Şimdi Ara

--- MSI 870A-G54 Kullanıcıları Yardimlaşma Platformu ----- (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.016
Cevap
5
Favori
71.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: senol2985

quote:

Orijinalden alıntı: sulidin

arkadaşlar oc işine girişcekseniz bu anakartı almayın. Onlarca kişide default ayarlarda bile mosfetler uçmuş. Bende yeni giriştim bu anakarta oc falan biraz araştırma sonucu gözüm korktu ama 3.5 ghz kullanmaya devam
    İngilizceniz var ise bu forumu incelemenizi öneririm
    http://www.overclock.net/t/1036086/1055t-msi-870ag54-am-i-boned
    xd_1771 isimli üyenin bir listesi var failleyen anakartlar . 870a-g54 başı çekiyor malesef :( ve oluşan sorunların %70 i stok fanı söküp başka soutma unitelerine yönelenlerde oluyormuş. 125w işlemci kullananların kesinlikle default hızlarda kullanmasını öneriyorlar.

Boş laflar 125 wat işlemcim 3800 mhz yaklaşık 1.5 yıldır kukllanıyorum ve fanımda stok fan deil nasıl olacak bu iş ? ayrıca o ing linkde neler yazdıgını sen biliyormusun ? orada kötü power supply oldugu için anakartı yanan ve işlemcilerin 4 ghz den yukarı çıkakaması ile ilgili yakınmalar var

Ben topic değil forumu incelerseniz demiştim o topic sadece bi örnek onun gibi 10 larca örnek var malesef kendi kullandığım anakartı durduk yere kötülemek istemem sanırım. Yazılanları gayet iyi biliyorum . Stok fan meselesi ne gelince stok fanlar mosfetlerin üzerine üflediği için daha sağlıklı olduğunu savunuyorlar, tover yada su soutma kullananlarda sıkıntı oluyormuş daha fazla. Ayrıca sizin kullandığınız 4 çekirdek , adamlar 6 çekirdek olanlara kesinlikle yapmayın diyorlar.
    Sizin için direk linkini vereyimhttp://www.overclock.net/a/about-vrms-mosfets-motherboard-safety-with-high-tdp-processors .. Sizin 1.5 yıldır bu değerde kullanıyor olmanız içimi gerçekten rahatlattı ancak bu listedeki bu kadar örnek de insanı rahatsız ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulidin -- 17 Şubat 2012; 0:11:15 >

• kardeşim bende gunluk ocli kullaniyorum..öenmli olan sicaklik degerleri...simdi işlemcim sicakligi iyi ve bende oc ile 2.8 işlemcimi 3.510 gibi kullaniyrum

benimde anakartima bişi olmadi..ha ben 6çekirdegi 4.yada 4.2ye alip hayvan gibi anakarta işlemciye basarsam...ne olur...tabikide biryerlerine patlar..adam gibi oc yapanlarda bir sorun yok sanirim...ramlerimide gunluk 1800de kullaniyorum gayetde güzel..

mesele mofsetlerin sicakligininda fazla olmamasi...bildigim kadari ile 100derece gibi olunca yaniyor...e kardeşim elinle bir kontrol et ortalama mofsetin 60-70 derece arasi ise yola devam...ama 100 derece gibi ise üzerinde sicaktan delinme erime olursa bilemem...insan gibi ocde bişi olmuyor bence...sirf 200 mhz fazla olacak diye anakartlari yakmanin alemi varmi_?

hangi anakart olursa olsun belli bir raddesi var sonucta..
  • Ben bu anakartı tam yükde hiç kapanmadan(Dikkat edin tam yükde)65 gün kullandım..Sistem şirketteki domain contoller'ı yönetiyor aynı zamanda durmadan taramalar yapıyordu.65 günde en az 15gün izin günüm olsa bunun 10 günü oc yaptım.En son korktum kendime güvenmediğim için mosfetlere soğutucu zımbırtılardan almıştım..@Key kardeşimin söylediği gibi mosfetleri elleyeceksiniz kontrol edeceksiniz..Kasada 2 tane fanla hayvan gibi oc yapıp sonra mosfet patladı kuzey köprüsü boğaz köprüsü gibi oldu diyorlarOC işi kısaca sakat iş yap-gör-bitir işlemini uygula sonlandır..Gerçi ben 2-3 saat oc li crysis oynamıştım.Lan düşündümde benim kartda iyiymiş ha

• Ben mofsetlere koug un aldığı akasa soğutuculardan aldım x4 965 4.53 ghz de 3 saat bf 3 ile calıştı eger anlıyorsan yaparsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: KoUg

Ben bu anakartı tam yükde hiç kapanmadan(Dikkat edin tam yükde)65 gün kullandım..Sistem şirketteki domain contoller'ı yönetiyor aynı zamanda durmadan taramalar yapıyordu.65 günde en az 15gün izin günüm olsa bunun 10 günü oc yaptım.En son korktum kendime güvenmediğim için mosfetlere soğutucu zımbırtılardan almıştım..@Key kardeşimin söylediği gibi mosfetleri elleyeceksiniz kontrol edeceksiniz..Kasada 2 tane fanla hayvan gibi oc yapıp sonra mosfet patladı kuzey köprüsü boğaz köprüsü gibi oldu diyorlarOC işi kısaca sakat iş yap-gör-bitir işlemini uygula sonlandır..Gerçi ben 2-3 saat oc li crysis oynamıştım.Lan düşündümde benim kartda iyiymiş ha

benimki gunluk

3.510ghz gibi ramlaerde 1800mhz olarak kullaniyorum...benim ramin timingleri düşürüp 2000mhz yapanlarda var sanirim fakat stabilite sorunlari olmuş galiba..

tabiki 4çekirdek olsaydi on un voltaji daha düşük sanirim bu yuzden 4ghzde sabitlerdim herhalde..

ve üzerinde sogutucuya gerek yok kasamda fena degil hani

sen boşa verdin anakartini...fx aldinda ne oldu anlamdim..yakinda ivyler çikar...pciexp 3.0 çikti derler bu sefer onuda satar onu alirisn..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Key -- 18 Şubat 2012; 16:55:56 >

• bu arada unutmadan beyler...güç seceneklerini engeliye alin...işlemciye gereksiz fullde kullanmayin...otomatik ayarlamaasina izin verin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Key

quote:

Ben bu anakartı tam yükde hiç kapanmadan(Dikkat edin tam yükde)65 gün kullandım..Sistem şirketteki domain contoller'ı yönetiyor aynı zamanda durmadan taramalar yapıyordu.65 günde en az 15gün izin günüm olsa bunun 10 günü oc yaptım.En son korktum kendime güvenmediğim için mosfetlere soğutucu zımbırtılardan almıştım..@Key kardeşimin söylediği gibi mosfetleri elleyeceksiniz kontrol edeceksiniz..Kasada 2 tane fanla hayvan gibi oc yapıp sonra mosfet patladı kuzey köprüsü boğaz köprüsü gibi oldu diyorlarOC işi kısaca sakat iş yap-gör-bitir işlemini uygula sonlandır..Gerçi ben 2-3 saat oc li crysis oynamıştım.Lan düşündümde benim kartda iyiymiş ha

benimki gunluk

3.510ghz gibi ramlaerde 1800mhz olarak kullaniyorum...benim ramin timingleri düşürüp 2000mhz yapanlarda var sanirim fakat stabilite sorunlari olmuş galiba..

tabiki 4çekirdek olsaydi on un voltaji daha düşük sanirim bu yuzden 4ghzde sabitlerdim herhalde..

sen boşa verdin anakartini...fx aldinda ne oldu anlamdim..yakinda ivyler çikar...pciexp 3.0 çikti derler bu sefer onuda satar onu alirisn..

Yok hocam fx in parası benden çıkmadı şirket verdi o yüzden aldım..Bi arkadaşımdan 955 aldım ucuza bazen onu kullanıyorum.Vzegeçemedim 955den.fx hikaye zaten ama sistemde garip güzel bir rahatlama oluyor 8 çekirdek fx ile

• quote:

quote:

quote:

benimki gunluk

Yok hocam fx in parası benden çıkmadı şirket verdi o yüzden aldım..Bi arkadaşımdan 955 aldım ucuza bazen onu kullanıyorum.Vzegeçemedim 955den.fx hikaye zaten ama sistemde garip güzel bir rahatlama oluyor 8 çekirdek fx ile

oyunlarda kaç fps artti

ya boşver bence...ben işlemciye anakarta vs hersene bişi çikiyor en iyisi beklemek bir kaç sene sonra aliriz..zaten bunlar her ay ya kart çikartir ya kart çikartir..

• Yanlış ürün göndermelerinden sonra nihayet bugün SSD ve Ramlerim geldi...

Şu an yedeklemelerimi yapıyorum. SSD'ye Win 7 kuracağım, ahci driverı yüklememe gerek var mı Win7 cd'si içinde var bildiğim kadarıyla...

Onun haricinde kurulum bildiğimiz gibi heralde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: visceroid

Yanlış ürün göndermelerinden sonra nihayet bugün SSD ve Ramlerim geldi...

Şu an yedeklemelerimi yapıyorum. SSD'ye Win 7 kuracağım, ahci driverı yüklememe gerek var mı Win7 cd'si içinde var bildiğim kadarıyla...

visceroid hocam niye gerksiz lüxe gidiyorsun anlamiyorum..devamli rarlama yada ordan oraya gblarca verimi atiyorsun yada durmadan render felanmi yapiyorsun amacin ne bu sdd deki? yani ne için aldin merak ettim
  • quote:

quote:

visceroid hocam niye gerksiz lüxe gidiyorsun anlamiyorum..devamli rarlama yada ordan oraya gblarca verimi atiyorsun yada durmadan render felanmi yapiyorsun amacin ne bu sdd deki? yani ne için aldin merak ettim

Bilişim teknolojileri öğretmeniyim MEB'da...

Fireworks - Dreamweaver - Flash - Photoshop vs vs sürekli kullandığım programlar. Bu yüzden aldım...

• quote:

quote:

quote:

Bilişim teknolojileri öğretmeniyim MEB'da...

Fireworks - Dreamweaver - Flash - Photoshop vs vs sürekli kullandığım programlar. Bu yüzden aldım...

hadi bakalim hayirli olsun ozamn...corel geç açilmasi simdi sende nasil kullniyorsan eger bilgin varmi?

• Corel pek kullanmadım açıkçası diğer yandan soruma cevap alamadım. Ahci driver yüklüyor muyuz yoksa gerek yok mu? Normal format atıyoruz değil mi
  • quote:

Corel pek kullanmadım açıkçası diğer yandan soruma cevap alamadım. Ahci driver yüklüyor muyuz yoksa gerek yok mu? Normal format atıyoruz değil mi

bende ssd yokkki

benim paşa gibi 500gb wd hdd var..

• quote:

Corel pek kullanmadım açıkçası diğer yandan soruma cevap alamadım. Ahci driver yüklüyor muyuz yoksa gerek yok mu? Normal format atıyoruz değil mi

AHCI'ye bios üzerinden çevirip yüklemeyi yaptıktan sonra önceki sayfalarda paylaştığım işlemi yapın.Sonrasında ise Ati'nin ahci driver'ını yüklemeyi unutmayın
  • quote:

Tamamdır hocam buraya yazıyorum..İşlemleri sırasıyla yapınız..

1)Diskin geri yükleme noktası oluşturmasını kaptmamız gerekiyor..Bilgisayarım sağ klik>özellikler>sistem koruması>sistem koruması>İlgili diski seçip yapılandıra girip sistem korumasını kapat seçeneğini seçiyoruz.

2)Bu seçenek çok önemli diskimizde tahmini 6-8GB lık boş alan açacaktır..Bilgisayarım sağ klik>özellikler>gelişmiş sistem ayarları>gelişmiş sekmesi>performans bölümündeki ayarlar kısmına girin..Oradan tekrar gelişmiş kısmına girerek çıkan sayfada sanal bellek bölümündeki değiştir kısmına girin.İlgili diski seçtikten sonra disk belleği dosyası yok seçeneğini işaretleyiniz..

3)Trim desteğini kontrol etmek..Biliyorsunuz trim desteğimizin hep açık olması gerekiyor..Bunun için başlat>çalıştır kısmına cmd yazdıktan sonra ilgili pencereye fsutil behavior query disabledeletenotify yazın..Karşınıza 0 rakamı çıkıyorsa ok sorun yok trim çalışıyor..Eğer çıkan rakam 1 ise trim desteğimiz yalan olmuş

4)Diskimiz(mesela c) sağ klik>özellikler dedikten sonra karşımıza çıkan sayfada en alt seçenekte Bu sürücüdeki dosyaların,dosya özelliklerine ek olarak....diye giden bir seçeneğimiz var.Oradaki tiki kaldıralım..Karşımıza iki şıklı bir seçenek çıkacak sadece c gibi birşey seçiyorduk onu tam hatırlayamadım..Üsttekini seçmiştim.

5)Yapmamız gereken son işleme geldik arkadaşlar..Bilgisayarım sağ klik>yönet>aygıt yöneticisi>buradan ilgili ssd diskimizi çift tıklayıp açalım.İlkeler sekmesindeki Windows aygıtta önbelleğe yazma arabelleğini temizlemeyi kapat seçeneğiz seçili olsun..

Bir iki tane daha yapmamız gereken küçük şeyler vardı ancak şimdi aklıma gelmiyor..Aklıma geldikce yazarım..

3. numarayı yapamadım sürekli yönetici olarak çalıştırın uyarısı alıyorum??

Diğerlerinin hepsi tamam, başka var mı?

Test sonuçları şöyle,

--- MSI 870A-G54 Kullanıcıları Yardimlaşma Platformu -----

• quote:

quote:

Tamamdır hocam buraya yazıyorum..İşlemleri sırasıyla yapınız..

1)Diskin geri yükleme noktası oluşturmasını kaptmamız gerekiyor..Bilgisayarım sağ klik>özellikler>sistem koruması>sistem koruması>İlgili diski seçip yapılandıra girip sistem korumasını kapat seçeneğini seçiyoruz.

2)Bu seçenek çok önemli diskimizde tahmini 6-8GB lık boş alan açacaktır..Bilgisayarım sağ klik>özellikler>gelişmiş sistem ayarları>gelişmiş sekmesi>performans bölümündeki ayarlar kısmına girin..Oradan tekrar gelişmiş kısmına girerek çıkan sayfada sanal bellek bölümündeki değiştir kısmına girin.İlgili diski seçtikten sonra disk belleği dosyası yok seçeneğini işaretleyiniz..

3)Trim desteğini kontrol etmek..Biliyorsunuz trim desteğimizin hep açık olması gerekiyor..Bunun için başlat>çalıştır kısmına cmd yazdıktan sonra ilgili pencereye fsutil behavior query disabledeletenotify yazın..Karşınıza 0 rakamı çıkıyorsa ok sorun yok trim çalışıyor..Eğer çıkan rakam 1 ise trim desteğimiz yalan olmuş

4)Diskimiz(mesela c) sağ klik>özellikler dedikten sonra karşımıza çıkan sayfada en alt seçenekte Bu sürücüdeki dosyaların,dosya özelliklerine ek olarak....diye giden bir seçeneğimiz var.Oradaki tiki kaldıralım..Karşımıza iki şıklı bir seçenek çıkacak sadece c gibi birşey seçiyorduk onu tam hatırlayamadım..Üsttekini seçmiştim.

5)Yapmamız gereken son işleme geldik arkadaşlar..Bilgisayarım sağ klik>yönet>aygıt yöneticisi>buradan ilgili ssd diskimizi çift tıklayıp açalım.İlkeler sekmesindeki Windows aygıtta önbelleğe yazma arabelleğini temizlemeyi kapat seçeneğiz seçili olsun..

Bir iki tane daha yapmamız gereken küçük şeyler vardı ancak şimdi aklıma gelmiyor..Aklıma geldikce yazarım..

3. numarayı yapamadım sürekli yönetici olarak çalıştırın uyarısı alıyorum??

Diğerlerinin hepsi tamam, başka var mı?

Test sonuçları şöyle,

Testlerinizde herhangi bir sorun gözükmüyor kurulum düzgünce tamamlanmışÇalıştır>cmd dedikten sonra sağ klik yönetici olarak çalıştır dedikten sonra 3. aşamayı tekrar kontrol edin.Zaten win7 ssd leri otomatik olarak tanıdığıdan trim desteğiniz mutlaka çalışıyordur..Olmazsa da kafayı takmayın çalışıyordur

•  --- MSI 870A-G54 Kullanıcıları Yardimlaşma Platformu -----

Tamamdır TRIM desteğimiz çalışıyor Aklınıza gelen başka bir şey var mı acaba?

Bu arada ram niye 6 GB görünüyor anlamadım? Son bios yüklü değil ama

• ramler doğru slotta mı??Windows bazen kendi kullanımı için ram ayırıyor..Biraz araştıralım iki koldan bu konu hakkında sorun yaşayan epeyce kişi olmuş..
  • Halen 2*2 olarak kullandığım ramlerden 2*2 daha aldım. Mavilerdeydi ilk ikisi son ikisini de siyaha taktım 6 GB görünüyor şu an...
  • 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.