok siradan plastik bir mouse havasi veriyor.

    - touchped in kullanimi/hassasiyeti biraz kotu ama kisisellestirmek gerekecek.

    - gerek kendi ekraninda gerekse hdmi ile tv ye aktarinca renk canliligi pek bekledigim gibi degil. ama henuz hicbir ayar veya driver guncellemesi yapmadim.

    - son olarak parmak izi birakma konusu, gerek touchpad, gerekse ekran arkasi ve touchpad civarinda bariz parmak izi birakiyor. fotograflardan da anlasilir. ama benim icin sorun degil.

    - unutmadan, sete dahil olan canta kalite olarak yeterli ve kullanisli. baya begendim.

    resimlerden fikriniz olusabilir. batarya kalibrasyonu bitsin, sistem testlerine gecer mesaji guncellerim.

     MSI GE60 0NC-037TR İncelemesi
     MSI GE60 0NC-037TR İncelemesi


     MSI GE60 0NC-037TR İncelemesi
     MSI GE60 0NC-037TR İncelemesi


     MSI GE60 0NC-037TR İncelemesi




    ## DETAYLI İNCELEME ##

    3.5 saat suren batarya kalibrasyonunun ardindan laptop u kullanmaya basladim. Oyun denemesi olarak da The Elder Scrolls V Skyrim oyununu kullandim.

    Windows un kendi performans degerlendirmesinde cikan sonuc 5,9. Bu dusuk degerin sebebi HDD. Diger test adimlari 7'nin uzerinde.

     MSI GE60 0NC-037TR İncelemesi


    En cok merak edilen konu fan ve isinma. Ekstra fanlar klavyedeki kisayol tusu ile devreye alinip cikabiliyor. Normal kullanimda, yani birkac program yukleyip ayni anda web sitelerinde dolasirkenki sicaklik degerleri asagida. Soldaki resim FANSIZ, sagdaki ise FANLI kullanim:

     MSI GE60 0NC-037TR İncelemesi
     MSI GE60 0NC-037TR İncelemesi


    Once fanlar kapali iken olcum alinip, 5 dk fan devreye alindiktan sonra 2. degerler alindi. 5 dakikalik fan kullanimi bataryada %5'lik bir azalmaya sebep oldu.

    The Elder Scrolls V Skyrim oyununda ULTRA grafik seceneklerinde fanli ve fansiz sicaklik degerleri su sekilde:

     MSI GE60 0NC-037TR İncelemesi
     MSI GE60 0NC-037TR İncelemesi


    Maksimum sicaklik degerleri (MAX sutunu), fan kapali iken alinan degerler. Anlik degerler (VALUE sutunu) fan 5 dk devreye alindiktan sonraki degerler. Fan kapali iken oyuna baslayip, maksimum sicaklga ulasildiktan sonra (hava kanallarindan ciddi sekilde isi gelmesi ile) fan calistirildi ve 5 dk beklendikten sonra bu degerler alindi. Yarimsar saatlik oyun oynama suresince, fanli fansiz farketmeden bu grafik ayarlarinda 1-2 defa anlik takilmalar meydana geldi ama oyunun akiciligini bozacak herhangi bir sorun olusmadi. Muhtemelen arkaplanda calisan programlardan kaynaklandi.

    Fanlar kapali iken, normal kullanmda pek rahatsizlik vermese de turbo modu devreye girip sistemin kapasitesi zorlandiginda ciddi derecede isi ortaya cikiyor. Degerlerden de bu anlasiliyor ama fan devreye alindiginda bu isi hizla dusuyor. Fanlar gorevini goruyor. Fakat 5 dakikalik fan kullanimi bataryada %5'lik bir azalmaya sebep oldu.

    Diger konularda, kisa kisa deginilecek olunursa;

    - sistem windows guncellemeleri haric tum driver larin guncel hali ile geldi. herhangi bir driver guncellemesine ihtiyac duymadim.

    - belki standarttir ama yuklu gelen windows un icinden office 2010 starter edition (sadece word ve excel olan) surumu cikti. benim icin surpriz oldu.

    - 1 aylik deneme surumu olan antivirus programi da icinde geiyor.

    - web kamerasi 1280x720'ye kadar kayit imkani sagliyor. orjinal gelen yazilimi ile efektler vs. uygulamak mumkun (oyun bilgisayari icin belki de hic kullanilmayacak bir ozellik)

    - sistem, c surucusu 412GB, d surucusu 244GB ayrilmis olarak geliyor, cift bolumlu hdd kullanmak istyenler icin onceden hazir.

    - sistemde aslinda 2 adet ekran karti var. ben cihazi alana kadar bilmiyordum. birincisi onboard olan Intel HD Graphics 4000 (maks. 1.6GB paylasimli), digeri NVIDIA GeForce GT 650M (2GB payasimsiz). Her ikisinin de driver lari gunceldi. Orjinal ayarlarda hangi islemde genel olarak hangi kartin kullanilacagi "otomatik" idi, ben de o sekide biraktim. zaten turbo modundan da hangisinin o an kullanidigi tahmin edilebiliyor.

    - The Elder Scrolls V Skyrim oyununu hem laptop ekranindan hem de HDMI ile TV uzerinden oynadim. Daha once, on incelemede pek memnun olmamama ragmen oyunu oynarken hem laptop ekraninda hem de tv uzerinde goruntu tatminkar.

    - Ekstra fanlar calistigi zaman, pek rahatsiz etmeyen ama bir fanin calistigini anlamaya yetecek siddette ses cikiyor. Ama kapali iken, hemen hemen hic ses cikmiyor.

    - batarya kalibrasyon olduktan sonra full sarj yaptim ve %96 kullanilabilir duruma geldi. Wireless acik, ekran parlakligi orta konumda ve ektra fan kapali konumda iken 2 saat 45 dakika kullanim suresi gosteriyor.

    - AC/DC adaptor kablosu kisa. Biraz daha uzun olabilirmis.

    - Gelen mouse fonksiyonel olarak gayet basarili. Gerek kablosunun orgu seklinde bir kilifla gelmesi gerekse de kablonun su ana kadar gordugum en uzun usb kablo olmasi (2m) acisindan arti. Ama malzeme kalitesi cok kotu. 5 liralik plastik mouse gibi duruyor. Fakat icinden cikan yazilim cd si ile CPI ve polling rate leri degistirip, kullanilacak programa gore profil olusturabiliyorsunuz. Ayrica macro olusturup mouse uzerindeki herhangi bir tusa bu makroyu atayabiliyorsunuz (profiller dahilinde). Dedigim gibi fonksiyonel acidan gayet basarili, ele de oturuyor.

    - Touchpad tam bir rezalet. Hassasiyetine bir turlu alisamadim. imlecin hareketi ile surukle/birak fonksiyonu devamli karisiyor. hassasiyetini degistirsem de bir turlu kullanamadim. touchpad in yuzeyi puruzlu, bu sayede daha iyi bir hareket hissiyati sagliyor. 3 farkli dokunusu algilayabiliyor.

    - klavyenin kullanimi rahat. numerik bolum de oldugu icin herhangi bir sorun cikmiyor ama normal klavyedeki asagi/yukari/sag/sol ok tuslari ile numerik rakam tuslari yakin, ok tuslarini kullanmak biraz zor oluyor, bir de "," (virgul) enter tusunun ustunde, ama el alisir sonucta. normal klavyede enter tusu ufak ama numerikteki enter i kullanmak daha hizli oluyor.

    - kasa plastik ama herhangi bir kalite sorunu yok gibi gozukuyor. saglam ve dayanikli duruyor. (youtube videosundaki gibi bir olay yok) ama parmak ve avuc izi birakiyor.

    - ses sistemi tatmin edici, dogru thx ayarlari ile tabii ki.

    - s-bar denenbir orjinal uygulama var. kisayol tuslari atiyor, kullanisli.

    - hediye gelen canta kullanisli.


    Tek bir oyunla fazla teknik ol(a)mayan incelemem bu sekilde. Sonuc itibari ile parasini hakeden bir laptop oldugunu dusunuyorum. Birkac eksik husu ve alismak zoruda olacagim seylerin olmasina ragmen memnun kaldim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unusuall -- 17 Haziran 2012; 4:36:53 >







  • Gayet güzel bir inceleme,bende i5 li modelinden alıcam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jose_Gökhan -- 17 Haziran 2012; 15:59:37 >
  • çok güzel olmuş.oyun konusunda Skyrimin çok zorlayacağını düşünmüyorum. Şu an bildiği en beter grafik canavarı witcher2 yi ultrada deneyebilir misin elinde varsa. Fps 6-7ye kadar düşebilir.
  • Çok başarılı olmuş inceleme, teşekkürler. Emek ve zaman harcamışsın bizler için. Kafana göre oyun oynayabilirdin sonuçta, ama aldığın ilk gün oturup yazmışsın, testler yapmışsın, gerçekten çok çok teşekkürler.

    Benim için yeterli bahsedilen kriterler, alternatifi şu anda piyasada yok ve benim bir oyun notebooku pazartesi günü almam gerekiyor. Dolayısıyla kendi adıma da bu ürünün bana uygun olduğunu hissediyorum :) Çılgın gibi oyun indirdim zaten. Ayrıca bende hazır Logitech N200 soğutucu da var, hem turbo hem soğutucu takılırım =)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grasshead -- 18 Haziran 2012; 9:27:02 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yafeshan

    çok güzel olmuş.oyun konusunda Skyrimin çok zorlayacağını düşünmüyorum. Şu an bildiği en beter grafik canavarı witcher2 yi ultrada deneyebilir misin elinde varsa. Fps 6-7ye kadar düşebilir.

    Witcher2'yi benim Samsung 550p5c-s02tr ile denemiştim, medium'da bile tam akıcılıkta olmuyordu - low'a çektim sonunda =) Ve deli gibi ısı üretiyor makine. Tam bir laptop düşmanı. Bu arada o oyun desktoplarda bile bela, değerlendirme açısından baz alınacak oyun değil, insan değil =)

    http://www.notebookcheck.net/The-Witcher-2.65498.0.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grasshead -- 17 Haziran 2012; 9:43:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Grasshead

    Çok başarılı olmuş inceleme, teşekkürler. Emek ve zaman harcamışsın bizler için. Kafana göre oyun oynayabilirdin sonuçta, ama aldığın ilk gün oturup yazmışsın, testler yapmışsın, gerçekten çok çok teşekkürler.

    Benim için yeterli bahsedilen kriterler, alternatifi şu anda piyasada yok ve benim bir oyun notebooku pazartesi günü almam gerekiyor. Dolayısıyla kendi adıma da bu ürünün bana uygun olduğunu hissediyorum :) Çılgın gibi oyun indirdim zaten. Ayrıca bende hazır Logitech N200 soğutucu da var, hem turbo hem soğutucu taklırım =)

    aynen katiliyorum. tesekkurler inceleme icin.

    peki ge60 065xtr hakkinda ne dusunuyorsunuz. ben de notebook alacagim. max 2000 tl verebilirim. 065xtr alinirmi? islemcisi i5 baska farki var mi bununla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Grasshead
    Witcher2'yi benim Samsung 550p5c-s02tr ile denemiştim, medium'da bile tam akıcılıkta olmuyordu - low'a çektim sonunda =) Ve deli gibi ısı üretiyor makine. Tam bir laptop düşmanı. Bu arada o oyun desktoplarda bile bela, değerlendirme açısından baz alınacak oyun değil, insan değil =)

    http://www.notebookcheck.net/The-Witcher-2.65498.0.html

    zaten zorlayabildiği kadar zorlayıp ısı durumunu öğrenmek için istemiştim. yoksa nasıl bir pc katili olduğunu bilirim. hem sende denediysen 650nin ddr3 ve gddr5 versiyonları karşılaştırılabilir hem ısınma hem performans. iki bilgisayarın specleri nerdeyse aynı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yafeshan -- 17 Haziran 2012; 9:59:07 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: anelka4411


    quote:

    Orijinalden alıntı: Grasshead

    Çok başarılı olmuş inceleme, teşekkürler. Emek ve zaman harcamışsın bizler için. Kafana göre oyun oynayabilirdin sonuçta, ama aldığın ilk gün oturup yazmışsın, testler yapmışsın, gerçekten çok çok teşekkürler.

    Benim için yeterli bahsedilen kriterler, alternatifi şu anda piyasada yok ve benim bir oyun notebooku pazartesi günü almam gerekiyor. Dolayısıyla kendi adıma da bu ürünün bana uygun olduğunu hissediyorum :) Çılgın gibi oyun indirdim zaten. Ayrıca bende hazır Logitech N200 soğutucu da var, hem turbo hem soğutucu taklırım =)

    aynen katiliyorum. tesekkurler inceleme icin.

    peki ge60 065xtr hakkinda ne dusunuyorsunuz. ben de notebook alacagim. max 2000 tl verebilirim. 065xtr alinirmi? islemcisi i5 baska farki var mi bununla

    Bence i5'lisi tam olarak fiyat/performans tanımını karşılıyor. İşlemci dışında farkları 037TR'de +2GB RAM - ayrıca işletim sistemi var. i5 olan FreeDos ve 6GB RAM ile geliyor. Tabii konuşurken hep şu anın şartlarından bahsediyoruz. 1 ay sonra yeni modeller/ürünler çıkar, her şey değişir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grasshead -- 17 Haziran 2012; 10:27:05 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yafeshan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Grasshead
    Witcher2'yi benim Samsung 550p5c-s02tr ile denemiştim, medium'da bile tam akıcılıkta olmuyordu - low'a çektim sonunda =) Ve deli gibi ısı üretiyor makine. Tam bir laptop düşmanı. Bu arada o oyun desktoplarda bile bela, değerlendirme açısından baz alınacak oyun değil, insan değil =)

    http://www.notebookcheck.net/The-Witcher-2.65498.0.html

    zaten zorlayabildiği kadar zorlayıp ısı durumunu öğrenmek için istemiştim. yoksa nasıl bir pc katili olduğunu bilirim. hem sende denediysen 650nin ddr3 ve gddr5 versiyonları karşılaştırılabilir hem ısınma hem performans. iki bilgisayarın specleri nerdeyse aynı.


    Evet doğru diyorsun. Benim oyun listemde var, alınca denerim =)




  • Ürün ile ilgili bütün driver, bios ve yazılımlarahttp://www.msi.com/product/nb/GE60-0NC.html#/?div=Driver&os=Win7%2064 linkinden erişilebilir.

    Ayrıca otomatik güncellemeler içinhttp://www.msi.com/service/download/ adresindeki toolu kurabilirsiniz.

    Bunlara ek olarak Microsoft kampanyası ile Windows 8 çıktığında sadece 15$'a lisans alabiliyorsunuz. Bu kampanya içinde fırsat kaçmadan başvuru yapmanızı öneririm.

    http://event.msi.com/nb/2012/win8_upgrade/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grasshead -- 17 Haziran 2012; 18:37:13 >




  • İnceleme için teşekkürler asus ile msı arasındayım bakalım ne olacak
  • Oh be, ben de verdim siparişi şimdi. Salı günü elimde olacak umuyorum. Çok rahatladım cidden, aşırı yorulmuştum bu mevzudan artık.

    http://pcdepo.com/msi-ge60-0nc-037tr-notebook-urun7932.html
  • istediğim vakte kadar modeller iyice ortaya çıkmazsa amazondan takılabilirim. nasıl olsa yurt dışındayım. bugün gezerken türkiyedekinden çok ucuz bi model oyun laptopu gördüm içim gitti. kafayı bozdum. Grashead, geforce650 için ddr3 vs gddr5 incelemesi bekliyorum senden haddim olmayarak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yafeshan

    istediğim vakte kadar modeller iyice ortaya çıkmazsa amazondan takılabilirim. nasıl olsa yurt dışındayım. bugün gezerken türkiyedekinden çok ucuz bi model oyun laptopu gördüm içim gitti. kafayı bozdum. Grashead, geforce650 için ddr3 vs gddr5 incelemesi bekliyorum senden haddim olmayarak.

    Tamamdır kardeşim. En mümkün zamanda kıyaslamayı yaparım, paylaşırım. Artık kafam rahat, verdim gitti =)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Grasshead

    Oh be, ben de verdim siparişi şimdi. Salı günü elimde olacak umuyorum. Çok rahatladım cidden, aşırı yorulmuştum bu mevzudan artık.

    http://pcdepo.com/msi-ge60-0nc-037tr-notebook-urun7932.html

    Hayirli olsun simdiden :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unusuall -- 17 Haziran 2012; 20:28:09 >
  • hayırlı olsun büyük bir dertten kurulmuşsunuz
  • Arkadaşlar monsterın şu laptobu 1agustos-31 agustos arası ilk 20 sipariş için 2000Tl oluyor. Msi ge06'dan (i5 için konuşuyorum) tek eksik yanı ekran kartının 2 gb yerine 1 gb olması artı yanı ise i7 işlemcili olması. 1gb 'lık kart sıkıntı yaratırmı ne diyorsunuz?

    http://www.monsternotebook.com.tr/monster-notebook.html?opf=p1226&opr=5055



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi modifix06 -- 17 Haziran 2012; 21:30:07 >
  • spec herşey değil. monstercılar alınmasın ama msi ile monsteri karşılaşturmak pek uygun değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yafeshan

    spec herşey değil. monstercılar alınmasın ama msi ile monsteri karşılaşturmak pek uygun değil

    spec'ten kastınız ne hocam? . yani şu durumda Msi daha mı iyi diyorsunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: modifix06
    spec'ten kastınız ne hocam? . yani şu durumda Msi daha mı iyi diyorsunuz?

    demem o ki, sadece bilgisayar özelliklerine göre karşılaştırma yapmamak lazım. bu alan arladaşlarla beraber haftalardır forumlara incelemelere kullanıcı yorumlarına bakıyoruz bu modeller için. monster yeni bir firma ve bu işte tecrübe kazanmaları lazım. ayrıca oyun bilgisayarı alıyosak bu pahalı üründe maksimum verimlilik gerekiyor ve monstera özellikleri çok güzel ve ucuz olsada güvenemiyorum şahsen. oyuncular saatlerini günlerini harcar bilgisayarda. bu tip şeylere uzun süre dayanabilirliği kanıtlanmış markaları araştırıyorum ben
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.