Şimdi Ara

MSI 750 Ti overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Msi nin twinfrozr soğutmalı kartım var. Daha önce powercolor hd 5670 ile bir overclock maceram olmuştu fakat karta çok overclock verdiğimden dolayı bir süre sonra vramleri yandı ve kullanılmaz hale geldi. Benim burada sorum şu olacak. Sadece gpu clock'a 100 mhz overclock uzun vadede zarar verir mi ? ben bu kartı yakarsam intel hd 2500 e kalacağım çünkü. Daha önceki olayın yaşanmasını istemiyorum.
    Özetle şu. Voltaj ayarlarına falan ellemeden sadece 100 mhz gpu clock arttırmak karta zarar verir mi ?

Bildiğim kadarı ile MSI twinfrozr'da voltaj ayarları kapalı oluyordu. Karttı sattığım için net bilgi veremiyorum ama kartımda en iyi sonuçları +100 MHz GPU, +300MHz Memory hızında artışta buldum. Kullandığım kartta ramler Samsung markaydı. Fazla OC'nin tamamen sorunsuz olduğu söyleyebilmek için ilk olarak funmark testi yapın geçerse herhangi bir oyun testi bu testlerden sonra MSI afterburner ile kontrol yapın voltaj değerleri %106 civarını geçmemiş olacaktır. Daha sonra en zorlayan oyunu test edin. Vramlere yapılan OC'den dolayı GTA V gibi açık dünya oyunu çok iyi oluyor. Bu teste kadar yaptıklarınızda Nvidia sürücüsü yanıt vermeyi kesti yanıtı alırsanız OC başarısız oluyor almazsanız son ama en önemli testi yapmanız gerekiyor. Kart tamamen uyku moduna geçmeli. ( Ben geceleri download için açık bıraktığım zamanlar oluyordu genelde ondan tahmini zamaan veremiyorum. ). Uyku modundan sonra oyuna girdiğiniz kartınız 300-350MHz bandına takılı kalıp tekrar hızına dönemiyorsa maalesef OC başarısız oluyor ama geçişte sorun yaşamazsanız özellik vram bazlı oyunlarda min FPS'de artış ve stabilite görebilirsiniz. Bunlar kendi kartımla benim yaşadığım tecrübelerdi 1 sene kadar OC yaparak kullandım pek bir sıkıntısını görmedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0netw0

Bildiğim kadarı ile MSI twinfrozr'da voltaj ayarları kapalı oluyordu. Karttı sattığım için net bilgi veremiyorum ama kartımda en iyi sonuçları +100 MHz GPU, +300MHz Memory hızında artışta buldum. Kullandığım kartta ramler Samsung markaydı. Fazla OC'nin tamamen sorunsuz olduğu söyleyebilmek için ilk olarak funmark testi yapın geçerse herhangi bir oyun testi bu testlerden sonra MSI afterburner ile kontrol yapın voltaj değerleri %106 civarını geçmemiş olacaktır. Daha sonra en zorlayan oyunu test edin. Vramlere yapılan OC'den dolayı GTA V gibi açık dünya oyunu çok iyi oluyor. Bu teste kadar yaptıklarınızda Nvidia sürücüsü yanıt vermeyi kesti yanıtı alırsanız OC başarısız oluyor almazsanız son ama en önemli testi yapmanız gerekiyor. Kart tamamen uyku moduna geçmeli. ( Ben geceleri download için açık bıraktığım zamanlar oluyordu genelde ondan tahmini zamaan veremiyorum. ). Uyku modundan sonra oyuna girdiğiniz kartınız 300-350MHz bandına takılı kalıp tekrar hızına dönemiyorsa maalesef OC başarısız oluyor ama geçişte sorun yaşamazsanız özellik vram bazlı oyunlarda min FPS'de artış ve stabilite görebilirsiniz. Bunlar kendi kartımla benim yaşadığım tecrübelerdi 1 sene kadar OC yaparak kullandım pek bir sıkıntısını görmedim.

Hocam şuan 100 mhz gpu 200 mhz vram ile deniyorum. furmarkta bir sıkıntı yok gibi heaven ve oyunlarda deneyeceğim.
    Ayrıca hızların düşme sorunu yok gibi.

• Msi tf 750 ti 250 gpu , 500 memory oc kullanıyorum sıkıntısız şekilde boostla beraber 1450 ye 3200 oluyor tam yükte 48 dereceyi gecmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.