Şimdi Ara

Mount & Blade II: Bannerlord'un Çıkış Tarihi Neden Hala Açıklanmadı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    "Selamlar Kalradya savaşçıları!

    Gamescom’a çok az zaman kaldı ve tahmin edebileceğiniz gibi orada Mount & Blade II: Bannerlord’u sergiliyor olacağız. Şu an için orada ne göstereceğimizi söyleyemiyoruz ancak en azından E3’te gösterdiğimizden biraz daha farklı şeyler görebileceğinizi söyleyebiliriz.

    Heyecanın fazla artmaması için şimdiden söyleyelim: hayır, Bannerlord'un çıkış tarihini Gamescom’da açıklamayacağız. Bannerlord’u ne zaman oynayacağınızı öğrenmek için sabırsızlandığınızı biliyor ve oyun için duyduğunuz heyecanı anlıyoruz. Bu sabırsızlığın, oyuncuların Mount & Blade serisine olan sevgisinin bir yansıması olduğunun da farkındayız. Geçtiğimiz günlerde, aylarda ve hatta yıllarda, bizlere durmadan, bir tahmin ya da tarih aralığı dahi olsa, neden bir çıkış tarihi açıklamadığımızı soruyorsunuz. Şu aşikar gerçek hakkında konuşalım öyleyse... 
     
    Şimdiye kadar herhangi bir çıkış tarihi açıklamadık çünkü böyle bir tarih bulunmuyor. Biz bu şekilde çalışmıyoruz. Biz, bir ürün için bir çıkış tarihi belirleyen ve çalışmalarını bu tarihe yetiştirmek için çabalayan bir firma değiliz. Biz TaleWorlds Entertainment’ız. Biz, oyunlarımızı oyun yapmayı sevdiğimiz için geliştiriyoruz. Ve o oyunun, yapabileceğimiz en iyi oyun olmasını istiyoruz. Hayranlarımızın en iyi emeklerimizden ve tüm özverimizden daha azını hak etmediklerini düşünüyoruz. Sırf heyecanı kaçırmasın diye, daha hazır olmadan, bir oyunu piyasaya sürmeyi doğru bulmuyoruz.
     
    “Ama bütün oyun geliştiren şirketler bir çıkış tarihi veriyorlar, siz neden onlar gibi olamıyorsunuz?” Biz her türlü oyun geliştirme yaklaşımına saygı duyuyoruz. Tabii ki herhangi bir şirket bir çıkış tarihi açıkladıklarında onlar hakkında oyunları için ellerinden geleni yapmıyorlar anlamında söylemiyoruz bunu. Her bir şirketin farklı bir çalışma felsefesi vardır ve farklı şartlara tabilerdir. Örnek vermek gerekirse, bazı şirketlerin yayıncıları, hissedarları, yatırımcıları ve sahipleri, oyundan içerik çıkartmak anlamına gelse bile bir çıkış tarihi için baskı yapabilirler.
     
    Biz böyle bir durumun içinde değiliz ve yapabileceğimiz en iyi oyunu yapabilmek, bizim için en önemli şey. Bunu akılda tutarak, eğer bizi kimse buna zorlamıyorsa neden kendimizi bir çıkış tarihi ile sınırlandıralım? Ve bir tarih belirleyip bunu erteledikçe ertelemek, neden üzerinde emin olmadığımız bir tarih vermekten daha iyi olsun?

    İş bakış açısı ile yaklaştığımız zaman, çıkışı ertelemenin hiçbirimize bir yararı olmaz. Bizim için önemli olan tek konu gerçekten eşsiz, sizler oynarken bizlerin en az onu geliştirirken aldığımız kadar zevk alacağınız bir oyun ortaya çıkartmak. Bu konuyu özetlemek gerekirse, çıkış tarihi, ancak oyun hazır olduğu zaman açıklanacak. O zamana kadar topluluktan, oyunun göstermekten heyecan duyduğumuz kısımları hakkında alabileceğimiz herhangi bir geri bildirimden memnun olacağız. Geri bildirimler oyunları geliştirir!
     
    Bununla birlikte, bazılarınızın oyunu geliştirmeyi bıraktığımızı veya geliştirmenin durduğunu düşünebileceğini anlıyoruz. Sizi temenni ederiz ki bu iddialar gerçek dışı. Tabii ki oyunun gelişim sürecini uzatan, kendimizce hatalar ve yanlış başlangıçlar yaptık. Ancak bu hatalar, bu kadar büyük ölçekteki bir oyun için beklenileceğinden büyük hatalar değiller.
     
    Neden bu kadar yıl geçti o zaman? Bunun en önemli sebebi oyunun boyutu. Bannerlord, içerisinde oyuncunun tecrübe edip keyif alacağı pek çok farklı özellik barındıran çok büyük bir sandbox stratejik haritaya sahip. Toprak ve krallık yönetimi, derin bir takas sistemi, diplomasi ve ilişki sistemi ve oyuncunun oyun içinde komuta edebileceği yüzlerce savaşçıya sahip epik savaşlar bunlardan sadece birkaçı. Ayrıca oyunun, ilk defa Mount & Blade serisinde geliştirilmiş, oyuncuların savaş ve taktiksel yeteneklerini bütün dünyadan oyunculara karşı deneyebilecekleri bir eşleştirme sistemi içeren, bir de çok oyunculu yönü var. Oyunu elimizden geldiğince modlanabilir yaparak, şimdiye kadar harika işler başaran modlama topluluğumuza destek olmak için de çalışıyoruz. Bannerlord kadar büyük detaylara sahip bir oyun için beş yıl aslında o kadar uzun bir süre değil. Warband ile karşılaştırdığımız zaman pek çok temel teknolojik ve mimari değişiklikler mevcut. Bu da, sadece yeni kaplamalar ve animasyonlar eklemekten daha karmaşık bir iş aslında. Sıfırdan oluşturduğumuz oyun motorumuz gibi yeni teknolojileri, yeni sistemleri ve mekanikleri içeriyor. Oynanışın hissiyatını ve görünüşünü, yani görünmez olanı dengelemeye çalışmak da çabası.
     
    Bu yüzden şimdiye kadar bir çıkış tarihi açıklamadık ve bu yüzden Gamescom’da da bir çıkış tarihi açıklamayacağız. Hepinizin beklediği o muhteşem oyunu geliştirmek için elimizden geldiğince sıkı çalışıyoruz ve bizim birincil hedefimiz en sonunda ulaşacağınız ürünün kalitesi. Bannerlord’un, TaleWorlds’ün geliştirebileceği en iyi oyun olmasını istiyoruz ve bunu başarmak için hiçbir kısayolu tercih etmeyeceğiz.
     
    Son olarak, geçen haftaki bloğumuzdaki olumlu yorumlarınız için teşekkür ederiz. Önümüzdeki hafta TaleWorlds Entertainment’ın kurucusu ve Mount & Blade II: Bannerlord’un oyun yönetmeni olan Armağan Yavuz ile yaptığımız röportajı sizinle paylaşmayı iple çekiyoruz!"








  • 2012 de duyuruldu 5 sene geçti. belki de daha fazlası. bu demek oluyor ki oyun içerisinde daha fazla seçenek. oyun fiyatında ise artış !
  • Bence güzel ve dolu açıklama yapmışlar. En azından nitelikli bir oyun daha çıkacaktır.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Unuttum ha ben bu oyunu. Boşa kasmayın yani ne zaman eserse kafanıza çıkarın qanqa..
  • Kesin 3 kişi falan geliştiriyor oyunu . Koskoca 5 yıl geçmiş . Oyunu ilk duyurduklarında sadece proje halindeydi heralde . Bunun başka açıklaması olamaz . Hayır videolara bakıyorum Warbandla arasında arayüz,grafik dışında aman aman bir fark yok . Modlu hali gibi . Yakın dövüşde hiç fark yok . Peki bu 5 sene içerisinde ne yapıldı ? Şuan yaptıkları şeyle beklentileride arttırıyorlar . Umarım çıktıktan sonra facia yaşanmaz.
  • Hype mype kalmadı zaten. Çıkınca iki savaşır sileriz.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Kısacası siz bu oyunu beklemeyin.
  • Skyrim'den bu yana yapılmış en iyi RGP diyordu PCgamer. Sinir bozucu olsada beklemeye devam edeceğim. Memleketten çıkmış en büyük oyun markası sonuçta

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Büyük ihtimal HL3 bu oyundan önce çıkar.
  • Liseye gidiyordum bu oyunu duyurduklarinda ?? emekli olurken oynarım.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Ne güzel unutmuştuk böyle bi oyunun yapıldığından. Şimdi her hafta hatırlatıyorsunuz hiç hoş degil yani.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Oyunun erken duyurulması zaten bir hataydı. Bunun üstüne TW'nin kendi acemilik hataları da eklenince, olay iyice sarpa sardı. Üstelik erken erişim işine de girmeyince, insanlar iyice umudunu kesti. Çıkış tarihi de vermeseler, oyun motoru artık oturdu ise, Gamescom'dan sonra erken erişim şart. Yoksa artık çok ciddi bir kitleyi geri dönüşsüz kaybedecekler ve insanlar çıkış tarihi bekleyenlerdense bir gün steam'de gezerken, aa banerlord çıkmış diyecekler.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Açikcasi oyun mekanik olarak vs cok farkli gozukmuyor umarim yapay zeka diplomasi secenekleri vs olarak gelistiriyorlardir yoksa sirf oyunun grafikleri yukseltilip birkac muharebe opsiyonu ekleyerek cikarsa bence patlayabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MakaveLiVII -- 17 Ağustos 2017; 21:58:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • millet 2 ayda uzay istasyonu kuruyor siz 5 yılda bir oyun yapamadınız
  • Neyse 2023'e oynarız artık

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • TaleWorlds bize trip atmaktan başka bişey bırakmasının. Gerçi çıkınca yine oynayacağız ama olsun.
  • Hala bekleyen var mı ya..

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Duyurulduğunda lise 2'ye gidiyordum bu yıl üniversiteden mezun oluyorum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.