Şimdi Ara

MSI 27' OPTIX MAG27C Tepki Süresi / Response time sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar başlıkta belirttiğim monitörü yeni aldım ve özellikleri 27 inc 144 hz ve 1 ms olarak belirtiliyor. Aklıma geldi dedim bu tepki süresini bi ölçeyim. Google'dan baktım "Tireal TFT test" isimli programı öneriyorlar. Küçük bi exe indirdim ve açmamla biraz şüphelere düşmem bir oldu. Açtığımda 144 HZ ve 7.96 MS yazıyor. İnternetten de baktım ayarlarda (monitörün arkadaki konsol tuş ile girilen) response time kısmı var . off - normal - extreme yazıyor. hangisini seçersem seçeyim bu MS değişmedi.

    1 MS görmeyi beklerken 7.96 görmek üzdü anlayacağınız. Ben mi yanlış bakıyorum bildiğiniz daha iyi/doğru program var mıdır? Şimdiden çok teşekkürler.

    Not: Monitörü ürün ile birlikte gelen Display Port ile bağladım. HDMI ile değil.







  • Gördüğüm kadarıyla o programın belirttiği değer çok basit bir matematiksel işlemin sonucu. Yani frekans birimini milisaniyeye çeviriyor, hz= 1/sn olarak düşünün. Mesela programın sayfasındaki resimde "75 hz (13,33 ms)" yazıyor, bu da 1000/75=13,33. 1000 olmasının sebebi de 1 sn= 1000 ms olması. Sizde de işlem sonucuna yakın bir değer vear ama zaten bizim işimize yarayacak bir değer değil o.

    Belirtilen 1 ms değeri ise "en düşük MPRT değeri", ama önemli olan ortalama değer. Siz oyun esnasında görüntüden memnun musunuz? Mesela, hareket halindeyken nesneleri ayırt etmekte zorlanıyor musunuz?
  • Monitör VA panel.
    Linke bakarsan VA,TN,IPS panelleri kıyaslıyor.https://www.techspot.com/article/1788-display-tech-compared/
    VA panels are consistently the slowest of the three types. The absolute fastest I’ve measured has been between 5 and 6 ms, though more typical numbers are between 8 and 10 ms for gaming-grade monitors.
    Kısacası aldığın rakam 7,96 çok normal sonuç.Düşük hız arıorsan TN panelden şaşmıcaksın. Ama yakında çok hızlı VA,IPS panel yaparlarsa bilemem.Kahin değilim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.