Şimdi Ara

Mount & Blade II: Bannerlord (2022) [ANA KONU] (46. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.063
Cevap
89
Favori
260.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mb bannerlordu steamde wishliste almıştım öyle bakayım dedim https://i.hizliresim.com/3EpaN5.png 1 ocak 2019 release date görünüyor tüylerim dikeldi release date görünce ama oyunun kendi steam sayfasına tıklayınca release date olarak ''to be announced'' diyor. Yine hüsran



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smalhero -- 15 Şubat 2018; 21:31:47 >
  • Sanırım rastlantı sonucu bannerlord un çıkış tarihini öğrendim :)Mount & Blade II: Bannerlord (2022) [ANA KONU]
  • zero2900 kullanıcısına yanıt
    Eğer bu kadar yakınsa neden yapımcısı duyurmadı
  • 2019 da çıkacaksa sönecek olan oyundur... Ben ilk başlarda çıkar çıkmaz alırım diye düşünüyordum şimdi ise hiç almaya hevesli değilim... Mart 2018 olursa uygun bir tarih exclusive oyunlarından önce çıkarsa iyi olur.
  • zero2900 kullanıcısına yanıt
    sanmıyorum doğru olduğunu , büyük ihtimalle 1-2 sene önce oyun ilk steam sayfasını falan açtığında bazı siteler oyuna yer ayırmak için öyle kafalarından tarih atarlar.Bu da o sitelerden biridir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackLead

    sanmıyorum doğru olduğunu , büyük ihtimalle 1-2 sene önce oyun ilk steam sayfasını falan açtığında bazı siteler oyuna yer ayırmak için öyle kafalarından tarih atarlar.Bu da o sitelerden biridir.

    Bana enteresan gelen ön sipariş verebilmek oldu :)
  • Selamlar Kalradya savaşçıları!

    Bannerlord ülkelerimiz ile alakalı paylaşımlarımızın sıradaki özelliği için İmparatorluk’a bakacağız. İmparatorluk, bazı yönlerden oyunun ağırlık merkezi olduğundan, bu yazımızı iki kısma böleceğiz. Oyunun başlangıcında İmparatorluk, iç savaşa dahil olmuş üç fraksiyona bölünmüştür. Ancak, bu üç fraksiyonu tanımlayıp neleri temsil ettiklerinden bahsetmeden önce, gelin çatışmalar nasıl başlamış birlikte bakalım…

    Bin sene önce Calradoi, güney denizi ile Battanya ormanları arasındaki dağ kasabalarında yaşayan onlarca kabileden biriydi. Zamanla komşularını kendi himayesi altına alarak şehir devleti konfederasyonuna katılmaya zorladı. Belki diğerlerinden biraz daha acımasız belki sadece şanslıydı ya da onu diğerlerinden ayıran bir gelenekti – Calradoi’nin hiç kralı yoktu. Kahraman Echerion, zalim hükümdar Cypegos’u devirdikten sonra, en azından teorik olarak krallık sistemi yasaklandı. Özgür vatandaşların sıklıkla toplantıkları bir meclisleri, kalıcı olarak kurulmuş bir ihtiyar meclisi (pratikte en geniş toprak sahipleri) vardı ve -gerçekten gerekli olduğunda- yakın zaman öncesine kadar bir ordu yönetmekten fazla bir şey ifade etmeyen üst bir kumandan, kısa bir süre için hükümdar gibi karar alabiliyordu.

    Calradoi, teperlerdeki merkezinden dışa doğru yayılmaya başladı. Bu sırada da siyasi gelenekleri, ki hiçbir zaman yazılı olmadılar, değişmeye başladı. Kısa sürede ordu alanda daha uzun süreler geçirmeye başladı ve yavaş yavaş hükümdarlar, seferler sonunda emekli olmayı bıraktılar. Bu arada senatörler, fethedilen illere taşındılar ve büyük mülkleri ele geçirdiler. Başkent sürekli değişti ve halkın meclisi, hükümdar nereye istiyorsa oraya çağırıldı. Uygulamada bu genellikle, kıdemli askerlerin en ufak bir muhalefette müdahalede bulunacaklarından emin olunan bir ordu kampıydı. Varisin kim olacağı her zaman potansiyel bir krizdi. Genellikle, hükümdar bir varis gösterir, senato onaylar ve halk (daha doğrusu ordu) onu seçerdi. Fakat bu her zaman sorunsuz bir şekilde gerçekleşmez, gücün el değiştirmesi iç savaş alanında gerçekleşirdi.


    Yirmi yıl önce Arenicos adında bir general, hükümdarların giydiği mor pelerini giymiş ve aslında-taç-olmayan-defne-tacını başına takmıştı. Askeri kayıtları, yozlaşmış ve etkisiz yargıçları ortadan kaldırmadaki başarısı ve tek bir konuşmasıyla insanlara aşıladığı güven, onun popüler bir hükümdar olmasını sağlamıştı. Aynı zamanda herkesin her şeyi olabilme yeteneği de kendisine bahşedilmişti. Halkın ve ordunun adamı olarak yükselmiş ancak toprak beyleri ile de yakın durmuş ve onları senatonun gücünü geri kazanacağına inandırmıştı. Kalradya cumhuriyetçi ideallerini, insan başarısının zirvesi gibi övmüş ancak önemli ticaret rotasını desteklemek için imparatorluğun doğu topraklarındaki önemsiz bir kralın kızı ile evlenmiş, sadece kendisine sadık yabancı paralı askerlerden koruma ekibi oluşturmuş ve mezhepler, kendisine kutsal bir hükümdarmışcasına tapınmaya başladıklarında buna göz yummuştur. Kalradya’nın yeniden hayat bulmasından söz etmiş ancak detayları meclisi içinde gizli tutmuştur.

    Arenicos’un sultanlığı üzerinde dolaşan bir kara bulut vardı – varis seçmedeki gönülsüzlüğü. Kendi vizyonuna sımsıkı sarılacak bir varis peşinde olduğu düşünüldü ancak hiçbir zaman böyle birini bulamadı. Geleneksel olarak hükümdarlar, varis için üç yere yöneliyorlardı: aileleri, senato üyelerinin büyükleri ve ordunun üst rütbelileri. Tek bir kız çocuğu vardı, Ira. Kalradya’nın önceden de imparatoriçeleri olmuştu ancak Ira, vahşi ve saygısız bir yol izlemişti. Kendisine yönetme hakkı Arenicos’un yurtdışında doğmuş eşi Rhagaea’dan kalmıştı. Partizanları “imparatorların çocuklarının babalarından sonra varis olmaları iyi” demişlerdi. “İmparatorluk ailesine sadık kaldığımız müddetçe iç savaşlar bitecektir.” Onurlu fakat dik başlı aristokrat Lucon himayesi altındaki güçlü bir soylu ülkesi, sonraki imparatoru senatonun seçmesini talep etti. Siyaset ve hukuktan anladıklarını söylediler. “Eski günlere dönelim, gücü bize verin.” Bu sırada Battanya ve Aserai’ye karşı savaşların galibi, son derece popüler Garios, kıdemli askerlerinin yeni imparatorun belirlenmesinde söz sahibi olmalarını beklediğini bildirdi. Adamlarına, “Güçlülerin yozlaşması gücümüzü zayıflatıyor” dedi. “Sizlere, bu topraklar için kan döken askerlere, hükümdarlarını seçme hakkı vermeliler.”

    Süre doluyordu. Arenicos yaşlanıyordu. Bir şekilde karar vermesi ve bunu hemen yapması gerekiyordu. Ve sonra, sınırdaki son sefer galibiyetinin ardından Lycaron güney şehrindeki sarayına döndüğünde şiddetli baş ağrısını geçirmek üzere odasında biraz yalnız kalmak istedi; birkaç saat sonra koruması kontrole gittiğinde, kendisini kan gölü içinde ölmüş halde yerde yatarken buldu. Bunun üzerine Lucon, vakit kaybetmeden kuzey kuvvet üssünde senatörleri topladı ve kendini kral ilan etti. Battanya sınırlarında seferde olan Garios, kendisinin hükümdarlığa geçmesini isteyen askerlerinin kurulu önünde durdu. Ve Rhagaea sarayından çıkarak hükümdarın ölüm haberi üzerine toplanan kalabalığa seslendi. Hükümdarın kana bulanmış pelerinini gösterdi. Kalabalık, kendisinin imparatoriçe olmasını istediklerini, o günden itibaren hükümdarın ailesinin iktidarda olması gerektiğini ve kendisinin kralın katillerinden intikam almak zorunda olduğunu haykırdı – aslında bu noktada katilin kim olduğu daha çok bir dedikodu meselesiydi. İç savaş yeniden patlak verdi ve bu kez üç eşit denge ve kararlılıkta fraksiyon da savaşmaya istekliydi, bu da bu savaşın diğerlerinden çok daha korkunç olacağı anlamına geliyordu.


    İmparatorluk, serimizde değineceğimiz son ülkedir ya da daha doğrusu son üç fraksiyondur. Klasik Yunan ve Roma geleneklerine ve onların ortaçağ varisleri olan Bizans’a dayanır. 2000 yıl içinde çok fazla değişiklik olduğu da açıktır. Roma Cumhuriyeti’nin Ausgustus döneminde fiilen bir imparatorluk haline gelmesine ragmen, senato gibi kalıntılar 1300’lere kadar devam etmiştir. Bu arada, çok kısa süreler için atanan yüksek kıdemli memurlar ve valilerle bürokratik bir devlet olarak başlayıp 11. yüzyılda tımar sahiplerini yöneten ve batıdaki kont ve dükler gibi askeri yaptırımları olan Bizans’ın nüfuzlu kimseleri ile fiilen feodaliteye dönüşmüştür. Veraset kuralları hiçbir zaman değişmez olmamıştır ki bu oyundaki amacımıza son derece uygundur. Eğer bir oyuncu gözünü mora diktiyse, meşrutiyete hak kazanmak için bir çok yol vardır. Sezar, Antony, Octavius, Kleopatra, Genç Cato ve Cicero dönemi gibi Roma Cumhuriyeti’nin zayıfladığı yıllar batı siyasi düşüncesi üzerinde büyük etki yaratmış ve edebiyat için temel esin kaynaklarından biri olmuştur; bu nedenle biz de dönemden birkaç karakter aldık. Ancak Justinian ve Aleksios Commenos gibi imparatorluğu eşikten döndüren Bizans liderlerinin her ikisi de tıpkı Zoe ve Irene gibi son derece etkileyici kişiliklerdir.

    Gelecek hafta oyunda İmparatorluk’u temsil etmesi için kullandığımız yeni özellikler ve birlik tipleri hakkında konuşuyor olacağız.




  • Bu yıl çıksın artık yav
  • Gerçekçi bir orta çağ keyfi verecekse ben beklerim. Hikaye ve oynanış çok önemli. Şaşirtmali artık oyun. Warband o kadar tek düze ki. Kendi krallığıni kurduktan sonra tek düze kale fethi. Böyle olmamalı. Gerçeğe ne kadar yakın olursa o kadar beklerim. Bu oyun 700 yıl öncesinin bire bir yansıması olmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Caner-Medley

    Gerçekçi bir orta çağ keyfi verecekse ben beklerim. Hikaye ve oynanış çok önemli. Şaşirtmali artık oyun. Warband o kadar tek düze ki. Kendi krallığıni kurduktan sonra tek düze kale fethi. Böyle olmamalı. Gerçeğe ne kadar yakın olursa o kadar beklerim. Bu oyun 700 yıl öncesinin bire bir yansıması olmalı.

    Öyle bir beklenti için yanlış oyundasın. Mount And Blade zaten hayali bir dünyada geçiyor. Ve dialog sistemi ve diplomasi yok gibi. Gerçek ortaçağ deneyimi istiyorsan çıkış tarihi belirsiz bir oyun yerine Kingdom Come Deliverance tavsiye ederim. Gerçek ortaçağ odur. :)
  • zero2900 kullanıcısına yanıt
    Yok Warband oynadım zaten hayali bir evren ben Orta Çağ Atmosferini empoze edilmesini istedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vuruş hissi güzel olursa bide savaşlarda strateji çok önemli olursa her türlü satar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hey , hey... hiç bir oyunu bu kadar beklememiştim. Sadece blog yazıları paylaşıp dursun beyfendiler lan bari erken erişim çıkart ne bileyim çıkart yani kaç yıldır gta dünyası mı yapıyorsun armağan bey
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ezicioyuncu

    hey , hey... hiç bir oyunu bu kadar beklememiştim. Sadece blog yazıları paylaşıp dursun beyfendiler lan bari erken erişim çıkart ne bileyim çıkart yani kaç yıldır gta dünyası mı yapıyorsun armağan bey

    Bu oyun çıktığında grafikleri artık eskimiş olablir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JAX


    quote:

    Orijinalden alıntı: ezicioyuncu

    hey , hey... hiç bir oyunu bu kadar beklememiştim. Sadece blog yazıları paylaşıp dursun beyfendiler lan bari erken erişim çıkart ne bileyim çıkart yani kaç yıldır gta dünyası mı yapıyorsun armağan bey

    Bu oyun çıktığında grafikleri artık eskimiş olablir.

    Eğer bu sene çıkmazsa maalesef böyle bir durum yaşanabilir.




  • Yorum yapıp uplamayın şu konuyu lütfen, sinirlerim zıplıyor.
  • Kingdome Come Deliverance çöp çıktı, umudumuz Bannerlord. Yalnız şu Kingdome come'daki bütçe Bannerlord'da olsaydı kim bilir ne kadar daha güzel bi oyun çıkardı, adamlar gerçekçi savaş sahneleri için animasyonlarda profesyonel aktör kiralamıştı, bizimkiler de o iş için ekip elemanlarını kullanıyordu. Ayrıca Bannerlord'daki savaş topları, Kingdome Come'daki ateşli mancınıkların görselliği karşısında su tabancası gibi kalıyor, grafik meselesinde Bannerlord daha iyi işler yapsaydı keşke.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jacques Reverdi -- 20 Şubat 2018; 17:9:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jacques Reverdi kullanıcısına yanıt
    aman aman armağan bey bunu görmesin yarın sil baştan oyunu yapmaya başlarlar 2025gibi anca demo falan görürüz sonra.. Nasıl yaptılarsa çıksın artık bu işin sonu yok daha iyi olacak diye çabalarlarsa bu oyun çıkmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ezicioyuncu

    aman aman armağan bey bunu görmesin yarın sil baştan oyunu yapmaya başlarlar 2025gibi anca demo falan görürüz sonra.. Nasıl yaptılarsa çıksın artık bu işin sonu yok daha iyi olacak diye çabalarlarsa bu oyun çıkmaz

    Hahaha haklısın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kingdom come kisckstarter kampanyasıyla yapımına başlanmış hiçbir altyapısı olmadan yapımına sıfırdan başlanan bütçeleri yetmediği için erken erişime açılıp ordan gelen parayla geliştirmeye devam edilmiş bir oyun buna rağmen rol yapma oyunlarını tekrar bize hatırlatan dövüş mekaniği kendinden öncekilere benzemeyen bir yapım. Taleworlds' un paraya ihtiyacı olsa 7 sene içinde iyi kötü bir oyun çıkarırdı. Taleworlds 7 sene boyunca piyasaya yeni bir ürün sürmeden ayakta kalabilen bir şirket.Tek gelirlerinin steam de satılan 30 tl lik warband olduğuna inanan, çalışanlarının maaşını 7 uzun senedir bu 30 tl lik oyunun satışından elde ettiği gelirle ödeyebildikleri sanan kitle tam anlamıyla saftır,fanboydur.
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.