Arkadaşlar evet bildiğiniz gibi MSI afterburner size belli bir seviyeye kadar overclock veriyor. Örneğin benim HD3400'ım var ve maksimum 650 çekirdek ve 500 bellek frekansına çıkabiliyorsunuz. Cheat Engine adlı basit oyunlarda skor değiştirme programını kullanarak bu sorunu çözüyoruuuz :D 1-www.cheatengine.org adresinden programımızı ****. v6.1 kullanıyorum ona göre anlatıcam. 2- Programı kurun(anlatmaya gerek yok sanırım) 3- MSI afterburner'ı çalıştırın. 4- Cheat Engine'i açın. 5- Köşedeki yanıp sönen bilgisayar işaretine tıklayın. 6- Listeden MSIafterburer.exe'yi bulun ve seçin. Open'a tıklayıp açın. 7- Ekranda Value Type yazan yerden "All (Byte to Double)" seçin. 8- Afterburner penceresine gelip Core Clock değerini istediğiniz bir şey yapın. Örneğin 600. 9- Cheat Engine'e gelip Value kısmına orada seçtiğimiz değeri (600) yazıyoruz ve "First Scan" düğmesine basıyoruz. 10- Afterburner penceresine tekrar gelip Core Clock değerini başka bir şey yapıyoruz. Örneğin 543. 11- Cheat Engine'e dönüyoruz ve Value kısmına bu sefer 543 yazıyoruz ardından "Next Scan" diyoruz. 12- 10 ve 11. adımı Cheat engine penceresinin sol tarafındaki adress-value kısmında 2 tane değer kalana kadar yapıyoruz. 13- 11. adımda adress-value kısmında 2 tane kaldığını varsayarak: yandaki 543 yazan 2 değeri alttaki düzenleme çubuğuna geçirelim. 14- Geçirdikten sonra 2 değerin de "Active" kısmını tıklayın kırmızı bir "X" çıkar kutunun içinde. Bu adım adresleri dondurmamızı sağlıyor. 15- Her iki adresin de değerini istediğimiz gibi değiştirmek için ikisini de seçip sağ tıklayıp Change Record -> Value'yu tıklıyoruz ve Örneğin 680 yapıyoruz. 16- Afterburner a gelip Core Clock kısmındaki düğmeyi biraz hareket ettirin yanda 680 yazana kadar, bunun niye böyle olduğunu bilmiyorum. İşlem tamam. 17- Aynı adımları Memory Clock ve Shader Clock için de yapıyorsunuz.
18- Ancak adresler Cheat Engine'i kapatınca gidiyor. Bu yüzden adresleri kaydetmek için Cheat Engine'e gelip File-> Save yapın. Her sefer uğraşmanız gerekmeyecek.. 19- Sonra istediğiniz zaman Load edip değerleri kullanın.
Bu kadar kasmaya gerek var mıydı bilmiyorum ama umarım işinize yarar...
Ati kartlarda ATi tray tools yazılımıda sınırsıza yakın limit tanıyor hem overclock hemde downclock
hmm o zaman nvidia kartlar için diyelim biz =))
Yalnız bu işlem çok risklidir.MSi afterburnerin verdiği en fazla değer zaten ekran kartının oc kapasitesidir.en sonuna alırsanız bile risk vardır siz sınırsız yapmak istiyorsunuz. Eğer sınırsız yapacaksanız sıvı soğutma veyada sıvı azotunuz olması iyi olur
quote:
Orijinalden alıntı: Twin Frozr
Yalnız bu işlem çok risklidir.MSi afterburnerin verdiği en fazla değer zaten ekran kartının oc kapasitesidir.en sonuna alırsanız bile risk vardır siz sınırsız yapmak istiyorsunuz. Eğer sınırsız yapacaksanız sıvı soğutma veyada sıvı azotunuz olması iyi olur
bazı kartlar için afterburner'daki sınır çok düşük...
quote:
Orijinalden alıntı: axafa
quote:
Orijinalden alıntı: Twin Frozr
bazı kartlar için afterburner'daki sınır çok düşük...
O kart kötüdür o başka..MSI Afterburner sana yapacağın en yüksek ve en düşük riskli ocyi verir.fazlası zarardır .
Güzel program kullanıyorum monitör ayarları var onlarıda açtımı oyunda ve başka uygulamalarda kartın sıcaklığını ve fsb sini gösteriyor ve basit şekilde oc yapılabiliyor ve kaydedilebiliyorda.