Şimdi Ara

MSI Anakartta çok ilginç PSU / 4 Bip / Bios Erased olayları:

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. Bu olay az önce başımdan geçmiştir. MSI G41M P33 Combo Anakartını Q9400 - GTX 750Ti - 4 + 2 GB Dual Channel DDR3 1333 Mhz RAM + 240 gb hi level ssd + 320 gb hdd ile kullanmaktayım.
    Yaklaşık 1 hafta önce bu sistemle 400 Watt merdiven altı bir PSU kullanıyordum. (Anakartın CMOS Chipsetinde sorun var arkadaşlar. Bunu da ekleyeyim. Bios Pilini görmüyor ve bios bilgilerini şalteri indirince kaydetmiyor. Performansa etkisi olmayacağını düşündüğümden 1 yıldır kullanıyorum sorun yok.)
    Olaylar başlangıcı:
    1 hafta önce sistemi normal şekilde açtım ve windows geldiğinde sistem dondu hiç ses yok sistemde fare / klavye dondu dedim tamam artık PSU 1.5 senesini doldurdu çıkarıyorum ben bunu. Çıkartmadan önce de resetleyip biosa girdim bir problem yoktu voltajlar normaldi. tam çıkacaktım biosta dondu ve mecbur şalterden indirdim artık daha fazla zarar vermeden.
    Bugün High Power 400 Watt 80 Plus PSU geldi. normal şekilde taktım. Açtım ve başımdan gelen olayları sıralıyorum:
    1- Sistem baya bekletti siyah ekran olarak. aklıma "mecbur şalterden indirdim" diye mi acaba böyle yapıyor diye düşündüm.
    2- Anakarta reset attım. Yine biraz daha beklettikten sonra tarih ve saat ayarı hatası verdi (cmosu görmediğinden üstte söyledim) normal diyip biosa girdim. Biosta herhangi bir sıkıntı yoktu voltajlar normaldi.
    3- Biosa girdim. İlginç bir şekilde 240 GB SSD olmasına rağmen 134 gibi değişik bir şekilde gördü. Anlam veremeyip, tarih saat ayarı ve C1E gibi gereksiz cpuyu kısıtlayan ayarları kapattıktan sonra tam bilgileri kaydedip çıkacaktım ki yine biosta dondu.
    4- Yine resetledim ve 4 bip hatası verdi (timer hatası bad motherboard) dedim geçmiş olsun. Ama iş çok ilginçleşiyor.
    5- Yine resetledim bu sefer No bios waiting usb drive gibi bir şey yazdı. Hemen notebooku açıp hızlı bir biçimde biosu indirip flasha attım. (bu olaylar sırasında hep resetlememin nedeni, power tuşuna bastığımda anakart tepki vermiyordu. sadece resetlemeye tepki veriyordu veya mecburen şalter indirmeye :D)
    6- Şalteri indirdim. Bu sefer anakarın kuzey köprüsü dikkatimi çekti. (üzerinde MSI yazan anakartı soğutan blok) üzerine dokunduğumda elim acayip yandı. Yani dedim kesin anakart yandı. Ben de hemen bi fan tuttum. (soğutucu fan elimle lehimlediğim değişik bi usb fan) soğuturken bu arada 4 gb rami çıkartıp tekrar taktım belki timer hatası düzelebilir diye.
    7- Bekledim soğumasını ve tekrar açtım. Usb takılı olduğu için biraz bekledim siyah ekranda belki biosu yüklüyordur diye.
    8- Resetledim ve tarih saat ayarı hatası verdi yine biostaki tüm değerler şu anda normal gösteriyor ve mutlu son, windows açıldı şuanda yaklaşık 30 dakikadır bu konuyu dikkatli şekilde hazırlamaya çalışıyorum. Hiç bir arkadaşım anlam veremedi ve kendimi çok rahatsız hissediyorum. PSU tamam ama anakartta bir sorun olabilir mi ilerde diye içim içimi yiyor.
    Farkındayım q9400 ve g41m chipsetli anakart çağ dışı kaldı lakin ben şuanda iyi bir bilgisayar almak için 6-7k paraya ihtiyacım var ki :D herkes aynı dertten muzdarip kimsede para yok. Şuanda bu sistemi kullanmak zorundayım :/ Her neyse az sonra stres test yapacağım bakalım stabilitesi ne durumda sistemin.
    Buraya kadar okuyan ve yorum yapabilecek arkadaşlara çok teşekkürler.







  • Ve anakart gg demek ki son sözlerini söylemeye çalışıyormuş gariban :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aman hocam yetmeyen psuyla oynamayın cok uzulursunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.