Şimdi Ara

MSI 970A-G46 KULLANANLAR KULÜBÜ (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.355
Cevap
22
Favori
73.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • blackforreal kullanıcısına yanıt
    Sorunu gigabyte DS3P alarak çözdüm.G46 dan sonra DS3P nin ses kalitesi berbatmış onu öğrendim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mamitel38

    merhaba arkadaşlar öncelikle sistemimi yazıyorum

    MSI 970A-G46
    GTX 750 Tİ
    AMD FX-8320
    8gb ram
    windows 10

    kardeşim bios ayarları ile benden habersiz oynamış ve bilgisayarım yükte degilken bile 65-70 derece sıcaklıkta çalışıyor. ayarlara internet üzerinden düzeltmeye çalıştım ama başaramadım ne yapmam gerekiyor yardımlarınızı bekliyorum

    BIOS'a girip fabrika ayarlarına getirdiğin zaman sorunun çözülür. Bu arada son BIOS güncellemesini yapmayı unutma.
  • dün akşam haziran ayında msi sitesinden yayınlanan win10 64 bit ethernet driverını yükledim ondan sonra ünlem çıkmaya başladı ve internete bağlanmamaya başladı kaldırdım yükledim baştan sonra ağı onar sorunu gider hepsini denedim olmadı sorun ne olabilir son haziran ethernet driverını yükleyen var mı aranızda başka bir problemmi acaba. eski driverı bulmaya çalışıyorum.
  • hocam bu anakart ile fx 6300 kullanıyorum ekran kartım gtx 760 ve windows 10 da sistem donuyor mouse klavye gibi şeyler çalışmıyor sadece görüntü oluyor sizde yaşıyor musunuz böyle bi sorun?
  • blackforreal kullanıcısına yanıt
    hocam ramlerden kaynaklı olabilir denemişsiniz sanırım ama bu hata genellikle ramden dolayı oluyor oksitlenmiş olabilir selülozik tiner veya parmağınız tükürükleyip silip denermisiniz (çok ıslak olmayacak şekilde)
  • Benim anakart arızalandı servise verdim vatanda üretimi yok fark ile başka kart alırsınız dediler tabi dedim asus alacağım sanırım,kuzey köprüsü aşırı ısınan bir kart :( tavsiye edebileceğiniz bir anakart varmı arkadaşlar
  • Arkadaşlar PCI slıtlarına tv kartı takıyorum tv kartını ağ denetleyicisi olarak görüyor ama sürücüsünü yüklemeye kalkınca sürücü yüklenemiyor aygıtı bulamıyor.Ses kartı taktım aynı şekil.

    Biosdan PCI ile ilgili bi ayar filan var mı ? lüften yardımcı olun
  • merhaba arakdaşlar son versiyon biosu yapamadım bir türlü E7693AMS.280 dosya adı bu USB ye atıyorum m-flash dan giriyorum bulunamadı diyor
  • enelyx E kullanıcısına yanıt
    Merhaba Hocam bende bu anakart ile birlikte Fx 6300 kullanıyorum. Ekran kartı amd R9 270X . Windows 10 son çıkan sürüm ile orjinal olarak kullanıyorum. Benzer sorun bende de mevcut. Anlık olarak klavye ve mause 2-3 saniye donup tekrar düzeliyor. Sırf bu uyuz sorun yüzünden bu akşam windows 8.1 pro ya dönüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: micozb

    Merhaba Hocam bende bu anakart ile birlikte Fx 6300 kullanıyorum. Ekran kartı amd R9 270X . Windows 10 son çıkan sürüm ile orjinal olarak kullanıyorum. Benzer sorun bende de mevcut. Anlık olarak klavye ve mause 2-3 saniye donup tekrar düzeliyor. Sırf bu uyuz sorun yüzünden bu akşam windows 8.1 pro ya dönüyorum

    Sizin sorununuz anakart kaynaklı değil, Windows 10.1 Redstone kuran çoğu kişi bu sorunu yaşıyor şuan, anakartı bizimki ile aynı olmamasına rağmen... Bende de windows 10.1 Redstone kurduğumda bende de olan bir sorundu. PC 4-5 dk da bir kilitlenip katlanılmayacak bir duruma geliyordu.

    Sorun %100 disk kullanımı sorunu. Görev yöneticisini açıp disklerin kullanım durumunu kontrol edin, pc nin kilitlendiği sırada, %100 disk kullanımı oluşan hdd olması gerekir.

    Eğer sorununuz buysa Windows 10.1 ile kurulu gelen sata kontrolcüsü driver ından kaynaklanan bir sorun. İlk sayfada verilen amd chipset driver ını kursanız bile sorun çözülmüyor çünkü sata kontrolcülerini manuel kurmanız gerekiyor aygıt yöneticisi nden. Kurulum paketi nedense sata kontrolcüsünü kurmuyor.

    Aygıt yöneticisinde "IDE/ATA/ATAPİ denetleyiciler" kısmındaki sata denetleyicisi "Standart Denetleyici" olarak geliyor. Özelliklerinden bakarsanız sürüm kodu zaten Windows 10.1 Redstone un sürüm kodu ile aynı.

    Sorunun çözümü için: AMD Sata Controller 1.3.1.276 nolu sürücü sürümünü kurmanız gerekiyor. Dediğim gibi chipset driverını indirip manuel kurmak zorundasınız, çünkü hazır yükleme ile kurulmuyor. Manuel kurmak için: Ana sayfadaki kurulum paketini C' ye çıkarttıktan sonra içerisinde "sata" diye arama yapıp sata driverının nerede olduğunu bulabilirsiniz, inf. dosyasının bulunduğu klasörü masaüstüne vs. kopyalayın. Daha Aygıt yöneticisinde "IDE ATA/ATAPI Denetleyicileri" altındaki aygıta sağ tıklayıp sürücüyü güncelleştir diyerek masaüstüne kopyaladığınız klasördeki inf dosyasını gösterip driver ı güncelleyin. Yeniden başlattıktan sonra sistemi test edersiniz.

    Windows 10' u ilk sürümü çıktığından beri kullanıyorum hiçbir sorun yoktu. Windows 10.1 Redstone' da malesef "anakart fark etmeksizin" %100 disk sorunu yaşayanlar var. Ben bahsettiğim şekilde driver ı manuel kurduktan bu yana donma sorunum tamamen düzeldi, maşallah sorunsuz kullanıyorum, anakart efsane.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaRan7uLaTV -- 18 Ağustos 2016; 14:57:38 >




  • Hocam çok açıklayıcı ve yararlı bir yazı yazmışsınız bu sebepten ötürü çok teşekkür ederim. %100 Disk kullanma sorunu yaşadığımı düşünmüyorum. SSD kullanıyorum ve takılma olduğu anlarda olsun takılmadığı anlarda da olsun SSD diskin %100 çalıştığını hiç görmedim. Ama ekstra detaylardan bahsetmişsiniz akşam mesai bitimi kontrol edeceğim söylediklerinizi bir de bu şekilde deneyeceğim mutlaka. Evet windows 10 pro yu ilk çıktığından beri bende kullanıyorum böyle bir sorunum yoktu. Redstone güncellemesinden olduğu konusunda hem fikirim. O yüzden 8.1 Pro ya döneceğim demiştim. Sizin gibi detaylı açıklama yapan arkadaşları günümüzde bulmak inanın zorlaştı artık. Teşekkürler Var Olun ! :)
  • micozb kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam, forumun ana amacı yardımlaşmak. Şöyle söyleyeyim, benim de sistemim zaten SSD de kurulu. Ancak buna rağmen %100 disk sorunu 320Gb lık WD Caviar Blue Hdd üzerinde oluyordu sadece. Sadece bu diskte sorun yaratmasına rağmen tüm sistemi kitliyordu. (Hatta sorunu yaşadığım ilk günlerde görev yöneticisinden kontrol ettiğimde %100 Kullanımı görmemiştim. Sata kablolarını, portlarını vs. değiştirip denemeler yaptıktan sonra sistem kilitlendiği sırada %100 disk kullanımını görev yöneticisinde görmüştüm)

    Sorun yaşayanlar dediğim işlemi mutlaka denesinler. Yapamayan olursa teamweaver dan bağlanıp yardımcı olmaya çalışırım, PM atabilirsiniz.
  • Tamamdır Hocam. Gerekli adımları uyguladıktan sonra test edeceğim. Olumlu olumsuz dönüş yapacağım. İlginiz ve alakanız için teşekkür ederim.
  •  MSI 970A-G46 KULLANANLAR KULÜBÜ

    Hocam söylediklerini aynen gerçekleştirdim ama sorun aynı şekilde devam ediyor ne yazık ki :(
  • micozb kullanıcısına yanıt
    http://drivers.softpedia.com/get/MOTHERBOARD/AMD/AMD-SATA-Controller-Driver-131276-for-Windows-10-64-bit.shtml

    Yüklediğiniz sürücü sürümü 1.3.1.276 mı, ayrıca sürücü tarihi olarak ne yazıyor? Bir de şu linkteki driver ı indirip kurar mısınız? Ben burdan kurmuştum sanırım. Akşam sürücü tarihini benimkiyle bir karşılaştıralım.
  • Tamamdır hocam. Akşam bir bakalım teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar bu anakart için tehlikeli diyebileceğiniz kuzey köprüsü sıcaklıkları nelerdir?Overclock yaptım fx6300 4.0 ghz stress testinde anakartın kuzey köprüsü 72 leri gördü sizce bir sıkıntı var mıdır ?
  • Hiçbir sorun olmaz. Bu havalarda stres testinde max 72 derece olduysa çok iyi bile denebilir. Oyunlarda vs. daha da azalır. OC stabilse sorunsuz kullanabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TaRanTuLa_MY

    Hiçbir sorun olmaz. Bu havalarda stres testinde max 72 derece olduysa çok iyi bile denebilir. Oyunlarda vs. daha da azalır. OC stabilse sorunsuz kullanabilirsin.

    Aynen oc stabil.Bu sıcaklık ekran kartı+cpu stress testinde gördüğüm sıcaklık birde.Yüksek zannedip kuzey köprü soğutucusu alıcaktım da sanırım gerek yok :)
  • ddr4 ram kullanabiliyor muyuz bu kartla beyler? ayrıca ramler için 2133 mhz destekliyor sanırım ama onun için oc mu yapmak lazım illa?
  • 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.