Şimdi Ara

Mouse tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Birkaç ay önce A4tech'in şu sol tarafında kırmızı yuvarlak düğmesi olan modelinden aldım. Acil ihtiyacım vardı ve çok araştırma yapmadım açıkçası almadan önce. XL-755BK sanırım modelin adı, kutusunu atalı çok oldu ama benimkine benzeyen bir ürünün bu isimle bir internet sitesinde listelendiğini gördüm.

    Her neyse, bu farenin yüzeyi beni o kadar rahatsız etti ki aylardır her gün üzerine bir kağıt havlu parçası sererek kullanıyorum. Nasıl açıklasam bilemiyorum ama, asla temiz hissetmiyor yüzeyi. Normal plastik kısımları en ufak el terlemesiyle yağlanmış gibi hissediyor, parlak plastik kısımları da elime yapışıyor. Bu da yetmezmiş gibi tekerleği sorun çıkarıp kendi kendine web sayfalarımı yukarı aşağı oynatmaya başladı.

    Diablo gelmeden adam gibi keyfini çıkarabileceğim bir mouse edineyim dedim. Aşağıdaki kriter ve bilgileri göz önüne alarak bana tavsiye verebilirseniz sevinirim:

    * Bir zamanlar 100 liraya aldığım bir Microsoft Habu kullanıyordum. Çok güzeldi, tam benlikti, iyiydi hoştu ama zamanla bozuldu tabii. Şimdi de aynısını bulamıyorum ikinci el dışında. Yüzey, şekil, hacim gibi konularda buna yakın bir şey optimum olacaktır muhtemelen. Daha sonra SteelSeries'in WoW faresini kullandım ama şişkin, kocaman şeklini çok rahatsız buldum. Ellerim büyük değil.

    * 59768 tane tuşa ya da 9000'in üzerinde (Türkçe pek olmadı ama) DPI'a ihtiyacım yok. FPS ve strateji dahil başka oyun türleri de oynuyorum ama hardcore bir şekilde değil. Normal 2 mouse tuşu ve tekeri dışında 2 fazladan tuş olsa yeterlidir, 4 şahanedir. Fazlası pek işime yaramaz ama ergonomiyi bozmadığı sürece sorun da olmaz. Ağırlık ayarıdır şe

    * Kablosuz klavye kullandığımdan faremi kablolu tercih ederim. Denediğim birkaç kablosuz mouse modeli duraksamalar yaşadı; anladığım kadarıyla sinyal karışıklığı gibi bir durum oluyormuş. Her neyse, kablolu tercihim.

    * Uzun saatler boyunca Diablo oynamak için kullanacağımdan, böyle durumlarda rahat olacak yüzey ve şekle sahip olması benim için önemli.

    * Steelseries'in D3 faresi aslında aradığım şeye oldukça yakın görünüyor, ama Diablo logosu ve fiyakalı ışığı için bir fareye 200 küsür lira verecek değilim. (Ha derseniz ki eh o zaman WoW faresi ne ayak? O hediyeydi.) Bütçemi aşağı yukarı 100 TL olarak düşünebiliriz. Tabii gerçekten geçerli sebeplerdense bu 150 civarına da çıkabilir.

    * Nasıl bir yüzeyde kullanacağım belli olmaz, lazer alıcı tercihim.

    Aaaah ah... Habu gibisi gelmedi...

    Şimdiden teşekkürler tavsiye ve yorumlarınız için.







  • zowie ec2 white
  • G400
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.