Şimdi Ara

MSI 3060 Ti Gaming X Trio ilk çalıştırma için üzücü bir durum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geceleyin sistemimin bileşenlerini testlere bench programlarına tabii tutarken sıra ekran kartına geldi ve ekran kartıyla ilgili hevesimi kursağımda bırakan şeyler oldu. (msi rtx 3060 ti gaming x trio modelim)

1- Kartı ilk kez strese sokmak için unigine heaven kullandım. Unigine heaven testini yaparken kart tam "3 defa" %0 gpu kullanımına düşüp tekrar yükseldi. Msi afterburnerdan parametleri izlerken fark ettim. Sizce kartın gpusunda bir problem mi var?

2- ilk testten sonra hemen undervolt için kolları sıvadım. Fakat 0.975 voltaj ve altında hiçbir şekilde stabil olmadı. Stok esnada kart 1965-1980 mhz oluyor. Bende aynı değerde sadece daha düşük voltajda yapmak istedim ama yok. Kart sizce voltaja aç bir halde mi?

(3. Madde asıl moralimi bozan şey);
    3- overclock potansiyelini ölçmek için bari oc scanner yapayım dedim. Oturdum beklemeye başladım telefonu kurcalarken %55 e gelmiş dakika 21:35 mi ney bi baktım sayaç durmuş kartın fanları dönmeye devam ediyor bilgisayar donmuş haberim yok. Bunu fark ettiğimde önce görüntü gitti sonra reset attı

Bu kadar aksilik üst üste gelirken kartta en ufak bir coil whine yok, sıcaklıklar muazzam iyi, testte 61 dereceyi geçmiyor, kart gayet iyi aslında ama; reset atması, benchmark programını sürekli kapatması hoşuma gitmedi.

Psum: Seasonic 650w+ Platinum bu arada. Kart stok haldeyken 250 watt çekiyor. Yani oc scanner karta ne gibi bir test uygulamaya çalıştı ki reset attı anlamadım. Olay görüntüleyicisinde hata olarakta Kernel-Power41 i gördüm ama 1 defalık vermiş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu ilk test. Herşey stok. Minimum fpsden anlayabilirsiniz. 3 kere %0 a düştü

Buda undervolt denemem (0,981 voltaj ve frekansı sadece +15 boostladım)

Buda tahminimce oc scannerdayken reset attıktan sonra kaydedilen olay. Kendi kendine bir tek oc scannerdayken reset attı. Onun dışında anormal bi kapanıp açılma olmadı bilgisayarda;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 6 Ocak 2024; 14:15:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.