Şimdi Ara

Mozilla, Firefox'tan FTP desteğini kalıcı olarak kaldırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mozilla, Firefox'tan FTP desteğini kalıcı olarak kaldırıyor



    Google'ın Nisan 2020'de Chrome'dan FTP erişimini kaldırmasıyla aynı sıralarda Mozilla da Firefox'tan kaldıracağını duyurdu. Mozilla, önce bu desteği devre dışı bırakmayı ve daha sonraki bir sürümde kaldırmayı planladı.



    Ayrıca Bkz.Xiaomi, Çin'de ilk 3 akıllı telefon üreticisi arasına giremedi: Birincilik Vivo'da



    FTP yetkisi üçüncü taraf uygulamalara verilecek



    Nightly ve Beta kanallarında destek şu anda devre dışı ve 19 Nisan 2021'de Firefox 88'in piyasaya sürülmesiyle kararlı sürümde de devre dışı bırakılacak. Destek, Firefox 90'da ise tamamen kaldırılacak. FTP'yi devre dışı bıraktıktan sonra Firefox, bağlantıların açılması için ftp:// protokolüne, diğer protokollerde olduğu gibi harici uygulama yetkisi verecek.



    Mozilla, Firefox'tan FTP desteğini kalıcı olarak kaldırıyor



    FTP kullanan eklentilerin Nightly'de kesintiye uğramaması için Mozilla uzun vadede, geliştiricilerin uzantılarında FTP kullanmaktan vazgeçmelerini öneriyor. Ancak, FTP'yi etkinleştirildiği sürece kullanmaya devam etmek isteyen geliştiricilerin ise FTP'nin etkinleştirilip etkinleştirilmediğini kontrol etmek için browserSettings API'sini kullanmaları tavsiye edilmiş. 




    Kaynak:https://www.xda-developers.com/firefox-88-disables-ftp-support/







  • Filezilla gibi programlar varken günümüzde çok kullanılmıyor ama 2010-2019 arasında ciddi bir kullanım oranı vardı. Tabi hala vazgeçmemiş on binlerce kullanıcı vardır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clusive -- 18 Nisan 2021; 19:08:31 >
  • Çok eskiden torrent öncesi FTP sunucular vardı. İlk filmimi oradan indirmiştim İtü gölet yurtlarındaki birisi açmış ve indirmiştim. Hatta sonra yarım kalmıştı rica edip tekrar açtırıp tamamlatmıştım zira aşırı yavaş kalıyordum ben.

    Onlar ise yerel ağda deli gibi paylaşıyorlardı. Ne günlerdi şimdi ise kullanılmıyor pek.
  • Bundan 10 sene önce üniversitelerde kullanılıyordu. Şimdi kullanılıyor mudur acaba?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 3 4 ay önce chrome da ftp sunucuya erişmeye çalışıyordum bir türlü açılmadı chrome kaldırdım vs onca araştırma yaptım o gene desteği kesmişler yeni haberim oldu :(

  • Daha önce yenilik diye RSS desteğini de kaldırdılar. Kullanıcıların işini zorlaştırmaktan başka bir işe yaramıyor bu yaptıkları.

  • RSS desteği içerik çalmayı kolaylaştırdığı için kaldırıldı. Kaynak takibi açısından çok faydasını gördüm ama üretmeden hazıra konan asalak hırsızlar yüzünden bu teknolojiden vazgeçilmek zorunda kalındı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.