merhaba arkadaşlar. elimde 85 bin TL nakit para var. bu paraya 50cc veya 125cc'ye kadar bir motosiklet mi almalıyım yoksa borçlarımı mı ödemeliyim? eğer borçlarımı ödersem yüke binen borçlarımı kapatmış olup aylık taksit olarak baya rahatlıyacam. aylık 10-15 bin gibi bir taksitten kurtulmuş olucam. ama eğer motor alırsam 10-15 bin üstüne bide +5 bin taksit daha eklenecek. kirada oturuyorum. ulaşımımı bisiklet ile sağlıyorum ama insan bi motorlu araç istemiyor değil. çok kararsız kaldım. motor alıp ulaşımı rahatlatmak da güzel, borç kapatıp kendimi rahatlatmak ta güzel. araba almakta isterim ama 85 bin liraya anca eski kasa tofaş falan alınır onlar da çok yorar adamı. 85 bin ile bitmez yani. |
motosiklet mi alayım? borçlarımı mı kapatayım?

-
-
maaşım 30 bin TL bu arada.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
18 sene evvel işten kovulduğumda yüklü bir tazminat almıştım ve harcayacak yer arıyordum.
Arkidişlerle Etiler’ de gezerken bir galeride yem yeşil Kawazaki Ninja gördüm ve sadece 21.000₺ idi.
“Alıyorum !” deyip adeta motora yapışmıştım ama arkidişler “Olum B ehliyet ile sen bunu köprüden bile geçiremezsin, önce motor ehliyeti al” diyerek beni vazgeçirmişlerdi.
Ardından kursa yazılıp A2 aldım ama tüm hevesim kaçmıştı ve o gün bugün asla trafikte motor kullanmadım…
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
borçlarını öde
-
hocam hikaye okuttu ama bana tavsiyen nedir
-
şuan o ağır basıyor. borç ödeyip aylık 15 bin kalan parayı 3-4 ay biriktirip bi tane 50 cc motor almak olabilir gibi.
-
tabiki borçlarını kpat
-
Borçlarını kapat mutlaka, motoru unut, bisiklete devam.. Motor alırsan, yakıta ödediğin paranın yarısını devlet vergi ayağın alıp 5 li çeteye ve faiz baronlarına ödeme yapıyor.. Hem bisiklet ile spor yapmış, vücuduna iyilik yapmış olursun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 8 Haziran 2025; 21:19:3 > -
Borç tabiki kral başka sorun var mı
borçları kapat. 1 sene para biriktir. sonra bir daha bu tarzz konu aç..
-
şuan o ağır basıyor hocam bana göre de.
-
bisiklet binmeyi seviyorum güzel ama dışarı bakınca motorlar arabalar çok cezbedici duruyor. ama dediğin gibi sadece almayla bitmiyor vergisi sigortasi muayenesi yakıtı tamiri aksesuar'ı da var bu işin.
-
borç büyük problem. Allah sağlık versin çalışıp kapatalım. önce sağlık
-
inşallah 1 sene sonra daha iyi yerlerde olurum hocam. hayırlısı diyelim
-
Kapat borçları her ay koy kenara 1 seneye alırsın motoru da ama borç insana yaşlandırır kafaya takmak insanı bitirir kraş
Voltanın elektrikli bisikletlerinden al zaten şehirde kullanacaksın büyük ihtimal bu sana yeter
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulpro -- 8 Haziran 2025; 23:25:45 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ödeme borçları boş ver. haciz gelene kadar idare et.
güzel bi motor al keyfine bak, karılarla takılırsın
-
Bence borçları kapat. Motoru alıp iş yapamayacaksan kuryelik gibi ekstra masraf olacaktır.
-
Motosikleti alınca o iş öyle bitmeyecek, bunun vergisi, bakımı, üzerine alacağın ekipman, çalınmaya karşı koruma vs. derken 85 bin tl olacak sana belki de 100-120 bin tl.
İstanbul gibi bir yerin trafiğinde 12 yıl bisiklet kullandım ben. Bisikletten vazgeçme. Borcunu kapat. Ondan sonrasına bakarsın.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Borcunu öde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- lonsdaleite taşı gram fiyatı
- gizli mesaj atma
- dünyanın en uzun yılanı 43 metre
- mastürbasyon sivilce yapar mı
- messi yahudi mi
- telegram indirim
- prompt mühendisliği nedir
- ets 2 türkiye haritası
- büyük indirim günleri ne zaman
- sodyum iyon batarya
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X