Şimdi Ara

MSI 7850 1GB O.C. & ASUS 7850 2GB DCUII Sorunsalları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Geçtiğimiz cumartesi yani 26.01.2013 tarihinde Vatan'dan MSI HD 7850 1GB ekran kartı aldım.

İşte fotoğraflar,

MSI 7850 1GB O.C. & ASUS 7850 2GB DCUII Sorunsalları MSI 7850 1GB O.C. & ASUS 7850 2GB DCUII Sorunsalları
     MSI 7850 1GB O.C. & ASUS 7850 2GB DCUII Sorunsalları MSI 7850 1GB O.C. & ASUS 7850 2GB DCUII Sorunsalları MSI 7850 1GB O.C. & ASUS 7850 2GB DCUII Sorunsalları

Bilgisayarı açtım ve kartı MSI kombustor ile test ettim. Kart boşta 34-36 derece sıcaklıkta seyretti. GPU kullanımı %99 iken maksimum 56-58 derece sıcaklıklara ulaştı default(GPU: 900 mhz MEMORY: 1200)ayarlarda. Sonra GPU işlem hızını 900 mhz MEMORY hızını da 1300 mhz yaptım fan ayarlarında da kademeli artış yaptım. Boşta 34-36 derece, yükte 58 dereceyi geçmedi. Şunu da belirtmek isterim, Anakartım ve işlemcim eski mimari olduğu için oyunlarda gpu kullanımı %50-60 civarlarında seyretti. Yani dar mı dar boğaz sorunu ile karşılaştım. Kartı almadan önce bu durumla karşılaşacağım kesindi. Uğraştıkça farkettim ki kart hoparlörler de parazit ses oluşturmaya başladı yani bir cızırtı hasıl oldu. Arada bir de ekran kararması yaşadım. Bu olay üzerine hemen kartı söktüm ve vatana gittim. Saolsun müşteri hizmetleri samimiyetime güvenerek kartı iade aldılar ben de tekrar aynı kartla benzer sorunu yaşamamak adına tercihimi ASUS HD 7850 den yana kullandım.ASUS HD7850 2 GB DCUII modeli ile takas yaptım ileriye dönük sistemi yenileme düşüncesi çerçevesinde. Gerekli işlemler yapıldıktan sonra yeni kartımla eve döndüm.

İşte fotoğraflar;

MSI 7850 1GB O.C. & ASUS 7850 2GB DCUII Sorunsalları MSI 7850 1GB O.C. & ASUS 7850 2GB DCUII Sorunsalları MSI 7850 1GB O.C. & ASUS 7850 2GB DCUII Sorunsalları MSI 7850 1GB O.C. & ASUS 7850 2GB DCUII Sorunsalları MSI 7850 1GB O.C. & ASUS 7850 2GB DCUII Sorunsalları MSI 7850 1GB O.C. & ASUS 7850 2GB DCUII Sorunsalları

Sonrasında açtım bilgisayarı aynı şekilde başladım testlere. Ancak çok entersan ve beklemediğim bir durumla ya da sorunla karşılaştım Gerçi sorun mu değil mi bilemiyorum. Aslında onu sormak adına açtım bu konuyu da. GPU %99 iken MSI kombustorde ekran kartı tam tamına 82 derceye çıktı default ayarlarda. MSI HD 7850 den sonra şoke oldum bu sıcaklık karşısında. Ani bir çöküş bir moral bozukluğu bi stres sardı beni. İçimden gelen ses aynen şöyleydi, 'Ya yine mi vatanbilgisayar yolu göründü ne oldu'. Ama ne hikmetse kart boşta 29 derecelerde seyrediyor. Sizce bu ciddi bir sorun mu? Kartı tekrar mı götürmem gerek, ya da yüzüm gülmeyecek mi bu HD 7850 serisinden nedir? Yaşayan duyan gören bilen varsa acil yardım lütfen!

• Yok mudur bir bilen? ASUS HD 7850 Kullanıcıları yardım lütfen!

Bir Yol Vardır Hak Yoludur, Bul Oğlum!
    Yeri Bilmek, Göğü Bilmek Bir Oğlum!
    Çabuk Büyü Çabuk Yetiş, Tez Oğlum!
    Hain Gezen Şu Dağlarda Gez Oğlum!
    Gez Oğlum, Vatanına Göz Dikeni Ez Oğlum!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: enigmac

Yok mudur bir bilen? ASUS HD 7850 Kullanıcıları yardım lütfen!

82 derecede fanlar %kaç?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: confuest

asusta fan ayarını kademeli olarak arttırdınız mı?

Fanlara kademeli artış uyguladığımda ortalama 73-74 dereceyi buluyor yaklaşık %60-70 fan devirlerinde. ama çok tuhaf değil mi asusun bu sıcaklıklara ulaşması! yoksa asusu ben mi yanlış tanıyorum.

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

82 derecede fanlar %kaç?

Fanlar %30-40 civarında seyrediyor. sanki sorun yokmuş gibi fanlar düşük devirde çalışıyor.

quote:

82 derecede fanlar %kaç?

Fanlar %30-40 civarında seyrediyor. sanki sorun yokmuş gibi fanlar düşük devirde çalışıyor.

Fanları %70 e çıkarınca sadece 8 derece soğutması da garipmiş. Algıçlar problemli olaiblir mi? Yani yanlış sıcaklık ölçüyor olabilir. Bu değilse soğutucuyu tam oturtamamış olabilirler fabrikada. Ya da yolda sarsıntı oldu yerinden oynadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 29 Ocak 2013; 11:48:37 >
    Asus Tuf Z390 plus gaming wifi / İ5 9600KF /G.SKILL F4 DDR4 3600 C16 2x8GB / Cooler Master i71C / GeForce® RTX 2070 SUPER™ WINDFORCE 8G / SanDisk Ultra II 240GB /XPG 512GB SPECTRIX S40G RGB PCIe Gen3x4 M.2 SSD / Toshiba DT01ACA200 2TB / R1-White Zalman / EVGA Supernova NEX750B 80PLUS Bronze / LG 27GL850-B nano ips
  • quote:

quote:

82 derecede fanlar %kaç?

Ben de 7950 direct cu II top kullanıyorum bende de fanlar %30-40 civarında seyrediyor. Asus bunu sessiz olması için yapmış olmalı. Ama tabii bende sıcaklık 70 dereceyi geçmiyor. Kasa içi soğutmanızı kontrol edin derim

• quote:

quote:

quote:

82 derecede fanlar %kaç?

Ben de 7950 direct cu II top kullanıyorum bende de fanlar %30-40 civarında seyrediyor. Asus bunu sessiz olması için yapmış olmalı. Ama tabii bende sıcaklık 70 dereceyi geçmiyor. Kasa içi soğutmanızı kontrol edin derim

Valla bende msi var %66 fan ile 66 dereceyi geçmiyor.

quote:

quote:

82 derecede fanlar %kaç?

Hocam kasa olarak corsair 400r kullanıyorum. kasa da şu an 5 adet (1 tanesi 14 cm 4 tanesi 12 cm) hava giriş fanı, 3 adet de (1 tanesi 14 cm 2 si 12 cm) hava çıkış fanı var.soğutmanın yeterli olacağını düşünüyorum ekran kartının default ayarları için. Az önce vatanı aradım durumu bildirdim akşam götüreceğim bakalım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

82 derecede fanlar %kaç?

Hocam kasa olarak corsair 400r kullanıyorum. kasa da şu an 5 adet (1 tanesi 14 cm 4 tanesi 12 cm) hava giriş fanı, 3 adet de (1 tanesi 14 cm 2 si 12 cm) hava çıkış fanı var.soğutmanın yeterli olacağını düşünüyorum ekran kartının default ayarları için. Az önce vatanı aradım durumu bildirdim akşam götüreceğim bakalım.

götürün mutlaka soğutma ünitesi yerinden oynamış olabilir ...

• quote:

Orijinalden alıntı: ademergin

aynı kart bendede var yükte 73 dereceyı gecmıyor yanı bu sıcaklık cok mu fazla oluyor

hocam MSI HD 7850 1gb oc edition vardı bu karttan önce %10 kadar overclock da ben yaptım üstüne, 60 dereceyi geçmedi. benim anlamadığım bu. asus ile msi kıyas bile edilmemesi gerekir sıcaklık konusunda. bir de ortada bariz bir soğutucu farkı fan farkı var.

quote:

quote:

quote:

quote:

82 derecede fanlar %kaç?

götürün mutlaka soğutma ünitesi yerinden oynamış olabilir ...

götüreceğim hele bir akşam olsun da. teşekkür ediyorum yorumlarınız için de. umarım hallolur da içime sine sine kullanırım şu kartı.

• _____________________________
  • quote:

quote:

aynı kart bendede var yükte 73 dereceyı gecmıyor yanı bu sıcaklık cok mu fazla oluyor

hocam MSI HD 7850 1gb oc edition vardı bu karttan önce %10 kadar overclock da ben yaptım üstüne, 60 dereceyi geçmedi. benim anlamadığım bu. asus ile msi kıyas bile edilmemesi gerekir sıcaklık konusunda. bir de ortada bariz bir soğutucu farkı fan farkı var.

msi'yı niye ezdinki kardeşim benim. baba firmalardan biridir.(lightning modellerini söylemiyorum.)

Merhaba. Geçtiğimiz cumartesi yani 26.01.2013 tarihinde Vatan'dan MSI HD 7850 1GB ekran kartı aldım.

İşte fotoğraflar,

MSI 7850 1GB O.C. & ASUS 7850 2GB DCUII Sorunsalları MSI 7850 1GB O.C. & ASUS 7850 2GB DCUII Sorunsalları
     MSI 7850 1GB O.C. & ASUS 7850 2GB DCUII Sorunsalları MSI 7850 1GB O.C. & ASUS 7850 2GB DCUII Sorunsalları MSI 7850 1GB O.C. & ASUS 7850 2GB DCUII Sorunsalları

Bilgisayarı açtım ve kartı MSI kombustor ile test ettim. Kart boşta 34-36 derece sıcaklıkta seyretti. GPU kullanımı %99 iken maksimum 56-58 derece sıcaklıklara ulaştı default(GPU: 900 mhz MEMORY: 1200)ayarlarda. Sonra GPU işlem hızını 900 mhz MEMORY hızını da 1300 mhz yaptım fan ayarlarında da kademeli artış yaptım. Boşta 34-36 derece, yükte 58 dereceyi geçmedi. Şunu da belirtmek isterim, Anakartım ve işlemcim eski mimari olduğu için oyunlarda gpu kullanımı %50-60 civarlarında seyretti. Yani dar mı dar boğaz sorunu ile karşılaştım. Kartı almadan önce bu durumla karşılaşacağım kesindi. Uğraştıkça farkettim ki kart hoparlörler de parazit ses oluşturmaya başladı yani bir cızırtı hasıl oldu. Arada bir de ekran kararması yaşadım. Bu olay üzerine hemen kartı söktüm ve vatana gittim. Saolsun müşteri hizmetleri samimiyetime güvenerek kartı iade aldılar ben de tekrar aynı kartla benzer sorunu yaşamamak adına tercihimi ASUS HD 7850 den yana kullandım.ASUS HD7850 2 GB DCUII modeli ile takas yaptım ileriye dönük sistemi yenileme düşüncesi çerçevesinde. Gerekli işlemler yapıldıktan sonra yeni kartımla eve döndüm.

İşte fotoğraflar;

MSI 7850 1GB O.C. & ASUS 7850 2GB DCUII Sorunsalları MSI 7850 1GB O.C. & ASUS 7850 2GB DCUII Sorunsalları MSI 7850 1GB O.C. & ASUS 7850 2GB DCUII Sorunsalları MSI 7850 1GB O.C. & ASUS 7850 2GB DCUII Sorunsalları MSI 7850 1GB O.C. & ASUS 7850 2GB DCUII Sorunsalları MSI 7850 1GB O.C. & ASUS 7850 2GB DCUII Sorunsalları

Sonrasında açtım bilgisayarı aynı şekilde başladım testlere. Ancak çok entersan ve beklemediğim bir durumla ya da sorunla karşılaştım Gerçi sorun mu değil mi bilemiyorum. Aslında onu sormak adına açtım bu konuyu da. GPU %99 iken MSI kombustorde ekran kartı tam tamına 82 derceye çıktı default ayarlarda. MSI HD 7850 den sonra şoke oldum bu sıcaklık karşısında. Ani bir çöküş bir moral bozukluğu bi stres sardı beni. İçimden gelen ses aynen şöyleydi, 'Ya yine mi vatanbilgisayar yolu göründü ne oldu'. Ama ne hikmetse kart boşta 29 derecelerde seyrediyor. Sizce bu ciddi bir sorun mu? Kartı tekrar mı götürmem gerek, ya da yüzüm gülmeyecek mi bu HD 7850 serisinden nedir? Yaşayan duyan gören bilen varsa acil yardım lütfen!

ah ah o asus bende olcak ki :)

• quote:

Orijinalden alıntı: nightwish34

quote:

quote:

msi'yı niye ezdinki kardeşim benim. baba firmalardan biridir.(lightning modellerini söylemiyorum.)

Rica ederim ezme politikası gütmemiştim. nazarımda asus msi dan daha iyi bir markadır. bunu fiyat ve performanslarda görmekteyiz. şunu da belirtmek isterim ilk tercihimi msi dan yana kullanmıştım 26 ocak 2013 te

• quote:

Orijinalden alıntı: volkan3536

o kartın fiyatına hd7870 var.

http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/powercolor-ax7870-2gbd5-2dhv2-hd7870-edition-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx111--ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=63150

hocam çok mantıklı bir öneri akşam vatana gittiğimde varsa kart değişimi düşünmüyor değilim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.